Search found 1298 matches

by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
21 Dec 2011, 08:30
Forum: Isu & Gossip
Topic: 8TV WITHOUT BOUNDARIES-THE GREAT OUTDOORS
Replies: 13
Views: 3736

Re: 8TV WITHOUT BOUNDARIES-THE GREAT OUTDOORS

Tengok malam ni
Tungggggggggggggggggu
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
21 Dec 2011, 08:27
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Going on a solo adventure!- Would you do it?
Replies: 128
Views: 26171

Re: Going on a solo adventure!- Would you do it?

Ngai. Masih on nanti aku panggil meeting cuma nak guna komuniti GO tak buleh sebab GO bukan kelab berdaftar. Kalau buleh masih nak guna nama GO sebab itulah perancangannya dan yang pegi pun kebannayakan geng dari GO tapi tak masuk la nama Ngai. Ngai bukan suka pun menda menda cam ni, tak dangdut, ta...
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
21 Dec 2011, 08:20
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: salam gunung dari utara - Perlis
Replies: 8
Views: 3084

Re: salam gunung dari utara - Perlis

Welcome
Geng Otai ni.... rasa rasa umopun dekat diaorang nihhh
Jum ke gunung
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
20 Dec 2011, 08:42
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Going on a solo adventure!- Would you do it?
Replies: 128
Views: 26171

Re: Going on a solo adventure!- Would you do it?

Ir.Muaz Makan satay wookey ajer, nanti on time sy bagitahu sebab kompeni tu every month akan buat launching housing project kat area area tu saja. Jenal dan Fendi Ganu tu biasa datang. Dan projek tu memang saya jaga sebab sy ada target projek dengan kompeni tu lagi. Confom juta. Ngai. Memang ada cad...
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
19 Dec 2011, 16:47
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Going on a solo adventure!- Would you do it?
Replies: 128
Views: 26171

Re: Going on a solo adventure!- Would you do it?

Memang tu cita cita sy masa join GO dulu. Kita ada banyak tempat menarik yang buleh datangkan duit untuk para Gaid dan aktiviti Pelancungan yang akhirnya menjana ekonomi negara. Gov kena labur sikit untuk buat benda benda tu, saya sokong sangat. Saya sangat menghargai anda. dan saya berusaha untuk h...
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
19 Dec 2011, 08:27
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Going on a solo adventure!- Would you do it?
Replies: 128
Views: 26171

Re: Going on a solo adventure!- Would you do it?

Muaaz Mexico buleh buat trail sebab utan diaorang cam mana sawana jer dan haiwan pun tak banyak macam kita. Kalau kat sawana tu ada gajah agaknya gajah tu mati sebab pening kepala tengok orang ramai sangat dan tak ada tempat berlindung dan kalau kita masuk Felda pun dah banyak gajah. Itu bezanya. Az...
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
18 Dec 2011, 12:21
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Going on a solo adventure!- Would you do it?
Replies: 128
Views: 26171

Re: Going on a solo adventure!- Would you do it?

TQ Muaz
Selasa tu tak dapat hadir rasanya ada beberapa meeting di HQ
Tapi Fendi Ganu, Jenal dan geng Orga akan hadir. Sama samalah menyemarakkan seminar tu, banyak benda yang berguna ada didalamnmya
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
18 Dec 2011, 12:14
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: 2 minggu trek Gunung Tahan
Replies: 19
Views: 4680

Re: 2 minggu trek Gunung Tahan

Sure santai mantai bantai
cuti banyak tu susah nak capat bang
Kalau ikut ssbp - disaran untuk berhenti dan duduk terus atas gunung :kah:
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
16 Dec 2011, 16:55
Forum: Khemah
Topic: Sembang powil
Replies: 479
Views: 61984

Re: Sembang powil

Phob
Bukan engkau selalu ada projek Skodeng ke :lidah: :kah: :evil:
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
16 Dec 2011, 16:53
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Sessi Teh Tarik ( TT ) Geng Gunung area Equine Park.
Replies: 124
Views: 31193

Re: Sessi Teh Tarik ( TT ) Geng Gunung area Equine Park.

Esok 17 Dis
Team kami bako satay kat Alam Damai. Area dedekat Ekuin tu jugak
Call Chiff Lanun leh join makan satay.
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
14 Dec 2011, 16:32
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Mancari 4X4 Utk disewa....
Replies: 23
Views: 1888

Re: Mancari 4X4 Utk disewa....

