Search found 41 matches

by dovemerpati
04 Feb 2013, 13:23
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Program Mendaki Gunung Kinabalu 14-16 June 2013
Replies: 20
Views: 7520

Re: Program Mendaki Gunung Kinabalu 14-16 June 2013

ada kosong lagi ker? pakej termasuk tiket ker??
by dovemerpati
27 Nov 2008, 14:24
Forum: Hal Ehwal Wanita
Topic: Masalah yang selalu kerap dihadapi oleh pendaki2 wanita..
Replies: 37
Views: 8317

.bunting pelamin ------>tak sempat honeymoon dah ada isi.. hehhee.. sebulan nikah sebulan lee baby dalam perut, kekadang jerk... jadinyer.. kalo nikah time subur peratus bunting pelamin tinggi lee.. hampir 100% berhasil... :lol: :lol:
by dovemerpati
26 Nov 2008, 19:22
Forum: Hal Ehwal Wanita
Topic: Masalah yang selalu kerap dihadapi oleh pendaki2 wanita..
Replies: 37
Views: 8317

nak tidur macamana ehh? ada khemah ke? 2. apa yg ko dapat bila masuk hutan? 3. nanti nak mandi kt mana? ada air ke? ada toilet ke? 4. kang kalo period lak camner ek? 5. Baju nak bawak berapa banyak aah 6. Beg berat lah.... 2 soklan pertama masa mula terjebak ngan xtvt ni...2004, huh gila first gunun...
by dovemerpati
26 Nov 2008, 16:48
Forum: Hal Ehwal Wanita
Topic: Preggy leh ker panjat gunung...?
Replies: 43
Views: 9345

memang betul awal mengandung tak leh nak wat keje berat2, saya mengandung 7 bulan gi berinchang lepas gian nak tengok puncak.. leh naik ngan kete pe....

saya yang peknen hubby ikut pantang sama masuk utan... lastnyer tak tahan ngan puncak 2 yang naik berinchang....ehehheheeemmmmm
by dovemerpati
18 Nov 2008, 09:33
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: aktiviti terbaru tawan puncak kinabalu antara bulan 5-6 2009
Replies: 17
Views: 3604

Jadual Terkini Pakej Mendaki Gunung Kinabalu & Tour Ke Pulau Malukan/Sapi,Kota Kinabalu 5 hari 4 malam. 11/01/2009 Ahad 08.00 pagi berkumpul di LCC-Terminal Air Asia Berhad Penerbangan Pukul 09.35 pagi *Tiba di Terminal 2 Kota Kinabalu Sabah pukul 12.45 pagi *Pukul 01.30 petang bertolak ke Sabah Par...
by dovemerpati
17 Nov 2008, 11:42
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: aktiviti terbaru tawan puncak kinabalu antara bulan 5-6 2009
Replies: 17
Views: 3604

ini tarikh terbaru untuk pakej tawan Gunung Kinabalu pada 11 januari 2009. untuk 10 orang pendaki Tarikh Dari 11 hingga 15 Januari 2009 kekosogan untuk 10 orang pendaki sahaja, jika mi minat sila email : hanifulnizam@yahoo.com.my atau call 012-3549397, penginapan hari pertama di Rose Cabin, hari Ked...
by dovemerpati
15 Nov 2008, 22:10
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: aktiviti terbaru tawan puncak kinabalu antara bulan 5-6 2009
Replies: 17
Views: 3604

tarikh sebenar tak ditetapkan lagi... mngkin fly antara bulan 5 or 6 2009 pakej merangkumi permit, pengangkutan, penginapan 5h 4m, tour to manukan island or white water raffting padas, tentatif akan di beritahu kelak.... jika anda berminat boleh hubungi terus saya : nizam 0123549397 or email : hanif...
by dovemerpati
13 Nov 2008, 20:14
Forum: Hal Ehwal Wanita
Topic: Statistik- Pendaki-pendaki wanita....
Replies: 57
Views: 13914

salam.... ok gak ada ruangan ni leh gak berkongsi masalah n pendapat... hanya pompuan memahami pompuan.....

nama : hawa
d.o.b : 0x.0x.77 (31)
location: putrajaya
club: tiada ( biasanya ikut hubby jerk)

jarang reply.. selalunyer jenguk2 jerk.....
by dovemerpati
13 Nov 2008, 19:56
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: aktiviti terbaru tawan puncak kinabalu antara bulan 5-6 2009
Replies: 17
Views: 3604

ememe.. pakej ekonommi ada but tu bincang kedian yang penting berminat nak join...
by dovemerpati
11 Nov 2008, 10:08
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Pakej Tawan Puncak Kinabalu, siri 2009,
Replies: 7
Views: 1562

Pakej Tawan Puncak Kinabalu, siri 2009,

jika minat boleh email pada saya
hanifulnizam@yahoo.com.my
by dovemerpati
11 Nov 2008, 09:33
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: aktiviti terbaru tawan puncak kinabalu antara bulan 5-6 2009
Replies: 17
Views: 3604

aktiviti terbaru tawan puncak kinabalu antara bulan 5-6 2009

:D assalamualaikum kepada semuar piminat & bakal pendaki Gunung Kinabalu saya akan adakan pakej Pendakian ke Gunung Kinabalu antara bulan 5-6 / 2009 anjuran bersama Jejak Kenbara Adventure, jika sesiapa yang berminat sila email ke : hanifulnizam@yahoo.com.my atau hp baru saya : 0123549397, Encik Niz...
by dovemerpati
18 Jul 2006, 09:32
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC Trans Nuang-Janda Baik Successs.....
Replies: 17
Views: 3235

hhhaaaa.... acara tangkap bewok 10 kg beb.... kuak lentang no. 1... hahaha.....nak repeat boleh difikirkan kedian....
by dovemerpati
17 Jul 2006, 11:53
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC Trans Nuang-Janda Baik Successs.....
Replies: 17
Views: 3235

emem sesapa yang ada ambik gambar tu leh send kat aku tak....tq... ni catatan peribadi aku...aku serik naik nuang....hahahaaa... asyik kene tipu jerk.... 15 Julai 2006 2.00 pg - masuk utan gi kem lolo.... aku tak suka jalan malam... fobia lama datang kembali... penakut n lemah semangat..... suasana ...
by dovemerpati
20 Jun 2006, 11:40
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Batu Puteh 16/6 - 19/6 (Success)
Replies: 101
Views: 19772

:cry: :cry: napa diorang lambat turun aarr... ada prob ker? dah lewat sehari nih...... :?:
by dovemerpati
13 Jun 2006, 09:43
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: LAYAN RAJAH 16-18 JUNE 2006
Replies: 36
Views: 7095

rajah.... banyak kenangan..... banyak pacat... view cantekk...... :lol: :lol:
by dovemerpati
13 Jun 2006, 09:41
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Permintaan: Info Terbaru Gunung Che Tahir & Gunung Tera
Replies: 27
Views: 5155

:?: :?: abang min jangan lupakan kita.... laling nak ikut sama gi teraa.....
by dovemerpati
09 Jun 2006, 08:48
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: LAYAN RAJAH 16-18 JUNE 2006
Replies: 36
Views: 7095

:lol: :lol: memem kengkawan nak tau lebih lanjut tentang program ni leh laa tanya nizam jejakembara..... aku ni kuli orang jerk... tolong iklankan...... :lol:
by dovemerpati
05 Jun 2006, 14:07
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Batu Puteh 16/6 - 19/6 (Success)
Replies: 101
Views: 19772

:cry: :cry: abang min tentatif prog untuk merpati tak de ker???? :?: :?:
by dovemerpati
01 Jun 2006, 15:40
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Batu Puteh 16/6 - 19/6 (Success)
Replies: 101
Views: 19772

:lol: :lol: aku nak menghitamkan kulit ......asyik mengunung jerk skali-skala layan pantai lak......jom laaa jadi dugung.....
by dovemerpati
31 May 2006, 16:41
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Batu Puteh 16/6 - 19/6 (Success)
Replies: 101
Views: 19772

sid...
sedey woooo..... aku nak gak layan trek batu putih tapi tak pe laa... berputih tulang ler aku.... tak dapat join laa.....

