Search found 268 matches

by khalid
17 Jul 2012, 10:38
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: trans tt v2 8-15 julai 2012
Replies: 9
Views: 2125

Re: trans tt v2 8-15 julai 2012

tahniah en. mun...anak en.mun join skali tak
by khalid
19 Apr 2012, 05:59
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 16021

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

tahniah lili kerana berjaya mengumpul kengkawan lama dan baru dlm open trip..mmg susah juga nak dapat 60++ peserta. dan mmg susah nak handle 60 lebih peserta... bagi first timer tu banyak-banyak la tanya kat orang lama atau kengkawan yang mengajak anda. macam2 boleh jadi kat gunung tu.. kan naik gun...
by khalid
19 Feb 2012, 23:34
Forum: Khemah
Topic: Roadtrip to Central Thailand : The Travelogue
Replies: 17
Views: 4674

Re: Roadtrip to Central Thailand : The Travelogue

berdarah hidung...gambar marvellous...ada sambungan lagi tak...reen
by khalid
12 Feb 2012, 22:01
Forum: Khemah
Topic: Siapa nak belajar2 mancing..
Replies: 52
Views: 11442

Re: Siapa nak belajar2 mancing..

hak ah... sana takda singapore masuk kot tuh yg murah OA mintak... klu kamu mulakan ngan 200 sehari pasni masak ah kita haahhaa.... try ah boat hous dia... baik gak... harga lagi ah 3 kali ganda kenyir beb haahaha.... toman haven, temoleh 20kg celah kaki jer.... sebarau susah nak carik skit ah wala...
by khalid
18 Jan 2012, 00:49
Forum: Kedai
Topic: Clearance sempena CNY :: Berghaus jalan 60+15
Replies: 16
Views: 5028

Re: Clearance sempena CNY :: Berghaus jalan 60+15

kalau nak compare kat website berghaus..check kat sini

http://store.berghaus.com/webapp/wcs/st ... ggage_Mens_

kalau sama leh sambar...tapi review sesuai utk travel je..
by khalid
17 Jan 2012, 01:29
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Ade sape2 tau..
Replies: 45
Views: 8567

Re: Ade sape2 tau..

dulu sampai empangan jor saja...
by khalid
17 Jan 2012, 01:13
Forum: Kedai
Topic: Sapa leh dapat Camel Trophy atau Camel adventure wear
Replies: 9
Views: 2618

Re: Sapa leh dapat Camel Trophy atau Camel adventure wear

Salam tok wan Company LR dah kena jual. Sebab tu sponsor untuk 4x4 Camel Trophy dah takda... Skrg kena cari "adventure gear" Land Rover has had several owners during its history. In 1967 the Rover Company became part of Leyland Motor Corporation and in 1968 Leyland Motor Corporation itself merged wi...
by khalid
13 Jan 2012, 11:00
Forum: Khemah
Topic: Siapa nak belajar2 mancing..
Replies: 52
Views: 11442

Re: Siapa nak belajar2 mancing..

betul la tu alif...kat sana macam2 ada.."PULO" pun ada...goggle tgk ...apa tu . tadi organizer call kata dah dapat dah 3 orang tu..jadi saya tutup la utk sesiapa nak join alif..ada masa cuba set gi sg.merah...rasanya ramai leh join nanti. saya nak join jugak. lepas trip sg.merah saya nak aktif daki ...
by khalid
12 Jan 2012, 23:26
Forum: Khemah
Topic: Siapa nak belajar2 mancing..
Replies: 52
Views: 11442

Re: Siapa nak belajar2 mancing..

takpe lah abang mud.., alif....lenkali kita set gi sungai merah....sekali ngan zizi gogoyeahea.. ada hutang trip ngan dia.....sungai merah kena wat 6 hari..kita gi sekali renjer taman negeri..shafri...dulu dia dah masuk masa service ngan "WWF"...dia ada ajak masuk bulan 6.... nanti, umur panjang kit...
by khalid
12 Jan 2012, 03:15
Forum: Khemah
Topic: Siapa nak belajar2 mancing..
Replies: 52
Views: 11442

Re: Siapa nak belajar2 mancing..

