Search found 1298 matches

by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
18 Oct 2011, 15:33
Forum: Kedai
Topic: WTS> Suunto T6D (new in box)
Replies: 11
Views: 2441

Re: WTS> Suunto T6D (new in box)

Dari buang satu baik buang dua sekali.
Barang Rare beb. Buang dua nanti berebut lak he :keke:
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
14 Oct 2011, 16:45
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: step2 utk organize trip
Replies: 15
Views: 3173

Re: step2 utk organize trip

Biarlah orang kata gila Atan. Tapi itu hakikat Malaysia ni dah semakin sempit dengan Hutan Batu Bata Hutan Hujan ni cuma tinggal ni aje kat Dunia kecuali Amazon yang juga dah semakin mengecil untuk industri DADAH. Bawaklah sekurang kurangnya adalah beberapa kerat nanti yang terus jatuh centa dengan ...
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
13 Oct 2011, 16:26
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: step2 utk organize trip
Replies: 15
Views: 3173

Re: step2 utk organize trip

Biasanya Geng Opis ni nak selesa macam kat opis juga Kat hutan sure tak sama dengan dalam hutan. Itu kena beware. But saya gunakan modiul ini untuk mengenali kawan opis atau staff baru. Dalam keadaan selesa manusia tidak dapat atau sukar kita kesan perangai buruknya tetapi bila dalam keadaan susah k...
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
13 Oct 2011, 08:27
Forum: Kedai
Topic: WTS > BERGHAUS VERDON 45+8
Replies: 63
Views: 11379

Re: WTS > BERGHAUS VERDON 45+8

Tau tak pe :kah:
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
19 Sep 2011, 09:13
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: pendaftaran peniaga
Replies: 20
Views: 1811

Re: pendaftaran peniaga

Bagus gak Idea tu
TQ idea untuk kebaikan bersama
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
19 Sep 2011, 09:09
Forum: Kedai
Topic: Store Abeyie
Replies: 6
Views: 2213

Re: Store Abeyie

udoh kena makang bewok gununggggg
:kah:
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
15 Sep 2011, 09:09
Forum: Kedai
Topic: WTS: backpack Arc'teryx Tango (FOR SALE)
Replies: 12
Views: 4857

Re: WTS: backpack Arc'teryx Tango

Sepadan dengan reganya
Memang Rare hu hu hu hu
Abang Syuk gado tamo mai la rentap kih kih kih
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
14 Sep 2011, 08:43
Forum: Kedai
Topic: WTS: backpack Arc'teryx Tango (FOR SALE)
Replies: 12
Views: 4857

Re: WTS: backpack Arc'teryx Tango

Haku ingat dua ratus lima ploh
Tengok sekali lagi dua riban gupanya
Hampir je nak call Abe Ganu ni...... tak jadilah kih kih kih
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
14 Sep 2011, 08:30
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: gunung kenderung, grik perak
Replies: 3
Views: 1676

Re: gunung kenderung, grik perak

Totaly gunung ni banyak berubah. 1. Berlaku kebakaran tahun lepas dan puncak gunung ni semuanya terbakar. 2. Berkalu pembalakan secara besar besaran tak tau siapa luluskan atau mungkin juga pembalakan haram dan sy lihat ada trek balak baru sampai 3/4 gunung. 3. Banyak tanah runtuh disebabkan pembala...
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
05 Sep 2011, 16:43
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung2 yg sejuk di semananjung Malaysia
Replies: 13
Views: 3958

Re: Gunung2 yg sejuk di semananjung Malaysia

Rasanya saya setuju dengan Phob tu ehhhh Bergading.
Kem Kuali tu tempat rentasan angin dari timur. Kalau masa tu angir timur antara Okt sampai Januari memang sejuk kau kau.
Lagi satu rasanya Rabung, Jeli. Buleh try dan rasa sendiri
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
29 Aug 2011, 08:27
Forum: Khemah
Topic: Sembang powil
Replies: 479
Views: 61631

Re: Sembang powil

Che Khalid ada juga belah Gerik
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
29 Aug 2011, 08:26
Forum: Khemah
Topic: Sembang powil
Replies: 479
Views: 61631

Re: Sembang powil

Kalau utara contac Nadir, tapi dia nak coti kawin lama tu.
Kalau Wilayah Tengah kami baru balik Endau Rompin semingu sebelum posa tu.
Lepas raya nak main Maliau Basin lak.
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
25 Aug 2011, 15:37
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Kembara 13 Puncak Merdeka
Replies: 16
Views: 1655

Re: Kembara 13 Puncak Merdeka

G.Perlis rasanya silap tu.
Gunung Perlis yang di Banjaran Nakawan tak setinggi tu.
Kalau Gunung Perlis di Banjaran Gunung Tahan itu mungkin tapi letaknya di Pahang.
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
22 Aug 2011, 08:49
Forum: Data Gunung
Topic: List & Ranking Gunung-Gunung di Malaysia
Replies: 63
Views: 12174

