Search found 225 matches

by -=[ RuFFHiKeR ]=-
19 Mar 2012, 14:53
Forum: Kedai
Topic: Karrimor SF Sabre 60-100
Replies: 10
Views: 4971

Re: Karrimor SF Sabre 60-100

beg yg satu ketika mmg jd kegilaan ramai.. hehehe..
harge pn x trn2 tuuu..
by -=[ RuFFHiKeR ]=-
15 Aug 2011, 09:56
Forum: Khemah
Topic: Liga Gunung Online :: season 2011/2012 ::
Replies: 11
Views: 5560

Re: Liga Gunung Online :: season 2011/2012 ::

biNGai wrote:lutut ko daa ok?
okey dh kot.. tp ntah biler nk test drive nek gng blk..
by -=[ RuFFHiKeR ]=-
12 Aug 2011, 16:54
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: G7-11 Series | Chamah (via Gua Musang) Sep 2011
Replies: 28
Views: 5979

Re: G7-11 Series | Chamah (via Gua Musang) Sep 2011

matsaiko wrote:wah chamah dah kategori weekend trip huhu menarik menarik :D
tu arr.. rs lain plak..

ni mesti samada track dh makin senang ataupun org dh semakin hardcore.. hehehe!
by -=[ RuFFHiKeR ]=-
12 Aug 2011, 16:44
Forum: Khemah
Topic: Liga Gunung Online :: season 2011/2012 ::
Replies: 11
Views: 5560

Re: Liga Gunung Online :: season 2011/2012 ::

ada hadiah bulanan x utk 1st place???

klu ada, bkn aku nk join gak.. xreti pn nk set team..

saje jek tanye... :keke:
by -=[ RuFFHiKeR ]=-
12 Aug 2011, 16:33
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Kamus Gunung Malaysia
Replies: 86
Views: 22538

Re: Kamus Gunung Malaysia

TANGKAP BIAWAK = Terjatuh masa kusyuk sgt treking. taktaw dh ada org tulis belum.. pastu xtaw samada org penah dgr atau x term ni.. Klu tangkap biawak besar tu maknanye jatuh teruk la tu.. samada guling2 ke, muka jatuh masuk lumpur ke.. dah ada kat post #1 abg bett koleksi gambo pun ade gak :keke: ...
by -=[ RuFFHiKeR ]=-
10 Aug 2011, 17:28
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Kamus Gunung Malaysia
Replies: 86
Views: 22538

Re: Kamus Gunung Malaysia

TANGKAP BIAWAK = Terjatuh masa kusyuk sgt treking.

taktaw dh ada org tulis belum.. pastu xtaw samada org penah dgr atau x term ni..

Klu tangkap biawak besar tu maknanye jatuh teruk la tu.. samada guling2 ke, muka jatuh masuk lumpur ke..
by -=[ RuFFHiKeR ]=-
10 Aug 2011, 17:07
Forum: Papan Notis
Topic: Bancian skill dan pengetahuan
Replies: 23
Views: 8430

Re: Bancian skill dan pengetahuan

[quote="nazryst"]Salam... aku nak cuba isi form serta soalan yang di utarakan Nama : Nazryst (Bukan Nama Sebenar) Pengetahuan dan skill : A. PANDU ARAH 1. Boleh membaca peta topo terhad --- tak pandai langsung 2. Boleh merangka pergerakkan dengan menggunakan peta topo terhad --- tiada pengetahuan da...
by -=[ RuFFHiKeR ]=-
25 Nov 2010, 00:07
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Get On The Rock! Honda City.
Replies: 6
Views: 1696

Re: Get On The Rock! Honda City.

Nk byr takde sen.. tp nnt aku anta maria ozawa, sora aoi kt umah ko bley x??

Hehehhee!! tlg vote ngai.. ajak la sape2 lg vote team aku kt fesbuk tu...
nk manjat gng x lrt dh.. manjat dinding je laa.. :D
by -=[ RuFFHiKeR ]=-
24 Nov 2010, 02:04
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Get On The Rock! Honda City.
Replies: 6
Views: 1696

Get On The Rock! Honda City.

