Search found 1754 matches

by poncho
22 Feb 2011, 09:38
Forum: Kedai
Topic: Quechua - Forclaz Symbium Access 60L Rucksack
Replies: 9
Views: 2377

Re: Quechua - Forclaz Symbium Access 60L Rucksack

kasi bump untuk barang baik.
mari la kasi ramai pemilik Quechua
by poncho
19 Feb 2011, 18:52
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Trusmadi
Replies: 14
Views: 3652

Re: Gunung Trusmadi

Che Zi,
dulu Sabah Park handle. tak tau bila pulak transfer kuasa ke Forestry Department. tapi thanks sebab update info.

Fendi,
sana kena sebut 'peng' yang berasal dari beng (beng dalam chinese tu sejuk/berais).
mesti cakap teh o peng, milo peng atau kopi peng.
by poncho
17 Feb 2011, 20:24
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Macam mane nk letak picture kat profile ??
Replies: 1
Views: 242

Re: Macam mane nk letak picture kat profile ??

klik User Control Pane l kat belah kanan atas tu. klik Profile kat bahagian Option di sebelah kiri atas. klik Edit Avatar kat kotak Profile yang sama. klik Upload From Your Machine (kat button browse) dan pilih gambar yang ada di komputer/thumbdrive anda. atau paste link URL kat mana-mana 2 kotak ko...
by poncho
14 Feb 2011, 12:47
Forum: Kedai
Topic: Outdoor Apparel | CNY Sale
Replies: 4
Views: 1815

Re: Outdoor Apparel | CNY Sale

contact me kalau nak gambar yang lain/detail
by poncho
14 Feb 2011, 08:41
Forum: Kedai
Topic: Quechua - Forclaz Symbium Access 60L Rucksack
Replies: 9
Views: 2377

Re: Quechua - Forclaz Symbium Access 60L Rucksack

wah..tak sangka ada juga
by poncho
12 Feb 2011, 11:33
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Trusmadi
Replies: 14
Views: 3652

Re: Gunung Trusmadi

sepatutnya compulsory to hire guide tapi ada kes yang boleh dipertimbangkan. kes seperti ini boleh dirujuk pada Sabah Parks dan mohon budi bicara Penguasa di Sabah Parks. semuanya atas faktor keselamatan dan bukanlah atas faktor profit/capitalism. sepanjang saya dan kawan-kawan deal dengan Sabah Par...
by poncho
12 Feb 2011, 09:53
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: camne nk ke gunung batu putih....
Replies: 13
Views: 2567

Re: camne nk ke gunung batu putih....

wslm. dah pernah Google ke belum? try la Google dulu. taip je "Gunung Batu Putih" insya-Allah akan keluar result yang sangat berguna. kalau nak guide, ramai yang boleh guide kat sini. cuma kena lah bagitau BILA tarikh ekspedisi, BERAPA ramai peserta yang dijangka join dan STATUS trip nie confirm ata...
by poncho
11 Feb 2011, 22:47
Forum: Kedai
Topic: MAMMUT MASSIF 45+10 FOR SALE..
Replies: 11
Views: 2630

Re: MAMMUT MASSIF 45+10 FOR SALE..

barang baek nie. harga tetap ke?
by poncho
11 Feb 2011, 18:02
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Trusmadi
Replies: 14
Views: 3652

Re: Gunung Trusmadi

wslm. firstly, sila kenalkan diri di ruangan perkenalkan diri supaya warga GO yang lain senang berkomunikasi. secondly, welcome to GO. 1. boleh. 2. boleh dipertimbangkan. tapi kalau tiada guide (nature guide, log, map), camne nak tau trail ke puncak? 3. waterpoint memuaskan. climate sedikit extreme ...
by poncho
09 Feb 2011, 18:50
Forum: Isu & Gossip
Topic: CUSGBB mungkin delay (28/1-6/2) ????
Replies: 31
Views: 3713

Re: CUSGBB mungkin delay (28/1-6/2) ????

saya kira topik ini tidak perlu dipanjangkan lagi atas sebab semuanya sudah direkodkan dan sama-sama kita jadikan iktibar. dari pihak saya, saya ucapkan setinggi-tinggi penghargaan kepada semua pihak yang terlibat atas usaha dan sumbangan walau dari sudut apa sekalipun dan memohon maaf sebab menyusa...
by poncho
09 Feb 2011, 18:42
Forum: Isu & Gossip
Topic: CUSGBB mungkin delay (28/1-6/2) ????
Replies: 31
Views: 3713