Re: List & Ranking Gunung-Gunung di Malaysia

Che Khalid
Ha ha ha itu ayat nak cover
Memang sedang buat kajian nak korek belah mana.... :tembak:
Nanti ada projek kami Roger
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
15 Aug 2011, 15:00
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: G7-11 Series | Gerah (Bilah - Gerah - Bieh) Oktober 2011
Replies: 47
Views: 8801

Re: G7-11 Series | Gerah (Bilah - Gerah - Bieh) Oktober 2011

Kulat Pusu (Epoh)
Tapi dia kencing manyak kuat bunyi punya :kah:
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
12 Aug 2011, 15:11
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Explore X Gunung Stong 2011
Replies: 13
Views: 4085

Re: Explore X Gunung Stong 2011

Tada masalah rasanya
Barang tu buleh masuk dalam beg kedap haba, 3 hari masih elok lagi.
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
12 Aug 2011, 15:08
Forum: Klinik Gunung
Topic: The Wrong Way Top 52 Hiker Mistakes
Replies: 14
Views: 1909

Re: The Wrong Way Top 52 Hiker Mistakes

TQ
Maklumat yang baik
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
08 Aug 2011, 08:48
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: G7-11 Series | Gerah (Bilah - Gerah - Bieh) Oktober 2011
Replies: 47
Views: 8801

Re: G7-11 Series | Gerah (Bilah - Gerah - Bieh) Oktober 2011

Dah lama kenan kat tiga beradik ni
Dan tempat ni jugak nampak horror dari kemsite kami di Pergau masa buat Lebuhraya Timur Barat dulu. Macam menarik dan sangat dipertimbangkan.
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
08 Aug 2011, 08:44
Forum: Klinik Gunung
Topic: Penyelenggaraan Peralatan
Replies: 16
Views: 1675

Re: Penyelenggaraan Peralatan

Dia Tokey kedai.
Kedai dah bangkrup atau tak bayar sewa jadi kena bawak balik umah semua stok he he he
Jangan marah. Aku suka buat spekulasi he he he :tembak:
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
29 Jul 2011, 09:54
Forum: Khemah
Topic: GO Endau Rompin (Kg Peta): World’s Oldest Tropical Rainfore
Replies: 127
Views: 23586

Re: GO Endau Rompin (Kg Peta): World’s Oldest Tropical Rain

Polot
Rasanya kita nak pegi lagi tapi kena geng menebas la pasal nak buat Trans Selai Peta lak
The BioGeology Expedition of Endau Rompin lak
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
29 Jul 2011, 09:21
Forum: Kedai
Topic: Kasut Hiking For Sale
Replies: 17
Views: 8088

Re: Kasut Hiking For Sale

Moderator
Sila block Peniaga ini. Pernah beli barang tapi tidak dihantar sehingga sekarang. Kalau nak meniaga meniaga la betul betul jangan nak makan duit orang sahaja. :tembak:
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
28 Jul 2011, 11:40
Forum: Khemah
Topic: GO Endau Rompin (Kg Peta): World’s Oldest Tropical Rainfore
Replies: 127
Views: 23586

Re: GO Endau Rompin (Kg Peta): World’s Oldest Tropical Rain

Wppkey,
sy ada kat kedai. Tada hal nak keluar out station.
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
28 Jul 2011, 08:28
Forum: Klinik Gunung
Topic: TEKNIK MEMBACA BEKAS TAPAK
Replies: 23
Views: 3427

Re: TEKNIK MEMBACA BEKAS TAPAK

Nak anjor menda cam tu dalam uhan huhhhh maaf
Kena cari tempat lain, nanti kita buat kelas dia menebeng kat tepi tu
Amacam. Ada brannnnnnnnnnnn
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
22 Jul 2011, 08:45
Forum: Data Gunung
Topic: Gunung Tahan
Replies: 8
Views: 1689

Re: Gunung Tahan

Rasanya paper ni Brother Jonn punya dari UPM
Peserta Sidang Warga Gunung di Gunung Datok.
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
22 Jul 2011, 08:37
Forum: Klinik Gunung
Topic: Bagaimana ingin menjadi seorang sweeper
Replies: 138
Views: 9526

Re: Bagaimana ingin menjadi seorang sweeper

Sejak dikatogerikan sebagai Orang Lama ni
Selalunya memang aku jadi Sweeper atau aku kena sweep :lidah:
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
21 Jul 2011, 08:27
Forum: Khemah
Topic: GO Endau Rompin (Kg Peta): World’s Oldest Tropical Rainfore
Replies: 127
Views: 23586

Re: GO Endau Rompin (Kg Peta): World’s Oldest Tropical Rain

OK 11:00 malam jumpa di LRT Sri Petaling
Hari ini dan esok sy Mesyuarat di Luar Kota.
Saya bawak semua peralatan sendiri. Pakai Hammoc jer berat nak bawak kemah.
Tapi cam biasa Jenal ja....... tu saya bawak. Ha ha ha ah hu hu hu lalalalala
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
18 Jul 2011, 10:39
Forum: Khemah
Topic: GO Endau Rompin (Kg Peta): World’s Oldest Tropical Rainfore
Replies: 127
Views: 23586