thank alif..atas sokongan. trip yang lepas dah sampai laho...hasil mmg terbaik..leh tgk kat fb saya. kali nie kos tinggi pasal guide nak kena 3 orang.. nak try kg. kebeng pulak... pasal OA ..depa sampai kat sungai kejar aje ..menjala..naik keatas lagi depa tak berani gi.kalau tak ramai2.. trip yang ...
by khalid
11 Jan 2012, 10:47
Forum: Khemah
Topic: Siapa nak belajar2 mancing..
Replies: 52
Views: 11442

Re: Siapa nak belajar2 mancing..

nrhyt75 wrote:
matsaiko wrote:taknak pegi diam2 sudah...takyahla wat stetmen mcm *****
Sentapla baca ayat ni... :)
open untuk semua..boleh trekking dan bawa haversack anggaran ration 20kg++..dan minat nak belajar..atau sudi
berkongsi pengalaman berharga anda...
by khalid
11 Jan 2012, 09:58
Forum: Khemah
Topic: Siapa nak belajar2 mancing..
Replies: 52
Views: 11442

Re: Siapa nak belajar2 mancing..

seper4alif wrote:ayak,..... sana tak berani lah jadi guide... ramai sangat haiwan.....
nak pergi jomlah...haiwan tu kat hutan mana pun ada...
kita jaga adab dan tertib..insyaallah selamat.
by khalid
11 Jan 2012, 09:44
Forum: Khemah
Topic: Siapa nak belajar2 mancing..
Replies: 52
Views: 11442

Re: Siapa nak belajar2 mancing..

menarik la abam khalid...tp menuju ke destinasi lain la cny nie gud luck n selamat mkn kelah err 2 hari memancing cukup ke tu? :lidah: makasih che mat... ptg sampai dah leh start mancing..malam pun boleh.. 3 hari leh mancing puas2.. insyaallah ada rezeki....leh makan raja sungai pergunungan. nie ad...
by khalid
11 Jan 2012, 08:25
Forum: Khemah
Topic: Siapa nak belajar2 mancing..
Replies: 52
Views: 11442

Re: Siapa nak belajar2 mancing..

JeNaL wrote:atan, che khalid dah jadi guide sana dah...hehehhe
En. Jenal..saya tak boleh bagi komitmen penuh jadi guide, cuma bantu bantu kat tepi je.
by khalid
11 Jan 2012, 07:42
Forum: Khemah
Topic: Siapa nak belajar2 mancing..
Replies: 52
Views: 11442

Re: Siapa nak belajar2 mancing..

guide en. zulkarnain ,pembantu 2 orang. tempat nak dituju kg. kebeng..kampung pertama dalam wilayah kg. belum lama (kampung tinggal) bekas kerajaan patani lama..yang asal penduduknya lari dari kerajaan siam, semasa komunis berleluasa sekitar tahun 50an mereka dipindahkan ke gerik penempatan baru yg ...
by khalid
10 Jan 2012, 18:51
Forum: Khemah
Topic: Siapa nak belajar2 mancing..
Replies: 52
Views: 11442

Siapa nak belajar2 mancing..

salam semua penggiat outdoor. sesiapa yang berkelapangan tapi takda trip CNY nie leh la ikut kami memerlukan lagi 3 orang trekker. ..utk trip masuk kg. belum lama..royal belum aktiviti mancing kelah. .rehatkan badan..sedut udara segar ..tidur dalam hutan.. trip utk 14 peserta..dah ada 11..jika cukup...
by khalid
31 Mar 2011, 15:18
Forum: Surau
Topic: Ayat2 berguna untuk dihafal kepada penggiat outdoor
Replies: 6
Views: 2790

Re: Ayat2 berguna untuk dihafal kepada penggiat outdoor

al_razy89 wrote:Al Baqarah ayat 32 secara lebih tepatnya....
makasih kongsi ilmu
by khalid
30 Mar 2011, 09:50
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Info Gunung Tapis -Air Terjun Pelangi
Replies: 12
Views: 4149

Re: Info Gunung Tapis -Air Terjun Pelangi

bro hangar.... ramainyer nanti kemsite besar ke...
by khalid
21 Mar 2011, 02:53
Forum: Surau
Topic: Ayat2 berguna untuk dihafal kepada penggiat outdoor
Replies: 6
Views: 2790

