Search found 696 matches

by frostice
24 Aug 2009, 09:40
Forum: Isu & Gossip
Topic: kematian di lata hammer
Replies: 25
Views: 7744

Re: kematian di lata hammer

Takziah, semoga rohnya dicucuri rahmat.
by frostice
13 Aug 2009, 23:48
Forum: Galeri
Topic: LUPAT kembaLi melompat :)
Replies: 26
Views: 6465

Re: LUPAT kembaLi melompat :)

Mmg canteeekkkkkkkkkkkkkkk..........
by frostice
13 Aug 2009, 10:18
Forum: Isu & Gossip
Topic: Air Besar
Replies: 41
Views: 7175

Air Besar

Tioman flash flood was too strong, says survivor SINGAPORE, Aug 13 — Johnathan David held on to his girlfriend and her niece as tight as he could, even as a flash flood from a sudden storm poured down on them. David, 49, Anny Grace Muthu, 46, her nephew Johnathan Johnson, 17, and his sister Amelia ...
by frostice
22 Jul 2009, 12:35
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009
Replies: 51
Views: 9734

Re: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009

Itu kem jeneral tadak air je rasanya
last kena pikul dari musang. klu tak silap..

pangok sikit rasanya.. tp tak la teruk mana.
ni kawan aku nazryst citer la :mrgreen:
by frostice
13 Jul 2009, 11:20
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Chamah-Ulu Sepat 13-18 Ogos 2009
Replies: 64
Views: 7133

Re: Chamah-Ulu Sepat 13-18 Ogos 2009

chamah-ulu sepat nih tinggi brapa ek? hatkor tak? kalo pewai ade porter tak? :mrgreen: Tinggi ribu2.. hatkor tu tak la sangat, mcm naik datuk jer.. kalu pewai leh singgah kg rekom upah harry porter anak masingan p/s : maklumat mengelirukan, jgn pecaya kenyataan di atas... klu pecaya padan muka kora...
by frostice
23 Jun 2009, 17:20
Forum: Ikhtiar Hidup
Topic: jika tersesat dihutan dan cara menghadapinya
Replies: 41
Views: 4875

Re: jika tersesat dihutan dan cara menghadapinya

Red-Tape ada di mana-mana jua, semua peringkat. Jika berlebihan, jadi la kerenah. Cuma pada pandangan saya, paling tidak pun pasti ada rakan yg akan mencari di tmpt terakhir mangsa dipercayai hilang. Lepas cari tak jumpa, biasanya baru laporan dibuat. Sekiranya yg sesat boleh kekal di kawasan dia se...
by frostice
22 Jun 2009, 16:40
Forum: Ikhtiar Hidup
Topic: jika tersesat dihutan dan cara menghadapinya
Replies: 41
Views: 4875

Re: jika tersesat dihutan dan cara menghadapinya

......Jika boleh bersabar, tunggulah di trek (tepi trek) dalam tempoh 24jam, atau lebih (48 jam) dan.... Teori yang menarik dan logik dari segi akal. Kebanyakkan SAR akan dilakukan bermula dari kawasan mangsa mula2 hilang. Oleh itu, jika munasabah untuk kekal di lokasi tersebut, lebih baik kekal di...
by frostice
29 May 2009, 15:01
Forum: Isu & Gossip
Topic: Pelajar sesat terima diploma
Replies: 14
Views: 4701

Re: Pelajar sesat terima diploma

dia ada tulis buku Kongsi kisah sesat di hutan Oleh Rudy Fazrunisyam Samarudin rudy@hmetro.com.my JOHOR BAHRU: Pengalaman disifatkan ibarat mati hidup semula oleh bekas pelajar Universiti Teknologi Mara (UiTM) Arau, Perlis, Nor Umaisarah Sameaun, 22, yang sesat selama 19 hari di Gunung Tahan pada Fe...
by frostice
27 May 2009, 11:31
Forum: Papan Notis
Topic: GO Sudah Pulih
Replies: 33
Views: 10092

Re: GO Sudah Pulih

tahniah team pembaik..
by frostice
19 Mar 2009, 10:07
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Data GPS Lasah ke Pos Kemar
Replies: 0
Views: 272

Data GPS Lasah ke Pos Kemar

Asslalamualaikum dan salam sejahtera.

Nak mintak tolong kalau sapa2 ada data GPS Lasah ke Pos Kemar.
Appreciate the info. Tq.
by frostice
19 Mar 2009, 09:38
Forum: Khemah
Topic: endau rompin
Replies: 219
Views: 26174

Re: endau rompin

matsaiko wrote:sapa penah pegi?
seperti buaya sangkut..upih guling etc..etc
boleh tak share info/log/kosting disini?

terima kasih
Ko try contact no ni +607-223 7471
Mintak dia hantar quotation harga ke email ko.
by frostice
19 Mar 2009, 09:35
Forum: Khemah
Topic: endau rompin
Replies: 219
Views: 26174

Re: endau rompin

ooh mcm tu ek... ok nanti sy suvey tgk... lg kalu ader no cntct tentang endau leh la kgsi2 kan.... pr oli, Endau Rompin bawah Johor state control, kalau tak silap Perbadanan Taman Negara Johor. So far aku masuk sebelum2 ni, kena melalui PTNJ ni la. Tak leh nak masuk ikut guide luar (kecuali ko buat...
by frostice
16 Mar 2009, 21:09
Forum: Isu & Gossip
Topic: Rakan SAR kita terlibat dalam kemalangan
Replies: 62
Views: 12567

Re: Rakan SAR kita terlibat dalam kemalangan

Salam takziah.
Semoga beliau ditempatkan bersama orang2 yg mendapat rahmat.
Amiiin.
by frostice
13 Mar 2009, 12:02
Forum: Isu & Gossip
Topic: Imbuhan hadiah....
Replies: 47
Views: 8156

Re: Imbuhan hadiah....

Mr Forest, Saya menyokong sepenuhnya idea utk beri imbuhan ini. Operasi SAR oleh pendaki mmg ikhlas, dan tak perlu dibuktikan ke ikhlasannya kerana semuanya dah lama bermula sebelum ada apa2 imbuhan lagi. Dari yg keluar mencari kepada yg menyediakan makan minum kepada yang menyalurkan derma... Koran...
by frostice
03 Mar 2009, 11:08
Forum: Isu & Gossip
Topic: Berkongsi Pengalaman Misteri di gunung
Replies: 151
Views: 29339

Re: Berkongsi Pengalaman Misteri di gunung

Tahun 1992 Gunung Ledang Member 2 orang yg kena Tido under fly, ada bawak radio, letak tepi diorang ni. Tiba2 channel asyik bertukar jer.. sorang tu marahkan sorang lagi pasal main tukar2 channel. Sorang lagi bengang pasal dia memang tak usik pun radio.. Tengah dok ngaku dia tak buat, tiba2 channel ...
by frostice
02 Mar 2009, 12:28
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Walimatul Urus Sabtu 7hb & 28hb Mac 2009
Replies: 22
Views: 5144

Re: Walimatul Urus Sabtu 7hb & 28hb Mac 2009

Tahniah.
Semoga berbahagia dan dipanjangkan jodoh.
by frostice
27 Feb 2009, 21:49
Forum: Klinik Gunung
Topic: preparation before pnjat gnung...
Replies: 29
Views: 2906

Re: preparation before pnjat gnung...

Tak sure lak otai2 buat mcm mana. Tapi kalau yg org penah bgtau supaya buat/amal tau lar. Itupun yg org lama2 ajar dulu. Kira aku sampaikan la yer, bukan ngajo. Exercise yg aku penah tau ada 2 section : 1. Jogging 2. Lari naik tangga Jog biasanya akan memperkasakan paru2 atau pernafasan kita. Lagi ...
by frostice
23 Feb 2009, 10:46
Forum: Galeri
Topic: Trip I : Gg Rajah (24-26 Jan 09)
Replies: 30
Views: 9887

Re: Trip I : Gg Rajah (24-26 Jan 09)

Cuma sampah masyarakat yang dia orang lupa nak bawak turun...hehehe Ada kawan aku sorang tu yg penah naik ke Bunga Buah bagitau sana pun banyak sampah masyarakat. Aku tak tau la betul ke tak.. apa kata ko ikut aku gi survey sampah masyarakat kat sana tu. :kah: blah r skrg projek x ajak aku :x Ni "k...
by frostice
23 Feb 2009, 10:44
Forum: Galeri
Topic: Trip I : Gg Rajah (24-26 Jan 09)
Replies: 30
Views: 9887

Re: Trip I : Gg Rajah (24-26 Jan 09)

Cuma sampah masyarakat yang dia orang lupa nak bawak turun...hehehe Ada kawan aku sorang tu yg penah naik ke Bunga Buah bagitau sana pun banyak sampah masyarakat. Aku tak tau la betul ke tak.. apa kata ko ikut aku gi survey sampah masyarakat kat sana tu. :kah: aku ikut ajer.... memang kawan aku cak...
by frostice
17 Feb 2009, 21:32
Forum: Klinik Gunung
Topic: preparation before pnjat gnung...
Replies: 29
Views: 2906

Re: preparation before pnjat gnung...

nazryst wrote:
Apa yang penting ....... Kerja sama
Apa yang penting ....... Kerja sama

wonder pet wonder pet .... kami dah datang....
:kah: :kah: :kah:
by frostice
17 Feb 2009, 19:47
Forum: Isu & Gossip
Topic: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?
Replies: 377
Views: 76269

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

lor ye ke??? sape ade details, share2 sket. brape ramai sesat? Salam.. bukan sesat..tersasar jer.. :( sorang rakan gunung kita....dan bukan gak ler org baru dlm xtvt ni.. sama2 la kita berdoa akan keselamatannya dan semua pasukan SAR... e_lan Amin... moga2 selamat keluar tanpa sebarang bencana buat...
by frostice
17 Feb 2009, 16:38
Forum: Klinik Gunung
Topic: Bagaimana ingin menjadi seorang sweeper
Replies: 138
Views: 12612

Re: Bagaimana ingin menjadi seorang sweeper

satu lagi ayat yg boleh diguna pakai, 'apa!! nk berenti kt sini..ko tgk kiri kanan ko ada apa? nk mati kena makan?????' wakakakakkaka bkn semua orang mkn ngan ayat ni penah skali ari 2 aku cakap awat cam 2 dia boleh kuar parang pastu ddk lpak kat ctu sambil isap rokok kter plak balik tension tengok...
by frostice
16 Feb 2009, 10:49
Forum: Galeri
Topic: Kenangan Manis Di Gunung Tebu 7.2.09 - 8.2.09
Replies: 47
Views: 9236

Re: Kenangan Manis Di Gunung Tebu 7.2.09 - 8.2.09

tahniah.. tahniah..
by frostice
13 Feb 2009, 10:01
Forum: Klinik Gunung
Topic: Thunder & Lightning
Replies: 61
Views: 6609

Re: Thunder & Lightning

Ni berita metro nie..
he.. he.. Sensasi jer lebey selalunya...
Baca boleh, tp penilaian kena buat sendiri..
by frostice
13 Feb 2009, 09:55
Forum: Klinik Gunung
Topic: Bagaimana ingin menjadi seorang sweeper
Replies: 138
Views: 12612

Re: Bagaimana ingin menjadi seorang sweeper

biNGai wrote:ciri-ciri sorg sweeper..

1. kene kuat tido
2. slambe tido ontrek sorg2
3. byk stok jajan
4. byk stok air sedap2
5. kuat temberang
6. gagah perkasa
7. beg beso

muekeke..
Ni citer pasal sweeper ke citer pasal ko ni ngai.. :kah:
by frostice
13 Feb 2009, 09:41
Forum: Kedai
Topic: Marmot Aura 2 Person tent for sale
Replies: 9
Views: 2656

Re: Marmot Aura 2 Person tent for sale

Menarik.. tp harga tak mampu lagi.
by frostice
12 Feb 2009, 17:16
Forum: Galeri
Topic: Trip I : Gg Rajah (24-26 Jan 09)
Replies: 30
Views: 9887

Re: Trip I : Gg Rajah (24-26 Jan 09)

nazryst wrote: Cuma sampah masyarakat yang dia orang lupa nak bawak turun...hehehe
Ada kawan aku sorang tu yg penah naik ke Bunga Buah bagitau sana pun banyak sampah masyarakat. Aku tak tau la betul ke tak.. apa kata ko ikut aku gi survey sampah masyarakat kat sana tu. :kah:
by frostice
12 Feb 2009, 10:19
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: GUNUNG CHAMAH & ULU SEPAT (7 - 12 MAC 2009)
Replies: 21
Views: 4354

Re: GUNUNG CHAMAH & ULU SEPAT (7 - 12 MAC 2009)

Lama betul org tak masuk trek nie...
Kena belajar hayun 2 kali kiri 2 kali kanan nie... :kah:
by frostice
10 Feb 2009, 14:55
Forum: Klinik Gunung
Topic: preparation before pnjat gnung...
Replies: 29
Views: 2906

Re: preparation before pnjat gnung...

Tak sure lak otai2 buat mcm mana. Tapi kalau yg org penah bgtau supaya buat/amal tau lar. Itupun yg org lama2 ajar dulu. Kira aku sampaikan la yer, bukan ngajo. Exercise yg aku penah tau ada 2 section : 1. Jogging 2. Lari naik tangga Jog biasanya akan memperkasakan paru2 atau pernafasan kita. Lagi j...
by frostice
10 Feb 2009, 09:47
Forum: Peralatan
Topic: Headlamp
Replies: 71
Views: 5594

Re:

Aku guna Petzl e+LITE.So far amat memuaskan and ringan 68Gram sahaja lebey kurang.Besides tue aku guna maglite. Aku hampir2 sama cam ko. Cuma aku guna petzl tikka and standby maglite. Petzl mmg terang, mmg best kalau buat suluh menyuluh nie, tp tak berapa confident ngan daya tahan lasak dia. So, ut...
by frostice
05 Feb 2009, 12:29
Forum: Galeri
Topic: Trip I : Gg Rajah (24-26 Jan 09)
Replies: 30
Views: 9887

Re: Trip I : Gg Rajah (24-26 Jan 09)

Terjumpa satu group dari B@#$%^& yg tinggai sampah kat Lata Naning masa kitorang dah sampai kat Chamang..(masa balik la ni) Diorang kata " Mmg sengaja tinggal plastik tu, pasal nak naik lagi minggu depan, nak amik semua sampah sekali " - tak tau la sebab apa korang tinggal, mungkin nak buat stok unt...
by frostice
05 Feb 2009, 12:25
Forum: Galeri
Topic: Trip I : Gg Rajah (24-26 Jan 09)
Replies: 30
Views: 9887

Re: Trip I : Gg Rajah (24-26 Jan 09)

Gunung ni kami dah cuci sampah masa X Mas ituari Time tu ujan gak. Sejuk Gaban Trek batu yang runtuh aritu kami dah buat laluan baru sebelah kanan. Tapi pun rasa tak lama akan runtuh gak..... Masa naik hari tu, trek belah kanan tu mcm dah lunyai sikit. Rasanya kalau hujan berterusan, tak lama tu.. ...
by frostice
04 Feb 2009, 10:00
Forum: Galeri
Topic: Trip I : Gg Rajah (24-26 Jan 09)
Replies: 30
Views: 9887

Re: Trip I : Gg Rajah (24-26 Jan 09)

Image
Masa turun - lunch di Lata Naning

Image
Bertolak dari Lata Naning

Image
Akhirnya di Chamang
by frostice
04 Feb 2009, 09:57
Forum: Galeri
Topic: Trip I : Gg Rajah (24-26 Jan 09)
Replies: 30
Views: 9887

Re: Trip I : Gg Rajah (24-26 Jan 09)

http://i651.photobucket.com/albums/uu233/kphikers2/P1251597.jpg Periuk kera http://i651.photobucket.com/albums/uu233/kphikers2/P1251606.jpg Nak jatuh dah.. http://i651.photobucket.com/albums/uu233/kphikers2/P1251579.jpg Kabus http://i651.photobucket.com/albums/uu233/kphikers2/P1261697.jpg Packing n...
by frostice
04 Feb 2009, 09:53
Forum: Galeri
Topic: Trip I : Gg Rajah (24-26 Jan 09)
Replies: 30
Views: 9887

Re: Trip I : Gg Rajah (24-26 Jan 09)

http://i651.photobucket.com/albums/uu233/kphikers2/P1261675.jpg Puncak http://i651.photobucket.com/albums/uu233/kphikers2/PuncakRajah2.jpg View puncak http://i651.photobucket.com/albums/uu233/kphikers2/P1251612.jpg Lepas Hujan http://i651.photobucket.com/albums/uu233/kphikers2/P1251596.jpg Bunga
by frostice
04 Feb 2009, 09:51
Forum: Galeri
Topic: Trip I : Gg Rajah (24-26 Jan 09)
Replies: 30
Views: 9887

Re: Trip I : Gg Rajah (24-26 Jan 09)

http://i651.photobucket.com/albums/uu233/kphikers2/P1251546.jpg Packing utk ke puncak http://i651.photobucket.com/albums/uu233/kphikers2/P1251562.jpg Panjat naik http://i651.photobucket.com/albums/uu233/kphikers2/P1251558.jpg Crossings http://i651.photobucket.com/albums/uu233/kphikers2/P1251564.jpg...
by frostice
04 Feb 2009, 09:31
Forum: Galeri
Topic: Trip I : Gg Rajah (24-26 Jan 09)
Replies: 30
Views: 9887

Re: Trip I : Gg Rajah (24-26 Jan 09)

http://i56.photobucket.com/albums/g170/kphikers/P1241512.jpg Baru sampai Lata Naning http://i651.photobucket.com/albums/uu233/kphikers2/P1241519.jpg Mereka yang berkhemah http://i651.photobucket.com/albums/uu233/kphikers2/P1241520-1.jpg Mereka yang ber"fly" http://i651.photobucket.com/albums/uu233/...
by frostice
04 Feb 2009, 09:29
Forum: Galeri
Topic: Trip I : Gg Rajah (24-26 Jan 09)
Replies: 30
Views: 9887

Trip I : Gg Rajah (24-26 Jan 09)

http://i56.photobucket.com/albums/g170/kphikers/P1241472.jpg Air Terjun Chamang - Ngah bersiap dan mendengar "nasihat" dari pakcik ni http://i56.photobucket.com/albums/g170/kphikers/P1241474.jpg Jalan balak http://i651.photobucket.com/albums/uu233/kphikers2/KgAsliRajah-1.jpg Kg Asli http://i56.phot...
by frostice
03 Feb 2009, 13:45
Forum: Galeri
Topic: G.Gajah Terom (1220M Sarang Gajah) 25–27 Oktober 2008
Replies: 27
Views: 7835

Re: G.Gajah Terom (1220M Sarang Gajah) 25–27 Oktober 2008

Tahniah...
Menarik betul nampaknyer...
by frostice
02 Feb 2009, 19:25
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Walimatul Urus
Replies: 35
Views: 6037

Re: Walimatul Urus

Tahniah.