Search found 1754 matches

by poncho
21 Dec 2005, 11:57
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: perihal sekeping "PERMIT"!!
Replies: 54
Views: 12415

aiseh lily..jgn slh phm.. dia bkn sondol yg ituuuu.. dia bz sondol/sental baju dan pinggan dan lain2 keje kat umah. dah kawen nnt lesen kena gantung..x leh g lame2 dan jauh2.. (agak2 eija pn setuju..) ehehehehehe..
by poncho
20 Dec 2005, 17:48
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: perihal sekeping "PERMIT"!!
Replies: 54
Views: 12415

tul tuh lily..sokong! :wink:
by poncho
20 Dec 2005, 14:25
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Senarai nama Kelab & Team Outdoor
Replies: 153
Views: 59572

GTA.gatocha.team.adventure.

age: setahun jagung (november 2003)
ahli: yg serius & available 8 org je
port: Hutan Simpan Panti
dialog glamer : "jgn mcm2, kena petir nnt.."
by poncho
20 Dec 2005, 14:10
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: perihal sekeping "PERMIT"!!
Replies: 54
Views: 12415

sekadar nak kongsi sama2, setau akulah, semua gunung kat dlm kawasan taman negara termasuk yg private (terutama kat borneo dan tmn negara under PERHILITAN dan bkn under kerajaan negeri) mmg dikenakan permit utk masuk. sbb dah rutin ranjer masuk check bile2 masa diorang fikir perlu. mcm tmn negara x ...
by poncho
19 Dec 2005, 17:01
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Suku - Simpang Pulai, Perak
Replies: 13
Views: 3426

Re: Gunung Suku - Simpang Pulai, Perak

Kemudian terus sambung mendaki yang mane trek lepas waterpoint ni lebih mencanak dari tadi, macam dari Pacat nak ke puncak tipu Nuang. puncak tipu??? lama x dgr.. sis, nape x bilang awal2 mao ke sanak? boley ikut kalo stakat day trip..emm..maybe next time eh? :wink: L&M utk Gunung Suku, Malaysia Lo...
by poncho
19 Dec 2005, 14:00
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Ops sondol Gunung Bar Gading 17 & 18 dis..
Replies: 64
Views: 17561

dato' Ngai, ape lagi..kasi citerlah sket detailnye. saje nak tau, buleh buat panduan utk trip lain kali :wink:
by poncho
19 Dec 2005, 13:29
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Google Earth - Jumpa space ship
Replies: 16
Views: 3081

khusus buat sesape yg lom penah tgk keseluruhan KL nih camne, kat ::sini:: ade satelite image secara kasar utk info bersama..enjoy&use it wisely.. 8)
by poncho
19 Dec 2005, 11:56
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Ops sondol Gunung Bar Gading 17 & 18 dis..
Replies: 64
Views: 17561

emmm..nie kes nak tulis kat report lah nie. biaselah, nak tunjuk kat org atas yg diorang x curik tulangs..
freelance, ape halangan lain? nak tau gak.. :wink:

(2 kali kena kes mcm nie)
by poncho
14 Dec 2005, 15:57
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: CUACA Buruk di Hutan Negeri PERAK
Replies: 8
Views: 1314

eh? ye ke? sori beb kalo slh fhm. tp, mmg kalo nak g CUS lalu empangan temenggor kan? dari pos kemar g rantau ke? kalo camtu nampak gaya mmg susah sbb masa kering pn jalan mcm lps gempa bumi..inikan pulak kalo ujan eh? berat gak hal nie..
by poncho
14 Dec 2005, 14:43
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: CUACA Buruk di Hutan Negeri PERAK
Replies: 8
Views: 1314

emmm..teruk tu..camne nak berjuang kalo x sempat sampai medan perang dah kena ambush eh?

ade sesapa penah redah TRANS ikut trek lain selain dari sg. siput x? :?
by poncho
14 Dec 2005, 14:39
Forum: GPS GO
Topic: Belajar GPS- latitude dan longititude
Replies: 30
Views: 4905

lerkkk..nie musti x perati betol2 nih..cube klik kat perkataan "sini" tu.. :wink:
by poncho
14 Dec 2005, 14:20
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Titiwangsa 24 Dec - 30 Dec 2005
Replies: 59
Views: 16595

poncho, setau aku leey aka papa MMA ni dah bertahun x memanjat, dan setau aku x pernah la pulak dia jadi presiden kelab mana2. so kemungkinan dia jadi presiden KEMBARA tu jauh skali.. lain la masa kat Nuang ari tu dia sudah taichi ko.. hehehe tp kalu dia taichi ko aku mintak maaph la on his behalf....
by poncho
14 Dec 2005, 10:42
Forum: GPS GO
Topic: Belajar GPS- latitude dan longititude
Replies: 30
Views: 4905

