Search found 2546 matches

by betterman
13 Feb 2018, 08:50
Forum: Papan Notis (Malam Gala Gunung Online 14 April 2018)
Topic: Mohon rakam video ucapan ulangtahun GO
Replies: 3
Views: 925

Mohon rakam video ucapan ulangtahun GO

Salam. Secara tradisinya setiap kali sebelum majlis Malam Gala Gunung Online, pihak GO akan memohon jasa baik sahabat-sahabat pendaki sekalian untuk merakamkan video ucapan selamat ulang tahun kepada GO. Video-video nie akan disusun dan ditayangkan pada malam majlis nanti. Jadi kalau sudi dan tak ra...
by betterman
09 Feb 2018, 19:47
Forum: Papan Notis (Malam Gala Gunung Online 14 April 2018)
Topic: Malam Gala Gunung Online - 14 April 2018
Replies: 33
Views: 2464

Malam Gala Gunung Online - 14 April 2018

Malam Gala Gunung Online Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua sahabat pendaki gunung sekalian. Bersempena dengan ulangtahun Gunung Online (GO) yang ke-20 pada 26 Disember 2017 yang lepas, pihak GO akan menganjurkan Malam Gala Gunung Online buat kali ke-3. Majlis ini diadakan setiap 5 tah...
by betterman
22 May 2014, 04:19
Forum: Kedai
Topic: Malam Gala Gunung Online - 7 Jun 2014
Replies: 16
Views: 11957

Malam Gala Gunung Online - 7 Jun 2014

https://www.facebook.com/events/665772933477641/ Assalamualaikum dan salam sejahtera. Kami ingin menjemput sekalian Kerabat Gunung Online bagi memeriahkan lagi majlis Malam Gala Gunung Online kali kedua yang dianjurkan bagi meraikan ulang tahun ke 16 Gunung Online. (Sepatutnya ulang tahun ke 15 tapi...
by betterman
06 Jun 2013, 16:21
Forum: Papan Notis (Malam Gala Gunung Online 14 April 2018)
Topic: Re: G.O Basecamp 2013
Replies: 36
Views: 23751

Re: G.O Basecamp 2013 notice

Denan, nanti aku cek.
by betterman
11 Feb 2013, 21:34
Forum: Isu & Gossip
Topic: popular or knowledgeable....who u are????
Replies: 42
Views: 7946

Re: popular or knowledgeable....who u are????

perkara ni buleh jadi seiring... kalau popular dan knowledgeable, senang kalau nak dijadikan rujukan. so orang buleh cari dan tanya kita.
by betterman
11 Feb 2013, 21:27
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trek gunung tahan paling lama?
Replies: 13
Views: 3622

Re: Trek gunung tahan paling lama?

Mungkin sebab rare sangat kot nak jumpa serigala nie tu yang ramai orang tak tau. tapi tak mustahil pon.
by betterman
11 Jan 2013, 11:36
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Kathamandu
Replies: 16
Views: 4001

Re: Kathamandu

teringin nak ke nepal tapi bajet tak berapa nak ada
by betterman
11 Jan 2013, 11:35
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trek gunung tahan paling lama?
Replies: 13
Views: 3622

Re: Trek gunung tahan paling lama?

Fuhhh mmg terkejut gak la jumpa serigala kat hutan malaysia. pasti bukan anjing hutan ke?
by betterman
11 Jan 2013, 11:34
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC GUNUNG TAHAN 2013 (MERAPOH - K. TAHAN)
Replies: 14
Views: 3999

Re: XPDC GUNUNG TAHAN 2013 (MERAPOH - K. TAHAN)

alahai teku ke putih je hehehehe....
by betterman
10 Jan 2013, 13:30
Forum: Kedai
Topic: Bundle Item (SOLD)
Replies: 51
Views: 6510

Re: Bundle Item

bila nak gi jerangkang nye atan?
by betterman
10 Jan 2013, 13:27
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Tahan ikut Kuala Koh
Replies: 8
Views: 3309

Re: Gunung Tahan ikut Kuala Koh

Geng2 Mesra Alam trekkers pon pernah pegi ikut Kuala Koh. Tanya Budin utk info lanjut
by betterman
10 Jan 2013, 13:18
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: SIRKIT LARIAN GUNUNG
Replies: 7
Views: 2196

Re: SIRKIT LARIAN GUNUNG

jom
by betterman
10 Jan 2013, 13:17
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trek gunung tahan paling lama?
Replies: 13
Views: 3622

Re: Trek gunung tahan paling lama?

Kem Air Terjun 4 tingkat<overnite 2 malam - dpt saksi 7 ekor serigala rentap ngan 3 ekor Ba** hutan>
Serigala ada ke kat hutan malaysia nie?
by betterman
09 Aug 2012, 07:22
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: multiply akan di tamatkan perkhidmatan december ini!!
Replies: 44
Views: 7234

Re: multiply akan di tamatkan perkhidmatan december ini!!

Tempat jatuh lagi dikenang, inikan pula tempat bermain. Tengkiu multiply.
by betterman
13 Jul 2012, 11:27
Forum: Kedai
Topic: Majlis Berbuka Puasa Gunung Online - 11 Ogos 2012
Replies: 8
Views: 9278

Majlis Berbuka Puasa Gunung Online - 11 Ogos 2012

Assalamualaikum dan salam sejahtera... Sukacita dimaklumkan bahawa pihak Gunung Online akan menganjurkan majlis berbuka puasa khas untuk warga gunung sekelian. Lokasi : Restoran Alamo Jaya, Kelab Sultan Sulaiman, Kg Baru. Bayaran : RM30 per pax Hari : Sabtu Tarikh : 11 Ogos 2012 Masa : 6 petang - 10...
by betterman
06 Jun 2012, 22:47
Forum: Papan Notis (Malam Gala Gunung Online 14 April 2018)
Topic: Berita Sedih
Replies: 98
Views: 23836

Re: Berita Sedih

al fatihah untuk arwah palie
by betterman
09 May 2012, 06:08
Forum: Kedai
Topic: Karrimor SF Sabre 60-100
Replies: 10
Views: 4078

Re: Karrimor SF Sabre 60-100

skang pakai beg2 ringan sudah hehehe...
by betterman
08 May 2012, 00:47
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Going on a solo adventure!- Would you do it?
Replies: 128
Views: 21293

Re: Going on a solo adventure!- Would you do it?

Menarik baca kisah korang. Tahniah bagi yang berani buat trip solo.
by betterman
07 May 2012, 00:11
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Siapakah Beirut?
Replies: 62
Views: 14631

Re: Siapakah Beirut?

improvise to survive...
by betterman
08 Apr 2012, 21:44
Forum: Isu & Gossip
Topic: Masih ada pendaki yg mentalitinya kelas ke-3...
Replies: 77
Views: 14050

Re: Masih ada pendaki yg mentalitinya kelas ke-3...

isu sampah ialah isu never ending story...
by betterman
05 Apr 2012, 13:33
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Jelawang(15 September - 19 September 2012)
Replies: 46
Views: 8842

Re: Trans Jelawang(27 April - 3 Mei 2012)

lily ko ajak la si beirut tu join
by betterman
05 Apr 2012, 13:25
Forum: Isu & Gossip
Topic: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN
Replies: 110
Views: 16776

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

Lepas nie ko try buat trip 62 orang pulak lily... hehehe. mmg seronok buat trip orang ramai2 cenggini. nak-nak kalau ramai beginner fuhh mmg best melayan.

aku mmg respek la orang berani buat open trip bawak orang2 tak kenal nie.
by betterman
28 Jan 2012, 22:07
Forum: Isu & Gossip
Topic: mana lebih best?? dapur camping gaz vs fire maple vs kovea
Replies: 52
Views: 12000

Re: mana lebih best?? dapur camping gaz vs fire maple vs kov

thread yang sangat informatif. banyak sungguh ilmu gas yang aku dapat. terima kasih!!
by betterman
28 Jun 2011, 00:58
Forum: Khemah
Topic: Kelas Bawah Fly Bersama Otai Outdoor. 29 & 30 oct 2011.
Replies: 107
Views: 13752

Re: Kelas Bawah Fly Bersama Otai Outdoor. 9 - 10 Julai

menarik nie.
buleh shoot bedio sekali.
by betterman
01 Apr 2011, 19:58
Forum: Kedai
Topic: Mencari seluar 3 quarter...
Replies: 2
Views: 1330

Mencari seluar 3 quarter...

Salam...

Yang rajin ke bundle tu, kalau jumpa seluar 3 quarter roger aku ok. saiz 32 - 34.
Jenama outdoor la kalau buleh...

Terima kasih...
by betterman
01 Apr 2011, 19:55
Forum: Kedai
Topic: Pengumuman!! Barang2 dari UK sudah sampai!!
Replies: 45
Views: 6507

Re: Pengumuman!! Barang2 dari UK sudah sampai!!

dah sampai buleh la ngeteh kat area puchong... ajak ramai2 tgk barang.

aku pon puchong gak, taman putra perdana :pig:
by betterman
31 Mar 2011, 11:28
Forum: Kedai
Topic: cerek trangia
Replies: 3
Views: 1438

Re: cerek trangia

kat outdoor center jalan ampang ada tak salah aku. tapi rega aku tak ingat
by betterman
31 Mar 2011, 02:43
Forum: Isu & Gossip
Topic: Beg berat atau ringan?
Replies: 17
Views: 3446

Beg berat atau ringan?

Salam para kerabat gunung... Kalau ada masa tengok video nie. Ben Saunders - Solo & unsupported North Pole Speed Record 2011 http://www.vimeo.com/hd#21051607 Tengok macam mana cara dia kurangkan berat barang yang nak dibawa. Setiap gram dikira. Kita kat sini, lagi berat lagi otai hahahaha (macam toh...
by betterman
19 Mar 2011, 19:10
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Permit Bukit Kutu
Replies: 7
Views: 3145

Re: Permit Bukit Kutu

abg kamal, kalau tak salah saya, kalau hutan tu diwartakan sbg hutan simpan atau taman negara je baru kena mtk permit. kalau diwartakan sbg hutan lipur tak payah mintak. sbb tu pegi nuang tak payah pakai permit sbb nuang tu diwartakan sbg hutan lipur gunung nuang.

kalau salah harap betulkan...
by betterman
19 Mar 2011, 19:07
Forum: Isu & Gossip
Topic: :: River Safety ::
Replies: 16
Views: 2153

Re: :: River Safety ::

kalau ikut pengetahuan aku yang tak seberapa nie, salah satu reason dia sbb senang nak bukak beg kalau kita terjatuh dan terhanyut... tapi yang bahu punya pon kena lah longgarkan jugak sbb kalau pinggang je kita bukak tapi yang bahu ketat, susah jugak nak meloloskan diri nanti.... nak crossing sunga...
by betterman
18 Mar 2011, 15:56
Forum: Tindak Balas Kecemasan
Topic: Allergik
Replies: 28
Views: 952

Re: Allergik

Salam semua, just nk share sedikit info mengenai ubat allergi ni..saya baru je balik dr farmacy beli stok utk masuk hutan..ini apa yg diberitahu oleh farmacist tu...hrp kita bleh dpt manfaat drpdnya.Insya-Allah... Antihisthamine: -ni adalah nama utk group jenis2 ubat allergic.. Chloramine: -1st Gen...
by betterman
18 Mar 2011, 15:48
Forum: Kedai
Topic: Trendz Waterproof Backpack, Dry bag, waterproof Cases
Replies: 50
Views: 14126

Re: Trendz Waterproof Backpack, Dry bag, waterproof Cases

bro bandar puteri kat mana?
i pon duduk puchong jugak.
by betterman
18 Mar 2011, 15:42
Forum: Data Gunung
Topic: GUNUNG TIGA NEGERI & GUNUNG CHARLIE PONDOK
Replies: 15
Views: 1297

Re: GUNUNG TIGA NEGERI & GUNUNG CHARLIE PONDOK

musang87 gunung tiga negeri nie bukan gunung gagau. gunung nie mmn nama dia gunung tiga negeri atau yang budak² gunung suka sebut 3 boundaries. puncak gunung nie ada perak-pahang-kelantan. kalau nak pegi yong belar ikut trek lama mmg akan lalu gunung nie. Yang gunung gagau tu pulak terengganu-kelan...
by betterman
17 Mar 2011, 15:08
Forum: Isu & Gossip
Topic: Banff Mountain Festival dan video aktiviti
Replies: 6
Views: 1631

Re: Banff Mountain Festival dan video aktiviti

Salah sorang yang rajin buat video ialah Lapore.
by betterman
17 Mar 2011, 15:01
Forum: Isu & Gossip
Topic: Banff Mountain Festival dan video aktiviti
Replies: 6
Views: 1631

Banff Mountain Festival dan video aktiviti

Festival Filem berkenaan dunia gunung, outdoor dan adventure. Sangat best ... http://www.banffcentre.ca/mountainfestival/ Kita kat Malaysia nie banyak orang amik gambar je. Yang buat video tak seramai yang amik gambar. Filem pasal adventure dan outdoor mmg jauh sekali. Nie saja nak share link latest...
by betterman
16 Mar 2011, 22:03
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Bukit Broga- Proses pembersihan
Replies: 9
Views: 1852

Re: Bukit Broga- Proses pembersihan

tahniah guys. nice blog as well. keep it up!!