Search found 1754 matches

by poncho
10 Jul 2011, 20:39
Forum: Isu & Gossip
Topic: mana lebih best?? dapur camping gaz vs fire maple vs kovea
Replies: 52
Views: 14883

Re: mana lebih best?? dapur camping gaz vs fire maple vs kov

rasanya 3-3 jenis dapur nie ada potensi untuk bagi kita risiko yang sama. Kovea yang canggih tu pun tetap ada risiko. aku pun dah kena Mizi. tiap kali buka dapur kalau tak terbakar bulu roma tu memang tak sah la kan. brand apa pun kalau menda tu berkaitrapat dengan api, tetap bahaya. tapi yang palin...
by poncho
07 Jul 2011, 16:51
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: SURVEY | Penyedia Perkhidmatan Telekomunikasi Pilihan
Replies: 11
Views: 1192

SURVEY | Penyedia Perkhidmatan Telekomunikasi Pilihan

salam semua. kajiselidik yang dibuat ini BUKAN atas dasar keuntungan atau perniagaan. this is non-profit survey . survey ini bukan untuk kepentingan mana-mana syarikat telekomunikasi atau mana-mana pihak kapitalis. tiada tajaan atau ganjaran tapi atas sifat prihatin sesama warga GO sahaja. tiada pak...
by poncho
07 Jul 2011, 15:22
Forum: Kedai
Topic: Garage Sale
Replies: 27
Views: 4658

Re: Garage Sale

letih sebenarnya kalau tarikh dan lokasi pun nak dibincangkan. sampai ke sudah tak ke mana la event nie kan. heheh
by poncho
07 Jul 2011, 02:26
Forum: Kedai
Topic: Garage Sale
Replies: 27
Views: 4658

Garage Sale

salam semua. saya nak mengajak semua warga GO yang berminat untuk menjual atau membeli barang outdoor masing-masing untuk sama-sama join event yang bakal diadakan dalam bulan ini. cadangannya ialah pada 14hb Julai iaitu hari khamis depan. sekarang yang menjadi persoalan ialah lokasi yang strategik u...
by poncho
30 Jun 2011, 21:20
Forum: Kedai
Topic: Karrimor , Berghaus, Highlander, Lifeventure (WTS)
Replies: 4
Views: 1786

Re: Karrimor , Berghaus, Highlander, Lifeventure (WTS)

apa lagi yang masih available?
kalau dah sold semua minta tolong inform ye.
by poncho
30 Jun 2011, 21:17
Forum: Kedai
Topic: karrimmor alpineste s fomat 45+10
Replies: 3
Views: 1175

Re: karrimmor alpineste s fomat 45+10

lupa akaun ye. buat akaun baru sudah.

Image
Image
Image
by poncho
23 Jun 2011, 13:12
Forum: Kedai
Topic: WTS : Jam Irox ERB
Replies: 1
Views: 720

Re: WTS : Jam Irox ERB

sila perkenalkan diri dulu.
ini bukan forum untuk berniaga semata-mata. timekasih atas kerjasama.

topik ini dikunci sementara. PM me untuk unlock.
by poncho
23 Jun 2011, 13:10
Forum: Kedai
Topic: Wts : Oakley Plaintiff
Replies: 1
Views: 677

Re: Wts : Oakley Plaintiff

sila perkenalkan diri dulu.
ini bukan forum untuk berniaga semata-mata. timekasih atas kerjasama.

topik dikunci untuk sementara.
by poncho
22 Jun 2011, 00:33
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Tengkil Waterfall di Gunung Muntahak
Replies: 8
Views: 2736

Re: Tengkil Waterfall di Gunung Muntahak

Salam semua,saya masuk dari arah Petri Jaya,masuk ke ladang kelapa sawit di selekoh kiri sebelum sampai ke bandar Petri Jaya,di dlm ladang itu ada bnyk simpangan dan kami ikut jln ke kiri...sampai ke pagar yg ada current kami terpaksa berhenti dan mula trek...trek sejauh 8 km tapi tak nampak sebara...
by poncho
22 Jun 2011, 00:15
Forum: Kedai
Topic: WTS Karrimor X-Lite 45+10 (SOLD)
Replies: 5
Views: 1997

