Search found 948 matches

by adisos2002
23 Apr 2012, 17:08
Forum: Klinik Gunung
Topic: History Tahan Trail_SWG09
Replies: 14
Views: 1904

Re: History Tahan Trail_SWG09

Terbaik...
by adisos2002
23 Apr 2012, 15:07
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Wajibkah guider untuk ke puncak Gunung Bintang?
Replies: 4
Views: 1659

Re: Wajibkah guider untuk ke puncak Gunung Bintang?

Gng Bintang wajib pakai guide.. tkde guide tkde permit..
Harga guide standard RM150 sehari untuk 15org maksimum. Perjalanan naik turun 2hari
by adisos2002
23 Apr 2012, 13:14
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 14934

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

Salam rakan rekreasi semua... Tadaaa aku masih ingat password aku hehehe. Pada Lily, teruskan trip anda.. aku sendiri sepanjang pengalaman aku buat open trip ni. Aku ambil konsep asal bernyawa jer, maknanya aku pun mmg tak pernah tapis. Dan ko sendiri adalah salah seorang dari bekas peserta aku dulu...
by adisos2002
02 Mar 2011, 11:19
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: PORT PENYENGAT KAT KORBU
Replies: 17
Views: 2897

Re: PORT PENYENGAT KAT KORBU

Aku dah bakar sarang die.. dan dah buang. Rasanya dah selamat dah, so harap kawan2 tlg maklumkan semula jika anda terkena lagi dikawasan situ.

Muzs
Silver Outdoor Sports
by adisos2002
02 Mar 2011, 11:00
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Masuk Utan Lagi - Trans Jerging V2 (30Apr - 2May)
Replies: 12
Views: 3107

Masuk Utan Lagi - Trans Jerging V2 (30Apr - 2May)

Salam rekreasi pada pendaki semua. Program kali ini diiklan lebih awal bagi membolehkan rakan2 merancang jadual perjalanan masing2 pada tarikh tersebut. Pengenalan kepada XPDC kali ini yang dikenali sebagai Trans Jerging adalah diantara program merentasi dua buah gunung yang tinggi dan sejuk iaitu G...
by adisos2002
02 Mar 2011, 10:45
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Masuk Utan Lagi - Trans Bujang Melaka 26-27 Feb 2011
Replies: 8
Views: 1793

Masuk Utan Lagi - Trans Bujang Melaka 26-27 Feb 2011

Salam Rekreasi semua.. Mungkin ramai yang pernah sampai ke Gng Bujang Melaka yang berketinggian 4075kaki. Terletak di daerah Kampar, ia merupakan salah satu destinasi pendakian utama para pendaki dari dalam mahupun luar Perak. Keindahan Air Terjun Batu Berangkai menggamit para pendaki untuk kesana d...
by adisos2002
18 Nov 2010, 23:18
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Masuk Utan Lagi ~ XPDC Gng Rajah 5522ft /1683m
Replies: 18
Views: 3360

Masuk Utan Lagi ~ XPDC Gng Rajah 5522ft /1683m

Salam rekreasi semua warga gunung.. Kali nie SOS ingin mengadakan open trip buat julung2 kalinya ke Gunung Rajah berketinggian 5522ft/1683m bertempat di Bentong Pahang. Berdekatan dengan Air Terjun Chamang. Apa yang menarik disana?? kalau ikutkan pengalaman aku naik Rajah nie 1st air terjun dia mmg ...
by adisos2002
09 Nov 2010, 14:39
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Chabang @ Simpang Pulai New Route?
Replies: 11
Views: 1666

Re: Gunung Chabang @ Simpang Pulai New Route?

Hehehe.. sah2 ko kena kencing dgn Asli.. Route sama je.. ko start dari Pos Slim dan pastu jalan ikut kg turun sg dan naik balik.. pastu lintas depan umah baru org asli kan kan kan..? pastu memacak ikut trek buluh.. pastu terusikut susuh permatang dan lebih kurang 2jam kemudian sampai ke air terjun.....
by adisos2002
03 Oct 2010, 17:50
Forum: Hal Ehwal Wanita
Topic: 'Secukup rasa' atau bawang2
Replies: 53
Views: 9068

Re: 'Secukup rasa' atau bawang2

Mekasih lily.. Idup lily hehehe selamat hari raya jugak
by adisos2002
03 Oct 2010, 17:33
Forum: Khemah
Topic: Backpacking Holiday: Laos
Replies: 121
Views: 11995