Nurul, Sy ada Pajero buruk yang biasa guna untuk tarik kerbau jer. Dan ada satu Land Rover Bermuda Series yang rasanya awak pun tak lalu naik ha ha ha. Sy bukan ahli kelab 4x4 jalan Kebun tapi 2 orang adik saya jadi ahli aktif. Hammer buleh beli tapi sy suka Martol :kah: Buleh tanya kat Kelab ni seb...
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
14 Dec 2011, 16:25
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Besar Hantu
Replies: 16
Views: 4917

Re: Gunung Besar Hantu

Ha yang ni Tanah Jajahan Otai Orga
atau dia bapak antunya.
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
13 Dec 2011, 11:54
Forum: Khemah
Topic: Cari Geng Skuba Gunung Online
Replies: 37
Views: 9770

Re: Cari Geng Skuba Gunung Online

Saja nak cari kelainan.
Rasanya Boy masih gila skuba ni lagi termasuk Kak Ina kita.
Saya pun orang Tecnical Dive juga asalnya. Kerap pegi Spartly. Pulau Layang layang dan sekarang dah hampir bersara dan boroi ha ha ha :kah:
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
13 Dec 2011, 11:47
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Mancari 4X4 Utk disewa....
Replies: 23
Views: 1888

Re: Mancari 4X4 Utk disewa....

Nyampuk sikit Nak tau jugak stastiknya 4x4 untuk masuk site sebab katogeri 4x4 ni pong banyak. Kalu asal 4x4 je memang banyak termasuk SJ410 pong 4x4 jugak cuma kecik jer dan site yang nak masuk pong kena amik kira gak. Macam site Empangan Klau tu nak masuk tu dah kira Hardcore 4x4 punya takat takat...
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
02 Dec 2011, 10:41
Forum: Peralatan
Topic: Arc'teryx Backpack Owner
Replies: 78
Views: 5309

Re: Arc'teryx Backpack Owner

Kalau tak sedap kat badan dia John
Aku la nak sambau dulu sebab aku Lanun..... kawan baik dengan kuuumunis :minum:
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
01 Dec 2011, 11:19
Forum: Peralatan
Topic: Mana Nak cari beg karrimor?
Replies: 14
Views: 2219

Re: Mana Nak cari beg karrimor?

Sabre 45 SF ni sy ada satu tapi dah lama tak pakai sebab kecik, Untuk trip 1 or 2 hari buleh la
Beli kat UK tapi made from Chaina. Kat Malaysia tak jual rasanya. Buleh cuba kat e-bay London. Sy ada tengok jual kat Berjaya Times Squre tapi materialnya cam lain sikit dan sy rasa macam Vietnam punya.
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
01 Dec 2011, 08:36
Forum: Peralatan
Topic: Mana Nak cari beg karrimor?
Replies: 14
Views: 2219

Re: Mana Nak cari beg karrimor?

Banyak sangat.
Tapi sebelum tu kena tanya gak.
Nak baru atau bundle. dan nak ori atau Vietnam made. ha ha ha ada lagi Kepong mali.
Kat kedai Auntie Pertama tu ada banyak gak pilihan tapi tak tahu mana mali la.....
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
01 Dec 2011, 08:29
Forum: Ikhtiar Hidup
Topic: cedok sket pengalaman orang
Replies: 11
Views: 1683

Re: cedok sket pengalaman orang

TQ Maklumat yang sangat berguna. Tambah Lauk. 1. Kalau angin di laut ada 2 suhu, maksudnya di bawah paras bahu kita sejuk sedangkan di bahagian kepala panas, jaga jaga angin rubut akan melanda. 2. Kalau berlaku sebaliknya maknanya ribut baru melanda dan gelombang besar akan menimpa sekejap lagi. 3. ...
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
01 Dec 2011, 08:15
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: SIAPA ADA INFO PASAL SANTUBONG???
Replies: 19
Views: 6029

Re: SIAPA ADA INFO PASAL SANTUBONG???

Abam Mizi cari Gambir Swk jer :kah:
Bila nak pegi lagi..... meh naik Batu Lawi lak.
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
29 Nov 2011, 12:27
Forum: Isu & Gossip
Topic: gunung senyum dah di tutup
Replies: 5
Views: 2170

Re: gunung senyum dah di tutup

Lesen Kuari lulus dari 2009 lagi Aripppppp aku tada syer kuari tu ok Pahang memang luas tapi kuari tu adalah keperluan pembangunan setempat dan memang banyak lesen kuari telah dikeluarkan selain dari Gunung Senyum. Yang lain aku tokleh komen sebab aku puun macam anda sahabat pergunungan semua yang c...
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
17 Nov 2011, 10:53
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Going on a solo adventure!- Would you do it?
Replies: 128
Views: 26171

Re: Going on a solo adventure!- Would you do it?

