Search found 189 matches

by rakangunungpenang
23 Jan 2014, 13:48
Forum: Komunikasi & Radio
Topic: HAM dan Gunung
Replies: 22
Views: 1037

Re: HAM dan Gunung

Salam Warga Gunung Online & Salam Rakan Hams Radio Malaysia

Salam Contact Kenal & salam Contact Perdana buat semua warga Hams radio Gunung Online
Operator disini Nine Whiskey Two Seirra Papa Uniform ( 9W2 SPU ) Mohd Shafarizan Farizan From Kepala Batas Pulau Pinang..

Jumpa Dan Jumpa Lagi 73
by rakangunungpenang
15 Jan 2014, 11:42
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Memerlukan Guide Untuk G.Yong Belar pada 17-19 Januari 2014
Replies: 6
Views: 2289

Re: Memerlukan Guide Untuk G.Yong Belar pada 17-19 Januari 2

Penghargaan: Salam Pergunungan&Salam Gunung Online Tuan, Saya ingin memaklumkan bahawa saya telah mendapat khidmat Jurupandu Gunung iaitu Tuan Mizi Belatik kawan saya sendiri,saya pon lupa bahawa beliau boleh membawa pendaki-pendaki gunung.Apa-apa pun kerjasama diberikan oleh pihak tuan-tuan sekelia...
by rakangunungpenang
09 Jan 2014, 21:45
Forum: Khemah
Topic: Cari Geng Skuba Gunung Online
Replies: 37
Views: 7630

Re: Cari Geng Skuba Gunung Online

Salam rakan Selam Skuba, Aku pon ingin berkongsi bersama rakan skuba dalam Gunung Online ni,Setiap tahun kami di ED Scuba buat event di setiap Pulau di Malaysia terutama di Pulau Redang,Tioman,Kapas,Bidong serta di Sabah Makbul dan Simpadan.Setiap tahun kami buat event Selam Skuba iaitu Marine Camp ...
by rakangunungpenang
09 Jan 2014, 14:32
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Memerlukan Guide Untuk G.Yong Belar pada 17-19 Januari 2014
Replies: 6
Views: 2289

Memerlukan Guide Untuk G.Yong Belar pada 17-19 Januari 2014

Salam Pergunungan Dan Salam Gunungonline Tuan. MEMOHON JURUPANDU ARAH GUNUNG YONG BELAR 2161M 1. Merujuk seperti perkara tersebut diatas saya rakangunungpenang ingin memerlukan Guide untuk membawa 6 pendaki yang telah lama tidak mendaki.Kini kami memerlukan seorang Guide yang boleh membawa kami ke G...
by rakangunungpenang
07 Jan 2011, 22:32
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: acara tahunan mendaki gng korbu-gayung kembali lagi
Replies: 207
Views: 16970

Re: acara tahunan mendaki gng korbu-gayung kembali lagi

ramai sangat la pulak...melepas aku mizi...x pa len kali aje.
by rakangunungpenang
31 Aug 2010, 19:07
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: G7-11 Series | Gerah - Bilah (4-7 November - Deepavali)
Replies: 58
Views: 7172

Re: G7-11 Series | Gerah - Bilah (4-7 November - Deepavali)

kayrol.....nanti kalu hang dah kompom nak p gerah jgn lupa kompom dgn aku sama na?insyallah kalu xdak apa masalah aku nak polow trip ni..thanks u.

zan rakangunungpenang
0195240104
by rakangunungpenang
31 Aug 2010, 19:02
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: G7-11 Series | Gerah - Bilah (4-7 November - Deepavali)
Replies: 58
Views: 7172

Re: G7-11 Series | Gerah - Bilah (4-7 November - Deepavali)

baik punyer......insyallah kalu x dak apa melintang aku pollow sama poncho..aku pun akan gerak dari penang,dan mungkin akan gerak sekali dgn kayrol....

zan rakangunungpenang
0195240104
by rakangunungpenang
05 Jun 2010, 08:55
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Explore Royal Belum (3H2M ) 16 Julai Hingga 18 Julai 2010
Replies: 7
Views: 1775

