Search found 371 matches

by wira
18 May 2011, 09:54
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Trans Kinabalu-Trusmadi-Tambuyukon - 2010
Replies: 7
Views: 1954

Re: Trans Kinabalu-Trusmadi-Tambuyukon - 2010

x kayo abg ez, xpasal abg belanje makan ikan bakor mlm tu, maggi ajo we all sental..
by wira
13 May 2011, 14:47
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Trusmadi
Replies: 14
Views: 2782

Re: Gunung Trusmadi

salam... "If you think that Kinabalu is tough, don't even think about Trusmadi." sape2 yg pernah ada pengalaman kedua2 gunung ni, betul ke trusmadi lagi susah dari kinabalu sedangkan kinabalu hampir 1500m lebih tinggi dari trusmadi? segala jawapan atau maklumat amat dihargai... mmm..x kot..pendapat...
by wira
13 May 2011, 14:26
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Trans Kinabalu-Trusmadi-Tambuyukon - 2010
Replies: 7
Views: 1954

Re: Trans Kinabalu-Trusmadi-Tambuyukon - 2010

saje2 tgk GO..tetibe nampak topic nih..

untuk nak cost efficient, jangan gi 2org..atleast 4org la terbaik..

nak naik trusmadi, upah dak2 tempatan murah sket, diorg mmg expert kat gunung tu..tempat diorg ponteng skolah jer..
by wira
03 May 2010, 16:21
Forum: Galeri
Topic: We did it@ Bukit Kutu
Replies: 18
Views: 3728

Re: We did it@ Bukit Kutu

Image

wei ujang jln sambil tido, mane aci!
by wira
20 Apr 2010, 14:11
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: ke gunung kinabalu 2010
Replies: 118
Views: 10472

Re: ke gunung kinabalu 2010

pakej ke kinabalu, thusmadi n tambuyukon dah ade, pakej gi jln bundusan ade tak?

lame aku tak post, jln bundusan punye psl..
by wira
20 Apr 2010, 13:57
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: MAY 2010 - Tahun Melawat Sabah ::Tambuyukon & Trusmadi::
Replies: 42
Views: 4508

Re: MAY 2010 - Tahun Melawat Sabah ::Tambuyukon & Trusmadi::

psst...abg ez..kat jln bundusan tu ade ape? nape tak bwk we all? xle jd nih! :evil:
by wira
17 Feb 2010, 14:34
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: MAY 2010 - Tahun Melawat Sabah ::Tambuyukon & Trusmadi::
Replies: 42
Views: 4508

Re: MAY 2010 - Tahun Melawat Sabah ::Tambuyukon & Trusmadi::

betul2 meriah sabah tahun nih! busy la cik ez
by wira
10 Nov 2009, 14:28
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Pakej Pengurusan Mendaki Trusmadi
Replies: 12
Views: 2750

Re: Pakej Pengurusan Mendaki Trusmadi

akhir nya! secara rasmi!

seriously worth it! highly recommended! if u guys are planning any trip to sabah..there are no better person for u to look for..che zie!
by wira
08 Nov 2009, 18:25
Forum: Galeri
Topic: Ronda-ronda di Tambuyukon
Replies: 37
Views: 3655

Re: Ronda-ronda di Tambuyukon

pendapat aku ni la gunung paling mencabar kat sabah ni..pacat kat sini mmg x hengat!
by wira
07 Nov 2009, 11:34
Forum: Galeri
Topic: Ronda-ronda di Tambuyukon
Replies: 37
Views: 3655

Re: Ronda-ronda di Tambuyukon

wah tambuyukon standard ronda2 jer ke che zie? haha! trek baru ni best ke? mmg x jumpe trek lame langsung ke?
by wira
31 Jul 2009, 17:27
Forum: Galeri
Topic: XPDC Gunung Kinabalu lajak ke Gurkha Hut
Replies: 25
Views: 5077

Re: XPDC Gunung Kinabalu lajak ke Gurkha Hut

terbaik! superb! tahniah!
by wira
24 Jun 2009, 17:30
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009
Replies: 51
Views: 7225

Re: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009

hahaha..hutang gi sane kat mak aku pun blum habis bayor haha!

seb bek la ade chezie..kalo x mmg x terpikir pun nak gi sane..skali lagi..thanks!
by wira
24 Jun 2009, 16:03
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009
Replies: 51
Views: 7225

Re: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009

hahah! :lol: pernah ke pur lagi hensem dari aku? hahaha! xde la korporat sangat..masing2 poyo bizi..konon2 style la..umah dekat jer..tahun 2009 mane aku jumpe dier lagi..kot2 raye nanti jumpe la kot..kalo salah sorg hilang ego utk mengaku tak keje time raye la.. we all tgh pasang perut masing2 nih.....
by wira
24 Jun 2009, 15:51
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC Trans TT 25 Jun-1 Julai 2009
Replies: 29
Views: 3501