Tahniah Muaz Boleh merentas benua macam tu dan terima kasih juga sudi berkongsi pengalaman dengan kengkawan lain Memang ada hajat nak buat cam tu dari muda lagi tapi tak kesampaian sampai dah Tua. Saya pernah gak buat keja gila macam tu dulu tapi takat di Semenanjung dan Pulau Borneo sahaja tahun 80...
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
15 Nov 2011, 15:57
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: haversack berat
Replies: 26
Views: 1978

Re: haversack berat

Falsafah nak rengan tu jer Bawa barang yang hanya diperlukan dan cukup cukup sahaja Macam aju trekking bawak selai lantak la berhari hari apa ada pasal bukan ada aweks pun nak ngurat kita kat dalam utan tu. Kalau ada aweks pun aweks tu sama sama bau macam kita :kah: Makanan juga perlu diringkaskan s...
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
15 Nov 2011, 15:44
Forum: Isu & Gossip
Topic: popular or knowledgeable....who u are????
Replies: 42
Views: 10541

Re: popular or knowledgeable....who u are????

Yang Otai pun janganlah berlagak sombong sangat sebab dia dah pegi banyak gunung. Sebab dah 30 tahun mendaki gunung sebab: 1. Teknologi dah banyak dah berubah. Banyak yang tua tak tau pun teknologi baru tu. 2. Dulu yang Otai tu memang kuat sebab masih muda sekarang dah tua. Jadi sama samalah merenda...
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
15 Nov 2011, 08:18
Forum: Log Gunung
Topic: Catatan mendaki Gunung Nuang melalui Hulu Langat (Pangsun)
Replies: 22
Views: 2648

Re: Catatan mendaki Gunung Nuang melalui Hulu Langat (Pangsu

Wahsiapada stastik
menarik gak.
Ini ikut route lama ke... kalau bunyi orang nangis dan harumnya sekali. Memang la sebab hutan lain dah tak ada , mana lagi dia nak pegi.
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
10 Nov 2011, 08:35
Forum: Khemah
Topic: Bawa baby masuk hutan
Replies: 80
Views: 21160

Re: Bawa baby masuk hutan

Dulu pernah gak buat
pasal dah teringin sangat masuk utan dan anak tada orang nak jaga jadi saya bawak masuk utan juga. Pernah juga naik Kinabalu masa budak tu baru umur 7 bulan. Saya masuk dalam Tekiding (Bakul yang Ah So bawak Tong Gas tu la) sy bawak naik Kinabalu.
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
09 Nov 2011, 15:30
Forum: Kedai
Topic: Finepix XP30 waterproof camera (SOLD)
Replies: 12
Views: 2287

Re: Finepix XP30 waterproof camera

Nak tolak pun biarlah menjanda dulu kkih kih kih
Nihhhh kincing pun belum bunyi.
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
09 Nov 2011, 15:20
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Mt.Swettenham, Cameron Highland
Replies: 10
Views: 2732

Re: Mt.Swettenham, Cameron Highland

Abang Mizi pemes Gunung ni
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
04 Nov 2011, 16:19
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Gatal...
Replies: 15
Views: 4870

Re: Gatal...

Sebab tu ada Gogo yang pilih orang nak ajak. 1. Tak bekira sangat pasal duit 2. Orang tu tak banyak kerenah 3. Rengan tulang 4. Boleh membantu ketika sesak 5. Buleh survive sendiri tanpa pengawasan. Dan gogo biasanya mengurangkan risiko dengan mengurangkan atau menghadkan peserta luar atau yang tak ...
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
01 Nov 2011, 08:32
Forum: Galeri
Topic: Mount Sindoro - Indonesia
Replies: 16
Views: 5465

Re: Mount Sindoro - Indonesia

Abang Boboi..... takkan taun ni nak berpantang lagi
Siap tarikh.........
Gua satu.
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
31 Oct 2011, 15:06
Forum: Khemah
Topic: Siapa ada kayak touring/fishin sendiri di kalangan geng G.O?
Replies: 83
Views: 16234

