Search found 696 matches

by frostice
19 Sep 2008, 14:55
Forum: Klinik Gunung
Topic: Kesan Tapak Kaki Binatang
Replies: 63
Views: 5910

Muss Memang MayBank. Tapi kalu beso ni tapak dia. Mau beso Kerbau punya MayBank. :tembak: Atok MayBank. :lidah: Bank Pejabat Pos tak :kah: :kah: Aku masuk Endau Rompin 4 bulan lepas. Bebual ngan guide asli malam2. Dia bgtau ada research team dari luar ngah buat survey jumlah maybank kat hutan Endau...
by frostice
19 Sep 2008, 12:54
Forum: Kedai
Topic: PROTREK 4 sale!!!
Replies: 24
Views: 4472

matsaiko wrote:ooooo cyclop ni ayen carlos ekkk heheheh kantoi :evil:
keh keh keh keh....
dah agak tp tak tau yg mana satu jer..

ai tersasul la u... :evil: :evil:
by frostice
19 Sep 2008, 12:12
Forum: Khemah
Topic: Blue Valley Ulu Kinta
Replies: 12
Views: 2827

forestgump wrote:
frostice wrote:
adisos2002 wrote:Maaf ... abg forest.. Anak Gajah tue istilah untuk apa yer??
GPMG ke bang forest?
Set komunikasi jenis lama :-) GPMG ringan....
Oo.. set lama ker.

GPMG ringan???
Abg badang kot.. :D
by frostice
19 Sep 2008, 11:57
Forum: Isu & Gossip
Topic: senarai upah guide
Replies: 76
Views: 11143

akademiks wrote:tuan senator.......
bab ni klu reply leh jd bahan perbalahan lg kot :twisted:
Dah takder keje.. pas tu tak puas hati lak..
Tu yg nak menembak org jer...
Pas tu bawak geng lak..

Bagus la tu..
by frostice
18 Sep 2008, 17:53
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Minta bantuan warga GO untuk info trans V2
Replies: 126
Views: 20045

Apa2 pun sapa2 jadi guide yg penting terpulang pada empunya badan yg nak pergi. ini aku setuju... terpulang la pada sapa pon.cuma nasihat aku,kenali dulu gaid anda tu cemana,service dia cemana,rekod yg lepas cemana dan yg penting pengetahuan dia ttg trek yg bakal dibawa tu.Selebihnya anda yg tentuk...
by frostice
16 Sep 2008, 13:48
Forum: Isu & Gossip
Topic: perkongsian info gunung | pro dan kontra
Replies: 37
Views: 6288

aku tetap dgn pendirian aku 1-sang pencari info perlu pergi berjumpa dengan pemberi info cara yg digunapakai sejak turun temurun hehe- kenapa? aku dah terangkan kat topik yg lg satu tu hehehehe :lol: :kah: Baca statement tu terasa mcm crita zaman dulu2 lak...jumpa bomoh sambil bawa pengeras pulut k...
by frostice
16 Sep 2008, 08:03
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Kinabalu (17 - 23 oktober 08)
Replies: 21
Views: 4138

killerbees wrote:dah memang kes MaBoK. nih.... :evil: :evil:
ohh... kes mabok ke nie..
patut lar...
by frostice
15 Sep 2008, 14:06
Forum: Papan Notis
Topic: Majlis Berbuka Puasa GO & KHK | Berjaya
Replies: 30
Views: 7832

