Search found 2661 matches

by matsaiko
05 Dec 2013, 22:19
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Fungsi carian
Replies: 6
Views: 648

Re: Fungsi carian

aku pon tak nampak daa
by matsaiko
09 Sep 2013, 22:11
Forum: Surau
Topic: Outing pada hari Jumaat
Replies: 35
Views: 7910

Re: Outing pada hari Jumaat

hehe lihatlah betapa indahnya Islam :D
by matsaiko
09 Sep 2013, 15:47
Forum: Surau
Topic: Outing pada hari Jumaat
Replies: 35
Views: 7910

Re: Outing pada hari Jumaat

jom shah alam setiap malam jumaat... surau ahl kisa, komplek taman seni islam shah alam jom!! free jeee.... macam macam ada..... tak penat macam mendaki,,, tak panas macam kat balak.... tak lecak macam kat peres.... tak sesak macam kat broga.. sejuk ber air cond macam kat kinabalu... tak perlu beli...
by matsaiko
08 Sep 2013, 02:30
Forum: Surau
Topic: Outing pada hari Jumaat
Replies: 35
Views: 7910

Re: Outing pada hari Jumaat

Kalau dah pernah tido puncak nuang kire dah bagus dah la tu..bukan ape..bebila sensenang,boleh la organise satu trip mendaki yg penuh dengan pengisian rohani ni...takdela lagha aje memanjang..saper4alif boleh bg tazkirah dimalam hari :D
by matsaiko
08 Sep 2013, 02:20
Forum: Surau
Topic: Solat Mencegah Kemungkaran?
Replies: 0
Views: 2149

Solat Mencegah Kemungkaran?

Setiap muslim wajib menunaikan solat. Walau di mana kita berada dan berbagai halangan yang kita hadapi solat tetap wajib dilaksanakan. Namun, Islam tidak pernah memberatkan setiap muslim dalam perlaksanaan ibadah. Ini bersesuaian dengan sifat dan ciri-ciri Islam iaitu tetap dan anjal. Tetap dari sud...
by matsaiko
02 Sep 2013, 23:54
Forum: Surau
Topic: Outing pada hari Jumaat
Replies: 35
Views: 7910

Re: Outing pada hari Jumaat

ashim74 ni biasa masuk hutan mendaki gunung ke?
by matsaiko
31 Aug 2013, 00:51
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Sanggul, Perak
Replies: 8
Views: 2583

Re: Gunung Sanggul, Perak

biase2 je gng ni takdela hebat sgt...nak buat koleksi ok la
by matsaiko
31 Aug 2013, 00:34
Forum: Surau
Topic: Outing pada hari Jumaat
Replies: 35
Views: 7910

Re: Outing pada hari Jumaat

Hukum solat Jumaat Solat Jumaat adalah suatu kewajipan yang ditetapkan agama. Ia bukan sahaja dilakukan oleh Rasulullah s.a.w bahkan ia juga telah disebut di dalam Al-Qur’an. Jika seorang lelaki Islam tidak melakukannya, maka ia dianggap sebagai dosa besar. Malah, hukum menunaikan solat Jumaat lebi...
by matsaiko
30 Aug 2013, 11:51
Forum: Surau
Topic: jangan buat maksiat jika outing..
Replies: 32
Views: 8006

Re: jangan buat maksiat jika outing..

selagi boleh,elakkanlah bermaksiat...salah satu cara yg paling berkesan pegi trip lelaki sahaja...lantaklah nak tidor sekhemah ke,sebantal ke se sleepingbag ke...lgpon bebas nak tukar baju kalo trip sesama lelaki
by matsaiko
28 Jun 2013, 23:55
Forum: Galeri
Topic: Taman Nasional Bromo Tengger Semeru,Jawa Timur
Replies: 17
Views: 5863