aku wat ttrip santai jadi ikan duyung kat PD ari tu..... nak join sms k.... :D :D
by dovemerpati
31 May 2006, 16:38
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: LAYAN RAJAH 16-18 JUNE 2006
Replies: 36
Views: 7095

sid... aku memang dewi maa..... :D :D memang nak polo enko gi batu putih tapi... hang jebat transport dah penuh..... aku cadang nak terbang jerk dari putra ni...... tapi sayap aku baru jerk baik turun dari rajah... next ta im laaa aaku po lo enko.... aku beginner... tak larat nak layan trek canak......
by dovemerpati
30 May 2006, 20:09
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc Nuang-Janda Baik 15julai-17julai 2006 jom layan........
Replies: 9
Views: 2049

:D bukan julai 2007 laaa... baru tukar tarikh laa...... 14,15,16 julai 2006


jom la layan sesama...... :lol: :lol:
by dovemerpati
30 May 2006, 17:05
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: JOM KITA MELANCONG KE HATTYAI 3H2M. Pakej RM 350.00 Seorang.
Replies: 5
Views: 1477

nak pegi tapi.... x de pasport laa...
:D
by dovemerpati
26 May 2006, 14:27
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: LAYAN RAJAH 16-18 JUNE 2006
Replies: 36
Views: 7095

:D :D awek muda maaaa..... melati air gunung mandi pagi awek muda.... :D :D
by dovemerpati
26 May 2006, 13:34
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: group terkandas success repeat gng Rajah
Replies: 55
Views: 8770

bunga maaf laa erk... dah tak de tarikh lain laa... tu pun bertembung ngan trip GBP...... masa tu lak aku free... kita dah salah masuk jalan laa... masa trip kandas tu... aku pun tak berapa ingat laa......kali ni naik sampai puncak .... layan... trek memang mencanak... tapi best..... view cantek.......
by dovemerpati
26 May 2006, 13:21
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: LAYAN RAJAH 16-18 JUNE 2006
Replies: 36
Views: 7095

yati dabommmmb.....

jom laa layan lagi..... kita tak yah naik lepak kat naning pun ok per..... ememe GBP camne ...... aku kalo tak pegi rajah nak layan GBP best gak jumpa kengkawan stong.... :lol:
by dovemerpati
26 May 2006, 08:06
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: group terkandas success repeat gng Rajah
Replies: 55
Views: 8770

thanks semua... trip ni memang best.... biskut aku repeat bab tak puas hati kamera rosak masa kat naning :?: :?: ... tak dapat nak ambik view sunrise... one more thing aku tak dapat tengok sunset... kali ni nak naik awal skit.... nak layan blues kat puncak ... sesambil makan cempedak goreng... masyu...
by dovemerpati
26 May 2006, 07:57
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: LAYAN RAJAH 16-18 JUNE 2006
Replies: 36
Views: 7095

:D :D

biskut.....
muka enko remuk ker masa kat trek dagu n lutut.... ala relex aaa brader.... firsttimer cam kitorang ni memang tak terlayan trek tu... nak termuntah..... :D :D :D
by dovemerpati
25 May 2006, 16:11
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: LAYAN RAJAH 16-18 JUNE 2006
Replies: 36
Views: 7095

melati


kali ni kita angkut robbie william sampai puncak.... jangan biarkan nangis kat cagar....... :D :D
by dovemerpati
25 May 2006, 15:55
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: LAYAN RAJAH 16-18 JUNE 2006
Replies: 36
Views: 7095

emememem ...... tak puas lagi layan trek rajah..... lepas lata naning trek dagu ngan lutut..... jalan malam maaa... tak berapa best....... view tak nampak..... bab tu nak repeat lagi...... jom laa...... :D


kenshina


enko memang intan terpilih dari yang dipilih.... jom lee........ :lol:
by dovemerpati
25 May 2006, 12:29
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: LAYAN RAJAH 16-18 JUNE 2006
Replies: 36
Views: 7095

best layan trek rajah ..... lagi pun tak puas hati tak dapat tengok sunset ngan sunrise....jom laa reramai layan rajah..... :lol:
by dovemerpati
24 May 2006, 21:29
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: LAYAN RAJAH 16-18 JUNE 2006
Replies: 36
Views: 7095