Re: Explore Royal Belum (3H2M ) 16 Julai Hingga 18 Julai 201

insyaallah kali ni anda pergi akan dapat hasilnya.......rezeki kita sume ditangan allah,kalu ada rezeki tu adalah....jangan putus asa. yang mana dapat mengikuti xtiviti kali ini taniah diucapkan dan moga2han allah memberi rezeki berlipat ganda kepada anda.Insyaallah pihak kami akan cuba buat yg terb...
by rakangunungpenang
26 May 2010, 10:23
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Explore Royal Belum (3H2M ) 16 Julai Hingga 18 Julai 2010
Replies: 7
Views: 1775

Re: Explore Royal Belum (3H2M ) 16 Julai Hingga 18 Julai 201

dalam trip ni pon ada trekking gak....kira ke2 nya sekali la....jgn marah ha
by rakangunungpenang
25 May 2010, 23:15
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Explore Royal Belum (3H2M ) 16 Julai Hingga 18 Julai 2010
Replies: 7
Views: 1775

Explore Royal Belum (3H2M ) 16 Julai Hingga 18 Julai 2010

Explore Royal Belum (3H2M) Trip Kaki Pancing 1st day 16JULAI 2010 ( Jumaat ) 0900 : berkumpul di jeti awam pulau Banding : taklimat oleh Guide 0930 : bertolak dengan bot 1130 : sampai di Sungai Kejar / rest / lunch 1330 : trekking ke Sg Ketir 1730 : sampai di Sg Ketir / rest / mandi 2000 : dinner / ...
by rakangunungpenang
26 Mar 2010, 21:25
Forum: Kedai
Topic: March Sale | Part I (SOLD-OUT)
Replies: 21
Views: 2793

Re: March Sale | Part I

Lu memang best la poncho...
gua caya samalu....

gua doakan lu berjaya dlm perniagaan bundle...

zanrakangunungpenang
by rakangunungpenang
25 Mar 2010, 20:30
Forum: Kedai
Topic: March Sale | Part I (SOLD-OUT)
Replies: 21
Views: 2793

Re: March Sale | Part I

nak letak mahal cikit tu boleh...tapi agak2 ler,kalu mahal sangat takot tak laku pulak....

zanrakangunungpenang
by rakangunungpenang
25 Mar 2010, 20:19
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Mount Kinabalu 2010 (31 Mac - 4 April 2010)
Replies: 33
Views: 4637

Re: Mount Kinabalu 2010 (31 Mac - 4 April 2010)

sabar sue...x lari gunung dikejar......
by rakangunungpenang
25 Mar 2010, 20:12
Forum: Klinik Gunung
Topic: Pendakian Luar Negara _SWG09
Replies: 16
Views: 1282

Re: Pendakian Luar Negara _SWG09

zaidi....aku nak ikut

zan rakangunungpenang
by rakangunungpenang
03 Dec 2009, 14:43
Forum: Log Gunung
Topic: BATU PUTEH 24-29 DIS 08
Replies: 15
Views: 785

Re: BATU PUTEH 24-29 DIS 08

letih aku membaca novel batu putih ni yang dikarang oleh abang kamal kita

zan rakangunungepenang
by rakangunungpenang
03 Dec 2009, 00:42
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC SARAWAK - GUNUNG MURUD 2010
Replies: 27
Views: 4357

Re: XPDC SARAWAK - GUNUNG MURUD 2010

No komen....... :cry:
by rakangunungpenang
03 Dec 2009, 00:40
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Oct/Nov/Dec 09 XTVTs?
Replies: 26
Views: 3524

Re: Oct/Nov/Dec 09 XTVTs?

buat p lah xtiviti apa2 pun...janji ada juga program yang nak dijalankan.

hujung tahun ni bnyak cuti hentam saja...... :lol: :mrgreen:
by rakangunungpenang
02 Dec 2009, 12:56
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Masuk Utan Lagi - XPDC Korbu Gayung 31Dec 09- 3Jan 10
Replies: 41
Views: 5668

Re: Masuk Utan Lagi - XPDC Korbu Gayung 31Dec 09- 3Jan 10

teringin aku....lama dah x nek korbu last nek 1995.mcmana rupa korbu x tau la la ni..heheheh
nanti aku try set cuti kalu dapat,kalu bleh aku rojer hang muzs...

zan rakangunungpenang
by rakangunungpenang
30 Nov 2009, 07:39
Forum: Kedai
Topic: Baju: 100th ranking mountain in malaysia
Replies: 134
Views: 11789

Re: Baju: 100th ranking mountain in malaysia

orait thanks :P

zan rakangunungpenang

017-5798895 & 019-5240104
by rakangunungpenang
29 Nov 2009, 11:58
Forum: Kedai
Topic: Baju: 100th ranking mountain in malaysia
Replies: 134
Views: 11789

Re: Baju: 100th ranking mountain in malaysia

ida aku nak gak... 2 helai saiz L dan saiz XL

zan rakangunungpenang
017-5798895&019-5240104
by rakangunungpenang
29 Nov 2009, 11:15
Forum: Kedai
Topic: Used Bag Pack Lowepro Mini Trekker AW (black) - SOLD
Replies: 3
Views: 1109

Re: Used Bag Pack Lowepro Mini Trekker AW (black)

aku melepas daaa....

zan rakangunungpenang
by rakangunungpenang
29 Nov 2009, 11:10
Forum: Kedai
Topic: Used Baju Hujan TNF HyVent DT
Replies: 14
Views: 2148

Re: Used Baju Hujan TNF HyVent DT

lawa gak tu....aku besa jumpa baju ujan mcm hang juai tu,kedai bunder aku fikirkan jaket daaa....aku x tau kata baju ujan,maklumlah sekali pandang ja...hehehe :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
by rakangunungpenang
29 Nov 2009, 10:34
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Kuala Juram-Tahan-Kuala Tahan : Feb 2010
Replies: 58
Views: 7642

Re: Kuala Juram-Tahan-Kuala Tahan : Feb 2010

nanti aku try set cuti......jalu dapat aku joint.

zan rakangunungpenang
by rakangunungpenang
29 Nov 2009, 10:27
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Masuk Utan Lagi - XPDC Korbu Gayung 31Dec 09- 3Jan 10
Replies: 41
Views: 5668

Re: Masuk Utan Lagi - XPDC Korbu Gayung 31Dec 09- 3Jan 10

good luck muzs...

zan rakangunungpenang
by rakangunungpenang
27 Aug 2009, 12:05
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: laksamana trail to penang hill
Replies: 45
Views: 5365

Re: laksamana trail to penang hill

kalu mcm tu.....aku compon ikut sekali...ambik balik angin,dah lama tinggai mendaki ni dan dkt setengah tahun daaa x mendaki.......

zan rakangunungpenang
019-5240104&017-5798895
by rakangunungpenang
27 Aug 2009, 10:43
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: laksamana trail to penang hill
Replies: 45
Views: 5365

Re: laksamana trail to penang hill

aku penah jejak trek laksamana dari bukit apes bt feringgi terus ke penang hill.tahun 1997 dan 1998....sekarang dah 10 tahun x jejak lagi...kalu free bleh la kita jejak sama2...trek best,bleh jumpa check point water rain bnyak gak la..tak terkira aku.

zan rakangunungpenang
by rakangunungpenang
10 Jul 2009, 20:34
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Chamah-Ulu Sepat 13-18 Ogos 2009
Replies: 64
Views: 4337

Re: Chamah-Ulu Sepat 13-18 Ogos 2009

trip yang bagus.......

harap dapat sambutan dari semua pendaki.

zan rakangunungpenang
by rakangunungpenang
10 Jul 2009, 20:30
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: EXERCISE - Air Terjun Lopoh, Ulu Langat
Replies: 14
Views: 2249

Re: EXERCISE - Air Terjun Lopoh, Ulu Langat

memang la best mandi tengah malam kalu dah panas...tapi kalu nak buat aktiviti mandi malam kui 12pagi bg tau la...aku nak joint sama..asyik dok mandi air kolam apanas ja tengah2 malam..sekali sekala nak jugak mandi air terjun waktu tengah malam.....hahahaha. :lol: :lol: :lol: :mrgreen: zan rakangunu...
by rakangunungpenang
05 Jul 2009, 04:40
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: EXERCISE - Air Terjun Lopoh, Ulu Langat
Replies: 14
Views: 2249

Re: EXERCISE - Air Terjun Lopoh, Ulu Langat

salam ajon...agak2 la kalu nak mandi ooiii...bukan sampai pukui 12am? :lol: :lol: :lol:

heheheheh................12pm daaaa..
by rakangunungpenang
05 Jul 2009, 04:37
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: EXERCISE - Air Terjun Lopoh, Ulu Langat
Replies: 14
Views: 2249