Re: GO Endau Rompin (Kg Peta): World’s Oldest Tropical Rain

OK jenal Saya baru gak balik dari Keluang - Kampong Gajah. Cuaca agak hujan dan dikhabarkan hari Jumaat lepas hujan lebat 5 jam di Kahang. Saya masuk hingga GRC Kahang berhadapan FELDA Kahang timur dan jalan dalam ladang banyak rosak disebabkan hujan lebat. Tapi rasanya ok sebab Pajero saya lepas bi...
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
15 Jul 2011, 09:08
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Rabong Via Waterfall
Replies: 24
Views: 3738

Re: Gunung Rabong Via Waterfall

Bukan Bajang ke Abam Mizi :kah:
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
15 Jul 2011, 09:03
Forum: Klinik Gunung
Topic: TEKNIK MEMBACA BEKAS TAPAK
Replies: 23
Views: 3427

Re: TEKNIK MEMBACA BEKAS TAPAK

Ada lagi satu, penjejakan laluan yang tak nampak. Faham kan kampong yang ada tapi tak nampak. Tapi diaorang ni lalu kat situ, dan jejaknya ada. Walaupun kita tak berapa nampak tapi sebenarnya ada. Menjejak Bunyian ataupun Hantu yang mengganas atau baru sahaja menyelesaikan tugas pun ada tekniknya. B...
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
13 Jul 2011, 15:00
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Rabong Via Waterfall
Replies: 24
Views: 3738

Re: Gunung Rabong Via Waterfall

Menyusur air la Bang
Pakai tabong oksijen jom ke Sipadan :lidah:
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
13 Jul 2011, 11:33
Forum: Papan Notis
Topic: School of Tropical Rainforest Mountaineering
Replies: 3
Views: 3949

Re: School of Tropical Rainforest Mountaineering

Sekolah Maya le bang.
Belajar melalui Forum je
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
13 Jul 2011, 11:29
Forum: Klinik Gunung
Topic: TEKNIK MEMBACA BEKAS TAPAK
Replies: 23
Views: 3427

Re: TEKNIK MEMBACA BEKAS TAPAK

Penjejak ni pun ada 2 katagori 1. Penjejak binatang yang biasanya digunakan oleh Pemburu, Biasanya Kaum Perbumi amat pakar dalam bidang ni sebab keja diaorang adalah berburu macam Orang Penan. Peribumi Semenanjung dah kurang kemahirannya sebab dah banyak kerja kat luar dan hutan semakin sempit untuk...
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
13 Jul 2011, 11:22
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Rabong Via Waterfall
Replies: 24
Views: 3738

Re: Gunung Rabong Via Waterfall

Tak Cukup G
Kita ada 7G dan 12 G sahaja
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
12 Jul 2011, 11:31
Forum: Klinik Gunung
Topic: madu lebah bekal tebaik untuk mendaki (madu asli sahaja)
Replies: 72
Views: 4541

Re: madu lebah bekal tebaik untuk mendaki (madu asli sahaja)

Waaaa sudah mau ternak lebah.
Dulu RISDA ada buat kursus ternak lebah ni dalam kawasan dusun atau Tanaman Getah.
Jabatan Pertanianpun ada buat kursus kat FMTC Serdang. Bagus bagus senang nanti nak cari madu ori.
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
12 Jul 2011, 11:27
Forum: Isu & Gossip
Topic: 127HOURS versi Malaysia
Replies: 11
Views: 4082

Re: 127HOURS versi Malaysia

1. Kena ada orang lain tahu kemana anda pergi. Sepatutnya dia tidak berseorangan untuk melakukan aktiviti hutan atau aktiviti lasak. Jangan pergi sendiri kalaupun anda terrer benar pun. 2. Kaedah keselamatan yang betul. Hanya memakai Baju T putih, terlalu tidak memadai dan tiada peralatan keselamata...
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
08 Jul 2011, 08:45
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: SURVEY | Penyedia Perkhidmatan Telekomunikasi Pilihan
Replies: 11
Views: 1195

Re: SURVEY | Penyedia Perkhidmatan Telekomunikasi Pilihan

Pilihan. Sy sebenarnya mengguna beberapa bijik HP buruk dengan plan berbeza mengikut keperluan jadi agak sukar untuk membuat pilihan. Cellcom : Bil Gomen bayar dan hanya untuk urusan resmi kerajaan. Digi : Untuk membuat pangilan luar negara kerana survey yang saya buat menunjukkan harga termurah unt...
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
06 Jul 2011, 12:03
Forum: Khemah
Topic: GO Endau Rompin (Kg Peta): World’s Oldest Tropical Rainfore
Replies: 127
Views: 23586

Re: GO Endau Rompin (Kg Peta): World’s Oldest Tropical Rain

Polot
Jenal dah masuk Selai rasanya
Minggu depan baru balik.
by Lt.Cmdr. Kamal Ariffin
06 Jul 2011, 11:14
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Bisul.. owh bisul.....
Replies: 7
Views: 3779

Re: Bisul.. owh bisul.....

Buleh cuba ... apa salahnya. Darah tu bukan awak nak pong, bisul kasi jer kat pacat :minum: