Search found 696 matches

by frostice
02 Feb 2009, 19:07
Forum: Isu & Gossip
Topic: Sesat di Endau Rompin
Replies: 12
Views: 3319

Re: Sesat di Endau Rompin

Versi surat kabau lagi satu Dia balik trus buat bodo.. Orang ngah sibuk cari dia tp sedar2 dia dah baik punya lepak kat umah.. Ada 2 versi la citer nie.. Tapi kalau versi misteri2 nie kena tgk surat kabau gak. Kalau Metro.. takyah layan sangat lar. lebih sudu dari kuah biasanya... Kosmo tak tau lak ...
by frostice
29 Jan 2009, 10:04
Forum: Log Gunung
Topic: XPDC CHAMAH - ULU SEPAT (22 - 27HB JAN 2009) - SUCCESS!!!
Replies: 38
Views: 3057

Re: XPDC CHAMAH - ULU SEPAT (22 - 27HB JAN 2009) - SUCCESS!!!

Tahniah semua..
Bukan senang nak habiskan CUS..
by frostice
22 Jan 2009, 10:49
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Noring-Anak Noring&Noring East(24 Jan-31 Jan 2009)
Replies: 24
Views: 4625

Re: Trans Noring-Anak Noring&Noring East(24 Jan-31 Jan 2009)

Li,
Semoga selamat pergi dan selamat balik.
Aku ke Gg 3 hari jer..
Cuti tak lepas...
by frostice
21 Jan 2009, 11:16
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC Chamah & Ulu Sepat (22hb - 27hb Jan 2009)
Replies: 63
Views: 9526

Re: XPDC Chamah & Ulu Sepat (22hb - 27hb Jan 2009)

Best of luck sham.
Semoga Allah melindungi anda dan rakan2 anda.
May the force be with you.

p/s : balik nanti jgn kasi lupa post gambar..
by frostice
19 Jan 2009, 11:47
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: deuter tiruan..
Replies: 33
Views: 11275

Re: deuter tiruan..

kebiasaaan nye nk beli brg outdoor pn ni ikut kemampuan gak.. Bg aku brand terbaik utk haversack adalah Karrimor.. pasal itu je brand aku penah try dan x penah try brand yg lg mahal lagi kot... mmg harge agak mahal berbanding dgn deuter.. tp kalau mcm skrg deuter pn susah mau carik yg betul produk ...
by frostice
19 Jan 2009, 10:39
Forum: Isu & Gossip
Topic: JATUH DARI BUKIT TABOH...TERBARU...BUKAN KEJADIAN PERTAMA...
Replies: 35
Views: 6047

Re: JATUH DARI BUKIT TABOH...TERBARU...BUKAN KEJADIAN PERTAMA...

Patah kaki kanan
cedera parah di kepala
Dgr berita smlm, condition critical.
by frostice
14 Jan 2009, 15:21
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: INgatlah wahai sahabat...
Replies: 6
Views: 1594

Re: INgatlah wahai sahabat...

Siapa Yahudi? Siapa Orang Islam? SEJAK 18 hari ini seluruh dunia meratap gara-gara kezaliman Israel. Tentera Zionis terus-menerus mengebom, mengganyang rakyat Palestin. Israel, nampaknya terlalu berkuasa. Saya tidak 'berkuasa' lagi untuk mengulas panjang mengenai peperangan sebelah pihak itu. Tapi ...
by frostice
12 Jan 2009, 17:24
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC Chamah & Ulu Sepat (22hb - 27hb Jan 2009)
Replies: 63
Views: 9526

Re: XPDC Chamah & Ulu Sepat (22hb - 27hb Jan 2009)

1000 - Dijangka sampai Sg. Lanweng, rehat sebentar; 1100 - Mula trekking keluar ke Kg. Lerlar; 1300 - Dijangka sampai di Kg. Lerlar; yg nih misi mustahil..... jauh tuuuh dari lanweng nk ke lelar.... baik ko amik masa turun 2 hari dari ulu sepat... kalo line up ngko jenis jantung simpan dlm poket......
by frostice
08 Jan 2009, 12:40
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: INgatlah wahai sahabat...
Replies: 6
Views: 1594

Re: INgatlah wahai sahabat...

Sape2 yg nak membantu saudara seagama di Palestin. NSTP : Dana Utk Gaza Maybank no : 514105 320501 Boleh transfer guna Maybank2U Paling tak paling singgit pun okay.. Kalau ramai2 jadi banyak gak nanti. Moga2 usaha dan derma kita memberi manfaat kepada org2 Palestin dan membantu mereka mengharungi ma...
by frostice
06 Jan 2009, 19:13
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: 12 gunung tertinggi di Malaysia dalam 55 hari
Replies: 7
Views: 3786

Re: 12 gunung tertinggi di Malaysia dalam 55 hari

kuala tahan 4 hari? waaaa..... 1st day : kuala ker putih? 2nd day : putih ker gedung? 3rd day : gedung ker kubang? 4th day : kubang ker juram? ler saper arif tlg jawab soalan hamba nih...4 ari tuh mcm bisa kaki gak nk berjalan...bkn merapoh-merapoh...kuala merapoh...xbwk bekal makan ker ringan beg ...
by frostice
03 Jan 2009, 18:14
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Program RINTIS & PEMBERSIHAN GNG RAJAH
Replies: 62
Views: 10805

Re: Program RINTIS & PEMBERSIHAN GNG RAJAH

Tahniah buat semua yg terlibat
Semoga Tuhan membalas usaha murni anda semua
by frostice
03 Jan 2009, 18:01
Forum: Isu & Gossip
Topic: TransTT v1 bakal berkubur???
Replies: 105
Views: 14906

Re: TransTT v1 bakal berkubur???

Maklumat yang saya terima permatang ni memang dah hampir nak runtuh dan tak mungkin dapat bertahan lama. Saya cadangkan kita buat satu jambatan besi atau Allumunium yang diangkat dengan Heli tetapi perlu ada seseorang yang kena buat kerja Wall Plug kat situ. Macam jejantas yang di bina oleh Guide d...
by frostice
31 Dec 2008, 12:56
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: 12 gunung tertinggi di Malaysia dalam 55 hari
Replies: 7
Views: 3786

Re: 12 gunung tertinggi di Malaysia dalam 55 hari

Will be a challenge if intended to break this feat..
Good job..
by frostice
31 Dec 2008, 12:01
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans-Gng Suku-Gng Irau-Yellow-Gng Pass(25/12-28/12/2008)
Replies: 45
Views: 10110

Re: Re:

update Line up 5. Ijai (sudah confirm dah bayar deposit aah) 6. Emansur (sudah confirm dah bayar deposit aah) 15. Pokyie -(sudah confirm dah bayar deposit aah) ini nama mcm x cukup sorang lg je :twisted: lutut sudah ketak lah... tamau kasi jem awal... mau pakai itu trus ngn tambu haa haa Air kurang...
by frostice
18 Nov 2008, 14:26
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Beli barang On-Line
Replies: 41
Views: 7388

itula, nak membeli online nak kene tengok penjual dia jugak. kalau macam tak confiden, baik jangan , especially kalau barang mahal. Kawan aku dulu beli barang dr china, duit semua dah bayar, tapi barang tak sampai. Aku tak pernah beli dari ebay, tapi dari REI biasa la. memang takder masalah langsun...
by frostice
17 Nov 2008, 16:53
Forum: Peralatan
Topic: MSR Tent Hubba Hubba
Replies: 6
Views: 836

Adusss... murahnyer..:oops:

Nak buat cam ner barang baik mesti ada harga sikit..
by frostice
17 Nov 2008, 16:49
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Beli barang On-Line
Replies: 41
Views: 7388

So far, pengalaman beli melalui ebay US ok.
Penah terkena sub standard product masa beli item dari
ruangan web Malaysia (bukan ebay Malaysia lar..)

Tgk betul2 testimony dan jangkamasa peniaga tu dah aktif.
by frostice
17 Nov 2008, 15:56
Forum: Klinik Gunung
Topic: Macam mane kalo Sesat???? TAkUtnye...
Replies: 35
Views: 2594

Ni sajer aku nak share... kot kot ada jugak yang boleh kongsi pandangan dan pendapat.... Ada otai kat kampung aku laa... dia pernah sesat.... biasa orang sesat cari sungai.... dan seterusnya ikut sungai... Tetapi bila aku cadangkan macam tu kat dia... dia terus cakap.. apa ke giler nya... dia cakap...
by frostice
12 Nov 2008, 09:05
Forum: Khemah
Topic: Taman Gajah Baru....
Replies: 33
Views: 5743

Tahniah.
Moga perancangan mendapat kejayaan dari Allah SWT.
by frostice
11 Nov 2008, 17:35
Forum: Isu & Gossip
Topic: Perlu atau tidak perlu..??
Replies: 38
Views: 7428

Re: Perlu atau tidak perlu..??

- Kita membuat proper toilet / toilet removeble / tandas pasang siap di setiap kem site / puncak gunung atau.. biarkan saja kita lepaskan hajat ditempat yang biasa kita buat? atau ada cara yang lebih baik dan sesuai?? - Pandangan saya kurang bersetuju. Atas sebab, ianya pernah dibuat di Taman Negar...
by frostice
11 Nov 2008, 16:02
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: aktiviti terbaru tawan puncak kinabalu antara bulan 5-6 2009
Replies: 17
Views: 4788

Perghhh.....
Aduss... kering poket aku nak ikut.
by frostice
10 Nov 2008, 15:55
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: cari corum untuk trip tahan merapoh kuala tahan
Replies: 42
Views: 6631

Ajis_AJ wrote:SPK.... klu amatur, naik merapoh-merapoh la dulu (4 hari).... aku dh 2 kali naik merapoh-merapoh.... nk kata aku jln laju, tak jugak.... tp klu ko slow, aku biasa ikut yg slow2.... no hal...... set date..... jom!!!!!...
Ko nyer jalan consider slow ker? :shock:
by frostice
06 Nov 2008, 16:29
Forum: Peralatan
Topic: Deuter backpack
Replies: 62
Views: 5342

Tak nak try Beg Loreng ATM ke....kualiti mantap la...aku ada kaki yg nak jual, RM200 je.....Pasal beg Deuter tu, aku ada 5 beg jenis ni..pouch, beg utk barang mandian, beg ubatan, race exp air & 28 act trail..memang betul la kat dlm dia ada tag hitam made in vietnam dan no. siri kat belakang tag tu...
by frostice
06 Nov 2008, 13:09
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: MasukUtanLagi - Prog. Survival utk para pendaki Gunung Nov08
Replies: 164
Views: 27290

Ajis_AJ wrote:ish.... bnyk lak nk cerita bab proses nk makan mende2 tu sume.... yang pasti, apa yg melintas depan mata, sambar jek la... wakakaka.... lapo..... lapo...
He he
Abg blajar kat Brigade Utara tu ker?
ke tmpt lain?
by frostice
20 Oct 2008, 14:15
Forum: Pengurusan Tali
Topic: Dunia Climbing
Replies: 53
Views: 7140

climbing xtxt ni ader pre-requiment ker... cam berat badan yg sesuai ker atau badan beso takleh ker... (takut tali putus plak...), berat mesti dalam range berapa kilo atau sesiapa jer bole buat xtvt ni..... Ni jawapan takat yg teman tau ler. Masa keje yg ada kene mengena bab tali2 ni dulu (lama dul...
by frostice
17 Oct 2008, 19:36
Forum: Isu & Gossip
Topic: JATUH DARI BUKIT TABOH...TERBARU...BUKAN KEJADIAN PERTAMA...
Replies: 35
Views: 6047

Kalau takat nak tutup takper..
takut kena amik permit jer kalau nak naik lepas ni. :roll:
by frostice
15 Oct 2008, 08:49
Forum: Khemah
Topic: Tempat berurut
Replies: 19
Views: 3539

biNGai wrote:ada port baru yg member aku baru gi serbey petang tadi..sunway damansara..carmen nama tukang urut tuh..ok gak la member aku cite..tk sakit, sedap jerr
Ni urut apa nie Mr Ngai..
Tak sakit.. sedap lak tu.. :mrgreen:
by frostice
13 Oct 2008, 16:22
Forum: Khemah
Topic: Tempat berurut
Replies: 19
Views: 3539

Re: Tempat berurut

Lazimnya setelah berxpdc ada je antara kita terseliuh @ terpeleot, Biasanya kalo kena gini aku gi mengurut dgn Hj Bidin. Mau dah 2 tahun kot aku tak menjengah Hj Bidin ni. Bayaran : ikhlas Lokasi: dkt UPM caranya ke sana: masuk ke kawasan UPM ikut main gate, ambik simpang ke masjid terus lagi ada b...
by frostice
13 Oct 2008, 12:30
Forum: Khemah
Topic: Tempat berurut
Replies: 19
Views: 3539

Re: Tempat berurut

Lazimnya setelah berxpdc ada je antara kita terseliuh @ terpeleot, Biasanya kalo kena gini aku gi mengurut dgn Hj Bidin. Mau dah 2 tahun kot aku tak menjengah Hj Bidin ni. Bayaran : ikhlas Lokasi: dkt UPM caranya ke sana: masuk ke kawasan UPM ikut main gate, ambik simpang ke masjid terus lagi ada b...
by frostice
09 Oct 2008, 17:21
Forum: Isu & Gossip
Topic: Gunung Kinabalu: tolong la aku survey harga...huhuhu..
Replies: 46
Views: 8059

sebab dia xtau nak pm ngan sapa lah dia publickan topic ni xsalah publickan benda2 utk disyer...namapun forum utk diskusi ya betol.... tp jgn lah syerkan pergaduhan dalam public peace ehehehehe...biase le, hati ni kecik je...mudah terase.... SLAMAT HARI RAYA...MAAF ZAHIR BATIN.....huhuhu.... soalan...
by frostice
09 Oct 2008, 14:11
Forum: Isu & Gossip
Topic: Resepi di waktu perkhemahan
Replies: 91
Views: 23690

Aku takat mewah pun Brahim jer la...
Tak daya nak buat ayam masak merah ker... rendang ker..

Lauk pun tawar... tak cukup garam.. :mrgreen:
by frostice
09 Oct 2008, 11:29
Forum: Stor Galeri
Topic: Merdeka di Gunung | pemenang adisos2002
Replies: 37
Views: 9624

Tahniah Musz..
by frostice
08 Oct 2008, 11:59
Forum: Isu & Gossip
Topic: Resepi di waktu perkhemahan
Replies: 91
Views: 23690

Aku..

Travel light.
Makan utk tenaga mendaki dan jgn sampai kebulur.
Nak makan mewah dalam hutan mmg tak pernah.

T'ingat pesan bos endau rompin dulu
"kalau kita jaga makan, kuranglah keperluan cari tandas"


Masing-masing ada sebab tersendiri yg munasabah
Aku.. tetap travel light :mrgreen:
by frostice
25 Sep 2008, 13:46
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: budak baru....
Replies: 26
Views: 5155

salam soyes.. kita ni sama lah... saya pun budak baru kat sini.. budak baru belajar... saya pun baru nak buat "outdoor" ni... baru nak tau apa itu outdoor... camana nak dapat kan VISA baru bila nak buat aktiviti outdoor.... saya ni memang totally outtt laaa... selamat berkenalan baru 1st bace Xpaha...
by frostice
24 Sep 2008, 16:21
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Proton MPV model terbaru..
Replies: 10
Views: 2936

cun gak ni beb...
by frostice
24 Sep 2008, 08:16
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Kinabalu: Booking Pendakian Tahun 2009
Replies: 93
Views: 15717

bizzyleng wrote: kLu 2-3 org mmg seLamber Bang,
tpi nk bwk 1van La puLak..
Xnk Ah pikir diri sndr jer...
pLan ramai2 yg g 2-3 org xbes La kn...
MAu tarik muker masing2 nnt..

btoL X...
8) 8) 8)
Ada plan btul2 nak gi ke?
Klu ada bagus gak nie.. kawan pun terlepas sunrise last time :oops:
by frostice
23 Sep 2008, 15:16
Forum: Papan Notis
Topic: Selamat Hari Raya Aidilfitri - Maaf Zahir dan Batin
Replies: 40
Views: 13710

Salam Aidilfitri
Maaf Zahir dan Batin
by frostice
22 Sep 2008, 12:08
Forum: Isu & Gossip
Topic: perkongsian info gunung | pro dan kontra
Replies: 37
Views: 6267

seper4alif wrote:tapi sekarang hapes... mana tah si lagend nih nyorok.huuu huu :evil:
Nyorok dah lama gak tu...
Entah la ke mana...

Cari line tepon kar puncak view lagi kot.. :evil:
by frostice
19 Sep 2008, 15:01
Forum: Klinik Gunung
Topic: Kesan Tapak Kaki Binatang
Replies: 63
Views: 5892

Itu cerita yg aku dengar tp dari guide asli lar... Kalu betul.. tak la kelakar mana pun kan.. Aku tak tolak kemungkinan ada pasal hutan kita belum diterokai sepenuhnya pun.. Lgpun sejarah membuktikan bahawa gorilla hidup pun ditemui selepas 1900 dan dianggap myth jer sebelum ni. Aku tak tolak kemung...