Re: CUSGBB mungkin delay (28/1-6/2) ????

ya aku rasa pun isu nie dah tak perlu dipanjang/perbesarkan lagi. jadikan pengajaran pada yang di dalam dan di luar sini ye. sekadar info yang patut diketahui: 1. penasihat kelab, felo dan pembantu felo ADA SEKALI JOIN trip ini. 2. bukan 25 orang, tapi 19 student, 3 staf dan 2 guide (24 orang). 3. s...
by poncho
09 Feb 2011, 00:42
Forum: Isu & Gossip
Topic: CUSGBB mungkin delay (28/1-6/2) ????
Replies: 31
Views: 3713

Re: CUSGBB mungkin delay (28/1-6/2) ????

Jenal, OK noted. timekasih banyak juga sebab faham dan sangat membantu dalam hal ini. jujur aku baca komen yang latest nie baru aku rasa sangat seronok dan best dapat kembali ke dunia tamadun. sejuk hati membacanya. timekasih banyak Jenal dan semua yang concern pasal trip dan kumpulan ini. berkat do...
by poncho
08 Feb 2011, 19:53
Forum: Isu & Gossip
Topic: CUSGBB mungkin delay (28/1-6/2) ????
Replies: 31
Views: 3713

Re: CUSGBB mungkin delay (28/1-6/2) ????

alhamdulillah semuanya selamat dan sukses. sebenarnya ada miscommunication sebab TAKDE line communication pun kat sana kecuali radio amatur milik JHEOA. dari radio nie la kami contact driver suruh datang ambil kami ASAP. sepatutnya ada puncak yang ada line coverage (masa rentis trail nie dulu ada ma...
by poncho
26 Jan 2011, 12:39
Forum: Kedai
Topic: Outdoor Apparel | CNY Sale
Replies: 4
Views: 1815

Outdoor Apparel | CNY Sale

salam buat warga GO semua. semua barang adalah used item. refer gambar, actual photo. booking tanpa bayaran tidak dijamin available. first come, first served basis . kos pos adalah mengikut berat . diskaun pos mengikut kadar bersesuaian. tshirt Columbia 01 http://img440.imageshack.us/img440/901/colu...
by poncho
25 Jan 2011, 07:57
Forum: Kedai
Topic: BEG PACK
Replies: 4
Views: 1405

Re: BEG PACK

main redah je ye.
sini bukan forum meniaga semata-mata.

sila PM saya kalau ada ketidakpuashatian. TQVM.
by poncho
23 Jan 2011, 01:05
Forum: Peralatan
Topic: Cemana nk kenal haversack imitation?
Replies: 102
Views: 7269

Re: Cemana nk kenal haversack imitation?

tak habis lagi ke kajiselidik nie? :roll: :roll:
by poncho
20 Jan 2011, 18:14
Forum: Kedai
Topic: Berghaus C7 Pro nak ditolak (SOLD)
Replies: 30
Views: 4981

Re: Berghaus C7 Pro nak ditolak

bump
by poncho
18 Jan 2011, 16:55
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: gunung irau
Replies: 6
Views: 1656

Re: gunung irau

jadikan amalan buat laporan polis di balai berdekatan. waterpoint ada tapi senang citer kat puncak tu takde. pikul dari bawah kalau naik kereta. kalau dari Kem Sungai Pauh, ambil bekalan air kat campsite. hehe. sini ada pejabat hutan kalau nak bayar permit. dari kem nie ada trail ke puncak Brinchang...
by poncho
18 Jan 2011, 13:28
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: pertanyaan info gunung siku
Replies: 22
Views: 3347

Re: pertanyaan info gunung siku

biNGai wrote:sebab psal pkai log laa aku masuk dari lasah kuar gua musang yu noe..ekekeke

kem berak kunonnn..hahahaha


carik gps seketui la bro..
Pos Brooke..Pos Brooke :kah:
by poncho
14 Jan 2011, 17:29
Forum: Kedai
Topic: New year sale! (headlamp baru)
Replies: 8
Views: 1794

Re: New year sale! (headlamp baru)

pr oli wrote:Princeton Tec Fuel....
pkai bateri saiz ape ni?....
leh info?..
tq..
alkaline 3AAA
by poncho
14 Jan 2011, 17:24
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: memerlukan info
Replies: 3
Views: 1251

