Search found 82 matches

by nowa
09 Feb 2018, 23:27
Forum: Papan Notis (Malam Gala Gunung Online 14 April 2018)
Topic: Malam Gala Gunung Online - 14 April 2018
Replies: 33
Views: 2472

Re: Malam Gala Gunung Online - 14 April 2018

[quote=uglysister post_id=85947 time=1518189725 user_id=8]
Dok carik nak like post ni.. rupanya tak boleh like 😂
[/quote]

Ko jgn macam2 ben..jgn ditenyeh skrin hp tu
by nowa
09 Feb 2018, 23:04
Forum: Papan Notis (Malam Gala Gunung Online 14 April 2018)
Topic: Malam Gala Gunung Online - 14 April 2018
Replies: 33
Views: 2472

Re: Malam Gala Gunung Online - 14 April 2018

Akhirnya..posting pertama setelah bertahun ditinggalkan
by nowa
26 Sep 2010, 01:58
Forum: Galeri
Topic: Sembang Fotografi
Replies: 105
Views: 18524

Re: Sembang Fotografi

below 1k bro boleh pakai nikkor 70-300mm f4-5.6 non VR atau 55-200mm f4-5.6 non VR saya guna sony a300. kalau minolta 80-200mm blh la dpt dlm 400 ratus aje. 3rd party punye lense pun ada dlm 700 ratus. tp x pasti ada VR ke tak. VR tu penting ke ? aku alpha user, VR (vibrate reduce-nikon) IS-Canon d...
by nowa
21 May 2010, 18:07
Forum: Khemah
Topic: Backpacking Holiday: Laos
Replies: 121
Views: 11669

Re: Backpacking Holiday: Laos

laos baik gi tubing kat vang vien...sane je lah bole tgk mat saleh bugel..
laos takde laut maaa....
by nowa
18 Mar 2009, 23:42
Forum: Isu & Gossip
Topic: sembang SAR Yong Yap
Replies: 259
Views: 39898

Re: sembang SAR Yong Yap

aduuu....baru nak tempoh betenang.. skali ada yg bekokok riuh sekampung... jgn mcm ni..sedih keluarga assan membacanya.. apa perasan cenggitu kalau orang lain buat cerita pasal ahli keluarga kamu.. jangan hebah kalu dengar..biar sendiri yg rasa.. *bett..kasi cantas lah statement cenggitu tu.. hangin...
by nowa
16 Mar 2009, 19:38
Forum: Papan Notis (Malam Gala Gunung Online 14 April 2018)
Topic: Al-Fatihah buat Suraya
Replies: 100
Views: 21858

Re: Al-Fatihah buat Suraya

Rasanya baru kenal di lojing atau mungkin kat tempat lain..tapi setakat kenal muka jelah.. yeaa..mungkin perbuatan lucu semasa bancuh air teh di rumah kongsi lojing yang buat aku cam mukanya. Aduhh..terasa kehilangan..terbayang dia dan rakan sama2 membantu di dapur semasa menyediakan makan tghari se...
by nowa
13 Mar 2009, 10:45
Forum: Isu & Gossip
Topic: Imbuhan hadiah....
Replies: 47
Views: 5256

Re: Imbuhan hadiah....

aik...pelik je ayat..
lalang kot...
by nowa
06 Mar 2009, 15:13
Forum: Isu & Gossip
Topic: sembang SAR Yong Yap
Replies: 259
Views: 39898

Re: sembang SAR Yong Yap

bro rembau..
baik deletekan aje link ah-pie tuh..
by nowa
06 Mar 2009, 15:02
Forum: Isu & Gossip
Topic: sembang SAR Yong Yap
Replies: 259
Views: 39898

Re: sembang SAR Yong Yap

err..bro..
ni publish gambar nih takde sound effect ke nanti..
anyway thank que.
by nowa
18 Feb 2009, 17:48
Forum: Isu & Gossip
Topic: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?
Replies: 377
Views: 52054

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Terkejut jugak dengar berita nih pada mulanya.tak sangka kawan sendiri yang kena..harap asan selamat dijumpai dan terima kasih pada korang semua yg menggerak usaha mencari dan menyelamatkan asan. Untuk sesiapa yg tak berapa nak kenal atau tak berapa cam muka asan..ni aku tepek gambar dia. Sebagai me...
by nowa
06 Feb 2009, 17:23
Forum: Kedai
Topic: Jualan Amal Palestin - tshirt+sticker utk warga gunung
Replies: 78
Views: 8971

Re: Jualan Amal Palestin - tshirt+sticker utk warga gunung

pergh..
ayat orga kat gambar atas sekali tuh memang syahdu lah..touching wooo...

aku nak 2!

M & S
by nowa
07 Jan 2009, 16:33
Forum: Kedai
Topic: Karrimor Sprite Backpack Hiking Bag BLACK - SOLD
Replies: 15
Views: 3042

Re: Karrimor Sprite Backpack Hiking Bag BLACK

bape liter nih bro?
by nowa
28 Sep 2008, 09:22
Forum: Stor Galeri
Topic: Merdeka di Gunung | pemenang adisos2002
Replies: 37
Views: 7440

44444444444
by nowa
22 Aug 2008, 16:56
Forum: Stor Galeri
Topic: Ogos | Mossy Forest (pemenangnya adlyana)
Replies: 59
Views: 9731

vote utk mmbeeekkkk...NO 3!

sori ek bekambing..mmbeekk
by nowa
28 Jul 2008, 10:11
Forum: Stor Galeri
Topic: 2008 Julai "Ceria di Hutan " Pemenang : rat-tat-ta
Replies: 50
Views: 10146

vote no 1..!!
by nowa
14 Jul 2008, 19:15
Forum: Khemah
Topic: Rancangan TV reality show memerlukan 10 orang peserta
Replies: 8
Views: 1621

apapun kena tanya hadiah dulu...
ape hadiahnya...?
detail progream camne..?
by nowa
25 Jun 2008, 18:13
Forum: Stor Galeri
Topic: FINALE JUN | Orang Asli (pemenangnya tinta emas)
Replies: 50
Views: 8429

4 dipilih
by nowa
27 May 2008, 12:04
Forum: Stor Galeri
Topic: Aku Hanya Serangga - pemenangnya NADIR
Replies: 47
Views: 8691

jangan buat penilaian begitu sid..sian pada pengguna PNS.
gadjet belakang kira..gambar kasi tengok dulu...
kali ni gambar mmg superb..aku pun surender kalu makro.
apa pun aku pilih..

no 1
by nowa
05 May 2008, 14:00
Forum: Stor Galeri
Topic: Bulan Mei : Aku hanya serangga
Replies: 73
Views: 14772

aiyo...surender lah main2 macro camni..
by nowa
28 Apr 2008, 17:17
Forum: Stor Galeri
Topic: Finalist Bulan april : Sila Undi
Replies: 54
Views: 9614

thanks to u all
bett/melati/ah_pie69/pendaki bebas/nadir/poncho/panda gunung/kekerk/sid/rat-tat-tat/Anna_nAch/shah/apisznasdin/sany ADALAH alger/slokkro/zurek/kambinggurun/ruffhiker......eppot/crampizium/tombrio/chokobear/
yongyap
by nowa
25 Apr 2008, 15:52
Forum: Stor Galeri
Topic: Finalist Bulan april : Sila Undi
Replies: 54
Views: 9614

nowa, kalau menang, nanti kena bayarkan rim lastman... haaaaaaaa
yaa..kalu menang duit aku suh lastman tukar suma 4-4 tayar tuh..
insya allah..

:lol:
by nowa
25 Apr 2008, 09:46
Forum: Stor Galeri
Topic: Finalist Bulan april : Sila Undi
Replies: 54
Views: 9614

gambar aku masuk finale...ahaks! :oops:

thanks to u all
bett/melati/ah_pie69/pendaki bebas/nadir/poncho/panda gunung/kekerk/sid/rat-tat-tat/Anna_nAch/shah/apisznasdin/sany ADALAH alger/slokkro/zurek/kambinggurun/ruffhiker......eppot/crampizium

8)
by nowa
10 Apr 2008, 17:42
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Re-Visit Korbu via Seno'oi..exit via Seroja
Replies: 24
Views: 2686

terdouble posting plak
by nowa
10 Apr 2008, 17:24
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Re-Visit Korbu via Seno'oi..exit via Seroja
Replies: 24
Views: 2686

kalo ada masa lbeh skit kite lajak ke Puncak Raya (xxxxm?).
masa terbuang banyak lah... :lol:
by nowa
08 Apr 2008, 16:50
Forum: Stor Galeri
Topic: Bulan April : 4WD
Replies: 87
Views: 13718

alah bett..kat sana kena komen je..kat sini kena undi..hehehhehe

nadir..heheh..tapi gambar ori pun dah biru gak..saje kasi lagi 'blue'.

aku ingat kes tayar powil tecabut sebab gambar ni kot.. :lol:
by nowa
08 Apr 2008, 12:24
Forum: Stor Galeri
Topic: Bulan April : 4WD
Replies: 87
Views: 13718

xpdc tok nenek

Image
by nowa
08 Apr 2008, 11:34
Forum: Khemah
Topic: Wilderness Langkawi Challenge kembali !!
Replies: 44
Views: 5543

bro nadir...
ko masuk tak race nih?..
agak2 kalu terperasan aku kat sana tegor2 lah...
boleh bawak aku naik gunung mat chincang sekali...

ekceli aku dah register ini race...
aku tag team ngan boss aku..
masuk category SS je..

tak sabo gak nih...trening pun ala kadar je..
by nowa
08 Apr 2008, 11:22
Forum: Kedai
Topic: jaket TNF n Columbia @ uptown 24 Shah Alam
Replies: 19
Views: 2127

jaket tnf aku buat pakai naik moto hari2 je..
:lol:
by nowa
26 Mar 2008, 14:23
Forum: Stor Galeri
Topic: Pilihanraya umum : Sila buat undian gambor Mac
Replies: 46
Views: 8409

no 1 - cun..jelas nampak orang cross sungai..

1
by nowa
26 Mar 2008, 14:17
Forum: Khemah
Topic: Adv Race : Eco-Capade & Eco X-Sprint - 18 May 2008
Replies: 17
Views: 2205

bett..pish belum recover lagi sepenuhnya..
bagilah dia rehat puas2... :twisted:
by nowa
25 Mar 2008, 14:17
Forum: Papan Notis (Malam Gala Gunung Online 14 April 2018)
Topic: Tshirt GO | tshirt dah siap
Replies: 194
Views: 35458

oo yeah..
bett dah jelaskan..
cakap awal2 kan senang...baru paham nape rm35

aku nak bayo 2 kali lah..
by nowa
25 Mar 2008, 09:46
Forum: Papan Notis (Malam Gala Gunung Online 14 April 2018)
Topic: Tshirt GO | tshirt dah siap
Replies: 194
Views: 35458

yearghhh...
aku dah ada penyokong...
err..bukan apa. mmg mahal pada pandangan aku...aku nak order 2 = rm70 tuh?!
lagipun kita order bnyak kan takkan tak bule kurang sikit..
betul tak bett?

apepun..sila update order aku..Warna putih.
by nowa
24 Mar 2008, 15:39
Forum: Papan Notis (Malam Gala Gunung Online 14 April 2018)
Topic: Tshirt GO | tshirt dah siap
Replies: 194
Views: 35458

err...pelik nih.

korang tak rase mahal ke baju selai nih rm35.
tak bule kurang lagi ke bett?..
ramai yg order nih..musti buleh kurang kan?..

pleaseeeeeeee Laughing
takde sape ke yang nak menyokong tindakan aku nih.
tak bule kasi turun harga ke bett?..

:lol:
by nowa
21 Mar 2008, 16:44
Forum: Stor Galeri
Topic: Bulan Mac: Melintas sungai
Replies: 124
Views: 20979

try pkai software name Power Data Recovery..aku daa 2 kali hatdis kong bole dapat retrive data lama balik..carik yg crack punye, kalo demo arap dapat tgk data je laa, tak bole save.. ko ada ke ngai..meh la send kat aku. Hardisk aku pong kong jugak nih... sedih woo..dah sebulan dah nih..mati akal ak...
by nowa
21 Mar 2008, 16:17
Forum: Khemah
Topic: Berita Sedih...Allahyarham Rosli Rumia (Raja Gunung SKN)
Replies: 38
Views: 4569

alfatihah...
innalillahiwainnahilahirrojiunn..
by nowa
21 Mar 2008, 16:15
Forum: Papan Notis (Malam Gala Gunung Online 14 April 2018)
Topic: Tshirt GO | tshirt dah siap
Replies: 194
Views: 35458

err...pelik nih.

korang tak rase mahal ke baju selai nih rm35.
tak bule kurang lagi ke bett?..
ramai yg order nih..musti buleh kurang kan?..

pleaseeeeeeee :lol:
by nowa
21 Mar 2008, 10:33
Forum: Khemah
Topic: Wilderness Langkawi Challenge kembali !!
Replies: 44
Views: 5543

nadir, citerlah sikit pasal kategori ss tu, aku memang teringin, dia punya kayak dari mana ke mana, rope course dia nak kena buat apa dan lari tu pulak jauh mana dan masuk hutan jugak ker betul tuh nadir..cerita sikit..aku pun cam minat nak masuk yg SS tuh. Skang nih tengah racun boss aku join race...
by nowa
18 Mar 2008, 11:06
Forum: Khemah
Topic: Wilderness Langkawi Challenge kembali !!
Replies: 44
Views: 5543

woahhhhahaha..
ada race lagi ke?..
eh nak tanya..LINC (langkawi International Nature Challenge) tuh Wilderness orgonaise jugak ke?
by nowa
11 Mar 2008, 14:48
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Sirkit Cabaran Mendaki Gunung N.Sembilan
Replies: 94
Views: 9356

perghh..ada lagi sirkit..
cukup lah sirkit pertama kembara negara yg 1st time aku join..
bukit cenuang kat langat..itu pun dah somput weiii..
by nowa
11 Mar 2008, 14:46
Forum: Papan Notis (Malam Gala Gunung Online 14 April 2018)
Topic: Tshirt GO | tshirt dah siap
Replies: 194
Views: 35458

design yg memula tu mmg cun...
nak booking saiz m kaler putih!!
salah pandang lah tuh..
dia ingat yg baju belah kiri tu 2nd design..
itu back side baju la yeop....