Tahniah buat semua yg menjayakan majlis..
Tahniah buat gogonizer..
by frostice
12 Sep 2008, 12:23
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: cari geng outdoor kat negeri johor
Replies: 93
Views: 12823

yonrawk wrote:Entah la bro orga.... budak yg bukak topik ni pon menghilang, ..... so "geng johor" belanda la topik nie..... kui kui kui :lidah: :mrgreen:
he he cam dah lari topik sikit lak yer.. :mrgreen:
by frostice
11 Sep 2008, 11:14
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: cari geng outdoor kat negeri johor
Replies: 93
Views: 12823

nabil wrote:fros ais:
mana celah johor yg i xmasuk lg... gtau mehh.. (nada musti belagak) :evil: :evil:
Sg Segget mesti ko lum masuk lagi kan...
Kasi try lar klu ada bran :evil: :evil:
by frostice
11 Sep 2008, 08:57
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: MasukUtanLagi - Prog. Survival utk para pendaki Gunung Nov08
Replies: 164
Views: 27343

biNGai wrote:ni trip kompom tkde kene tengking sama jurulatih ke? aku tk bole laa kene tengking2 nih..ai ati sensitip lately :(
:kah:
Tak tahan aku dengar ayat tu... :lol:
by frostice
11 Sep 2008, 08:53
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Kinabalu: Booking Pendakian Tahun 2009
Replies: 93
Views: 15745

Mahal, tersangat mahal!! :? Kami baru dapat satu lagi quotation - ni dari travel agent kat KK - RM1,450 seorang untuk 8-pax group:- 1 mlm - Grace Hostel 1 mlm - Gunting Lagadan/Panar Laban 1 mlm - Beverly Hotel kat KK semua ground arrangements dia bertanggungjawab; pelanggan cuma perlu sampai KK Ai...
by frostice
10 Sep 2008, 13:46
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: cari geng outdoor kat negeri johor
Replies: 93
Views: 12823

butul2.... johor xbess..... :evil: :evil: :evil: Wah.. ni mau kena bg mandi kat Sg Segget ni.. :evil: :evil: KeH3 Sg Segget Ye... Cadangan Yg BaeK 2... 2 LA tMPat yg PaLing Bes KAt Johor... Ader SesaPe Nak Wat TriP ke Sane X.. He3 :evil: :evil: :evil: betul.. betul.. Sg tu terjun tiruk pun bess.. m...
by frostice
10 Sep 2008, 12:26
Forum: Stor Galeri
Topic: September 2008 | Sambutan 51 Tahun Merdeka di Gunung
Replies: 43
Views: 10663

seper4alif wrote:peeergh.... gambau kenangan lah abe Zack.....
2006 ek... udah 2 tahun hee hee.....
Sudah lama lor..

Ingat mau taruk Merdeka 2007 di CUS... tp muka semua org manyak monyok la.. Itu resam punya gatal belum ilang masa amik gambar gamaknyer..
by frostice
10 Sep 2008, 12:19
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: cari geng outdoor kat negeri johor
Replies: 93
Views: 12823

nabil wrote: butul2.... johor xbess..... :evil: :evil: :evil:
Wah.. ni mau kena bg mandi kat Sg Segget ni..
:evil: :evil:
by frostice
09 Sep 2008, 12:10
Forum: Stor Galeri
Topic: September 2008 | Sambutan 51 Tahun Merdeka di Gunung
Replies: 43
Views: 10663

Image

Trans TT
Merdeka 2006
by frostice
09 Sep 2008, 11:01
Forum: Khemah
Topic: Blue Valley Ulu Kinta
Replies: 12
Views: 2827

adisos2002 wrote:Maaf ... abg forest.. Anak Gajah tue istilah untuk apa yer??
GPMG ke bang forest?
by frostice
08 Sep 2008, 08:13
Forum: Isu & Gossip
Topic: Gunung Kinabalu: tolong la aku survey harga...huhuhu..
Replies: 46
Views: 8074

nak senang gamble aje..utk seorang dua bolehlah..... buang masa nak call SSL tu... sampai aje check in kat KK park *jika bernasib baik - esoknya terus ke laban rata (ada last minute cancel) -bulan lepas gua pergi, gua bayar hanya RM100 utk dpt harga package RM546 (buttercup room 1) - ape lagi ketaw...
by frostice
04 Sep 2008, 10:11
Forum: Stor Galeri
Topic: Ogos | Mossy Forest (pemenangnya adlyana)
Replies: 59
Views: 14291

