Search found 696 matches

by frostice
11 Jan 2006, 18:38
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Hiking to Gunung Tahan ~ Merapoh Route
Replies: 56
Views: 17004

sbnrnya kat kem kubang tu ada air...rasanya guide saja tanak bgtau sbb mmg jauhla nak p amik air...turun dlam 20 minit gitu....naik...paham-paham jela... last year kitorg p tahan..guide Nan n Din ada tunjukkan jalan p waterpoint kat kem kubang... ....pujuk-pujukla guide bgtau kat mana air... 8) Tha...
by frostice
11 Jan 2006, 18:34
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Hiking to Gunung Tahan ~ Merapoh Route
Replies: 56
Views: 17004

Freelance wrote:frostice .... masuk 4 step tak
4 step tu apa? :?
by frostice
11 Jan 2006, 16:04
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Hiking to Gunung Tahan ~ Merapoh Route
Replies: 56
Views: 17004

amoi wrote:
I see.. Bukit botak n puncak berapa lama utk naik? 1 hour? 1/2 an hour?
dalam sejam...
t.q.
by frostice
11 Jan 2006, 15:54
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Hiking to Gunung Tahan ~ Merapoh Route
Replies: 56
Views: 17004

Freelance wrote:saya masuk 29/1.. sbb 28/1 ada 3 grup masuk..so tak leh nak masuk hari tu.. hait sal 2 org je..tak ikut grup ke
Kalau naik dari Merapoh 29th.. sama-sama lah kita naik. So, 1st camp kat Kem Kor gak ker?

I pun plan asal nak naik 28th tp dah penuh, tu yang naik 29th tu..
by frostice
11 Jan 2006, 15:53
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Hiking to Gunung Tahan ~ Merapoh Route
Replies: 56
Views: 17004

amoi wrote:kat bukit botak ada air...
masa kitaorg g thn lepas kemarau.. so air terhad...
skang baru lepas musim ujan so rasanyer tadak prob air kot..
I see.. Bukit botak n puncak berapa lama utk naik? 1 hour? 1/2 an hour?
by frostice
11 Jan 2006, 15:51
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Hiking to Gunung Tahan ~ Merapoh Route
Replies: 56
Views: 17004

melati wrote:..aku g sana 28/1 nie..insyaallah kalu tk der aral melintang..
Wah.. ramai ke sana nie.. Melati.. see u there la kot. Naik terus on 28th ke or naik 29th?
by frostice
11 Jan 2006, 15:38
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Hiking to Gunung Tahan ~ Merapoh Route
Replies: 56
Views: 17004

Biar betul... hmm.. takder air yg tak best nie..
Plan asal ingat nak naik relax2 jer.. 1st nite kat Kor, 2nd nite kat Kubang n 3rd kat Puncak.. Klu dah kat Kubang takder air.. Puncak takder air gak.. kacau tu.. :?
by frostice
11 Jan 2006, 15:24
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Hiking to Gunung Tahan ~ Merapoh Route
Replies: 56
Views: 17004

Freelance wrote:berapa haribulan masuk ikut merapoh...emmm nanti jumpa di sanalah ya...saya g merapoh-gng tahan-4 step-kuala tahan..kot2 terserempak tgh jalan kot masa treking nanti..
Naik 29th Jan but 28th dah ada kat sana. Maybe stay kat hostel kot on 28th tu.. U naik brape hb?
by frostice
11 Jan 2006, 14:31
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Hiking to Gunung Tahan ~ Merapoh Route
Replies: 56
Views: 17004

Hmm... kitorang dari Merapoh n turun balik kat Merapoh gak.. tak ke Kuala Tahan. Drive to Merapoh so, takleh nak ke Kuala Tahan. Anyway, nak tanya sikit.. kem Kubang n Puncak tu ada air ke?
by frostice
11 Jan 2006, 13:15
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Hiking to Gunung Tahan ~ Merapoh Route
Replies: 56
Views: 17004

Hiking to Gunung Tahan ~ Merapoh Route

Hiker's n Camper's.. I'll be trying to summit Gunung Tahan this coming Chinese New Year. 1st time and via Merapoh Route, sebelum ni tak penah sampai Tahan ni. Nak dapatkan maklumat sikit pasal kedudukan air (water hole or river), "kepayahan pendakian", kawasan yg perlu team aku berhati2 (fizikal or...
by frostice
11 Jan 2006, 13:04
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: More job vacancies at Wilderness Centre , Langkawi (nadir)
Replies: 31
Views: 9039

poncho wrote:might be u r in da wrong place in the wrong time lah.. :wink: life's to short to be so straight eh??
U should try it out.. he..he.. Then we'll see; what say u... :)
by frostice
11 Jan 2006, 12:53
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Adidas kampung @aka kasut getah
Replies: 74
Views: 14254

aku penah jumpa adidas kg on trek kat trusmadi. kasut tu mmg ada 4 line , stud.tp yg menariknya kaler putih tu. test pakai tp kecik sket.so aku tinggalkan aje. sampai skrg aku cari kat kedai tak jumpa kaler putih.ada sesapa tau?? Warna putih?? Tak penah lagi aku jumpa. Menarik gak kalau ada. Sapa2 ...
by frostice
11 Jan 2006, 08:25
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Adidas kampung @aka kasut getah
Replies: 74
Views: 14254

Hik.. Me got my Adidas Kampung already!! If u happens to go to Chow Kit, K.L. ~ It's Opposite of Uda Ocean, across the road u'll see a small road beside the Big A Supermarket (The s/market is not operating anymore!) Go straight this road and u'll never miss the old shoe shop on ur right side. If i'...
by frostice
09 Jan 2006, 15:47
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Adidas kampung @aka kasut getah
Replies: 74
Views: 14254

am wrote:dgr cite rege kasut adidas kg nih dh makin melambung..
pi usha kt area bbbangi/kajang, tak lari dari RM7/RM8
mcm gmpang. reason tokei kedai tuh.. banyak permintaan!!! fcuk!!!
Area mana tu.. Aku nak ke tahan end of Jan.. nak cari adidas kampung ni gak.. Area BBB n Kajang kat mana tu?
by frostice
09 Jan 2006, 14:46
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: More job vacancies at Wilderness Centre , Langkawi (nadir)
Replies: 31
Views: 9039

WCSB.. Hmm.. Penah gi training utk kerja kat sana but lost interest when found out kena basuh Sh*t ppl yg kita bawak. A good job other than the mentioned thing.. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: tryla.. best apa.. hik..hik.. Takper lah.. i'll pass on that one. Time kasih jer.. :mrgreen:
by frostice
09 Jan 2006, 11:06
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: More job vacancies at Wilderness Centre , Langkawi (nadir)
Replies: 31
Views: 9039

WCSB.. Hmm.. Penah gi training utk kerja kat sana but lost interest when found out kena basuh Sh*t ppl yg kita bawak. A good job other than the mentioned thing..