Re: Ayat2 berguna untuk dihafal kepada penggiat outdoor

Salam...Maaf kalau terbuka lg topik ini tapi rasenye dah cari topik ni tapi xjumpa... Ayat-ayat Al Quran yang berguna untuk dihafal untuk outdoorian 1-Al Fatihah 2-Al Baqarah 1-5 3-Ayat Qursi 4-Ayat Istikharah 5-Ayat NAbi Yunus dalam perut paus 6-YAAsin Ayat 9 7-Ayat sribu dinar 8-Al-hasyr 3 ayat a...
by khalid
20 Mar 2011, 09:56
Forum: Isu & Gossip
Topic: Banff Mountain Festival dan video aktiviti
Replies: 6
Views: 1817

Re: Banff Mountain Festival dan video aktiviti

tahniah bet, usaha yang baik.. dulu saya first naik stong bawak sony hd camcorder. punya seronok shoot. masa kat air terjun bertingkat atas tu (tak ingat 5 ke 7) tetiba gambar jadi berkabus. rupanya lens dah masuk wap air...2 hari gak nak hilangkan wap tu... skrg dah tak berani take risk.... apepun ...
by khalid
20 Mar 2011, 09:39
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: saya masih baru need guide
Replies: 43
Views: 6244

Re: saya masih baru need guide

armiaherysha wrote:As salam saya masih baru dan perlukan guide if ader mana-mana kelab di area selangor atau K.L yang boleyh saya join..
armiaherysha .. nak pinjam keta sport awak boleh..?
by khalid
07 Mar 2011, 10:49
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Xpdc Gunung Kerinchi Indonesia...
Replies: 51
Views: 6907

Re: Xpdc Gunung Kerinchi Indonesia...

ok faisall. nanti saya pm ...
by khalid
07 Mar 2011, 10:22
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Xpdc Gunung Kerinchi Indonesia...
Replies: 51
Views: 6907

Re: Xpdc Gunung Kerinchi Indonesia...

cherio wrote:dah bukak takde orang reply hahaha
sabo la cherio.

planning awak macam tak betul je.
iklan trip 4 march - trip plak 11 march.
macam last minute offer je...susah sikit kengkawan nak follow.

saya pun gi gak kinabalu 14 pax 23-28 march nie...
takpe awak cuba lagi
by khalid
06 Mar 2011, 10:38
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Xpdc Gunung Kerinchi Indonesia...
Replies: 51
Views: 6907

Re: Xpdc Gunung Kerinchi Indonesia...

cherio.
bukalah topik baru kat colum aktiviti gunung.
by khalid
02 Mar 2011, 16:51
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: What Is Aurat...?
Replies: 18
Views: 4276

Re: What Is Aurat...?

faisall wrote:
khalid wrote:
faisall wrote:Mari Kita Bincangkan.,.,..
cik faisall dah tutup aurat ke.... aummmm
kekeke Untuk Musim 2011 Ni kena tutup aurat Hii Hii
kalu cengitu.. saya nak ikut faisall kerinchi 2012
by khalid
02 Mar 2011, 15:55
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: susah meter untuk g7
Replies: 54
Views: 2124

Re: susah meter untuk g7

adik pangjatt.
moleklah jika hikayat tuan hamba ini disertakan lakaran dari pena nikon atau canon, jika ada menambah seri lah ia...
by khalid
02 Mar 2011, 13:42
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: What Is Aurat...?
Replies: 18
Views: 4276

Re: What Is Aurat...?

vanhemeir wrote:pakai tight takut pacat masuk.. hehehe
pakai baju bola nak cepat kering konon..

aku pakai seluar tight kat dalam... lepas tu pakai seluar lagi kat luar.. (malu la bang)
tapi.. panas ooo..

eh kita samer aaaa
by khalid
02 Mar 2011, 08:21
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: What Is Aurat...?
Replies: 18
Views: 4276

Re: What Is Aurat...?

mizi wrote:pakai tight ketat2 tu pon mcm x tutup aurat jerr
i like
by khalid
01 Mar 2011, 17:23
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: What Is Aurat...?
Replies: 18
Views: 4276

Re: What Is Aurat...?

kalau pendaki luar negeri mesti pakai sut hiking lengkap macam columbia titanium ke, tnf dll.
Kat tempat kita sut main bola yang famous.
cuma bila malam baru keluar jaket columbia, tnf dll..

saya pun dulu macam tu....
by khalid
01 Mar 2011, 15:51
Forum: Peralatan
Topic: UK Rucksack Face-off : Karrimor vs. Berghaus
Replies: 18
Views: 793