Re: EXERCISE - Air Terjun Lopoh, Ulu Langat

salam bingai....tak sejuk ka mandi pukui 12am?hahahahahah :lol: :lol: :lol: :lol:

zan rakangunungpenang
by rakangunungpenang
04 Jul 2009, 21:49
Forum: Kedai
Topic: Dapur petak rm60.00
Replies: 71
Views: 6628

Re: Dapur petak rm60.00

kalu aku nak..aku rojer terus hang nadir.
dalm perhatian....heheheh

zan rakangunungpenang
019-5240104&017-5798895
by rakangunungpenang
23 Mar 2009, 09:59
Forum: Isu & Gossip
Topic: Rakan SAR kita terlibat dalam kemalangan
Replies: 62
Views: 8842

Re: Rakan SAR kita terlibat dalam kemalangan

takziah dan alfatihah buat seluruh keluarga suraya.. aku dah p hospital tapah untuk melihat jenazah suraya kat hospital tapah semasa aku on way balik dari kuala lumpur tapi x sempat..aku lambat sejam,cuma aku dapat sempat melawat EG hospital tapah,combat hospital kampar dan asma hospital ipoh..walup...
by rakangunungpenang
23 Mar 2009, 09:44
Forum: Papan Notis (Malam Gala Gunung Online 14 April 2018)
Topic: Al-Fatihah buat Suraya
Replies: 100
Views: 22442

Re: Al-Fatihah buat Suraya

alfatihah

zan rakangunungpenang
by rakangunungpenang
27 Feb 2009, 21:43
Forum: Isu & Gossip
Topic: Sukarelawan SAR warga Gunung
Replies: 43
Views: 7249

Re: Sukarelawan SAR warga Gunung

insyaallah kami semua warga GO sentiasa berdoa dan membantu setakat mana yang kami mampu untuk abng mu si hassan.....kita berdoa agar pasukan2 penyelamat serta rakan2 gunung dapat membantu sessi menyelamat dan mencari abng mu si hassan. yaallah kau berikanlah kekuatan dan kesabaran kepada keluarga h...
by rakangunungpenang
26 Feb 2009, 11:32
Forum: Isu & Gossip
Topic: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?
Replies: 377
Views: 53684

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

aku sponsor ubat-ubatan...panadol,piriton,ubat tahan sakit,ubat cirit birit serta peralatan yang perlu untuk rawatan luka2...aku pass pada melati...ubat tahan mati habis stock.harap maklum.insyaallah esok atau lusa melati hantar...harap maaf sekali lagi aku x dapat nak bersama2 untuk menjayakan sess...
by rakangunungpenang
25 Feb 2009, 09:01
Forum: Isu & Gossip
Topic: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?
Replies: 377
Views: 53684

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

insyaallah aku try apply cuti untuk sama2 membantu dlm SAR untuk membantu mencari hasan..................buat masa ni aku sibuk lagi,aku minta maaf.insyaallah aku berdoa dari jauh untuk hasan.amin...

zan rakangunungpenang
by rakangunungpenang
24 Feb 2009, 11:38
Forum: Isu & Gossip
Topic: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?
Replies: 377
Views: 53684

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

ya allah,selamatkan hassan...marilah kita sama2 membaca surah yasin dan selamatkanlah kwn seperjuangan kita di pergunungan.aku harap hasan selamat.

zan rakangunungpenang
by rakangunungpenang
20 Feb 2009, 15:28
Forum: Isu & Gossip
Topic: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?
Replies: 377
Views: 53684

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

semoga beliau dapat ditemui dgn para2 penyelamat2 dari pelbagai agensi dan juga kakitangan kerajaan yang bertugas mencari dan menyelamat kwn kita yang hilang di gunung...........kita harus ambik iktibar dan sama2 lah kita berdoa supaya dia dlm keadaan selamat. dah bnyak kes pendaki2 gunung sesat di ...
by rakangunungpenang
17 Feb 2009, 15:14
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: MasukUtanLagi-G.Carlie-3Bdries-YBelar(March) - diTangguh
Replies: 65
Views: 6610

Re: Masuk Utan Lagi - G.Carlie-3Boundaries-G.YBelar freee(March)

bulan2 akan datang kan bnyak lagi...set betoi2 date tu muz....jgn kelam kabut tak lari gunung dikejar....

zan rakangunungpenang
019-5240104&017-5798895