LAYAN RAJAH 16-18 JUNE 2006

Mari kengkangwan kita layan rajah lagi pada 17 jun dan 18 jun 2006. :lol: pakej A. Bayaran rm 65.00 seorang termasuk transport dari kl sentral ke air terjun chamang + makan + guide. pakej B. Bayaran Rm 45.00 Seorang Guide + transport Pakej C. Bayaran Guide RM 28.00 tentatif program akan di ceritakan...
by dovemerpati
24 May 2006, 15:30
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Batu Puteh 16/6 - 19/6 (Success)
Replies: 101
Views: 19772

:D :D sid tak mau tak pe daling jay... okkan..... adik kesayangan.... kitaorang tak kompom lagik laa.......sid sampai hati enko tak mau ngan aku... aku wangi tau........ tak pee.... daling jay......oh my laling....... :D :D :D
by dovemerpati
24 May 2006, 14:05
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Batu Puteh 16/6 - 19/6 (Success)
Replies: 101
Views: 19772

......ala sidd..... aku ringan jerk.... enko bawak aku letak dalam bakul daun teh... enko nak makan aku hulur jerk... nak air aku kasi...... nak urut pun boleh masyuk maaa sambil jalan aku urut enko.... hahahahahaaaa :D ok le tu...... tak pun enko jadi porter aku.... best gakkan..... daling jay........
by dovemerpati
24 May 2006, 09:38
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Batu Puteh 16/6 - 19/6 (Success)
Replies: 101
Views: 19772

emmeem beshh gak layan batu putih tapi sid aku ni firsttimer...... enko leh ker angkut aku....... trek camne mencanak ker?....kasi info skit....kos camne...timbang kati ker?.....
by dovemerpati
24 May 2006, 09:29
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: group terkandas success repeat gng Rajah
Replies: 55
Views: 8770

niez.... gambor yang ada muka kita leh laa mail kat kita tak......... tak kira laa 18sx or u.leh laa niez........ :lol: amacam ok dah kaki tuh.....
by dovemerpati
24 May 2006, 09:24
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: GUNUNG TAHAN FREE..X TIPU PUNYA!!!!!
Replies: 27
Views: 5814

ememem freee........masa aku naik tahan ada borak2 ngan guide kalo nak naik free masa diorang bersihkan trek.. ni mesti kes bersihkan hutan..... tapi takkan free kot...... :!: cite laaa bro...... main sembunyi2 lak dia cak ummmpppp....... :D
by dovemerpati
24 May 2006, 09:06
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: group terkandas success repeat gng Rajah
Replies: 55
Views: 8770

:D trip kali ni memang bestt...... jom layan rajah lagi..... rob tak bawak durian tapi pikul nanas.....masak lemak cili api nanas ngan ikan talang.... layan....... :D :D bro bengang jom laa layan rajah lagi.... kita tak puas layan view laa..... mari laa........bro bengang kita sesama layan........ta...
by dovemerpati
23 May 2006, 11:01
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: GUNUNG TAHAN FREE..X TIPU PUNYA!!!!!
Replies: 27
Views: 5814

:) ememem freeee ada pepe ker........ mengikut firasat kalo free ni mesti kene jadi porter..... makcik tak sanggup....... :D ememmemem......

cite lee napa tak cite....
by dovemerpati
18 May 2006, 11:15
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: GUNUNG RAJAH
Replies: 61
Views: 11338

canteknyee.... gamboooo teruja nak pegi...... tak kira minggu ni aku mesti naik gak rajah walaupun parut pacat masih berbekas....... ari tu rasa nak membunuh jerk... sebab sesat.......


best nyer... view memang cantikk... korang memang racun aku... kene naik ni......