Nk minta sokongan kwn2.. Sile vote team saya " LOVE 5C+ " di link yg di beri.. klu bley vote setiap hari biler free ea.. http://apps.facebook.com/hondawhitecity/ Ni serba sedikit detail mengenai ape yg sedang berlaku.. sori, aku juz cut and paste.. 'In conjunction with the launch of the Honda City i...
by -=[ RuFFHiKeR ]=-
27 Oct 2010, 10:20
Forum: Pengurusan Tali
Topic: LAYAN ROCK CLIMBING.
Replies: 8
Views: 1348

Re: LAYAN ROCK CLIMBING.

insyaALLAh aku join.. byk lg nk kena blaja nih...
by -=[ RuFFHiKeR ]=-
26 Oct 2010, 14:58
Forum: Galeri
Topic: berALIHarahKE??
Replies: 5
Views: 1907

Re: berALIHarahKE??

forum panjat?? ape tu? aku bdk skate la..

errrr... moderator, sile lock topik ni..
takde input ilmiah yg bagus laa.. :kah: :kah: :kah: :kah:
by -=[ RuFFHiKeR ]=-
26 Oct 2010, 11:51
Forum: Galeri
Topic: berALIHarahKE??
Replies: 5
Views: 1907

Re: berALIHarahKE??

topik mende nih?? ko nk bgtaw ko dh beraliharah ke ape atan? :kah: :kah: :kah:
by -=[ RuFFHiKeR ]=-
26 Oct 2010, 11:44
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Bukit Broga
Replies: 16
Views: 5789

Re: Bukit Broga

bukan sebab jeles, tapi sebab kesiankan bukit yang dah tak larat dah menerima atau menampung kunjungan. laluan dah teruk, bukit semakin gondol. tanah semakin gersang dan usang bukan sebab semulajadi tapi sebab lunyai diperkosa beramai-ramai tanpa batasan. suatu hari nanti bukit tu memberontak, baru...
by -=[ RuFFHiKeR ]=-
25 Oct 2010, 14:49
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: G7-11 Series | Gerah - Bilah (4-7 November - Deepavali)
Replies: 58
Views: 9361

Re: G7-11 Series | Gerah - Bilah (4-7 November - Deepavali)

meriah siot trip gerah kali ni... cukup la dua kali saya jd 'bongok' di bkt bongok itu.... ahahahaha!
by -=[ RuFFHiKeR ]=-
25 Aug 2010, 10:27
Forum: Isu & Gossip
Topic: Apa manfaat ekspedisi berkos besar kepada negara?
Replies: 63
Views: 9275

Re: Apa manfaat ekspedisi berkos besar kepada negara?

teringat masa majlis bukak pose di kampung baru. yang aku buat slide show tu pon dah lebih dari 50 gunung yang budak2 kita naik pada tahun 2007 :mrgreen: bett bukan setakat lebih dari 50 gunung..sambutan kawan2 gunung yang datang lebih meriah lagi... menunjukkan betapa ramainya pendaki2 gunung sebe...
by -=[ RuFFHiKeR ]=-
20 Aug 2010, 12:54
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Kenapa jadi macam ni?
Replies: 13
Views: 3977

Re: Kenapa jadi macam ni?

mcm bro Li ngan Haidar je tu.. ahahaha!

trans Inas - Tahan tuuuuu... Hebakkkk! Hebakkk!!

Wakakakaka! :lol: :lol: :lol: :lol:
by -=[ RuFFHiKeR ]=-
20 Aug 2010, 12:48
Forum: Isu & Gossip
Topic: kes study - sesat (sila beri pendapat)
Replies: 51
Views: 14045

Re: kes study - sesat (sila beri pendapat)

mmbr aku seorang sweeper.. gi naik ngan grup mana2, kt gunung mana2, mmg dia akan jd sweeper, OT smpi berjam2 pn xde hal.. tapi klu dia ni ttbe injured masa tgh sweep Si A yg slow tu, pastu yg dpn plak dh jauh.. dan kebetulan masa tu cume ada sweeper ngan Si A aje .. sape nk sweep dia plak? takkan ...
by -=[ RuFFHiKeR ]=-
20 Aug 2010, 12:22
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Salam Perkenalan Dr Saya
Replies: 14
Views: 2229

Re: Salam Perkenalan Dr Saya

alamak bro.... naik yong yap & yong blar sekali lagi...kompem dah G7... sebab pernah mendaki 7 kali gunung pada ketinggian 7000 kaki.... ermmmm suka sangat naik gunung nama ada yong di depan.... kenapa eh??? Kalau dalam bahasa Perak Yong tu nama ketiga pada pompuan... aiiii likee naik Yong as much ...
by -=[ RuFFHiKeR ]=-
20 Aug 2010, 11:47
Forum: Isu & Gossip
Topic: kes study - sesat (sila beri pendapat)
Replies: 51
Views: 14045

Re: kes study - sesat (sila beri pendapat)

mmbr aku seorang sweeper.. gi naik ngan grup mana2, kt gunung mana2, mmg dia akan jd sweeper, OT smpi berjam2 pn xde hal.. tapi klu dia ni ttbe injured masa tgh sweep Si A yg slow tu, pastu yg dpn plak dh jauh.. dan kebetulan masa tu cume ada sweeper ngan Si A aje .. sape nk sweep dia plak? takkan S...
by -=[ RuFFHiKeR ]=-
12 Aug 2010, 01:06
Forum: Isu & Gossip
Topic: JUAL NAMA PAK KASIM??????????
Replies: 34
Views: 5406

Re: JUAL NAMA PAK KASIM??????????

hummm...
ada lg org camni..
mcm bdk baru nk up kenal dunia gunung.. nk tunjuk hebat la tuh..
pasni konpem sembang balik2 psl dia wat V2 srg2.. ek eleyy..
tp lantak dia la kn.. dia kn graduate Pak Kassim University..
ahahahaha! budus nyer org..
by -=[ RuFFHiKeR ]=-
09 Aug 2010, 12:12
Forum: Isu & Gossip
Topic: JUAL NAMA PAK KASIM??????????
Replies: 34
Views: 5406

Re: JUAL NAMA PAK KASIM??????????

Nama lain dia Stanley Chan ke???
by -=[ RuFFHiKeR ]=-
30 Mar 2010, 22:46
Forum: Isu & Gossip
Topic: kenape org kite xmau rebut peluang???
Replies: 19
Views: 3438

Re: kenape org kite xmau rebut peluang???

hahaha umpama pakai golok nak gi lawan keta kebal ... ye mmg btol cantik tu subjektif... cantik dimata sendiri tak semestinya diterima orang lain (aku dah lali dah) dengan itu hargailah gambar anda sendiri snap lah gambar byk2 pon hatta kamera h/p takde sapa nak marah takda sapa nak tangkap tapi ja...
by -=[ RuFFHiKeR ]=-
29 Mar 2010, 15:31
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Jom Kita BERHENTI MEROKOK!!!!!!
Replies: 62
Views: 7372

Re: Jom Kita BERHENTI MEROKOK!!!!!!

uikkksss... ramai kgkwn yg berkobar kobar nk benti merokok nih... aku pun igt nk polo ar.. dr dulu lg nk benti, tp x benti2 gak... ketagih dia tue mengalahkan ketagih nk hisap ganja, serius wooo aku ckp... ramai yg bg galakan, dorongan, bantuan, dan x lupa pd yg bg petua, soh itulah, soh inilah, ap...
by -=[ RuFFHiKeR ]=-
29 Mar 2010, 15:26
Forum: Isu & Gossip
Topic: kenape org kite xmau rebut peluang???
Replies: 19
Views: 3438

Re: kenape org kite xmau rebut peluang???

apa kalo pakai kamera mahal baru gambar akan jadi cantikkkk ke ????? pls laaaa ... 8) Err.. taktaw nk ckp camne.. camera murah mahal, gmbr cantik buruk.. subjektif kot.. sbb kdg2 tu mcm btl pn ada bile org ckp kena ada camera mhl br gmbr cantik.. sume kena tgk gak motif gmbr tu diambil.. nk hasil c...
by -=[ RuFFHiKeR ]=-
29 Mar 2010, 14:45
Forum: Isu & Gossip
Topic: GUNUNG IRAU DITUTUP?
Replies: 27
Views: 5348

Re: GUNUNG IRAU DITUTUP?

apexx wrote:
biNGai wrote:waaa irau daa tutup? aku daa la tk penah naik situ lagi..waaa, tk bole la grad G7 camnihhh
ngai,kena naik gng irau kaa br leh grad g7 ekk??ooo br sy taw loo..
G7 tu ape? sori saya bdk br blaja..
by -=[ RuFFHiKeR ]=-
29 Mar 2010, 14:43
Forum: Isu & Gossip
Topic: GUNUNG IRAU DITUTUP?
Replies: 27
Views: 5348

Re: GUNUNG IRAU DITUTUP?

sun wrote:nanti sape2 y baru turun irau weekend ni 28 march tlg update2 sket eh...tengkiyu :P
aik, tak ajak pn nk nek irau ehsan... -WaN bOtiK's-
by -=[ RuFFHiKeR ]=-
10 Feb 2010, 05:24
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Jom Kita BERHENTI MEROKOK!!!!!!
Replies: 62
Views: 7372