Re: Taman Nasional Bromo Tengger Semeru,Jawa Timur

syahrul: secara ringkasnya,modifikasi pada kamera dengan menggantikan 'hot mirror' asal kepada infrared filter/glass di sensor kamera. Infrared photography ialah menghasilkan foto dengan cahaya yang tidak dapat dilihat dengan mata kasar kita dengan menggunakan kamera yang telah diubahsuai atau denga...
by matsaiko
27 Jun 2013, 11:13
Forum: Surau
Topic: Apa tujuan hidup kita
Replies: 4
Views: 1808

Re: Apa tujuan hidup kita

Alhamdulillah ini semua dengan izin Allah...Wala haula wala quwwata illa billah
by matsaiko
25 Jun 2013, 20:29
Forum: Surau
Topic: Apa tujuan hidup kita
Replies: 4
Views: 1808

Apa tujuan hidup kita

Dulu sewaktu kecil, sekiranya ditanya apa cita-cita bila besar nanti? Pasti akan dijawab. Nak jadi pensyarah. Nak jadi akauntan. Selalu berubah-ubah. Masa ni memang tak tahu apa-apa lagi. Just ikut kawan-kawan. Al maklumlah baru sekolah tadika. hee.. Rasa cam nak tergelak pun ada jugak bila ingat ba...
by matsaiko
25 Jun 2013, 18:33
Forum: Surau
Topic: Cara bersolat ketika rekriasi (outing)
Replies: 16
Views: 18698

Re: Cara bersolat ketika rekriasi (outing)

lelaki yang pakai tight yang mana menampakkan bentuk tubuhnya seperti betis dan peha adalah makruh tetapi jika menampakkan bentuk kemaluan adalah haram. maka jika solat memakai tight tapi memakai seluar pendek diluar atau memakai baju yang labuh (tidak menampakkan bentuk kemaluan) adalah Sah disisi ...
by matsaiko
06 Oct 2012, 10:08
Forum: Kedai
Topic: Berghaus Expedition 80 Untuk Dijual
Replies: 6
Views: 2252

Re: Berghaus Expedition 80 Untuk Dijual

ITEM SOLD TQ :D
by matsaiko
01 Oct 2012, 21:36
Forum: Kedai
Topic: Berghaus Expedition 80 Untuk Dijual
Replies: 6
Views: 2252

Re: Berghaus Expedition 80 Untuk Dijual

carbonara wrote:bro...kaler orange ke merah ?
merah
by matsaiko
01 Oct 2012, 00:21
Forum: Kedai
Topic: Berghaus Expedition 80 Untuk Dijual
Replies: 6
Views: 2252

Berghaus Expedition 80 Untuk Dijual

Kondisi = Terpakai tapi tiptop(pakai sekali je)
Usia beg = 4 Bulan
Harga = RM800
COD di Ampang/Gombak/Setapak

Kontek 0123875897


Image
by matsaiko
29 Aug 2012, 18:14
Forum: Kedai
Topic: Primus Omnifuel stove + Primus LiTech Super Set (SOLD)
Replies: 19
Views: 3483

Re: [WTS] Primus Omnifuel stove + Primus LiTech Super Set

biNGai wrote:
irmuaaz wrote:Angkat baru la ngai. Ni ada sebijik depan aku ni. PM la harga boleh cerita hehe...

uuuu rege baru tk bole tahan wooo..bole muntah darah denga..hehe

pssttt..spare part primus nih ko ade bawak masuk byk tk bang?
wooo beli kat sini...patutla tanya aku arituh hehhe :lidah:
by matsaiko
01 Aug 2012, 20:34
Forum: Isu & Gossip
Topic: Persoalan2 di Minda Gunung
Replies: 17
Views: 4007

Re: Persoalan2 di Minda Gunung

batas2 tatasusila antara bukan muhrim...
by matsaiko
01 Aug 2012, 20:32
Forum: Isu & Gossip
Topic: Compressed Trip
Replies: 16
Views: 4486

Re: Compressed Trip

tepuk dada tanya selera...anda hiking untuk apa...hahaha :D
by matsaiko
28 Jul 2012, 14:43
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: sunyi sepi
Replies: 75
Views: 15905