Re: WTS Karrimor X-Lite 45+10

tu dia. sebatu jauh pun dah boleh nampak. safety pun ada, stylo pun ada. tak segan pakai kat town :mrgreen: 45+10 litre pack with a superb combination of versatility, stability and comfort Fabric N210D Stripe Ripstop, N420D HD Specifications Lightweight Fformat back system Adjustable to 3 back lengt...
by poncho
21 Jun 2011, 23:11
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: buckle karrimor
Replies: 18
Views: 1634

Re: buccal karrimor

kalau buckle bole ganti kan? kalau plastik yg secure besi frame bag tu pecah cemana ya? selalu jadi terutama pada karrimor old skool... balut dengan getah (tayar getah, getah yang dibentuk dari tayar kereta, etc.) pada hujung besi. fungsi plastik nie untuk elakkan besi koyakkan kain beg dan untuk p...
by poncho
21 Jun 2011, 22:01
Forum: Kedai
Topic: Arcteryx Bora 80 Urgent Sale!!!
Replies: 7
Views: 2268

Re: Arcteryx Bora 80 Urgent Sale!!!

barang baik nih.
cuma pastikan anda mempunyai ketinggian yang sesuai untuk saiz TALL.

Image
by poncho
21 Jun 2011, 21:54
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Tengkil Waterfall di Gunung Muntahak
Replies: 8
Views: 2736

Re: Tengkil Waterfall di Gunung Muntahak

waterfall di Bukit Sisek namanya Air Terjun Sg. Pelepah Kiri. waterfall di kaki Gunung Muntahak namanya Air Terjun Tengkil. pintu masuk ke Air Terjun Tengkil boleh gunakan 3 entrance. 1. melalui pintu ladang kelapa sawit Sg. Pelepah Kiri 2. melalui entrance dari arah Petri Jaya 3. melalui kuari Kota...
by poncho
16 Jun 2011, 02:48
Forum: Isu & Gossip
Topic: Info Dari CUS
Replies: 6
Views: 2269

Info Dari CUS

salam semua. sekadar untuk berkongsi dan untuk keselamatan bersama, musim gajah sudah bermula di trek CUS. pada yang nak masuk, ambil langkah keselamatan yang perlu. buat back-up plan sebagai option trip anda. secara spesifik, lokasi rehat kumpulan gajah ini pada pagi khamis 9hb Jun 2011 adalah di a...
by poncho
14 Jun 2011, 00:57
Forum: Kedai
Topic: PATCH FOR SALE
Replies: 27
Views: 4279

Re: PATCH FOR SALE

Yong Yap tu rasanya kena letak Perak - Kelantan. atau, maybe Kelantan sebab macam lebih berada di Kelantan berbanding Perak.
by poncho
14 Jun 2011, 00:54
Forum: Kedai
Topic: PATCH FOR SALE
Replies: 27
Views: 4279

Re: PATCH FOR SALE

mizi wrote:bang pree buleh bang sbb saya suma dh sampai bang :lidah:
:mrgreen: :mrgreen: terbaekkkkkkk
by poncho
14 Jun 2011, 00:52
Forum: Kedai
Topic: Pisau Gerber dan Spyderco
Replies: 3
Views: 1781

Re: Pisau Gerber dan Spyderco

Keong,
Pisau Spyderco Ambitious tu kalau full length berapa mm?
agak-agak berapa berat (gm)?

thanks
by poncho
14 Jun 2011, 00:48
Forum: Kedai
Topic: [WTS] Morakniv Clipper 860M & Buchcraft Force (SOLD)
Replies: 19
Views: 4796

Re: [WTS] Morakniv Clipper 860M & Buchcraft Force

since barang dah sold-out, tolong pos topik baru kalau nak jual produk lain ye.
timekasih pada seller dan buyer atas kerjasama.
by poncho
02 Jun 2011, 13:53
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Posting paling bangang dalam GO > Aktiviti Gunung
Replies: 28
Views: 4659

Re: Posting paling bangang dalam GO > Aktiviti Gunung

dia dah minta maaf, kira masih reasonable untuk kita baca & ambil iktibar mana yang patut.
maybe dia post masa tengah upset. dah cool down mesti persepsi dia pun berubah.

bila dibaca, memang ada part boleh kita gelak sesama.
by poncho
01 Jun 2011, 11:15
Forum: Kedai
Topic: SOME SICK STUFF FOR SALE
Replies: 10
Views: 2903

Re: SOME SICK STUFF FOR SALE

forum GO wujud kerana niat murni dari pendaki gunung untuk pendaki gunung juga.
we still can tolerate each other, yo. peace.

