Search found 35 matches

by MUDHAS
01 Mar 2013, 08:56
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: salam semua otai2 gunung...
Replies: 5
Views: 2221

Re: salam semua otai2 gunung...

biNGai wrote:trip naik tahan? uuuu saya pon blom sampai lagi.. :pig:
Betui ker Ngai...x caya aku....ler ni hang dah simpan beg hang tu ...ngai kalo hang buat p tahan...aku nak ikut ler
by MUDHAS
06 Feb 2012, 21:29
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Xpdc Gunung Kerinci 2013 (Part 2)
Replies: 24
Views: 5726

Re: Xpdc Gunung Kerinci 2013 (Part 2)

pak faisall..ayuh pak lagi mau pergi panjat tebing ya pak....teruja aku pak faisall...sekarang masih dok teringat lagi kedinginan bayu di kerinci....adu mau mandi pun payah....aku kalo mau pergi sana mau angkut itu kentang sama kobis ....apa pun faisalll kasi taruh gambar baru ada karan skit.kali ni...
by MUDHAS
13 Jan 2012, 22:27
Forum: Khemah
Topic: Backpacking Holiday : Thrilla in Manila 2-7 Feb 2012
Replies: 55
Views: 13663

Re: Backpacking Holiday : Thrilla in Manila 2-7 Feb 2012

hope u all enjoy kat sana....pandai pandai bawa diri
by MUDHAS
13 Jan 2012, 22:15
Forum: Khemah
Topic: Siapa nak belajar2 mancing..
Replies: 52
Views: 13251

Re: Siapa nak belajar2 mancing..

khalid....ha..ramai yg berminat nak ikut...mmg best...x pa khalid....kita set lain kali...plan elok elok.
Trip mendaki kat indon kita p lain kali....kita p naik Rinjani pulak.Selamat bersantai kat Belum.
by MUDHAS
12 Jan 2012, 22:24
Forum: Khemah
Topic: Siapa nak belajar2 mancing..
Replies: 52
Views: 13251

Re: Siapa nak belajar2 mancing..

waaa abg mud skang gi indon tk asyer saya pon kannnnn..tkkan takut kene pikol air lagi kotttt..ekekeke la ngai ingat dah x nak panjat gunung lagi....tu citer lama ngai...skang ada poter la....ngai kalo buat trip p indon saya org pertama masuk list...bila lagi....ajak Eja skali..kah..kah...Guide ida...
by MUDHAS
12 Jan 2012, 20:36
Forum: Khemah
Topic: Siapa nak belajar2 mancing..
Replies: 52
Views: 13251

Re: Siapa nak belajar2 mancing..

Trip mancing ni mmg aku suka....sayang 1000x sayang aku masa ni ada kat Indon ikut Faisall....G.Kerinci...x pa Khalid lain kali hang set lain kita p ramai ramai...apa pun selamat masuk Belum....casting Sebarau banyak banyak...
by MUDHAS
09 Apr 2011, 23:43
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Xpdc Gunung Kerinchi Indonesia...
Replies: 51
Views: 8694

Re: Xpdc Gunung Kerinchi Indonesia...

ok Faisall tQ....bulan 6 saya bagi deposit...InsyAllah
by MUDHAS
07 Apr 2011, 22:06
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Xpdc Gunung Kerinchi Indonesia...
Replies: 51
Views: 8694

Re: Xpdc Gunung Kerinchi Indonesia...

Bro ...reserve satu nama boleh kot...deposit bulan 6...InsyaAllah
by MUDHAS
17 Jun 2010, 14:16
Forum: Khemah
Topic: Geng MTB..anyone?
Replies: 77
Views: 9604

Re: Geng MTB..anyone?

Ngai , Baguih la dak belajak kayuh basikal...memang trend la ni era berbasikal plak...mai la kat penang aku bawak hang p panjang penang hill...kat sini banyak trek offroad...event basikal ni selalu ada. Aku ada 2 beskal..arga jangan tanya la...satu dah konvert jadi touring bike...kalo nak kayuh long...
by MUDHAS
12 Jun 2010, 12:13
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Inas (2July - 5July)
Replies: 60
Views: 8326

Re: Trans Inas (2July - 5July)

selamat semua.. selamat melayan kubang..kirim salam kat pacat-pacat yang ada kat sana tapi hati-hati,budak-budak aku pernah kena sengat dek penyengat sampai satu badan naik merah..cuma tak rebah ja.Ramai yang kena termasuk aku.. Gerak berkumpulan atau ada teman lebih baik dari jalan sorang.. sharul...
by MUDHAS
06 Apr 2010, 00:29
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Masuk Utan Lagi - XPDC Gng Liang East West 24&25 Apr 2010
Replies: 45
Views: 6866

Re: Masuk Utan Lagi - XPDC Gng Liang East West 24&25 Apr 2010

biNGai wrote:nanti jgn ngelat pikol air ekk abg mud..ekekeke
Assalamualaikum Bang Ngai...mai la join skali...boleh tolong pikul ayak skali...keh..keh...ko masih boleh memanjat lagi ka ngai...?ngai trip melawat sabah tu dah ok?Semoga trip sabah suksess....kalo ok ...buat skali lagi boleh la saya join....k
by MUDHAS
03 Apr 2010, 12:30
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Masuk Utan Lagi - XPDC Gng Liang East West 24&25 Apr 2010
Replies: 45
Views: 6866

Re: Masuk Utan Lagi - XPDC Gng Liang East West 24&25 Apr 2010

Assalamualaikum Musz....skrang dah settle kat Ipoh...bagus la...rancak skit...lama tak mendaki...kalo pak anjang,mak jang pun p,,,,rasa semangat tu mai balik la...last p Inas ari tu...InsyaAllah akan kompom kemudian
by MUDHAS
05 Nov 2009, 23:06
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Kuala Juram-Tahan-Kuala Tahan : Feb 2010
Replies: 58
Views: 16822

Re: Kuala Juram-Tahan-Kuala Tahan : Feb 2010

syok weh....ada kosong lagi ker ni...?
by MUDHAS
05 Nov 2009, 22:55
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: GUNUNG BINTANG 14,15,16 november 2009
Replies: 35
Views: 6776

Re: GUNUNG BINTANG 14,15,16 november 2009

menarik juga trip nih...mula kat sedim....abih kat mana,,,,naik sedim turun kat baling ka?
by MUDHAS
25 Sep 2009, 22:27
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Korbu...
Replies: 13
Views: 2189

Re: Gunung Korbu...

bingai...tunggu ape lagi taruh harga la....guide idaman malaya
by MUDHAS
02 Aug 2009, 16:03
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Rajah : Latihan untuk "Terawih" (20+3)
Replies: 11
Views: 1488

Re: Gunung Rajah : Latihan untuk "Terawih" (20+3)

syabas tuan syed hamid semoga trip tuan ni berjaya...tuan syed kita pernah mendaki g.bubu ...trip bubu tu tuan syed yg baca doa....
by MUDHAS
29 Oct 2008, 19:56
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Masuk Utan Lagi - Meredah Bujang Melaka Sg Salu (Deepavalli)
Replies: 54
Views: 8269

Salam, Tahniah pada Muzs yang telah berjaya mengendalikan program dan kepada Mawi yang telah berjaya merintis jalan ke puncak Gunong Bujang Melaka dari Air Terjun Sg Salu. Terima kasih pada ahli-ahli kumpulan yang banyak memberi sokongan dan dorong kepada saya terutama sekali pada para sweeper yang...
by MUDHAS
21 Oct 2008, 22:19
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: MasukUtanLagi - Prog. Survival utk para pendaki Gunung Nov08
Replies: 164
Views: 23507

Sifu Musz,
semoga program yg baik ni berjalan lancar dan sukses..apa ilmu yg dapat tu dapat dimanafati bersama...belajar masak dalam buluh tu kira ok la musz....nanti senang nak masak lemang....ha...ha...
by MUDHAS
21 Oct 2008, 22:03
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Masuk Utan Lagi - Meredah Bujang Melaka Sg Salu (Deepavalli)
Replies: 54
Views: 8269

abg mud ; tk teringin nk treking dgn ladies hikers club lagi ke? lama daa tk tgk abg mud terjeliaq lidah pikol ayaq ekekeke Bro Ngai guide idaman malaya ha..ha ..nak tegelak pun ada....kena ajak EJA skali la...baru ramai...InsyaAllah kalo ada trip yg bagus....saya pun nak ikut...boleh pekena kopi O...
by MUDHAS
18 Oct 2008, 14:31
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Masuk Utan Lagi - Meredah Bujang Melaka Sg Salu (Deepavalli)
Replies: 54
Views: 8269

abg mud ; tk teringin nk treking dgn ladies hikers club lagi ke? lama daa tk tgk abg mud terjeliaq lidah pikol ayaq ekekeke Bro Ngai guide idaman malaya ha..ha ..nak tegelak pun ada....kena ajak EJA skali la...baru ramai...InsyaAllah kalo ada trip yg bagus....saya pun nak ikut...boleh pekena kopi O...
by MUDHAS
17 Oct 2008, 22:03
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Masuk Utan Lagi - Meredah Bujang Melaka Sg Salu (Deepavalli)
Replies: 54
Views: 8269

salam mus, telinga dah allright...dah jumpa ngan doktor....tekejut beruk doktor...dia kata kat aku....la buat apa hang susah2 masuk utan panjat gunung tu...aku kata memang hobi aku nak buat cam ner...dia tarek keluak darah beku...sakit nak mampos....besak gak...apa pun terima kasih kat tok batin......
by MUDHAS
16 Oct 2008, 21:31
Forum: Kedai
Topic: Stove - stok masih ada? Nop...SOLD OUT
Replies: 156
Views: 20224

cik zie....bagi saya 2 unit....camner nak oder ni
by MUDHAS
15 Oct 2008, 23:35
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Please register here
Replies: 1312
Views: 188882

Nama:Mahmud Hassan
Hari kelahiran:22031960
Lokasi:Butterworth .Penang
Hobi:Fishing,mountain biking xc,bicycle touring,mendaki.etc.
by MUDHAS
15 Oct 2008, 21:36
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Masuk Utan Lagi - Meredah Bujang Melaka Sg Salu (Deepavalli)
Replies: 54
Views: 8269

Asalamualaikum Mus,
Skarang kat KL atau kat Ipoh....dah lama tak folow mus ....last skali panjat INAS....Nostalgia mus...teringat nasi braini gam kat puncak inas..bila nak redah inas plak?
by MUDHAS
21 Aug 2007, 17:44
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Yong Yap Merdeka 31Aug-2Sept
Replies: 53
Views: 6241

Bro Musz,
Slamat mendaki....kalo hujan...main selut la mus...jangan lupa singgah makan buah tampoi kat tengah jalan tu...kalo nak ubi kayu...minta ler kat org asli tu...mus kali ni masak nasi briani lagi ka...sedap ooo...nak rasa nasi briani gunung..ikut la Bro Musz..
by MUDHAS
03 Aug 2007, 12:41
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC Kemerdekaan Trans Inas 31-03/09/2007
Replies: 51
Views: 6533

Tok Batin,
terima kasih ler atas jemputan tu...kalo buat Trans Bintang munkin nak ikut jugak...kata kat bintang pun mencabar juga.
by MUDHAS
27 Jul 2007, 17:36
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC Kemerdekaan Trans Inas 31-03/09/2007
Replies: 51
Views: 6533

Tok Batin,
Selamat mendaki ler...harap time tu tak ujan senang nak cross sungai...pacat pun kurang skit..yg mencabar tu bila lalu trek gajah...asyik terjun dalam lopak ayak ja...kalo time kering ok la..jangan lupa suruh depa bawa BYGON skali takut pacat masuk telinga...kantoi
by MUDHAS
18 May 2007, 14:52
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Inas Siksaan yang Suksess diHari Buruh
Replies: 49
Views: 7317

Mali, Alfa ,bravo,charlie,alfa romeo....terima kasih atas bantuan mengeluarkan pacat dalam telinga aritu...mujur bawa penyepit tu...ada guna juga...mali macam mana kalo pakat dengah musz kita redah ke Gunung Ulu jernih plak...lagi mencabar..amacam. Mali saya pun ingat nak cari set radio macam mali g...
by MUDHAS
10 May 2007, 23:32
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Inas Siksaan yang Suksess diHari Buruh
Replies: 49
Views: 7317

musz, Amboi panjang sungguh hang menulis tuh....macam novelis plak..hang boleh ingat kesemua cerita sepanjang kita treking...musz telinga dah ok..dah pi jupa pakar,dia tarek darah beku keluar...besar jugak..pasai tu ler pekak sebelah...doktor kata kat aku...buat apa hang susah payah masuk hutan tu.....
by MUDHAS
10 Apr 2007, 14:23
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC Trans Inas (28April-2May 2007)
Replies: 100
Views: 20181

Musz,
Saya dah transfer yuran penyertaan dalam akaun musz....nanti jumpa kat taiping .TQ[/b]
by MUDHAS
05 Feb 2007, 13:37
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC Trans Inas (28April-2May 2007)
Replies: 100
Views: 20181

MUSZ

Tolong masukan nama saya dalam list tu....InsyaAllah jadi...dah lama dah gantung beg tu..Terima Kasih
by MUDHAS
22 Sep 2006, 12:49
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: CANCEL-Trans Inas pada 25 November - 28 November 2006
Replies: 96
Views: 13904

Re: Survey-Trans Inas pada 25 November - 28 November 2006

Atas permintaan ramai, insyallah trip ini akan diwar2kan. Sebelum tu nak tgk sambutan terlebih dahulu... Hanya 15 orang sahaja ditawarkan tempat duduk untuk transport :shock: :D :shock: ..lagipun transport terhad tak muat lorry dan 4WD...tak leh bwk lebih nanti kena sound... asyik bwk ramai je lily...
by MUDHAS
04 Jul 2006, 17:28
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Transtitiwangsa VERSION 2 (26 Aug hingga 2 Sept 06)
Replies: 83
Views: 19059

HA...
KALO NAK TAU SAPA YG BUKA TREK TU...GENG SENOI PRAK LER YG BUKA..PASS TU..TEAM jupem...UKUR SEMPADAN...3 BOUNDRIES TU..DEMA TU LER YG DIRIKAN....CAM TU LER KIRA NYA...PER2 PUN GUA DAH REDAH DAN SONDOL2 DAH...HEEE
by MUDHAS
26 Jun 2006, 17:35
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Transtitiwangsa VERSION 2 (26 Aug hingga 2 Sept 06)
Replies: 83
Views: 19059

yati ; tak main ler trek tudung periuk lalalalaaa..kite main trek 3 boundaries je tau :D btul lerrr..bkan aku bukak..kalo tak salah aku uncle bett yg bukak, incik Rahman namenye..tudung priuk tuh pon dia yg gantung :) Ngai, tak nak ikut ker V3 ni,nampak menarik jer...teringat masa pi dgn ngai masa ...