Re: XPDC Trans TT 25 Jun-1 Julai 2009

:lol:

ler dah lame rupenye..kot2 dah ade highway naik ke napuh tuh..xde org sambung lagi ke trek tu?
by wira
23 Jun 2009, 14:17
Forum: Klinik Gunung
Topic: Bagaimana ingin menjadi seorang sweeper
Replies: 138
Views: 4254

Re: Bagaimana ingin menjadi seorang sweeper

tambah sket.. sweeper mesti la menjadi penipu yg creative..biase nye dlm mane2 trip..ahli2 kumpulan yg tersangkut ngan sweeper mesti tgh mental down..so tanggung jawab sweeper untuk memastikan ahli kumpulan tersebut percaye yg the next checkpoint adalah 5minit lagi kat depan tapi pada hakikat nye la...
by wira
23 Jun 2009, 13:52
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009
Replies: 51
Views: 7225

Re: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009

haha..cite tu mmg mls nak sambung dah haha! tgk log pun aku dah lupe.. ngai..seb bek dulu mase aku lepak ngan chezie aku ingat aku bayor sendiri..last2 dier yg bayor..xpe..kali ni kalo lepak i bayor la..dulu pakai student card lagi..nak naik trip abg ngai pun tunjuk student card mintak diskaun :oops...
by wira
23 Jun 2009, 13:47
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC Trans TT 25 Jun-1 Julai 2009
Replies: 29
Views: 3501

Re: XPDC Trans TT 25 Jun-1 Julai 2009

haha! standard la italy kalah dulu! last2 menang world cup jugak! ape barang confideration cup haha! tau dulu tu kite go on jer..kite blk tgk england kalah kan? kite gi dulu time euro kan? comfuse :?
by wira
22 Jun 2009, 13:40
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009
Replies: 51
Views: 7225

Re: Gunung Tambuyukon 1 - 8 Nov 2009

bang..bile mau lepak?
by wira
22 Jun 2009, 13:34
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC Trans TT 25 Jun-1 Julai 2009
Replies: 29
Views: 3501

Re: XPDC Trans TT 25 Jun-1 Julai 2009

ade jer kat sini, keyboard rosak sebab tu tak reply..ade mouse ni je ha..ni baru bli keyboard baru..anw i dah pregnant skang ni..dah masuk 7bulan dah..tunggu nak due jer ni! malu nak tunjuk perut i depan u all.. :oops:
by wira
19 Jun 2009, 17:49
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC Trans TT 25 Jun-1 Julai 2009
Replies: 29
Views: 3501

Re: XPDC Trans TT 25 Jun-1 Julai 2009

trek org tak merangkak, aku kene merangkak gak, adooiii....
by wira
26 Sep 2008, 12:40
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Kinabalu: Booking Pendakian Tahun 2009
Replies: 93
Views: 10815

abg mizi plak hehe..ez..sah dah lame x contact..xde la..last xpdc kitorg yg sabah tu la..raye tak blk sini ke?
by wira
22 Sep 2008, 11:42
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Kinabalu: Booking Pendakian Tahun 2009
Replies: 93
Views: 10815

abg mizi, cantik gambar tahan! trun sini tak roger! kalo tak kitorg blanje!
by wira
16 May 2008, 08:44
Forum: Log Gunung
Topic: Malaysia's 12 Highest Mountains in 55 Days
Replies: 71
Views: 5005

dier jumpe hp dier? owh mmg takde org usik eh hp tu since nov2007.. glad to hear that he's ok..
by wira
14 May 2008, 14:56
Forum: Log Gunung
Topic: Malaysia's 12 Highest Mountains in 55 Days
Replies: 71
Views: 5005

day48 tu jauh betul...perh..berlari ke?
by wira
14 May 2008, 14:41
Forum: Log Gunung
Topic: Malaysia's 12 Highest Mountains in 55 Days
Replies: 71
Views: 5005

Tahniah!

tabik same abg!

bole tak nak tau total cost lebih kurg berape utk xpdc ni?

en. jaidi of tambuyukon sihat tak? dah fully recovered? dier tu kebal tau.. dier dah jumpe hp dier tak?

thanks!
by wira
13 Mar 2008, 10:48
Forum: Papan Notis (Malam Gala Gunung Online 14 April 2018)
Topic: Tshirt GO | tshirt dah siap
Replies: 194
Views: 36445

size M 1
by wira
15 Aug 2007, 18:27
Forum: Khemah
Topic: Premier league kembali : Liga gunung
Replies: 57
Views: 6915

owh... taktau plak hehe.. bett kasi up la last season punye final standing...
yg 2 kat atas tu aku rase virus la.. hehe.. buang jer.. anggap jer kite ni top three hehe...
hahahaha..siut je Wira
yang 2nd tu aku lah..wahahaha
ops.. :oops:
by wira
13 Aug 2007, 22:06
Forum: Khemah
Topic: Premier league kembali : Liga gunung
Replies: 57
Views: 6915

owh... taktau plak hehe.. bett kasi up la last season punye final standing...
yg 2 kat atas tu aku rase virus la.. hehe.. buang jer.. anggap jer kite ni top three hehe...
by wira
12 Aug 2007, 16:20
Forum: Khemah
Topic: Premier league kembali : Liga gunung
Replies: 57
Views: 6915

season lepas sape menang eh?? aku dpt no bape pun dah lupe..

psst memi.. aku ngan ko sape lead season lepas.. lupe la hehe.. tak silap aku ko aku ngan bett lebeh kureng jer.. :lol:
by wira
19 Jul 2007, 18:30
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Let's Go To UHURU peak (Kilimanjaro) 21st - 30th Dec 2007.
Replies: 34
Views: 3204

uissshhh...
by wira
11 Jul 2007, 21:13
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC GUNUNG TAHAN ...KUALA TAHAN - -MERAPOH
Replies: 76
Views: 6933

BUKAN PROMOTE DIRI SENDIRI LA..AKAN X PAHAM SOALAN KER...KAN DAH KATA KAT MANA PERMANDANGAN TU....BUKAN AKU KATA ...DIRI AKU TU ORG MANA HAMSOM TAK...? TAPI MANIS ADA LA SKIT EKEKEKEK ERM NAK MARAH DAH BESAR PANJANG ... TAPI X APA LA..AKU PAHAM ...MAAF KAN AKU... WAHAI TEMAN.... :evil: takyah minta...
by wira
09 Jul 2007, 11:45
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Ledang- Gunung ke-6 paling mencabar di Malaysia?
Replies: 67
Views: 11500

Ledang ni boleh layan nostalgia beb...
hehe.. nostalgia pasal dah pencen naik gunung ye bang.. anyway congrats!
by wira
09 Jul 2007, 11:41
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Tragedi di Gunung Tahan
Replies: 52
Views: 13471

al fatihah
by wira
09 Jul 2007, 11:38
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC GUNUNG TAHAN ...KUALA TAHAN - -MERAPOH
Replies: 76
Views: 6933

Imagecuba korang teka kat mana gambar ini diambil.....
kat bukit bendera?
by wira
13 Jun 2007, 21:53
Forum: Khemah
Topic: Mencari Rumah/Bilik di Kota Damansara
Replies: 41
Views: 5065

abg rob nie...yelah...kat subang arr umah fara..kat kg melayu...uhuks... luper plak umah farah kat situ.. selalu gi umah rob lalu umah farah dulu la... minggu depan kite gi lepak k.. skang rob tarak musz.. peta tu tipu la.. kalo nak kire trekking mmg nak kene take5 4 kali.. tapi naik keta/motor tak...
by wira
08 Jun 2007, 17:34
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Ledang- Gunung ke-6 paling mencabar di Malaysia?
Replies: 67
Views: 11500

aku rase mmg dak2 ranger hotel kat sagil tu yg letak kot.. ikut suke diorang jer.. no 6 tu sedap jer bunyi dier.. tp masalah nye.. fact ni buat ramai pendaki2 yg hanye daki ledang akan jadi keliru la.. rasenye yg tough nye kat batu hampar tu jer.. tapi kalo nak compare ngan chuban(trans) gedung(taha...
by wira
08 Jun 2007, 17:25
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Ledang- Gunung ke-6 paling mencabar di Malaysia?
Replies: 67
Views: 11500

aku pon rasa mmg tough gng ledang tu... jangan kata puncak ledang... bukit botak pon aku tak sampai lagi... :mrgreen: ko layan ke ledang nie yatie??? gunung nie glamer.... :evil: hampeh kau bett... :tembak: sure la aku layan... asalkan nama dia gunung... sure aku nak p punya... walaupon sekali... a...
by wira
07 Jun 2007, 14:06
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Ledang- Gunung ke-6 paling mencabar di Malaysia?
Replies: 67
Views: 11500

Gunung Ledang- Gunung ke-6 paling mencabar di Malaysia?

Dari dulu sampai skang, papan tanda di kaki gunung ledang via sagil yg mengatakan gunung ledang adalah gunung ke-6 paling mencabar di Malaysia masih menjadi tanda tanya ramai pendaki yg mendaki gunung ledang.. mari kite bincang kan..
by wira
06 Jun 2007, 13:06
Forum: Kedai
Topic: OSPREY (Atmos 50L+10) for sale!
Replies: 38
Views: 4568

bla la.. aku skang xde beg nak gi trip la.. sebab tu dah lame stop.. kalo ade beg bole la aku pollow.. wira.. bukan itu ari lu sudah angkat BLACK DAIMOND ka? lg mau cakap takde beg... tapi kalu lu nak angkat beg gua.. pun ok gak.. heheh black daimond tu aku beli dalam mimpi.. lu punye beg kasi leta...
by wira
06 Jun 2007, 12:23
Forum: Kedai
Topic: OSPREY (Atmos 50L+10) for sale!
Replies: 38
Views: 4568

ipat, lepas semalam gua tgk anak member gua, terasa cam tak sabar jek nak kahwin.. so kalau nak kahwin, kene lah jual beg, duit xde.. wakakakakaka ngaiz, klau perabot rumah boleh lah bayar ansuran. ini harta karun personal tauu.. pssssttt bro... klau lu nak angkat harga ribu-ribu, gua terima ansura...