- locked for good -
by poncho
31 May 2011, 00:58
Forum: Kedai
Topic: SOME SICK STUFF FOR SALE
Replies: 10
Views: 2903

Re: SOME SICK STUFF HERE NIGGAS

pada yang berminat, boleh contact seller ye. bro Batuasah jangan ambil hati ye. line tu catchy & cool tapi majoriti warga GO berforum dengan budaya pendaki yang tau bawa diri di mana kaki berpijak. bak kata slogan di pejabat government kita "anda sopan, kami segan" gitu. cewah. no hard feeling OK. k...
by poncho
31 May 2011, 00:53
Forum: Kedai
Topic: High Gear Axis Wrist Computer (SOLD)
Replies: 6
Views: 1091

Re: High Gear Axis Wrist Computer

phewwww..itu dia. dah tak lama nak sampai dah tu.
ada apa warna available?
by poncho
25 May 2011, 18:15
Forum: Kedai
Topic: rindu
Replies: 21
Views: 4863

Re: rindu

kalau kau sudi menjual (pantun), aku sudi membelinya Mamakssss..
kasi jual la kalau bran. haha
by poncho
25 May 2011, 01:21
Forum: Kedai
Topic: rindu
Replies: 21
Views: 4863

Re: rindu

kasi clue terang sket la dei. ayat rindu-rindu nie macam ayat lemak-lemak je. aku pindahkan kat ruangan Kasih & Sastera karang. hahaha


macam jualan besar-besaran je kali nie Mamak?
by poncho
12 May 2011, 01:15
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: GUNUNG ARONG, MERSING (28-29 MAY 2011)
Replies: 9
Views: 3118

Re: GUNUNG ARONG, MERSING (28-29 MAY 2011)

otakotak wrote:ade air terjun atau sungai tak kat sana?
ada. sungai & waterfall tak besar sangat tapi boleh la mandi-manda.
by poncho
10 May 2011, 17:36
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: budak baru belajar nak cari mana2 aktiviti gunung bln Mei ni
Replies: 27
Views: 5171

Re: budak baru belajar nak cari mana2 aktiviti gunung bln Me

rembau wrote:sapa boleh bawak aku ke OPHIR ini...
nak sambut tahun aku PENCEN dlm gunung.... :lidah:

PONCHO...
camne bro...kita masuk dari trek no 4...ada berani...(hehe aku tak pernah lalu lagi ini)
hehe. jom la naik dari Ulu Jementah. view lawa. air terjun lawa. kem bersih. kasi bakar nih..hehehe :mrgreen:
by poncho
09 May 2011, 16:53
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: macam mana nk dpt peta topografi?
Replies: 33
Views: 2208

Re: macam mana nk dpt peta topografi?

kalau takleh view, masuk http://www.jupem.gov.my/ dan klik kat bahagian Produk & Perkhidmatan (kat bahagian atas) dan klik pada tajuk Produk Pemetaan (klik Peta Tidak Terhad atau Peta Terhad). pada page seterusnya, cari link bertajuk "Katalog". nanti akan keluar lagi 1 window yang ada ruangan untuk ...
by poncho
07 May 2011, 23:34
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: bagaimanakah rupe bentuk PLASTIK TEMBAKAU PUTIH?
Replies: 17
Views: 1136

Re: bagaimanakah rupe bentuk PLASTIK TEMBAKAU PUTIH?

mana dengar? kenapa nak cari? buat balut isi beg ke?
plastik balut benih pokok warna putih ke? try tanya kat nursery jual pokok.
emergency blanket tu bukan plastik. kalau plastik tak leh serap haba. bleh kepung haba je.
by poncho
06 May 2011, 18:47
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: apa jenama ni?dari mana?
Replies: 15
Views: 1812

Re: apa jenama ni?dari mana?

try tanya kat sini:

Cuir Group
Office Tel: 603 2288 8899 | Office Fax: 603 2288 8811
Email: admin@cuirboutique.com
No. 39, Jalan Maarof, Bangsar, 59100 Kuala Lumpur.

klik sini untuk details.
by poncho
06 May 2011, 18:20
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: macam mana nk dpt peta topografi?
Replies: 33
Views: 2208

Re: macam mana nk dpt peta topografi?