Re: UK Rucksack Face-off : Karrimor vs. Berghaus

mr atticustica.
u pakai haversack ape?
Mesti dah memiliki kedua-dua brand tu.
Mana u lebih suka...?
by khalid
01 Mar 2011, 10:35
Forum: Peralatan
Topic: pemilik haversack KARRIMOR
Replies: 295
Views: 13185

Re: pemilik haversack KARRIMOR

kalau jadi nak masuk list.
kawan terdesak nak jual karrimor Jaguar SA3 rm 600. baru pakai sekali..
by khalid
01 Mar 2011, 10:30
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: What Is Aurat...?
Replies: 18
Views: 4276

Re: What Is Aurat...?

faisall wrote:Mari Kita Bincangkan.,.,..
cik faisall dah tutup aurat ke.... aummmm
by khalid
01 Mar 2011, 10:29
Forum: Isu & Gossip
Topic: Gunung Stong ke-2 tersukar didaki?
Replies: 24
Views: 4514

Re: Gunung Stong ke-2 tersukar didaki?

Hangar 18 wrote:
pgurlz_eazmz wrote:ke-2 paling susah tuk diri penulis tue sndr kotttt :lidah:
i like.
i like ....share
by khalid
14 Feb 2011, 18:13
Forum: Khemah
Topic: GO POWIL
Replies: 61
Views: 8042

Re: GO POWIL-KERLING

lastman wrote:ganas mane kalo nak dibandingkan org masuk sg mangga...
byk hasil kali ni???
saya tak gi sal mak mertua ada kenduri arwah kat umah..
firdaus dan lain2 gi. hasil memang banyak.
semalam ada sembang ngan che din...
by khalid
14 Feb 2011, 04:43
Forum: Khemah
Topic: GO POWIL
Replies: 61
Views: 8042

Re: GO POWIL-KERLING

ganais mu syed .. geng toyota masuk kerling..
by khalid
13 Feb 2011, 15:30
Forum: Data Gunung
Topic: List & Ranking Gunung-Gunung di Malaysia
Replies: 63
Views: 9990

Re: List & Ranking Gunung-Gunung di Malaysia

Khalid. Dulu engkau dah sekali merompak Kelah ngan aku sekarang nak menyamun emas pulak. Mengikut anggaran Geologist ada ibu emas sebesar lembu dikawasan tersebut yang masih ori dan tidak tercampur dengan bahan lain. Tapi awas kalau ada emas maknanya kawasan tu mudah kena petir. abg. kamal kalau na...
by khalid
13 Feb 2011, 15:28
Forum: Galeri
Topic: VIEW KORBU-GAYONG
Replies: 7
Views: 2433

Re: VIEW KORBU-GAYONG

tahniah sekali lagi utk semua.

cologate masih aktif...
utk orang depan - dah jumpa 3 orang setakat nie guna payung....
teruskan bro...
by khalid
11 Feb 2011, 00:43
Forum: Data Gunung
Topic: List & Ranking Gunung-Gunung di Malaysia
Replies: 63
Views: 9990

Re: List & Ranking Gunung-Gunung di Malaysia

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin wrote:Memang ada 2 Gunung Rajah
Satu kat Bentong atau sebenarnya berhampiran dengan Genting. Gunung ni banyak Emas
Dan satu lagi dalam Kawasan Taman Negara Pahang dalam Banjaran Gunung Tahan. Ketinggian juga berbeza, mineral yang berbeza
abg kamal - jom masuk cari emas.
by khalid
08 Feb 2011, 16:54
Forum: Peralatan
Topic: pemilik haversack Lafuma...
Replies: 32
Views: 948

Re: pemilik haversack Lafuma...

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin wrote:Ngai. aku rumah ada banyak jadi setiap rumah ada beg dan peralatan. senang aku tido umah tu. nak naik gunung naik jer.
Pinjam tada nak sewa ha ha ha ha
bang kamal. umah sendiri ke ,, umah marka....
by khalid
08 Feb 2011, 16:49
Forum: Isu & Gossip
Topic: PENCAPAIAN DALAM MENDAKI
Replies: 20
Views: 4832

Re: PENCAPAIAN DALAM MENDAKI

saya rasa semua diatas adalah pencapaian yang besar...