Search found 1352 matches

by Hangar 18
10 Apr 2006, 16:52
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: TRANS JERGING (SUKU-IRAU) 14-16 APRIL 2006
Replies: 24
Views: 6250

chait!!!

dan dan je ckp anak tak kasi.

:!:
by Hangar 18
21 Mar 2006, 17:35
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Xpdc gng Tahan -> naik Merapoh turun Kuala. Awal mei 06.
Replies: 108
Views: 24725

cuba check balik dgn bro medan tu.
rm5 tu dari merapoh ke juram atau merapoh - relau?
pastu 4X4 relau ke juram brp lak kena charge.
by Hangar 18
21 Mar 2006, 15:52
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Xpdc gng Tahan -> naik Merapoh turun Kuala. Awal mei 06.
Replies: 108
Views: 24725

tambahan: berikutan kenaikan harga minyak rm.30 per liter. kemungkinan harga van & 4X4 kuala juram dah naik. aku dengar cerita dari sumber2 yg ntah boleh percaya ke tak ke aku pun tak pasti.. harga transport dah naik. sila perbetulkan kalau kengkawan ada info lagi latest & soheh. boleh share sesama ...
by Hangar 18
21 Mar 2006, 15:36
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Xpdc gng Tahan -> naik Merapoh turun Kuala. Awal mei 06.
Replies: 108
Views: 24725

yeap betul.. isian tak penuh untuk rm8 di campbell.aku pernah kena gak. evergreen cheras elom try reload lagi.. tapi dia kasi tau harga tu rm6 ler. nanti kalo gi reload aku ingat nak sound dia awal². make sure isi penuh, selepas 1st try baru le tau service diaorang camna. pastu baru le leh decide na...
by Hangar 18
21 Mar 2006, 13:22
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Xpdc gng Tahan -> naik Merapoh turun Kuala. Awal mei 06.
Replies: 108
Views: 24725

kalo refill kat kedai.
setakat ni aku jumpa paling murah rm6 kat evergreen cheras untuk CV470.
ada saper2 jumpa lubang lagi bagus ke?

share² ler..

:)
by Hangar 18
17 Mar 2006, 17:00
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Xpdc gng Tahan -> naik Merapoh turun Kuala. Awal mei 06.
Replies: 108
Views: 24725

qebal, sekadar cadangan: ins tu ko boleh ambik dgn Takaful Nasional (TN) Skim perlindungan takaful kemalangan diri berkelompok (jangka pendek) untuk trip 7 hari hanya RM2.80 per head. ini perlindungan untuk 10K add: Takaful Nasional Sdn Bhd Aras 14, Bangunan Dato' Zainal 23, Jalan Melaka 50100 KL fo...
by Hangar 18
13 Mar 2006, 20:46
Forum: Kedai
Topic: Life jacket & alatan snorkelling
Replies: 3
Views: 2033

thanks to Memi & paezal, akhirnya aku beli life jacket kat evergreen cheras pada harga rm30/piece untuk yg brand podia adventure yg paling basic. alatan snookelling tak de stok, jadi kena datang lain hari. ali evergreen pun nak kasi pada harga yg sama, cuma aku ke cheras sbb dekat ngan rumah aku. ou...
by Hangar 18
09 Mar 2006, 15:49
Forum: Kedai
Topic: Life jacket & alatan snorkelling
Replies: 3
Views: 2033

Life jacket & alatan snorkelling

Salamz...
sorry lari dari tajuk sket.

nak tanya..
kat mana nak beli Life jacket 50 unit & alatan snorkelling 20 unit pada harga yang cun?

harap dpt kerjasama dari rakan2 pendaki sekian.