Re: Backpacking Holiday: Laos

Zam aku sdg ushar2 duit nie.. kalu cun aku pun nak polo. Tapi aku tak buat passport lagik
by adisos2002
03 Oct 2010, 17:15
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: RAYA RIMBA 2010 (25-26 Sept 2010)
Replies: 69
Views: 8102

Re: RAYA RIMBA 2010 (25-26 Sept 2010)

Aku tak pueh hati.. herman ko tak letak no aku dlm peti ekkkkk..
by adisos2002
03 Oct 2010, 17:09
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Berdiri di ketinggian 2187m pada 10/10/2010
Replies: 35
Views: 4017

Re: Berdiri di ketinggian 2187m pada 10/10/2010

Salam tuan rumah kedaung dah berjaya sampai tak nie??
by adisos2002
03 Oct 2010, 17:02
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: G7-11 Series | Gerah - Bilah (4-7 November - Deepavali)
Replies: 58
Views: 7172

Re: G7-11 Series | Gerah - Bilah (4-7 November - Deepavali)

Alaaaa poncho ko open lagi laaaa.. Selalu aku open sampai 40org je.. Kalu ko open lagi aku nak join gak
by adisos2002
08 Sep 2010, 05:12
Forum: Peralatan
Topic: antara Suunto & Protrek
Replies: 79
Views: 2683

Re: antara Suunto & Protrek

Ala jas.. jual je kat abg muzs..
Jawap balik soalan kawan2.. CASIO pujaan hatiku hehehehe
by adisos2002
08 Sep 2010, 05:04
Forum: Klinik Gunung
Topic: minta tunjuk ajar cara warm up yg betul...
Replies: 10
Views: 820

Re: minta tunjuk ajar cara warm up yg betul...

Yg ni yg aku praktis la.. betul atau tak kurang pasti.
1. Senget kepala kiri kanan
2. Tarik tangan dan jari2 ala2 cam strecthing rock climb
3. Silang kaki pastu sentuh ujung jari kaki sambil berdiri
4. Sentap pinggang.. last2minum air seteguk dua sebelum mula jalan
by adisos2002
08 Sep 2010, 04:59
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Cadangan kerjasama GO dengan JPAM
Replies: 4
Views: 329

Re: Cadangan kerjasama GO dengan JPAM

Idea bagus al_razy89... Dan ianya telah diperbincangkan dari tahun lepas dan sampai ketahun ini masih rancak diperbincangkan. Perlaksanaan bakal tiba, sedikit kelewatan disebabkan semua rakan2 ada komitmen lain juga disamping pkr tsbt perlu diperhalusi demi kesejahteraan akan dtg. Dan terima kasih s...
by adisos2002
30 Aug 2010, 01:01
Forum: Hal Ehwal Wanita
Topic: 'Secukup rasa' atau bawang2
Replies: 53
Views: 9068

Re: 'Secukup rasa' atau bawang2

Hehehe... sbbnya aku tak pernah rasa punbenda cukup rasa nie.. Aku takut nnt bila dah rasa nnt langsung tak bwak menda lain.
by adisos2002
30 Aug 2010, 00:57
Forum: Khemah
Topic: Sembang powil
Replies: 479
Views: 46006

Re: Sembang powil

Weh itu jalan bendahara manyak mahal woooooo... kalu nak murah dekat simpang pulai laaaaa
by adisos2002
30 Aug 2010, 00:54
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: assalamualaikum...
Replies: 23
Views: 2172

Re: assalamualaikum...

Makasud double tue = dah kawen la Yanie ooooiiiiiiii...
by adisos2002
29 Aug 2010, 01:29
Forum: Hal Ehwal Wanita
Topic: 'Secukup rasa' atau bawang2
Replies: 53
Views: 9068

Re: 'Secukup rasa' atau bawang2

Kuang ajo ngai.. weh dulu2 aku pandai masak laaaa skrg aku jadi tak rajin... bukan tak pandai
by adisos2002
29 Aug 2010, 01:26
Forum: Log Gunung
Topic: Log best lagi mistik dari Batman -buat pedoman tuk semua
Replies: 29
Views: 2222

Re: Log best lagi mistik dari Batman -buat pedoman tuk semua

Log lama yang menarik.. thanks for the info yg mcm citer misteri penuh dgn unsur suspenn.. hehehe Weh ko cakap kat itu uncle.. kawan2 sntiasa mdoakan ksihatan die. Mmg Adam laaa atau nama sobonarnya hehehe cari sendirik ekkk. kawan2 panggil die rempit sbb baju pakai koyak rabak masa die jadi Militan...
by adisos2002
29 Aug 2010, 00:44
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Salam : budak baru...
Replies: 3
Views: 674

Re: Salam : budak baru...

Salam.. saya pun kat JB.. slamat mendaki. umur 30???? muder lagi tu bang..
by adisos2002
29 Aug 2010, 00:41
Forum: Papan Notis (Malam Gala Gunung Online 14 April 2018)
Topic: Bancian skill dan pengetahuan
Replies: 23
Views: 6740

Re: Bancian skill dan pengetahuan

Mintak maaf pd kawan2 ekkk mgkin kita tak prasan pkr2 disebalik kelebihan bile ada data base begini.... Terutama bila kita nak wat kerja SAR bila org ilang... 1. Dgn browse dr database kita dah buleh agak personaliti dgn ilmu yg dia ada.. So dah senang sikit keja kita 2. Dgn adanya database ni kit b...
by adisos2002
29 Aug 2010, 00:27
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: beirut korbu
Replies: 37
Views: 4724

Re: beirut korbu

hehehe.. aku bawak dalm poket sluar sikit.. dalam pounchbag sikit.. kat ruang beg sblh atas kepala sikit, dlm messtin cikit.. so cukup la kut..
by adisos2002
29 Aug 2010, 00:22
Forum: Isu & Gossip
Topic: KES ORANG HILANG LAGI KAT G. BERINCANG
Replies: 50
Views: 7496

Re: KES ORANG HILANG LAGI KAT G. BERINCANG

Hushhhhhhhh jgn tanya sape yg kite jumpa dan sapa yg saya tegur...Rahsia dan biarlah kekal misteri.. rasanya sdr pun dah faham kut..
by adisos2002
29 Aug 2010, 00:20
Forum: Hal Ehwal Wanita
Topic: 'Secukup rasa' atau bawang2
Replies: 53
Views: 9068

Re: 'Secukup rasa' atau bawang2

Alaaa poncho.. Kiub ayam atau kiub bilis pun buleh gak. Malahan lebih praktikal... Cuma aku punya beg mmg tak muat bwg dgn ubi kentang nie hehehe
by adisos2002
28 Aug 2010, 16:21
Forum: Hal Ehwal Wanita
Topic: 'Secukup rasa' atau bawang2
Replies: 53
Views: 9068

Re: 'Secukup rasa' atau bawang2

Aku setuju bawak bawang.. dan kalau bawak yg cukup rasa tu aku tak berapa stuju.. sbb dianya tak best. Baik letak prencah2 nasi goreng segera ke atau kiub tomyam ke atau kiub ayam ke atau kiub ikan bilis ke..
by adisos2002
28 Aug 2010, 15:51
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: beirut korbu
Replies: 37
Views: 4724

Re: beirut korbu

Hmmmmm aku rase tertarik jugak nie.. hmmmmmm.... lalalalala.. simen 2kg. Besi carik yg lama punya.. hmmmmmmm... cam best je idea nie... Jap2 aku tengah pikir nie..
by adisos2002
28 Aug 2010, 12:25
Forum: Isu & Gossip
Topic: KES ORANG HILANG LAGI KAT G. BERINCANG
Replies: 50
Views: 7496

Re: KES ORANG HILANG LAGI KAT G. BERINCANG

hampeh mongkut... bertuah aku boleh lupa hang. Aku takkan lupa kenangan backtrack sejam mencari ko yg ilang sorang2 kan dlm utan gerik tue.. Apa2 pun aku seronok sbb tindakan bijak yg diambil oleh ko bila hilang arah masa tue. Aku time tu dah nekad, kalu tak jumpa jugak engkau masa tu, maka aku akan...
by adisos2002
28 Aug 2010, 12:20
Forum: Khemah
Topic: Sembang powil
Replies: 479
Views: 46006

Re: Sembang powil

Takpe.. aku walaupun tanpa gear 4L tetap meredah semak samun dan hutan. Sbb ketagih, cuma risiko la sikit. Itu servis mmg semakin kerap wooo. Setahun 2kali dah skrg nie..
by adisos2002
27 Aug 2010, 22:04
Forum: Peralatan
Topic: Pemilik Petzl!!
Replies: 40
Views: 1287

Re: Pemilik Petzl!!

Weh ngai... ko jgn cemari nama aku dgn aktiviti kurang sihat camtu. Tak baek taw, aku skrg nak jadi org politik tk lama lagi.. So harap2 skandal lama akan ilang dlm lipatan sejarah cewahhhh
by adisos2002
27 Aug 2010, 22:01
Forum: Isu & Gossip
Topic: kematian di Angsi 31-7-2010
Replies: 14
Views: 2514

Re: kematian di Angsi 31-7-2010

Bole aku tau camna prosedur terbaik utk pulihkan pesakit asma smasa dlm trekking. Kalau ade petua2 terbaru harap2 bole dikongsi.. tq
by adisos2002
27 Aug 2010, 21:52
Forum: Khemah
Topic: Sembang powil
Replies: 479
Views: 46006

Re: Sembang powil

Ngai itu gear spt yg ko teka... hehehe esok2 aku buat la.
Aku utamakan makeup dulu... itu winch tak taw la phob apa brand. Weh kalu spotlight plak ade yg secondhand tak??
by adisos2002
27 Aug 2010, 21:44
Forum: Tindak Balas Kecemasan
Topic: snake bite
Replies: 41
Views: 5552

Re: snake bite

Good2.. sharing is caring
by adisos2002
27 Aug 2010, 21:42
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: beirut korbu
Replies: 37
Views: 4724

Re: beirut korbu

Ko nak tulis novel pun buleh.. meh sini interbiu aku. Sure lbh dramatik citer yg ko dapat. Weh Nadir itu Cikgu dari Sekolah Seberang Perak laa. Semua sekali dlm 30org, budak2 tingkatan 4-5.. Semua lelaki. Hmmm bagus jugak duduk sehari kat puncak tue.. Esok pelan2 carik. Nnt tggu kalu ade lineup yg n...
by adisos2002
27 Aug 2010, 01:09
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: beirut korbu
Replies: 37
Views: 4724

Re: beirut korbu

Weh aku la yg jadi guide utk geng cikgu dan budak sekolah tue!! Hehehehe.. weh dah la sampai korbu pun penat, ni nak cari plak beirut tue..huhuhu konpom2 stengah mati nak jumpa sbb dia campak area tue semak dan curam sikit.

Tapi kalu nak cari jugak menarik idea tue. Nnt aku pikirkan 150juta kali dulu
by adisos2002
27 Aug 2010, 01:05
Forum: Khemah
Topic: Sembang powil
Replies: 479
Views: 46006

Re: Sembang powil

Huuueeee semua menda yg ko sebut tue aku tak taw nadir.. Aku taw dia ckp winch je, weh layan hatkor naik powil jenal laaa.. Ko punya lagi hebat dari aku.. Aku gaya jer lebih, tapi pakai masuk kebun jer hehehe
by adisos2002
27 Aug 2010, 01:02
Forum: Tindak Balas Kecemasan
Topic: snake bite
Replies: 41
Views: 5552

Re: snake bite

Ok soklan bagus, bisa masuk dlm badan bergerak ikut salur darah.. lagi byk minum air maka darah akan akan lagi cepat sampai keseluruh badan yg akan bawa bisa ular tu. Sbb tu kita ikat sdikit, utk mlambatkan aliran darah. Minum byk air utk mnyah toksin bila ada bisa yg bukan sekuat bisa ular tue. Sal...
by adisos2002
27 Aug 2010, 00:55
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Tapak Kaki Binatang Apa?
Replies: 40
Views: 1126

Re: Tapak Kaki Binatang Apa?

Sbb dah petik nama aku berkali2 (muzs) so aku jawab.. mcm yg post kat topik aritu. Kalu kita refer balik sama2 cewah mcm kelas mengaji plak. a. Beruang = Konpom salah (kalu nak taw bruang, ianya sebijik cam tapak kaki manusia cuma ada bekas kuku didepan) b. Harimau = Konpom salah (rimau biasanya mel...
by adisos2002
27 Aug 2010, 00:38
Forum: Peralatan
Topic: Pemilik Petzl!!
Replies: 40
Views: 1287

Re: Pemilik Petzl!!

Weh sapa yg pakai petzl Elite tu hehehehe.... korang beli mana haaaaaaa.....!!!! Wooooo itu brg seludup ekkk