Re: memerlukan info

dah try tanya Google belum?
taip je "Gunung Bujang Melaka". ya betul, sebaiknya upah guide atau ajak kawan yang selalu naik sana.
by poncho
14 Jan 2011, 17:18
Forum: Kedai
Topic: FLYSHEET OREN NARONG WILD-JUNCTION (SOLD)
Replies: 54
Views: 9910

Re: FLYSHEET OREN NARONG WILD-JUNCTION

Flysheet ini dicipta untuk kegunaan:- .. 2) Jurupandu @ Abang Guide .. 4) Membezakan antara markas gogo dan markas peserta gogo dengan guide je tau. peserta biasa sila beli kaler biru silver :mrgreen: :mrgreen: gurau-gurau je Am/Hari. hehe. kasi bump untuk fly yang best nie. stylo, limited edition ...
by poncho
13 Jan 2011, 21:18
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: buckle karrimor
Replies: 18
Views: 1624

Re: buccal karrimor

JinTanah wrote:salam.....

nk tnye pd sahabat2 GO.....kat mn nk cari buccal karrimor untk gantian buccal yg telah patah.......
wslm.
buckle untuk model beg apa nie?
by poncho
13 Jan 2011, 07:25
Forum: Isu & Gossip
Topic: Venomsss
Replies: 1
Views: 836

Re: Venomsss

timekasih Cik Aqilah sebab sudi berkongsi. sharing yang sangat sangat bagus.
keep sharing ye
by poncho
12 Jan 2011, 00:34
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: G7-11 Series | Benum via UC (20-23 Januari)
Replies: 41
Views: 6844

Re: G7-11 Series | Benum via UC (Thaipusam)

nak sembang pasal beg sila klik www.sembangbeg.com la dei.
punyala banyak topik kat ruangan sembang kat sini juga nak sembang. sebelum aku delete semua pos korang sila fikir dulu sebelum post komen ye
by poncho
11 Jan 2011, 15:28
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: G7-11 Series | Benum via UC (20-23 Januari)
Replies: 41
Views: 6844

Re: G7-11 Series | Benum via UC (Thaipusam)

masih ada seat untuk 4 orang.
kalau lebih 4 orang nak join, 1 lagi kouta (12 orang) akan dibuka.
by poncho
11 Jan 2011, 11:15
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: pertanyaan info gunung siku
Replies: 22
Views: 3347

Re: pertanyaan info gunung siku

itu map kasi lukis sikit Ngai baru jelas. luas sangat area nak ke BVD tu. kebun sepanjang jalan lagi. ekeke
by poncho
11 Jan 2011, 10:41
Forum: Klinik Gunung
Topic: bagaimana mengisi backpack dgn betul sblm trekking
Replies: 13
Views: 2164

Re: bagaimana mengisi backpack dgn betul sblm trekking

wslm Ajam. untuk lebih mesra, jangan amalkan agung-agungkan pendaki lama dan terlalu merendah diri sampai ada persepsi otai petai, baru lama, tua muda, etc. sama je pun makan nasi apa semua selagi nama manusia kan? just respect and polite good enough. anda segan, kami sopan cogankata kat pejabat ker...
by poncho
11 Jan 2011, 09:59
Forum: Klinik Gunung
Topic: Tapak Kemah
Replies: 20
Views: 1857

Re: Tapak Kemah

minyak anti-ular nie ada dijual kat hardware yang banyak supply produk kebun atau perladangan.
nak murah dan eco-friendly, boleh je buat sendiri. campur minyak bunga cengkih dan kayu manis sama rata.

kalau nak lagi efektif (tapi mahal sikit), beli je Snake Repel (repellent).
by poncho
11 Jan 2011, 02:01
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Chamah & Gunung Ulu Sepat (24 Dec - 30 Dec 2010)
Replies: 175
Views: 26310

Re: Gunung Chamah & Gunung Ulu Sepat (24 Dec - 30 Dec 2010)

wallet tak jumpa tapi plastik yang berisi coklat Cadbury (Hazelnut) tu ada jumpa.
coklat dah selamat dalam perut. maaf :mrgreen:
by poncho
10 Jan 2011, 14:25
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: G7-11 Series | Benum via UC (20-23 Januari)
Replies: 41
Views: 6844

Re: G7-11 Series | Benum via UC (Thaipusam)

penyertaan dibuka semula.
by poncho
09 Jan 2011, 12:16
Forum: Klinik Gunung
Topic: Tapak Kemah
Replies: 20
Views: 1857