Re: sunyi sepi

ko buat la kontrobesi mamak...hot la balik GO nih hehehehe :minum:
by matsaiko
25 Jul 2012, 22:01
Forum: Galeri
Topic: Pendakian Gunung Kinabalu dalam Hujan Ribut 19/07/2012
Replies: 12
Views: 4045

Re: Pendakian Gunung Kinabalu dalam Hujan Ribut 19/07/2012

upload la gmbr disini...tak syok arr main paste2 link nih
by matsaiko
16 Jul 2012, 17:10
Forum: Kedai
Topic: TShirt "I AM OutdoorJunkie" untuk dijual
Replies: 19
Views: 3731

Re: TShirt "I AM OutdoorJunkie" untuk dijual

Pada mereka yang nak 'self collect',lokasi dan tarikhnya adalah:
Ahad 22 July 2012 di Terminal Putra Taman Melati (last stesen sebelum depoh terminal gombak) pada jam 11am - 12pm dan 4pm - 5pm

Saya akan berada disana pada 2 sesi tersebut.Saya boleh dihubungi di talian 012 3875897
by matsaiko
12 Jul 2012, 10:12
Forum: Kedai
Topic: TShirt "I AM OutdoorJunkie" untuk dijual
Replies: 19
Views: 3731

Re: TShirt "I AM OutdoorJunkie" untuk dijual

HARI INI HARI TERAKHIR AKU AMIK ODER.ESOK AKU DAH NAK GI PRINT BAJU.PADA YANG BELUM ODER BOLEH ODER HARINI,PADA YG DAH ODER SEMAK KEMBALI ODER ANDA,JIKA ADA APA2 PERUBAHAN SILA BAGITAU SEBELUM ESOK.TERIMA KASIH.
by matsaiko
09 Jul 2012, 19:46
Forum: Kedai
Topic: TShirt "I AM OutdoorJunkie" untuk dijual
Replies: 19
Views: 3731

Re: TShirt "I AM OutdoorJunkie" untuk dijual

BAJU LONG SLEEVE (WITH WRIST GRIP) JUGA ADA DAN BOLEH DITEMPAH. HARGA RM30

UNTUK CARTA SAIZ:
Image
by matsaiko
08 Jul 2012, 22:50
Forum: Log Gunung
Topic: Gunung Benum 2005
Replies: 2
Views: 353

Gunung Benum 2005

ini log perjalanan aku ketika cubaan kali ketiga Assalamualaikum dan selamat sejahtera.... Akhirnya tercapai jugak cita2 aku untuk sampai ke kemuncak Gunung Benum.Setelah sekian lama mengidam,dapat jugak aku melihat dengan mata kepala sendiri dan merasai perit jerih,susah senang dan suka duka untuk ...
by matsaiko
06 Jul 2012, 23:37
Forum: Peralatan
Topic: BERGHAUS Haversack Owner
Replies: 218
Views: 6862

Re: BERGHAUS Haversack Owner

mizi wrote:aihhh bila la geng all hauss ni nk bikin trip santai2 mcm g sg pisang ke... :lidah:
hang gogo la :lidah:
by matsaiko
06 Jul 2012, 23:23
Forum: Kedai
Topic: TShirt "I AM OutdoorJunkie" untuk dijual
Replies: 19
Views: 3731

Re: TShirt "I AM OutdoorJunkie" untuk dijual

arejent wrote:Bang, tempah 1 bang saiz L...ekekekeee
ok noted
by matsaiko
06 Jul 2012, 11:47
Forum: Kedai
Topic: TShirt "I AM OutdoorJunkie" untuk dijual
Replies: 19
Views: 3731

Re: TShirt "I AM OutdoorJunkie" untuk dijual

TARIKH TUTUP TEMPAHAN BAJU PADA 13 JULAI 2012.PRINT SIAP DAN DELIVER..TIADA ULANGAN PRINTING.