Tahniah beb...
Memang cantik pun.. :wink:
by frostice
02 Sep 2008, 11:58
Forum: Galeri
Topic: sayang kinabalu
Replies: 16
Views: 3857

hangar18, w/pun dah jadi no.4, kenapa booking asikkk full je?hampeh tul xde plan nak ke myanmar/papua ke bro?hehehe mmg dari dulu no 4 tapi sbb ex PM kita Tun Mahathir tu amat cerdik orgnya, sbb tu dia leh beat lagi 3 atas dari segi populariti & mana yg tak tau ingat kinabalu no 1 as fact. tak de l...
by frostice
29 Aug 2008, 15:36
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Kursus trekker gunung
Replies: 52
Views: 7309

Apa bezanya kita ngan Singaporeans? Satu je... they have a survival mentality sepertimana dengan Israel - defeat means their country do not exist anymore. Malaysians , for far too long, are so contented with what they have and this is not far from the mentality of the oil-rich Arabs. Take away thei...
by frostice
28 Aug 2008, 12:09
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Kinabalu: Booking Pendakian Tahun 2009
Replies: 93
Views: 15745

Kepada pendaki pendaki budiman, Memandangkan harga kinabalu makin tinggi naiknya setinggi kinabalu dan sepantas harga minyak dipasaran.... Maka tak payah susah susah naik kinabalu.... Apa kata kita suruh sesiapa organize ke KALAPATA...kompem lebih mengancam.... Kalau harga pun macam nak ke Kalapata...
by frostice
28 Aug 2008, 12:06
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Kinabalu: Booking Pendakian Tahun 2009
Replies: 93
Views: 15745

Call SSL pagi tadi. Katanya utk booking utk tahun 2009 belum buka lagi.
Dia suruh try call bulan depan.
hampeh btul... :x

Call minggu depan tup tup dah penuh lak kang..
by frostice
27 Aug 2008, 12:46
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: MAN vs WILD - Series 2
Replies: 16
Views: 4152

Memang best.
dan mmg extreme giler..
by frostice
26 Aug 2008, 17:27
Forum: Papan Notis
Topic: Peralihan kuasa gunung online
Replies: 16
Views: 6369

Tahniah buat saudara Orca
Semoga kita semua bertambah maju di bawah banner GO
by frostice
26 Aug 2008, 17:20
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: guide diperlukan
Replies: 27
Views: 5524

matsaiko wrote:aku gi uganda time tu..
Erkkk....
by frostice
25 Aug 2008, 17:12
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: cari geng outdoor kat negeri johor
Replies: 93
Views: 12823

bizzyleng wrote:tpi kLu LaHIr KAt Negri Laen,
MeMbesar Kat Johr,
Tpi SkRg beLaJar Kt NegrI LAen,
Kire GeNg joHor Ka...

8) 8) 8) 8)
Itu geng rojak bro..
:mrgreen:
by frostice
22 Aug 2008, 16:05
Forum: Isu & Gossip
Topic: Adakah Mountaineering aktiviti perjudian?
Replies: 33
Views: 6071

itu mcm kalu.. kalah @ menang diukur sampai ke tak sampai puncak le ek mr frostice? Itu lah jawapan nya.. Mesti ada matlamat naik gunung kan. Matlamat mesti mau tiba puncak.. Ada orang jawapan dia bunga dan puitis.. Saya tak reti sikit.. Kalau naik gunung bukan kerana mau tiba puncak.. lari tajuk s...
by frostice
22 Aug 2008, 15:09
Forum: Isu & Gossip
Topic: Adakah Mountaineering aktiviti perjudian?
Replies: 33
Views: 6071

Aku tak setuju word perjudian digunakan kerana: 1. andai mamat yg gamble ni tak sampai puncak. adakah mereka akan dikira kalah? 2. andai sampai puncak, tapi ada injured, adakah dikira kalah? 3. andai tak sampai puncak, pastu injured dikira kalah? 4. andai sampai puncak, semua kuar selamat adakah di...
by frostice
22 Aug 2008, 10:27
Forum: Stor Galeri
Topic: Ogos | Mossy Forest (pemenangnya adlyana)
Replies: 59
Views: 14291

No 1
by frostice
19 Aug 2008, 16:59
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Panti, Johor 22 - 24 Ogos 2008
Replies: 29
Views: 5367

yonrawk wrote:
adisos2002 wrote:Hmmmm menarik dengar citer pasal Panti nie.. Buleh nampak view laut yang cun kalu tak silap aku la.
wehh musz.... mane ada nampak laut dari gunung panti.
Nampak laut tu arong kot...
by frostice
19 Aug 2008, 12:58
Forum: Isu & Gossip
Topic: Gunung Kinabalu: tolong la aku survey harga...huhuhu..
Replies: 46
Views: 8074

Re: Gunung Kinabalu: tolong la aku survey harga...huhuhu..

mountaineer wrote: 5. kt laban rata mkn sendiri2 ke? leh masak kt sane?...
Makan kat restaurant jek. Tak leh masak, lgpun takder tmpt nak masak.
Makanan mahal sikit. Satu pinggan nasi goreng RM12 mcm tu.

Skang dengar citer guna pakej yg meliputi makanan & tmpt penginapan.
by frostice
12 Aug 2008, 15:05
Forum: Isu & Gossip
Topic: Resepi di waktu perkhemahan
Replies: 91
Views: 23714

vanhemeir wrote:aku masak brahim jer :evil:
Hidup brahim!!
aku pun sama...
by frostice
11 Aug 2008, 17:17
Forum: Isu & Gossip
Topic: Tragedi Terburuk di K-2
Replies: 11
Views: 2897

betterman wrote:buku tuh dah ada tapi tak terbaca-baca lagi hehehe
keh keh keh
standby kamus dwibahasa jer kat sebelah masa baca...
gerenti akan termotivasi..
by frostice
11 Aug 2008, 11:50
Forum: Isu & Gossip
Topic: Tragedi Terburuk di K-2
Replies: 11
Views: 2897

betterman wrote:nie dah lagi teruk dari kes everest 96...
Bett,
kalau dapat cari la buku Into Thin Air - Jon Krakauer.
buku ni crita dari one iof the survivor everest 96.
Mmg thrill...
by frostice
06 Aug 2008, 11:41
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Tahan
Replies: 102
Views: 13950

tahniah gogo..
by frostice
03 Aug 2008, 16:33
Forum: Galeri
Topic: Gg Batu Puteh
Replies: 19
Views: 4065

arnett wrote:frost...

nak gua rekeman kan ke??
:lidah:
Takper la bang. Tak sanggup u... :lol:
by frostice
02 Aug 2008, 15:49
Forum: Galeri
Topic: Gg Batu Puteh
Replies: 19
Views: 4065

Hmmm... sexy nyer abang... aummm..
by frostice
01 Aug 2008, 17:33
Forum: Stor Galeri
Topic: 2008 Julai "Ceria di Hutan " Pemenang : rat-tat-ta
Replies: 50
Views: 15171

tahniah rat-tat-tat-tat-tat.....
memang selayaknya.
by frostice
01 Aug 2008, 11:37
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Malaysia Boleh?
Replies: 14
Views: 3245

IAmSoDamSian wrote:
frostice wrote:Brader...
Silap forum ke per nie?
Isu & Gossip
Isu-isu & gossip berkaitan dengan aktiviti luar.

Ada clear?
Clear apa dia...

Aktiviti luar berkaitan rekreasi lar...
Bukan isu ikut suka2 ko...