dah try cari kat JUPEM punya website ke belum? try dulu kat sana cari reference number. baru request.
untuk peta TIDAK TERHAD, Ulu Yam punya reference ada kat sini. pilih la.

dan, kalau dah cukup syarat untuk beli PETA TERHAD, pilih kat sini.
by poncho
02 May 2011, 20:04
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Panti vs Arong
Replies: 7
Views: 1726

Re: Panti vs Arong

hantar mesej dalam PM. call me at zero one nine seven four seven 6699. TQ
by poncho
22 Apr 2011, 23:09
Forum: Kedai
Topic: Berghaus - Arete 45 Daysac
Replies: 10
Views: 2768

Re: Berghaus - Arete 45 Daysac

dirik wrote:bag ni still available ke? or dah sold out.......
call la Epul kat nombor di atas tu.


tak sampai 1kg tu. solid
by poncho
28 Feb 2011, 21:58
Forum: Kedai
Topic: Arc'teryx Bora 80 untuk dijual
Replies: 9
Views: 3277

Re: Arc'teryx Bora 80 untuk dijual

ehem
kasi bump. barang baek
by poncho
28 Feb 2011, 12:54
Forum: Kedai
Topic: NEW KARRIMOR SF 60-100 (black) FOR SALE..!! (SOLD)
Replies: 26
Views: 5888

Re: NEW KARRIMOR SF 60-100 (black) FOR SALE..!! (SOLD)

OK. topik dikunci dulu.
kalau nak teruskan perbincangan, semua orang diajak untuk buka di thread yang berkaitan ye. timekasih pada semua yang menjawab dan respon.
by poncho
28 Feb 2011, 10:08
Forum: Isu & Gossip
Topic: Gunung Stong ke-2 tersukar didaki?
Replies: 24
Views: 5349

Re: Gunung Stong ke-2 tersukar didaki?

aku setuju macam Bett cakap tu. tak leh kasi gred macam wall/rock climbing. memang debat sampat kiamat la tak dapat gredkan tahap susah nie kecuali betul-betul ada piawaian ala standard Guiness World Book of Records tu. kadang-kadang host rancangan tu dah kasi skrip yang betul dah (sebab dia pegi da...
by poncho
26 Feb 2011, 20:17
Forum: Kedai
Topic: NEW KARRIMOR SF 60-100 (black) FOR SALE..!! (SOLD)
Replies: 26
Views: 5888

Re: NEW KARRIMOR SF 60-100 (black) FOR SALE..!! (SOLD)

klu di simpulkan semua....aku still pilih Sabre 60-100 sebab 4) PLCE compliant . Huhuhu..best baca pro & con teknikal review Encik aleck nie ...best best... err tumpang tanya PLCE compliat tu apa ek? Search kat pakcik google pakai keyword 'PLCE compliant' huhuhu xkan lah nie maksudnya huhu.... Chil...
by poncho
26 Feb 2011, 09:44
Forum: Kedai
Topic: NEW KARRIMOR SF 60-100 (black) FOR SALE..!! (SOLD)
Replies: 26
Views: 5888

Re: NEW KARRIMOR SF 60-100 (black) FOR SALE..!!

kasi peluang soalan dijawab dulu baru dikunci. ada sapa mau jawab?
by poncho
24 Feb 2011, 17:07
Forum: Kedai
Topic: Outdoor Apparel | CNY Sale
Replies: 4
Views: 1819

Re: Outdoor Apparel | CNY Sale

tambahan 3 item lagi.
beli lebih dari 1 item boleh adjust harga pos atau harga item. CNY dah tamat nie, pasnie harga bukan CNY plak dah kan :mrgreen:
by poncho
23 Feb 2011, 22:31
Forum: Kedai
Topic: lafuma kailas 50+10 for sale (SOLD)
Replies: 15
Views: 2980

Re: lafuma kailas 50+10 for sale

no problemo.
kalau ada link, lepas paste tu highlight kat link tadi (select) dan klik kat IMG punya button.

gambar yang bawah tu amik kat umah ke? macam kat pondok ranjer Nuang je. hehe
by poncho
23 Feb 2011, 21:51
Forum: Kedai
Topic: lafuma kailas 50+10 for sale (SOLD)
Replies: 15
Views: 2980

Re: lafuma kailas 50+10 for sale

Azman_202 wrote:Image

Image