BAYARAN BOLEH DILAKUKAN SEKARANG KE:
MAYBANK 164575026344
KU AZREEN KU ISMAIL

SILA SMS KE 0123875897 SELEPAS MEMBUAT PEMBAYARAN

TAMBAHAN RM5 UNTUK URUSAN POS
by matsaiko
05 Jul 2012, 10:46
Forum: Kedai
Topic: TShirt "I AM OutdoorJunkie" untuk dijual
Replies: 19
Views: 3731

Re: TShirt "I AM OutdoorJunkie" untuk dijual

takpe...bahase bebudak outdoor ni mmg beterabor sket..hehehe :lidah:
by matsaiko
04 Jul 2012, 23:56
Forum: Kedai
Topic: TShirt "I AM OutdoorJunkie" untuk dijual
Replies: 19
Views: 3731

Re: TShirt "I AM OutdoorJunkie" untuk dijual

Bro Azreen, Slogan mantap tahniah. Very catchy. Tapi kalau belum print lagi ada sikit grammatical mistake la... Dia patut " I am an outdoor junkie" kena letak 'an' pasal "junkie" (tada s) menyatakan ini singular bukan plural. Kalau saya saya letak " I'm an outdoor junkie" Yang kat belakang lak "Be ...
by matsaiko
04 Jul 2012, 15:36
Forum: Kedai
Topic: TShirt "I AM OutdoorJunkie" untuk dijual
Replies: 19
Views: 3731

Re: TShirt "I AM OutdoorJunkie" untuk dijual

terima kasih atas cadangan...akan diusulkan untuk versi dimasa depan..utk yg ni biarla satu kaler je dulu.
untuk pengetahuan korang,baju ni takde kena mengena dgn GO ...so tiada logo dari GO..untuk versi akan datang,InsyaAllah jika byk permintaan dan jika dpt greenlight dr MT2 dari GO :D
by matsaiko
04 Jul 2012, 11:30
Forum: Kedai
Topic: TShirt "I AM OutdoorJunkie" untuk dijual
Replies: 19
Views: 3731

Re: TShirt "I AM OutdoorJunkie" untuk dijual

burningredberry wrote:Bang,
Satu kaler ka?
satu kaler je..itam..knp ko nak kaler pinky ke? :lidah:
by matsaiko
04 Jul 2012, 11:29
Forum: Kedai
Topic: TShirt "I AM OutdoorJunkie" untuk dijual
Replies: 19
Views: 3731

Re: TShirt "I AM OutdoorJunkie" untuk dijual

shah_1816 wrote:kain baju ni jenis ape ye..boleh pos ker.. 8) 8)
kain cotton...yer boleh post add rm5
by matsaiko
04 Jul 2012, 08:45
Forum: Kedai
Topic: TShirt "I AM OutdoorJunkie" untuk dijual
Replies: 19
Views: 3731

TShirt "I AM OutdoorJunkie" untuk dijual

DEPAN
Image

BELAKANG
Image


HARGA: RM25

S,M,L,XL,XXL

TEMPAHAN DIBUKA SEKARANG
SERTAKAN NAMA ANDA,SAIZ ANDA DAN CONTACT NO ANDA DISINI ATAU PM ATAU SMS 012 3875897

T KASIH
by matsaiko
26 Jun 2012, 10:02
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Tahan via Merapoh - Kuala Tahan
Replies: 19
Views: 5610

Re: Gunung Tahan via Merapoh - Kuala Tahan

KomunisUtara wrote:terima kasih kawan2..semua selamat turun dah,terpaksa ubah haluan ke merapoh - merapoh je sbb ada yg injured.
boleh citer sket inujured cemana tu sampai terpaksa tukar route?
by matsaiko
26 Jun 2012, 09:59
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: CUS
Replies: 3
Views: 1708

Re: CUS

kalo ade org buat nanti kamu join la ye
by matsaiko
20 Jun 2012, 00:34
Forum: Galeri
Topic: Taman Nasional Bromo Tengger Semeru,Jawa Timur
Replies: 17
Views: 5863

Re: Taman Nasional Bromo Tengger Semeru,Jawa Timur

Image

Kawasan Campsite kami pada hari pertama...Sungguh mendamaikan.Suhu drop pada 6 darjah celcius pada malam itu..seeejuuukkkkkkkk
Image