Re: Tapak Kemah

wslm. 1st of all, sila perkenalkan diri anda dulu di ruangan perkenalkan diri. 2nd, welcome to GO. since topik ilmiah, mari bincangkan topik ini mengikut etika atau cara yang standard. ada sedikit salah definisi rasanya kat sini. rasanya nak halang tu susah sikit sebab memang habitat binatang buas (...
by poncho
04 Jan 2011, 12:10
Forum: Isu & Gossip
Topic: Gogo wannabies
Replies: 68
Views: 8287

Re: Gogo wannabies

kebiasaan mlm ptama bru la nk tny pasal latarblakang peserta (ice breaking mlm pertama mndaki)..:D ...huhu...tul x? itu untuk peserta. untuk organiser, semestinya dia patut lebih tau awal latarbelakang peserta. sebab dia akan kumpul semua maklumat untuk urusan dokumentasi/laporan polis, insurans, d...
by poncho
04 Jan 2011, 11:02
Forum: Isu & Gossip
Topic: Gogo wannabies
Replies: 68
Views: 8287

Re: Gogo wannabies

antara menda remeh yang selalu terlepas dari pandangan di PERMULAAN sesuatu trip: - latarbelakang kesihatan (allergic, rabun atau tidak, rekod luka lama, tahap atau peringkat keseriusan/kritikal) peserta. - latarbelakang pemakanan peserta (cth: ada yang makan pedas, ada yang tidak). - cara pemakaian...
by poncho
03 Jan 2011, 18:19
Forum: Kedai
Topic: UNTUK DIJUAL GARMIN 76CSX FULL SET
Replies: 2
Views: 929

Re: UNTUK DIJUAL GARMIN 76CSX FULL SET

wslm. Trojan5 nie siapa ye? (Tojen ke nie? hehe). ada baiknya perkenalkan diri dulu di ruangan perkenalkan diri. kalau tampal iklan je, kurang molek begitu. maybe ada kebarangkalian posting nie didelete atau paling tidak dikunci atas dasar pengurangan iklan atau posting yang bermotif berunsur komers...
by poncho
02 Jan 2011, 17:16
Forum: Isu & Gossip
Topic: Gogo wannabies
Replies: 68
Views: 8287

Re: Gogo wannabies

tajuk thread nie Gogo Wannabies . dalam konteks pergunungan atau rekreasi, maksud dalam Bahasa Malaysia = sesiapa/individu yang ingin menjadi seorang organiser trip. dalam 1st posting pun ada persoalan yang boleh dijawab. jadi ianya bermotif perbincangan. bukan bermaksud beza membezakan yang wannabi...
by poncho
23 Dec 2010, 12:45
Forum: Isu & Gossip
Topic: tiada berita dari trip CUS 17-21 DEC
Replies: 80
Views: 15194

Re: tiada berita dari trip CUS 17-21 DEC

pos orang asli mana yg boleh call dan nak kluar kena guna powil???? urgent kalau nak call, kat area Pos Khemar. sana ada pencawang komunikasi berkuasa generator. Celcom full bar (kecuali waktu cuti sekolah generator off). area Rantau pun ada line tapi dapat SMS je la. Khemar sana kena guna bot untu...
by poncho
23 Dec 2010, 12:38
Forum: Isu & Gossip
Topic: tiada berita dari trip CUS 17-21 DEC
Replies: 80
Views: 15194

Re: tiada berita dari trip CUS 17-21 DEC

alhamdulillah. semoga semuanya lancar.
by poncho
23 Dec 2010, 12:23
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Chamah & Gunung Ulu Sepat (24 Dec - 30 Dec 2010)
Replies: 175
Views: 26310

Re: Gunung Chamah & Gunung Ulu Sepat (24 Dec - 30 Dec 2010)

matsaiko wrote:
tebing wrote:bro castello ,

sorry takleh nak join bro nyer trip tapi saya pergi lebih awal 17-21 ke CUS

selamat bercus kita semua
aku rasa grup ni yang tak keluar2 lagi ni
ya betul Reen. baru nak highlight group nie tadi. semoga diorang selamat dan baik-baik saja.
by poncho
23 Dec 2010, 12:18
Forum: Isu & Gossip
Topic: tiada berita dari trip CUS 17-21 DEC
Replies: 80
Views: 15194

Re: tiada berita dari trip CUS 17-21 DEC

cis. salah orang plak. korang lah suka sangat trek/lepak berdua. di mana ada Colgate di situ ada Stoned. :mrgreen:
OK, topo tu standby je. kita tunggu apa respon dan maklumat secukupnya. synchronised action.