Re: Siapa ada kayak touring/fishin sendiri di kalangan geng

Berminat gak dengan kayak ni. Maklum la sy cuma bekas Komander Laut yang biasa dengan Kapal dan Laut sahaja. Rasa rasa memang nak angkat sebuah dan dah survey jugak dengan Nadir tempoh hari. Sebab sy kena cari kayak yang pendek untuk muat atas Pajero. Sebab nak angkut sana sini pakai lori susah juga...
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
27 Oct 2011, 08:24
Forum: Khemah
Topic: Siapa ada kayak touring/fishin sendiri di kalangan geng G.O?
Replies: 83
Views: 16234

Re: Siapa ada kayak touring/fishin sendiri di kalangan geng

Kalau Geng GO yang ada Kayak rasanya nadir jer
Kalau Bot kecil Stone dan Saya ada sebuah.
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
21 Oct 2011, 10:03
Forum: Ikhtiar Hidup
Topic: 2 peralatan terpenting yang wajib ada dalam "backpack"anda
Replies: 49
Views: 5241

Re: 2 peralatan terpenting yang wajib ada dalam "backpack"an

Jaring. Gelak kan..... wajib ada dalam beg aku. Sebab aku gila ikan. Naik gunung mesti jumpa sungai. Dalam sungai selalu ada ikan. Tak kirala Taman Negara ke tempat tak bulah mancing ke. Kalau ada kesempatan dan ruang kena pasang jaring baru la buleh merasa kelah ke atau ikan baik baik. Nampak macam...
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
21 Oct 2011, 09:55
Forum: Galeri
Topic: Mount Sindoro - Indonesia
Replies: 16
Views: 5465

Re: Mount Sindoro - Indonesia

Terima kasih Pak.
Memang ada hajat nak memanjat di sana tu.
Sure akan kontek nanti.
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
21 Oct 2011, 09:52
Forum: Kedai
Topic: WTS> Suunto T6D (new in box)
Replies: 11
Views: 2447

Re: WTS> Suunto T6D (new in box)

Abe Mat kata cam tu sekarang sebab masih banyak komitmen lain yang lebih utama,
Tapi kalau dapat duit terpijak mau juga amikkkkkk pehhhh dan selalu jenguk kat Mudah mana tau ada yang terpeleok nak jual murah.
Hajat tetap ada.............
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
21 Oct 2011, 09:43
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Benum Via Lata Berembun (oktober 2011)
Replies: 22
Views: 5162

Re: Gunung Benum Via Lata Berembun (oktober 2011)

Ngai tu Yang Di Pertua Persatuan Jantan Takut Bini.
Jantan kan..... belakang bini dengar dia berbisik pun gajah buleh tombang.
Depan..... pijak semut pun tak mati :tembak: keh keh keh

Ok bro kita layan GP Sepang dalam musim ujan ni.
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
19 Oct 2011, 16:35
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Benum Via Lata Berembun (oktober 2011)
Replies: 22
Views: 5162

Re: Gunung Benum Via Lata Berembun (oktober 2011)

Bebudak yang keja kat Empangan Klau tu pun dan bersedia
Hujan tak berhenti dah 4 - 5 hari
Jangan banjir cam Thailand udah le
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
19 Oct 2011, 16:30
Forum: Peralatan
Topic: Tali hammock
Replies: 12
Views: 1830

Re: Tali hammock

Tali Ikat Kapal. hu hu hu
Dengan aku pun berat dia lagi :kah:
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
19 Oct 2011, 14:49
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Benum Via Lata Berembun (oktober 2011)
Replies: 22
Views: 5162

Re: Gunung Benum Via Lata Berembun (oktober 2011)

Kawasan Pahang Tengah sedang mengalami hujan yang meningkat sekarang. Air disemua sungai sungai utama telah meningkat. Daerah Bentong, Raub dan Kuala Lipis hingga ke Jerantut. Perlok diloporkan hujan tidak henti dan Perlok tu betul brtul dibawah Gunung Benum. Laporan dari Pusat Latihan dan Penyelidi...
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
19 Oct 2011, 14:44
Forum: Kedai
Topic: WTS> Suunto T6D (new in box)
Replies: 11
Views: 2447

Re: WTS> Suunto T6D (new in box)

Kalau Busut tu kat atas gunung cam ne pulak :keke:
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
18 Oct 2011, 15:41
Forum: Surau
Topic: solat aidil adha/fitri di atas bukit.
Replies: 5
Views: 2245

Re: solat aidil adha/fitri di atas bukit.

Masjid dan surau pun mesti dapat tauliah baru buleh buat sembayang raya.
Bulan main buleh suka suki. Jadi kalau nak sembayang raya dok umah jer la raya raya tu jangan nak gatal naik gunung he he he :minum: