Search found 131 matches

by kaknik
21 Oct 2009, 14:16
Forum: Isu & Gossip
Topic: Doakan Deep Purple cepat sembuh.
Replies: 17
Views: 2988

Re: Doakan Deep Purple cepat sembuh.

Assalamualaikum. Terima kasih kepada semua yang menziarahi, menghubungi dan juga yang turut mendoakan agar Abang Rosmal segera sembuh. Kecederaan kaki beliau mungkin mengambil tempoh yang agak panjang untuk pulih sepenuhnya Hobi ini memang berisiko pun. Apa yang mampu dilakukan hanyalah berhati-hati...
by kaknik
22 Jul 2009, 10:14
Forum: Galeri
Topic: Mt Rinjani - Lombok - Bali | 30 Jun - 6 Julai 2009
Replies: 25
Views: 4300

Re: Mt Rinjani - Lombok - Bali | 30 Jun - 6 Julai 2009

Assalamualaikum.

Congratulation 2 Emran & the gang. Very nice pixs.

Akak dan hubby memang simpan hajat untuk mengunjungi Mt Rinjani - Lombok - Bali ni. Mungkin next year InsyaAllah.
Anyway... kalau perlu sok, boleh akak pm or calling2 Emran untuk maklumat dan bantuan, boley?? :P :P :P
by kaknik
22 Jul 2009, 09:49
Forum: Galeri
Topic: XPDC Gunung Kinabalu lajak ke Gurkha Hut
Replies: 25
Views: 5205

Re: XPDC Gunung Kinabalu lajak ke Gurkha Hut

Salam. Tahniah en. gogoy.. Kalau takde aral next year kita jumpa ye... (dalam bulan 5 jugak, InsyaAllah) Tapi ada khabar dari pihak mgmt SSL masa akak contact tempohari... taun 2010 charges SSL nak revise lagi.. apadaaaaaaa.. psstt chezie..sok kalo aku mau pegi, mau naik ikut ferrata, tido gurkha hu...
by kaknik
20 Jul 2009, 10:09
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Rembau-Tampin (peak : dato, rembau, gagak, tampin)
Replies: 275
Views: 26606

Re: Trans Rembau-Tampin (peak : dato, rembau, gagak, tampin)

biNGai wrote: hapdet list: 1. orga 2. nazryst 3. soulfly 4. kaknik 5. rosmal 6. pak njang 7. azhaar 8. idan 9. foxxmen 10. ajon 11. span 12. freelance 13. hai 14. megat bekem 15. dee gebu 16. coi 17. BJ 18. porter1 19. porter2 *sila kompomkan balik..tQ Salam Ngai, Kak Nik dan Abg Rosmal tak dapat l...
by kaknik
15 Jul 2009, 14:16
Forum: Galeri
Topic: Kenangan Indah di Kinabalu - Mei 2009
Replies: 25
Views: 5080

Re: Kenangan Indah di Kinabalu - Mei 2009

Sebenarnya ketika kami naik dulu, akak bawa air mineral sebotol dan kongsi berdua untuk menyempurnakan wuduk. Tapi bila akak rujuk kepada seorang hamba Allah, dia mencadangkan tayammun. Sebab itu akak terpanggil untuk berkongsi dgn sesiapa yang merasa yakin dengannya. Dan InsyaAllah akan Akak prakt...
by kaknik
15 Jul 2009, 10:09
Forum: Galeri
Topic: Kenangan Indah di Kinabalu - Mei 2009
Replies: 25
Views: 5080

Re: Kenangan Indah di Kinabalu - Mei 2009

Tp kalu guna tayammun pun bagus gak. Kalu was-was dng debu di dinding gunung tu, apa kata guna sabun taharah yg ada jual kat kedai tu. Ha...yg ni khas utk tayammun....lagi selamat rasanya.... Sabun taharah sesuai untuk menyamak najis berat. Debu untuk tayammun ada terdapat di farmasi2 hospital (unt...
by kaknik
14 Jul 2009, 15:34
Forum: Galeri
Topic: Kenangan Indah di Kinabalu - Mei 2009
Replies: 25
Views: 5080

Re: Kenangan Indah di Kinabalu - Mei 2009

Erm...cuma nk tanya, kalu nk tayamum bukan ker debu kena kering? Kalu tepuk dinding batu time ke puncak tu, tak ke debu tu lembab sbb cuaca sekeliling yg berkabus??? Just tanya....utk kepastian..... hehehe...aku guna air lopak kabus/embun tu je sejuk...tahan sket. xfrosbite pun. hehehe Terimakasih ...
by kaknik
01 Jul 2009, 15:12
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Rembau-Tampin (peak : dato, rembau, gagak, tampin)
Replies: 275
Views: 26606

Re: Trans Rembau-Tampin (peak : dato, rembau, gagak, tampin)

plan start dr puncak datuk pagi sabtu..ikot le nk panjat datuk ptg jumat ke..mlm tu ke.. Assalamualaikum saudara Ngai dan Orga, Abg Rosmal kata dia berminat gak... kalau kami berdua join boleh?? Pergi sendiri.. masak sendiri... dan kalau pewai.. dari puncak datuk tu kami turun semula sendiri.. hehe...
by kaknik
24 Jun 2009, 16:55
Forum: Isu & Gossip
Topic: Kinabalu oh Kinabalu
Replies: 103
Views: 11460

Re: Kinabalu oh Kinabalu

i.Allah kak Nik, kalau ada trip..roger-roger la.
kalau kena pada masanya..mesti la nak join
Kami nak pergi 31/7 (malam) hingga 3 Ogos nanti..
by kaknik
24 Jun 2009, 16:51
Forum: Isu & Gossip
Topic: Kinabalu oh Kinabalu
Replies: 103
Views: 11460

Re: Kinabalu oh Kinabalu

Macamtu kalu, berat jugak nak kena monitor ni... maklumlah kat puncak lasir tu sesuai sangat untuk mandi manda dan bergumbira... tapi tempatnya terbuka.. Ngai.. ko kena jadi separuh-separuhlah.. boleyyyy??? nanti takde le akak risau sangat keselamatan gadis2 itu.. yang penting, ko nanti boleh tolong...
by kaknik
24 Jun 2009, 14:20
Forum: Isu & Gossip
Topic: Kinabalu oh Kinabalu
Replies: 103
Views: 11460

Re: Kinabalu oh Kinabalu

chemerong? waa, nih yg maleh nihhhh..pantang tgh free skit, mcm2 trip dtg menjelma ekekeke..bisa diatur kaknik, pokoknya harus bisa ada cewek2..pokok peria-peria tamo aaa.. Hahhhh trip kak nik memang selalu ramai gadis2. Parents dia orang ni amanahkan anak2 dara mereka kat akak.. Hmmm akak jaga mac...
by kaknik
24 Jun 2009, 09:28
Forum: Galeri
Topic: Kenangan Indah di Kinabalu - Mei 2009
Replies: 25
Views: 5080

Re: Kenangan Indah di Kinabalu - Mei 2009

bagus la kak Nik sbb ada usaha nak habiskan apa yg telah dimulakan.. chaiyok2! Abg Rosmal tiap2 tahun pergi KK semenjak tahun 2001. InsyaAllah, akan datang kak Nik nak join dia lagi. Dah pergi baru tahu kenapa dia tak jemu2 ke sana.. jatuh cinta rupanya.. Ada satu perkara yg akak rasa ingin nak kon...
by kaknik
24 Jun 2009, 09:06
Forum: Isu & Gossip
Topic: Kinabalu oh Kinabalu
Replies: 103
Views: 11460

Re: Kinabalu oh Kinabalu

Assalamualaikum. cantekk nyer..kt mana tuh? i.Allah kak Nik, kalau ada trip..roger-roger la. kalau kena pada masanya..mesti la nak join. Kalu nak tahu tempat tu adalah kat Puncak Lasir, salah satu puncak ketika trip kami ke G Berembun/AT Chemerong/AT Lasir Terengganu. Tahun ni masuk kali ke 3 kami n...
by kaknik
23 Jun 2009, 14:07
Forum: Isu & Gossip
Topic: Kinabalu oh Kinabalu
Replies: 103
Views: 11460

Re: Kinabalu oh Kinabalu

Tahniah Zetty. Mesilau Trail memang cantik.. Dah mendaki sampai Malaysia Timur, mau polow akak mendaki area pantai timur pulak tak? view kat puncak masa sunrise cantik seakan2 ngan view kat puncak Kinabalu.. pssttt, tapi ada yg kata lebih cantikkkkk.... http://img198.imageshack.us/img198/5703/puncak...
by kaknik
22 Jun 2009, 14:28
Forum: Galeri
Topic: Kenangan Indah di Kinabalu - Mei 2009
Replies: 25
Views: 5080

Re: Kenangan Indah di Kinabalu - Mei 2009

tahniah kak nik N abg rosmal yang hensem hehe
Terimakasih Soulfly.. nak repeat lagi tahun depan InsyaAllah. Tak dpt bergambar kat sign board, sbb tak lepas ke situ. Nak kena makan makjun mcm Ngai kot... :lol: :lol: :lol:
by kaknik
16 Jun 2009, 13:22
Forum: Galeri
Topic: Kenangan Indah di Kinabalu - Mei 2009
Replies: 25
Views: 5080

Re: Kenangan Indah di Kinabalu - Mei 2009

insyaallah taun depan kaknik saya polo..bole suh abg rosmal jalan dulu, saya sweep kaknik lakk hehehe Yess.. i polow u. Kalau perut parkinson kita makan dulu..., kalau mata kuyu kita tidur dulu... hehehhh. Tapi Ngai... ada 2-3 orang anak2 dara yg biasa trekking ngan akak dan step pun macam akak gak...
by kaknik
16 Jun 2009, 08:31
Forum: Galeri
Topic: Kenangan Indah di Kinabalu - Mei 2009
Replies: 25
Views: 5080

Re: Kenangan Indah di Kinabalu - Mei 2009

alamak...ada utang ngan kaknik...huhuhu ok...panjang umur ketemu kita insyaallah Akak yg 'terhutang' ngan awak... tahniah kaknik walopon tk sampai puncak..kalo bandingkan dgn saya bkan kate puncak kinabalu, puncak atap renjer sabah park tu pon saya blom sampai lagi.. bila laaa bole sampai kinabalu ...
by kaknik
15 Jun 2009, 11:40
Forum: Surau
Topic: jangan buat maksiat jika outing..
Replies: 32
Views: 8059

Re: jangan buat maksiat jika outing..

bersama kita pesan dan berpesan...nasihat dan menasihati.... Memang benar... sebab sbgai manusia kita mudah lupa. Runtunan nafsu boleh menenggelamkan ingatan kepada yang Maha Kuasa. Kadangkala bukan kemahuan mereka pun untuk melakukan perkara seumpama itu. Kita bantu sesama kita untuk mengelakkan m...
by kaknik
15 Jun 2009, 11:17
Forum: Galeri
Topic: Kenangan Indah di Kinabalu - Mei 2009
Replies: 25
Views: 5080

Re: Kenangan Indah di Kinabalu - Mei 2009

syabas
cantik cuaca...
bukan senang nak dpt mcmtu..
Terimakasih..
InsyaAllah tahun depan kami cadang nak pergi lagi...
harap2 kali ni boleh kita jumpa ye.. (ada hutang ngan awak ni... :lol: )
by kaknik
12 Jun 2009, 13:35
Forum: Galeri
Topic: Kenangan Indah di Kinabalu - Mei 2009
Replies: 25
Views: 5080

Kenangan Indah di Kinabalu - Mei 2009

http://img199.imageshack.us/img199/8928/dsc0677.jpg Bersama rakan-rakan yang menyertai pendakian pada 5hb Mei 2009. http://img195.imageshack.us/img195/452/dsc0696.jpg Dibelakang Kak Nik adalah guide dan pemandu arah yang berumur 14 tahun dan 17 tahun http://img230.imageshack.us/img230/8417/dsc0777f...
by kaknik
05 Jun 2009, 14:38
Forum: Galeri
Topic: Trip ke G Stong & Air Terjun Jelawang 29-31hb Mei 2009
Replies: 9
Views: 2372

Re: Trip ke G Stong & Air Terjun Jelawang 29-31hb Mei 2009

tahniah semua... kat sana ada jumpa slipper orchid tak?
Tak perasan pulak... cuma jumpa satu spesis seperti kat gambar. Kata guide, susah nak jumpa ia berbunga.. kebetulan hari itu ada pulak. Itupun lokasinya tinggi di atas batu, sukar nak ambik gambar dari dekat..
by kaknik
04 Jun 2009, 12:51
Forum: Galeri
Topic: Trip ke G Stong & Air Terjun Jelawang 29-31hb Mei 2009
Replies: 9
Views: 2372

Re: Trip ke G Stong & Air Terjun Jelawang 29-31hb Mei 2009

jaguar tu elom ditolak lagi ke bang? Dia sayang ngan beg tu fendi... lama2 duk tergantung sekali-sekala kena galas jugak bawa masuk hutan..tukar2 lah.. Saudara gogoyeaha, Hmm kalau bawa anak umur 3 tahun tu... ok kot.. tapi kalau anak akak tak leh jamin pulakkkk.. nanti dia gi off trekk.. Saudara s...
by kaknik
04 Jun 2009, 10:48
Forum: Galeri
Topic: Trip ke G Stong & Air Terjun Jelawang 29-31hb Mei 2009
Replies: 9
Views: 2372

Trip ke G Stong & Air Terjun Jelawang 29-31hb Mei 2009

Assalamualaikum. Hujung minggu lepas Kak Nik/Abg Rosmal bersama 12 peserta telah berekspedisi ke Pantai Timur. Kali ini kami memilih Taman Hutan Negeri G Stong di Kelantan. Memang benar tempat ini indah sebagaimana yang diwar-warkandan dan tersohor pula dengan air terjunnya yang tinggi. Di sini Kak ...
by kaknik
26 May 2009, 09:12
Forum: Isu & Gossip
Topic: Kinabalu oh Kinabalu
Replies: 103
Views: 11460

Re: Kinabalu oh Kinabalu

Assalamualaikum..
Hari ni bersemangat.. yahooo GO dah ok..
rindu sungguh dengan celoteh adik2 sekelian dalam forum ni.

Kak Nik pun baru 2 minggu pulang dari misi menawan puncak Kinabalu. Tapi hari ni sibuk sikit... tak dapat
nak kongsi cerita dan gambar kat sana.. InsyaAllah next time.
by kaknik
26 May 2009, 09:05
Forum: Papan Notis (Malam Gala Gunung Online 14 April 2018)
Topic: GO Sudah Pulih
Replies: 33
Views: 8027

Re: GO Sudah Pulih

Alhamdulillah...

Terima kasih yg bertungkus lumus mengembalikan GO kepangkuan kita setelah sekian lama menyepi..
Marilah kita sesama memeriahkan GO kembali..

Sayang GO kerana kat dalam ni ramai sahabat2..
by kaknik
31 Mar 2009, 11:00
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Salam perkenalan
Replies: 30
Views: 3944

Re: Salam perkenalan

wahhhh... kalau dah wujud kelab tu bolehlah saya dan Rosmal jadi ahlinya... :D
by kaknik
30 Mar 2009, 10:37
Forum: Isu & Gossip
Topic: Kinabalu oh Kinabalu
Replies: 103
Views: 11460

Re: Kinabalu oh Kinabalu

Akak Group IT Menara TM... selamat berkenalan.. :D
Boleh mendaki sama2 lain kali...
by kaknik
25 Mar 2009, 10:37
Forum: Papan Notis (Malam Gala Gunung Online 14 April 2018)
Topic: Al-Fatihah buat Suraya
Replies: 100
Views: 24433

Re: Al-Fatihah buat Suraya

"smoga Allahyarhamah Suraya Yahya tergolong bersama golongan yg berjihad di jalan Allah.insyaAllah.."

InsyaAllah. Amin.
by kaknik
24 Mar 2009, 16:38
Forum: Isu & Gossip
Topic: Kinabalu oh Kinabalu
Replies: 103
Views: 11460

Re: Kinabalu oh Kinabalu

kak nik: waaa bulan 10 haritu pun saya ambik banglo yg sama. view mmg cantek dr balkoni bilik tu. mmg murah..cuma RM80 satu hari satu malam utk banglo yg ada 2 bilik tu. (harga staf TM laa).
azlan... u staff TM jugak ke? unit/lokasi mana?
by kaknik
13 Mar 2009, 10:48
Forum: Isu & Gossip
Topic: Kinabalu oh Kinabalu
Replies: 103
Views: 11460

Re: Kinabalu oh Kinabalu

14-17 april tahun nie ker tahun depan.... klu tahun nie.... baek xyah... klu tahun depan.. proceed... nak naik kinabalu by group... booking 6 bulan lebih awal beb... klu naik solo tue... maybe la ader bilik... tapi klu by group.. gagal Assalammualaikum... Saya ni baru pertama kali nak panjat gunung...
by kaknik
12 Mar 2009, 11:35
Forum: Isu & Gossip
Topic: Kinabalu oh Kinabalu
Replies: 103
Views: 11460

Re: Kinabalu oh Kinabalu

Assalamualaikum;
Mode, topik mendaki G Kinabalu ni banyak diperkatakan dalam forum ni.
Saudara boleh rujuk viewtopic.php?f=23&t=1876
untuk mendapat sedikit gambaran. Harap ianya dapat membantu.
by kaknik
06 Mar 2009, 11:16
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Salam perkenalan
Replies: 30
Views: 3944

Re: Salam perkenalan

PS - Tak terbayangkan bagaimana abah saya masa dalam ATM dulu , operasi kat Korbu , Gua Musang , Merapoh , Gerik & Sarawak dgn beban yg berat , uniform dan kasut yg merimaskan , rucksack yg takde airflow system jln pakai topo map dgn gerak sgt perlahan , takde track & bahaya bandit yg sentiasa menu...
by kaknik
27 Feb 2009, 16:24
Forum: Isu & Gossip
Topic: Resepi di waktu perkhemahan
Replies: 91
Views: 19732

Re: Resepi di waktu perkhemahan

Assalamualaikum.. Kak Nik nak share satu menu yang biasa, mudah dan praktikal nak disediakan. Bahan2 : Nasi semalam (yang tak habis atau sengaja masak lebih) Sosej, telur, bilis halus, kobis, karot. Memula buat telur (goreng kacau) ketepikan. Pastu goreng bilis halus, sosej dan ketepikan juga. Ketuk...
by kaknik
20 Feb 2009, 16:55
Forum: Isu & Gossip
Topic: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?
Replies: 377
Views: 55175

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

nie bukan kesorangan la... jgn buat andaian sendiri kte tak tau aper yg berlaku.... takder yg tingal saper2.... kalo buleh kte berdoa la bukan merapu.... Akak pun hanya mampu berdoa dari kejauhan aje... Tapi tak dinafikan kadang tu otak kita ni merapu juga pikir bila dah hati rasa resah gelisah... ...
by kaknik
20 Feb 2009, 16:48
Forum: Isu & Gossip
Topic: Kinabalu oh Kinabalu
Replies: 103
Views: 11460

Re: Kinabalu oh Kinabalu

kaknik; wahh promote tm resort nampak nye. Hmmmm.. begitulah adenya.. Dgr member yg pernah menginap kat sana best.... view cantik saujana mata memandang.. pesanan ringkas lagi padat dan tepat: tolonggggggggg lah naik ikut mersilau>timpohon atau timpohon>mersilau atau mersilau>mersilau. jgnnnnnnnnnn...
by kaknik
18 Feb 2009, 16:25
Forum: Isu & Gossip
Topic: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?
Replies: 377
Views: 55175

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Dari Berita Harian (Mutakhir) Kerani RHB Bank sesat di hutan belum ditemui GUA MUSANG: Mohamed Hassan Ayat Zainuddin, 28, kerani RHB Bank, Bangi, Selangor yang hilang dalam perjalanan pulang daripada mendaki Gunung Yong Yap, dekat Pos Brooke di sini, sejak Ahad lalu, belum ditemui sehingga petang i...
by kaknik
18 Feb 2009, 13:45
Forum: Isu & Gossip
Topic: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?
Replies: 377
Views: 55175

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

semoga yg dicari dan yg mencari dalam keadaan selamat dan dilindungi dari sebarang bahaya.
Ini juga adalah ujian untuk kita semua....
Akak doakan team2 yg masuk mencari tu akan berjaya. Semoga Allah berkati usaha dan kesabaran adik2 semua. InsyaAllah.
by kaknik
17 Feb 2009, 11:58
Forum: Isu & Gossip
Topic: Kinabalu oh Kinabalu
Replies: 103
Views: 11460

Re: Kinabalu oh Kinabalu

Assalamualaikum. Terima kasih Saudara Gogoyeaha, Zaidi dan Nizam. Alhamdulillah semua dah selesai. InsyaAllah 6 May nanti kami akan berangkat. Cuma lain sikit kali ini, kami akan menginap di banglo TM kat Kundasang selepas keluar dari Kinabalu Park. Hmmm... dapat lelama sikit menikmati view pergunun...
by kaknik
11 Feb 2009, 10:42
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: jemputan KHK ke Ops Membersih Trek Chemerong
Replies: 34
Views: 3724

Re: jemputan KHK ke Ops Membersih Trek Chemerong

Assalamualaikum. Tahniah kpd seluruh ahli2 trip yang telah berbakti dan menyumbang tenaga membersihkan trek tu... amal jariah tu... :D. InsyaAllah ada ganjaran disisiNya. Gembira dan puashati kata Abg Rosmal pasal trip tu.. psstttt... banyak tuuu abu sampah wat turun.. termasuk abu topi Abg Rosmal y...
by kaknik
06 Feb 2009, 15:21
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: jemputan KHK ke Ops Membersih Trek Chemerong
Replies: 34
Views: 3724

Re: jemputan KHK ke Ops Membersih Trek Chemerong

Moga success dalam operasi, selamat pergi dan selamat kembali.

pssttt.. fendi, jaga Abg Rosmal bebaik ye... semi veteren tu!!! tulang ngan urat banyak dah longgar... hehehe...