Search found 1471 matches

by nadir
12 Jun 2006, 16:02
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: more job vacancies at Wilderness Centre
Replies: 15
Views: 3608

aloh julek...
kem kampung wan tok rendong..... ala belah belakang opis jer..... dulu KEDA pakai, sekarang kita sewa tapak.... besh giler tempat tu..... baru wilderness... pokok besar - besar, hutan tropika pure punya...... bukan ladang getah, belakang rumah orang..... heheeh

nadir
by nadir
11 Jun 2006, 00:27
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: more job vacancies at Wilderness Centre
Replies: 15
Views: 3608

s'kum,
aiyaaaaa sorry lambat reply. hari ni, esok dan lusa staff selection dijalankan di langkawi. syoklahh 38 orang yang di shortlisted.... dapat merasa camp baru .....

baru tadi pi melawat.... nampak malu - malu lagi..... heheheh esok lusa tanduk semua kluarlah........hehehehe

nadir
by nadir
11 Jun 2006, 00:21
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: CUS JUN 2006
Replies: 40
Views: 9031

s'kum specky.....
ko geng medicat jugak eh???? senior korang - black - amjad - shauki - andee apa cerita? ada panjat lagi ka? lama tak dengar khabar dr mereka....
kalau ada contact - email ke apa ke, tlg pass bolah? jejak kasih maaaa

nadir
by nadir
30 May 2006, 09:38
Forum: Kedai
Topic: order barang dari rei.com
Replies: 28
Views: 6763

yah, sula lapat.... orang lain ada bernekan nak order???

nadir
by nadir
29 May 2006, 08:55
Forum: Kedai
Topic: order barang dari rei.com
Replies: 28
Views: 6763

wokeh, sapa - sapa berminta nak order, kasik email apa yang nak, inlcude item description, colour/size, quantity , item number dan harga dalam usd. email kat saya di nadir at pl.jaring.my sebelum 4hb june 2006. nanti saya email balik bila dah kira shipping charges. lepas bank in duit baru aku order....
by nadir
20 May 2006, 10:07
Forum: Kedai
Topic: order barang dari rei.com
Replies: 28
Views: 6763

belek belek dulu, nanti hujung bulan ni saya announce bila nak amik order...... tak pun awal bulan depan...

nadir
by nadir
18 May 2006, 16:39
Forum: Kedai
Topic: order barang dari rei.com
Replies: 28
Views: 6763

s'kum, tali blum sampai lagi reen, dah on the way. rei baru post kelmarin. pasal fly, kalau yang jenis macam guni gula ada banyak jugak, bebaru ni zurek bli. murah jugak. tapi kalau nak flysheet nylon, memang mahal sebab depa jual silicon nylon. kalau nak design canggih macam msr punya tarp , memang...
by nadir
17 May 2006, 17:10
Forum: Kedai
Topic: order barang dari rei.com
Replies: 28
Views: 6763

order barang dari rei.com

s'kum, awal bulan depan saya nak order barang dari rei.com lagi. so kalau ada sapa sapa yang berminta nak tumpang, pls email kat nadir at pl.jaring.my barang yang berkenan. nanti saya calculate harga dia dalam ringgit ngan shipping charges... kena bayar dulu tau, baru saya order... dok langkawi untu...
by nadir
11 May 2006, 22:29
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: more job vacancies at Wilderness Centre
Replies: 15
Views: 3608

apply.... jangan tak apply..... tapi kena habaq awal awal.... betu lbetul mnta beru apply... kalau setakat nak kerja tak jadi, kena jadikan kerjaya....

nadir
by nadir
10 May 2006, 13:02
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: more job vacancies at Wilderness Centre
Replies: 15
Views: 3608

s'kum, sejak januari tahun ni dah ada 2 kali staff selection, yang terbaru baru buat minggu lepas. tapi still tak cukup staff lagi. so rancanganya nak buat lagi satu soon. kalau betul - betul minta, apa salahnya hantar lagi sekali. pastu call lah nak confirm dapat resume ke tak . usaha tangga kejaya...
by nadir
10 May 2006, 09:24
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: more job vacancies at Wilderness Centre
Replies: 15
Views: 3608

s'kum,
susah skit kalau camtu, tapi kalau betul - betul berminat, apa salahnya cuba...

nadir
by nadir
09 May 2006, 14:04
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: more job vacancies at Wilderness Centre
Replies: 15
Views: 3608

uih... kalau kluar advertisement, surelah ada vacancies lagi..... amacam? ada yang berminat?

nadir
by nadir
09 May 2006, 11:10
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: more job vacancies at Wilderness Centre
Replies: 15
Views: 3608

more job vacancies at Wilderness Centre

WILDERNESS CENTRE Outdoor Trainer and Facilitator (30 positions) Based in Langkawi The Job: Will be responsible for the running of outdoor activities and also the facilitation of personal development of Malaysia’s youth. Successful applicants are expected to spend large amount of time, including cam...
by nadir
28 Apr 2006, 01:47
Forum: Kedai
Topic: mountain hardware cap for sale
Replies: 0
Views: 2177

mountain hardware cap for sale

aku ada topi mtn hardware unutk jual, brand new, dalam plastic lagi. warna orange, logo nut ngan tulis mtn hardware kat depan. buat dpd kapas ( brushed cotton)..... member aku gi beli 2, aku mintak satu jer... harga rm 70.00 plus postage ( poslaju). kalau nak tengok sila email saya di nadir at pl.ja...
by nadir
30 Mar 2006, 23:30
Forum: Tindak Balas Kecemasan
Topic: snake bite
Replies: 41
Views: 8949

s'kum semua, aku nak share skit pasal snake bite treatment yang aku belajar. dari apa yang dijar pada kami, cara koboi potong dan hisap dah tak diterima lagi dah dan ikat tourniquet pun tak diterima jugak. cara yang dijar ialah dengan membalut bahagian yang kena patuk ular tu dengan bandage, sepanja...
by nadir
30 Mar 2006, 22:37
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: More job vacancies at Wilderness Centre , Langkawi (nadir)
Replies: 31
Views: 9196

cewaaah frostice..... sibuk tanya pasal nadia.... mana ko kenal dia? hehehe

nadir
by nadir
26 Mar 2006, 08:59
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: More job vacancies at Wilderness Centre , Langkawi (nadir)
Replies: 31
Views: 9196

boleh tahan la ramainya...... ala, mai aja, takyah nak takut takut....

nadir
by nadir
25 Mar 2006, 00:56
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: More job vacancies at Wilderness Centre , Langkawi (nadir)
Replies: 31
Views: 9196

yaaa 2nd interview pada 1-3rd april.... sapa dapat, boleh makan angin free...... kalau tak pasi lagi apa fungsi trainer/ facilitator WCSB, nanti tanya banyak - banyak kat sana..... jumpa disanaaaaaaaaaa

nadir
by nadir
08 Feb 2006, 17:12
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Chamah - Ulu Sepat - CNY - last bus
Replies: 56
Views: 14554

apis, duit rokok bohsia kira cincai.... takyah nak bayar... aku pow ko nyer rokok jamban kira setle dahla......

pekatu... ada trip besh besh ajakla, kalau kesempatan aku ikut..... gian gunung dah mashuuukkkk.... :shock: uuwweeiiiiiii.......

nadir
by nadir
08 Feb 2006, 10:25
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Chamah - Ulu Sepat - CNY - last bus
Replies: 56
Views: 14554

uweeeiiii...... semalam aku korek balik gambar - gambar chamah masa aku naik dulu....... dah tak kenal dah..... alang pun muke macam budak lagi.... hehhehe. kaki hari ni dah ok banyak, kelmarin dok sakit gila lagi.... barang semua dah cuci, tinggal nak packing balik jer...... pos tohoi pos tohoiiiii...
by nadir
07 Feb 2006, 18:10
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Chamah - Ulu Sepat - CNY - last bus
Replies: 56
Views: 14554

s'kum semua...... aku pun tompang gembira, dapat jumpa ramai kengkawan baru + dapat kenal personally orang orang yang rajin masuk GO ni.... selalu tau nama jer.... pekatu, kabus gunung, salan ..... suda kenalll..... trip CUSG memang syok giler, first time aku tengok campsite meriah macam kenduri kaw...
by nadir
16 Jan 2006, 14:13
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: More job vacancies at Wilderness Centre , Langkawi (nadir)
Replies: 31
Views: 9196

bila hantar resume? kalau baru atau hujung tahun lepas, tunggu jap, tak proses atau tengah proses. staff selection bulan dua kot, tak sure lagi...

nadir
by nadir
14 Jan 2006, 11:26
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: SAKIT LUTUT
Replies: 49
Views: 8415

kalau dah sakit lutut, paling elok, pergi check ngan doctor. lagi sakit, lagi cepat pergi check. paling elok kalau nak elakkan dari sakit lutut, jangan tetiba pergi jogging 10 km, atau panjat gunung. elok training sikit - sikit, build up duration and intensity over time...... selalunya kalau sakit s...
by nadir
11 Jan 2006, 16:06
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: More job vacancies at Wilderness Centre , Langkawi (nadir)
Replies: 31
Views: 9196

yah, cleaning up people's shit may be considered degrading for some people, but look at it this way .... you're helping keep the environment clean. imagine having people use the wilderness as their toilet, sure if it 20 people in a remote jugle once a month , its all right. but put 20 people on one ...
by nadir
30 Dec 2005, 09:13
Forum: Khemah
Topic: Chronology of Malaysian Mountains
Replies: 24
Views: 8714

aku baru korek balik reading material yang aku ada, dah terjumpa balik photocopy of the malayan nature journal vol 16, no 4, december 1962 . dalam tu banyak info mengenai gunung - gunung yang didaki oleh "three of the fitter hash house harriers" ada tulisan mengenai gunung - nuang, bukit ulu gombak,...
by nadir
20 Dec 2005, 16:39
Forum: Kedai
Topic: hai........everyone
Replies: 36
Views: 13537

www.rei.com hehehehhehe
by nadir
20 Dec 2005, 12:13
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: perihal sekeping "PERMIT"!!
Replies: 54
Views: 14241

bett, kawan ko renjer hutan? amacam kalau kasik settle bende ni habis habisan. kalau ada sapa - sapa boleh bagi contact ( phone atau email lagi bagus) pengarah jabatan hutan ke apa ke, aku boleh tolong try contact. aku pun pernah kena tahan ngan ranjer masa nak naik gng inas. siap amik no IC, ugut l...
by nadir
09 Dec 2005, 22:59
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: More job vacancies at Wilderness Centre , Langkawi (nadir)
Replies: 31
Views: 9196

tak lama lagi, dalam bulan jaunuari first interview kot. kalau berminat, baik hantar resume skarang....


nadir
by nadir
08 Dec 2005, 00:02
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Reference Altitude & Sea Level Pressure
Replies: 7
Views: 1991

hope I can help, all I know is that : 1) reference altitude is an altitude which you already know, and you set that altitude as zero ( on your altimeter)- say you are at kuala tahan and the altitude is stated as 327 a.s.l. ( obtained from the map or acurate gps reading ) you set your altimeter to re...
by nadir
06 Dec 2005, 20:22
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: More job vacancies at Wilderness Centre , Langkawi (nadir)
Replies: 31
Views: 9196

OK.... kalau post outdoor trainer, proses interview dia 3 peringkat, 1) interview , yang ni akan diadakan di Kl bagi orang orang dari selatan dan tengah mesia, satu lagi interview akan diadakan di langkawi bagi orang - orang dari utara. So kalau dipanggil interview, hadir salah satu tempat aja. 2) s...
by nadir
05 Dec 2005, 16:32
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: More job vacancies at Wilderness Centre , Langkawi (nadir)
Replies: 31
Views: 9196

apa maksud kena duduk sana bagi tempoh yang ditetapkan? tak faham , tempoh apa ?

nadir