kat sini ade lagi point2 utk GPS dari sumber lain (thanks to earthsearch.net) utk Malaysia. leh dpt kat :sini: . check it out! 8) (kat sini korang buleh tgk lokasi kat map semenanjung & world. just masukkan nama (jgn panjang sgt) mcm 'ulu kali', 'nuang' dll dan PASTIKAN tick kat kotak "full text sea...
by poncho
13 Dec 2005, 17:50
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Titiwangsa 24 Dec - 30 Dec 2005
Replies: 59
Views: 16595

krow wrote:poncho,

takat ni yang aku tau EA masuk 24hb, MMA 25hb, tp baru tadi aku dengar ada satu group masuk 22hb. xtau sapa.
krow, group tu lah kot! 22 - 27hb diorang masuk. group dari KL gak rasanya..

err..papa MMA tu penah jadik leader kelab kembara selangor (KEMBARA) ke?
by poncho
13 Dec 2005, 16:53
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Titiwangsa 24 Dec - 30 Dec 2005
Replies: 59
Views: 16595

ahad lepas (11/12/05) am ada terserempak dgn pendaki kat Gunung Nuang, Ulu Langat. am ingat diorang nak pi transpex 2.0, rupa-rupanya trans titiwangsa.. erm semoga semuanya berjalan dengan lancar dan korang memang hati-kering masuk trans musim tengkujuh nih.. sorry ingatkan nak ikut tapi ada masala...
by poncho
12 Dec 2005, 12:56
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Titiwangsa 24 Dec - 30 Dec 2005
Replies: 59
Views: 16595

ermm..krow,

camne setakat ari nie? ade bape lagi kosong?
by poncho
12 Dec 2005, 12:50
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Welcome to gunungonline.com
Replies: 62
Views: 17746

haah mmg berisi pon... perut aku nie berisi betoi sejak kawen nie hahahahha muahahahahaha! buleh ah masuk club KBSM (Kelab Boroi SeMalaysia) :D adatlah..bile kawen je trus semua kudrat 'lari' ke perut eh? ehehehehe.. :D uish! otai ghupenyer..buleh mintak tunjuk ajar psl camne kalo termasuk dlm paya...
by poncho
12 Dec 2005, 10:50
Forum: GPS GO
Topic: Belajar GPS- latitude dan longititude
Replies: 30
Views: 4905

pembetulan

aisehhhmen! sori kkwn..link x complete plak :lol:

ok, kat ::sini:: link yg betul2 punya. check it out! 8)
by poncho
09 Dec 2005, 12:34
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Google Earth - Jumpa space ship
Replies: 16
Views: 3081

google earth nih buleh diakses kalo korang download software dia. free punya version ade kat sini . google earth nie sbnrnya software yg disokong oleh sambungan internet terus ke server google yg mengakses talian satelit kat NASA. so korang buleh pin-point mana lokasi utk tgk imej dalam bentuk 2D. 2...
by poncho
09 Dec 2005, 11:15
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: More job vacancies at Wilderness Centre , Langkawi (nadir)
Replies: 31
Views: 8243

oowhhhh..jadi betul lah mcm membe aku tu ckp.. :)

errr..nadir, aku mmg cdg nak call sbb dateline dia dah dekat kan. tp, sambil lalu nih, mngkn org lain pn nak tau, so buleh post kat sinih x bile plan diorang nak buat interview kat mid valley tu?
by poncho
09 Dec 2005, 10:53
Forum: GPS GO
Topic: Belajar GPS- latitude dan longititude
Replies: 30
Views: 4905

timekasih utk semua sokongan kkwn semua. kat sini juga ade lagi point utk GPS utk di kongsi sesama. hrp x mengecewakan :wink:
by poncho
09 Dec 2005, 10:31
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Welcome to gunungonline.com
Replies: 62
Views: 17746

uiks?? ye ke wira?? :D wahahahahaa..kalo lah aku ade cuti se'ramai' itu..
pasti ku sondol rata 7 beradik gunung agung kat malaysia nih (kalo ade stamina lah..)

eija team mane eh? asal KL ke? :wink:

ye ke bett? ingatkan korang satu team sbb nmpak mcm ayat korang lbh kurang (ber'isi') je.. :D
by poncho
08 Dec 2005, 18:03
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Ops sondol Gunung Bar Gading 17 & 18 dis..
Replies: 64
Views: 17561

hAMPEH.... kawe x dok pitih nih. Loan x masuk lagi. Wat hari lain larrr hahahahaha! same lah kita jamerr! :D kawan pn tgh bajet2 sbb nk g TRANS hjng bulan.. tp, kalo duk KL mesti xde masaalah sgt kalo RM50 eh? aku nih duk JB terasa sket beb.. (g KL aje kos RM50 pergi-balik. x campur mkn) aku nie be...
by poncho
08 Dec 2005, 17:54
Forum: GPS GO
Topic: Belajar GPS- latitude dan longititude
Replies: 30
Views: 4905

ehehehe..dulu byk gak info mcm nih tp x tau mana nak post. kalo respon OK mcm nih, in future aku post lg link best2 k :wink:

(hepi kalo dpt bantu kkwn sepergunungan..)
by poncho
08 Dec 2005, 17:47
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Welcome to gunungonline.com
Replies: 62
Views: 17746

ehehehe..baguslah. sejak GO dah tukar baju nih, ramai org2 yg sepatutnya masuk forum mcm nih leh kita kenal2 kan? :wink:

err..betterman, lu satu team dgn nadir ke?
by poncho
07 Dec 2005, 15:14
Forum: GPS GO
Topic: Belajar GPS- latitude dan longititude
Replies: 30
Views: 4905

Belajar GPS- latitude dan longititude

kat sini buleh korang dapat banyak GPS point sebagai guide utk semua. semoga bermanfaat utk dikongsi bersama :wink:
by poncho
07 Dec 2005, 14:05
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Welcome to gunungonline.com
Replies: 62
Views: 17746

err..x leh ngorat ke? kalo nak kenal2 buleh?? eija nabila ni awek cun beb! aku pernah naik gunung ngan dier, mmg sumber inspirasi! :wink: ehehehehe..ye ke wira?? :lol: ah, byk lah ko nye sumber inspirasi. musti ade udang di sebalik mee :D aku pong dah x leh ngorat sbrg2, lesen dah kena gantung :P
by poncho
07 Dec 2005, 13:54
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Welcome to gunungonline.com
Replies: 62
Views: 17746

eija_nabila wrote:tahniah dari i untuk u all semua..


:oops:
err..x leh ngorat ke? kalo nak kenal2 buleh?? :wink:

napasikutidung :arrow:
by poncho
06 Dec 2005, 17:46
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Mt Kinabalu - Fees triple (spl)
Replies: 83
Views: 22084

emm..kalo betul apa yg dinyatakan, alhamdulillah sbb x nampak teruk sgt impak dia kat diri aku. hrp2 sahihlah ye.. :wink: bagus utk direnung2kan. cuma, harapan aku syarikat asing nih lbh bertanggungjawab dan mampu bawak perubahan yg lbh baik. biar kita (pendaki2 khususnya) buleh merasa sama improvem...
by poncho
06 Dec 2005, 11:57
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Mt Kinabalu - Fees triple (spl)
Replies: 83
Views: 22084

itulah psl kan? kalo kita nie asyik main tarik-tali bab2 pengurusan hutan2 atau gunung2 nih. last2 org asing gak yg sambar tapi kita masih x sedar kan? tgk lah betapa cepatnya org2 asing nih buat keje. nampak peluang terus potong line. padahal, terang2 kouta tu utk org tempatan/bumiputera kan? kesia...
by poncho
06 Dec 2005, 11:51
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: More job vacancies at Wilderness Centre , Langkawi (nadir)
Replies: 31
Views: 8243

apa maksud kena duduk sana bagi tempoh yang ditetapkan? tak faham , tempoh apa ? nadir emmm..maksud aku masa interview kita kena stay utk ujian ape2 ke? mcm dulu membe aku tu ckp kalau kita g interview utk gomen dlm hal2 rekreasi atau perhutannan nih, dia akan tapis betul2 sbb ramai org dari seluru...
by poncho
05 Dec 2005, 16:23
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Mt Kinabalu - Fees triple (spl)
Replies: 83
Views: 22084

:? lerk..dah kena amik singaporean dah ke kinabalu resort? mcm siyut je..
company tempatan kan byk. sian org sabah, menanggung beban publisiti yg semakin teruk :(
by poncho
05 Dec 2005, 16:13
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: More job vacancies at Wilderness Centre , Langkawi (nadir)
Replies: 31
Views: 8243

dir, bagus gak offer nih sbb membe aku yg keje kat janda baik tu pn rekemen aku try cuma mcm aku ckp tu lah, aku nak keje yg better je dari keje aku yg cukup2 mkn skrg nih. bukan aku nak kaya pun.. (skrg nih aku kaya ape, kaya sbb aku xde berhutang dgn sape2 :D tol x? janji hati mau senang..) insya-...
by poncho
05 Dec 2005, 16:04
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Welcome to gunungonline.com
Replies: 62
Views: 17746

waalaikumsalaaaaaam! :D yeah, akhirnya GO dah jadik forum yg sesuai dgn 'suasana' opis aku nih.. mcm nie baru boleh cover2 line :twisted: anyway, syabas buat encik moderator (betterman & co) sbb buat webpage yg clean & simple mcm nih barulah nampak SEDAP mata memandang. hati pon tenang :D bravo..bra...