Re: Jom Kita BERHENTI MEROKOK!!!!!!

nk brenti isap rokok.. tapiiii... time treking nyamuk byk.. kena isap utk halau nyamuk.. time tggu org.. iPOD takde.. henpon nokia 3210 je, sangap.. kena la isap rokok jgk... time jln jem.. tgk mamat keta sblh isap rokok.. takleyyyy tahannnn.. dh kena isap rokok jgk.. time kt kedai mamak, sembang dh...
by -=[ RuFFHiKeR ]=-
08 Oct 2009, 11:44
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Sessi Teh Tarik ( TT ) Geng Gunung ::Jajahan Damansara::
Replies: 47
Views: 6322

Re: Sessi Teh Tarik ( TT ) Geng Gunung ::Jajahan Damansara::

matsaiko wrote:SIAP !!!!

Image

:kah: :kah: :kah:
:kah: :kah: :kah:
Adoiii.. Klakar arr..
mmg sebijik mcm cover novel2 kt kdi buku..
by -=[ RuFFHiKeR ]=-
02 Oct 2009, 09:10
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Yong Yap (16hb - 18hb October)
Replies: 46
Views: 6097

Re: Yong Yap (16hb - 18hb October)

castello wrote:
sany ADALAH alger wrote:castelo

2010 ape plan?
hmm...2010...ingat nak plan gi....mulu (headhunter trail, pinnacles, 4 show caves, mulu summit); murud (bekalalan - bario); batu lawi; kinabalu; santubong dll.

en sany apa plak projek?
WowWWWw!!!
bajet myk besau woooO
by -=[ RuFFHiKeR ]=-
19 Aug 2009, 12:03
Forum: Isu & Gossip
Topic: kematian di lata hammer
Replies: 25
Views: 7150

Re: kematian di lata hammer

ada sesape yg knl rapat ngan arwah??
nk taw gak detail..
by -=[ RuFFHiKeR ]=-
12 Aug 2009, 13:35
Forum: Khemah
Topic: Santai BBQ dan mandi manda Chalet Kemensah 15-16 Ogos 2009
Replies: 12
Views: 2303

Re: Santai BBQ dan mandi manda Chalet Kemensah 15-16 Ogos 2009

matsaiko wrote:
beckham@chayok2 wrote:jom kita ramai2 memeriahkan majlis terutama team SAR 8)
ingat nak join,tp ternampak yg nie gua trus masuk gear reverse...
hv fun guys
hehehe.. aku plak sbb nmpk kena byr RM15 tuh..
utk ape ea?
by -=[ RuFFHiKeR ]=-
18 Jun 2009, 12:02
Forum: Isu & Gossip
Topic: Pelajar sesat terima diploma
Replies: 14
Views: 4304

Re: Pelajar sesat terima diploma

beckham@chayok2 wrote:tahniah buat Umai...
aku pun ingat nak terbitkan buku bertajuk "pengalaman SAR di lojing selama sebulan" :lol:
apa pendapat kengkawan?? :mrgreen:
Bekham.. Jgn lupe part 'livita' taw klu wat buku tuh.. oppss!!
:kah: :kah: :kah:
adoii.. sakit perut lak gelak nih..
by -=[ RuFFHiKeR ]=-
18 Mar 2009, 19:05
Forum: Isu & Gossip
Topic: sembang SAR Yong Yap
Replies: 259
Views: 48982

Re: sembang SAR Yong Yap

relax lah wan, banyakkan bersabar ye. Rasanya takperlu lagi kita panjangkan isu2 mcm ni, klw ada permasalahan kita lanjutkan untuk diperbincangkan semasa sesi posmortem, after SNR dah stand down nnt. Buat masa ni, masa betul2 mencemburui kita, kerana tempoh SNR akan ditamatkan pada 27 Mac, Jumaat n...
by -=[ RuFFHiKeR ]=-
18 Mar 2009, 18:01
Forum: Isu & Gossip
Topic: sembang SAR Yong Yap
Replies: 259
Views: 48982

Re: sembang SAR Yong Yap

-edited-
by -=[ RuFFHiKeR ]=-
18 Mar 2009, 14:14
Forum: Isu & Gossip
Topic: sembang SAR Yong Yap
Replies: 259
Views: 48982

Re: sembang SAR Yong Yap

-edited-