:)


---fendi
by Hangar 18
25 Feb 2006, 21:33
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: SAKIT LUTUT
Replies: 49
Views: 8415

cologate,
ko nak cuba petua yang mana tu?
by Hangar 18
22 Feb 2006, 16:13
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: MINTA INFO - GUNUNG MANDI ANGIN
Replies: 29
Views: 8560

Cuaca pantai timur memang ok time tu secara logiknya. tapi tak tau le sesuatu terjadi diluar kawalan. Bulan 5 tahun lepas aku terpaksa ambik long cut untuk access ke Pasir Raja sbb ada tanah runtuh, jalan yg biasa diambik telah ditutup. terpaksa buat long cut ikut jerangau sungai. alhamdulillah samp...
by Hangar 18
14 Feb 2006, 13:44
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: gunung tapis.
Replies: 30
Views: 8653

:) pastikan tak miss nak mencilok ke bonsai garden. cun oooo itu bonsai garden. rasanya penghujung bulan 3 tak kemarau sgt & memang cun ler kalau tak kemarau sgt pergi Pelangi. seronok oooo mandi air tempias Pelangi tu. kalau tetiba pantai timur banjir tak terjangka seperti sekarang, nampak gayanya ...
by Hangar 18
09 Feb 2006, 15:06
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Chamah - Ulu Sepat - CNY - last bus
Replies: 56
Views: 14554

Ei,

ko kah org itu?

guide kepada guide tu

kahkahkah

p/s: ich liebe Ihr auch
by Hangar 18
08 Feb 2006, 19:29
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Magazine baru mykembara sapa nak order??
Replies: 65
Views: 13334

TaRaN2La aha.. mamat tu hardcore kedah kott. pic dia ada dlm KHK http://markas.bintang3.net/viewtopic.php?t=310 u r welcome bett, aku dah maybank2ukan rm8 kat ko. Status: Successful From Account: 164418042799 WSA To Favourite 3rd Party Account: 164146003430 Effective Date: Today Account Holder Name:...
by Hangar 18
08 Feb 2006, 14:37
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Magazine baru mykembara sapa nak order??
Replies: 65
Views: 13334

TaRaN2La,

aku tak berapa kenal mamat tu.
apa yang aku tau tentang dia adalah:
- umur 29
- dok kulim.
- SOHO
- baru nak run business majalah².
- nick name dia otaiensem
- kalo nak tau lebih² majalah ni. rasanya masih ada dlm forum website KHK

:D
by Hangar 18
08 Feb 2006, 14:10
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Magazine baru mykembara sapa nak order??
Replies: 65
Views: 13334

TaRaN2La,

Aku tak tau le apa yang bestnya majalah ni.

aku beli sbb nak support melayu yang baru mula berniaga.
by Hangar 18
08 Feb 2006, 13:47
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Magazine baru mykembara sapa nak order??
Replies: 65
Views: 13334

Bett,
esok malam dlm kol 10:45 jumpa kat Giant Punchong leh?
aku nak gi pick up sana.
kalo tak leh esok mlm kita tunda lusa malam, masa yg sama.
kalo ko nak duit skrg.. aku leh maybank2ukan kat ko.
kasi acc. number & email address aje.
by Hangar 18
07 Feb 2006, 19:36
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Magazine baru mykembara sapa nak order??
Replies: 65
Views: 13334

Bett,
aku nak order 1.
mode of payment camna?
mana mau angkat lepas barang tu sampai kat ko?
by Hangar 18
07 Feb 2006, 17:06
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Chamah - Ulu Sepat - CNY - last bus
Replies: 56
Views: 14554

alamak?
Ei.. ko rasa ati ngan aku ke..?
tak pe.. nanti time ko turun sewang kat bandar tasik aku belanje ko tandoori.
(nak cover sbb tak join trip ni)

ko tau le.. keje ngantor paper cam aku ni. mana ada cuti. ari2 kena antor paper. kalo tak customer bising.
by Hangar 18
07 Feb 2006, 14:11
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Aku, Dia dan persatuanya...
Replies: 58
Views: 15784

Rob,
tukar tajuk satt leh?
leh kasi number ijal time CH tempohari tak?
nak mintak gambar kami sekeluarga kat ladang teh le dari dia.
by Hangar 18
07 Feb 2006, 14:09
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Mesti 7 Hari ke dari merapoh-puncak tahan- k tahan
Replies: 46
Views: 11248

matsaiko,
aku silap taip tadi. aku dah edit balik dah.
sorry.

perjalanan kitaorang terdelay sbb ada 3 org brother yang sangkut sbb kaki dah melecet sejak dari belumut.
turun dari tahan dengar citer brother tu MC 2 minggu.
by Hangar 18
07 Feb 2006, 13:56
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Chamah - Ulu Sepat - CNY - last bus
Replies: 56
Views: 14554

pekatu,
Ei ke tu mamat vermisse tu. hahaha
Ei sebagai kuda tak bertuan tu tukar engin kott. sbb tu berdesup tu.

nanti ko turun kl. roger² ler.
leh aku turun tempat ko nak melepak tu.
leh sembang² + passs gambar kita ber dua tu.
by Hangar 18
07 Feb 2006, 13:41
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Mesti 7 Hari ke dari merapoh-puncak tahan- k tahan
Replies: 46
Views: 11248

my log pada 2001 selepas tak dapat kejar log yang matsaiko ckpkan tu. 1. kor (ptg) 2. botak (ptg) 3. gedung (ptg) 4.teku (ptg) 5.tengah (11mlmi) 6. kuala (5 pagi) tapi dah kira 7 hari ler sbb dah masuk hari ke 6 bila sampai kuala tu. macam ckp Freelance ler, bila dah kena OT guide mula tarik muka ma...
by Hangar 18
06 Feb 2006, 15:13
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Chamah - Ulu Sepat - CNY - last bus
Replies: 56
Views: 14554

pekatu,
ko tak sebut pun nama member aku Ei tu. karang terasa ati plak dia

apa2 pun tahniah untuk korang semua.

:)

gambar kita berdua kat puncak Jasar tu bila nak sent kat aku wei?
sentkan ke asrul@jaring.my


----fendi
by Hangar 18
26 Jan 2006, 18:17
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: jom geng kita ke GUNUNG BENOM (2107m)
Replies: 99
Views: 30451

Rob,
ok. nanti kita roger².
aku rasa lepas turun Tebu lagi best kalo tido tepi pantai, Mangkuk ke Bari ke.
by Hangar 18
26 Jan 2006, 18:14
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Asmaradana - informasi diperlukan
Replies: 75
Views: 25323

poncho, memang tak de ke orang jaga sebelah Asahan ke kalo kita nak naik dari arah tu? sekali je aku dapat naik Ledang tanpa perlu bayar apa² iaitu naik dari Asahan & turun ikut Sagil x'mas 95'. Time tu kalo naik ikut Sagil kena charge RM3.50 tapi kalau kita hanya turun ikut Sagil shj depa tak charg...
by Hangar 18
26 Jan 2006, 18:04
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Chamah - Ulu Sepat - CNY - last bus
Replies: 56
Views: 14554

Gud luck untuk kaum² yang ke CUS nanti.
Semoga selamat pergi & selamat pulang.
amin!!
by Hangar 18
24 Jan 2006, 16:17
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: jom geng kita ke GUNUNG BENOM (2107m)
Replies: 99
Views: 30451

Rob,

bila mau pergi Tebu lak?
itu ari kat Uptown ko ada sebut.

---fendi
by Hangar 18
24 Jan 2006, 15:45
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: jom geng kita ke GUNUNG BENOM (2107m)
Replies: 99
Views: 30451

Wah..
jelesnya tak dapat follow trip kawan2 ni.
UTM Extreme pun ada, ni yang jeles ni.
apa² pun. good luck. selamat pergi & selamat pulang hendakNya.
by Hangar 18
23 Jan 2006, 20:33
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Tarikh 28hb-29hb January 2006
Replies: 38
Views: 9665

28 - 29 ni kitaorang akan ke Jerangkang. Nak follow jom le.

:)
by Hangar 18
21 Jan 2006, 13:57
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: trans V3, volunteers and participants needed.
Replies: 138
Views: 64048

Aha, bab reke merekke tu kita ikut mana yg terbaik ler. janji jalan
by Hangar 18
20 Jan 2006, 15:24
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: trans V3, volunteers and participants needed.
Replies: 138
Views: 64048

Fs, Kalau 2008 saya berminat untuk diletakkan dalam core team. Kalau projek ini berjalan pada 2007 saya berminat untuk jadi support team. Sekadar cadangan untuk dipertimbangan: Terutama untuk part² sondol menyondol Ulu Sepat – Yong Yap. Bab sondol tu saya rasa patut buat 2 kali. Pertama sondol pada ...
by Hangar 18
19 Jan 2006, 17:19
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: trans V3, volunteers and participants needed.
Replies: 138
Views: 64048

saya berminat dalam projek ini. nanti kalau nak meeting kasi tau ya. nak turun meeting jugak.

---fendi