Search found 224 matches

by Along-X
19 May 2011, 00:12
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Walimatul urus Along-X & Shikin
Replies: 3
Views: 971

Walimatul urus Along-X & Shikin

Assalamualaikum.. Saya Ingin Menjemput Semua Warga Gunung Untuk menghadiri Majlis Persandingan Saya Pada 12 Jun 2011 Di Alamat E2-502 Enggang Apartment Jalan Idaman 6 68100 Batu Caves Selangor (Belakang Hospital Selayang & Dekat IPD Gombak) Untuk View Kad & map http://1.bp.blogspot.com/-XT72qIGaqAo/...
by Along-X
13 Jan 2011, 01:12
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Salam perkenalan dari putrajaya
Replies: 9
Views: 1689

Re: Salam perkenalan dari putrajaya

welkam to GO
aktifkan durimu
by Along-X
13 Jan 2011, 01:11
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: salam perkenalan
Replies: 2
Views: 719

Re: salam perkenalan

welkam to GO
aktifkan dirimu
by Along-X
13 Jan 2011, 01:11
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: salam perkenalan GO
Replies: 4
Views: 944

Re: salam perkenalan GO

welkam to GO
aktifkan dirimu

sila kenalkan diri anda... ramai yg nak kenal siapa anda
by Along-X
13 Jan 2011, 01:08
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Salam warga GO
Replies: 2
Views: 826

Re: Salam warga GO

w'salamz
welkam to GO
aktifkan dirimu
by Along-X
13 Jan 2011, 01:07
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Konichiwaa~
Replies: 2
Views: 644

Re: Konichiwaa~

welkam to GO
aktifkan dirimu
by Along-X
03 May 2010, 16:20
Forum: Klinik Gunung
Topic: Tip dalam hutan (wallah hua'lam)
Replies: 43
Views: 2060

Re: Tip dalam hutan (wallah hua'lam)

aku penah dulu hampir tersesat dan lost kat yong yap... masa tu group mmg dah pecah2.. sebab keadaan yg hujan... aku group depan skali... sampai pondok 1 rehat.. dalam setengah jam group 2 sampai... then dah nak maghrib group yg belakang tak sampai2 lagik.. hari dah nak maghrib.. aku n member aku wa...
by Along-X
03 May 2010, 16:06
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Karrimor Trip : Chemerong-Berembun-Lansir 28-30may 2010
Replies: 101
Views: 10914

Re: Karrimor Trip : Chemerong-Berembun-Lansir 28-30may 2010

aku ade karrimor 30L je.... boleh kan...hahahahaa
by Along-X
03 May 2010, 15:59
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: salam kekiri kekanan
Replies: 3
Views: 835

Re: salam kekiri kekanan

Salam Polik... Sila kenalkan Diri..
Ini Formatnya.. Orang Lain Pun nak tau Anda Dari mana..
Thank
Kerjasama Anda Amat Dihargai


Nama :
Jantina :
Tarikh Lahir :
Tempat tinggal :
Kelab :
by Along-X
03 May 2010, 15:43
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: MAY 2010 - Tahun Melawat Sabah ::Tambuyukon & Trusmadi::
Replies: 42
Views: 4518

Re: MAY 2010 - Tahun Melawat Sabah ::Tambuyukon & Trusmadi::

aku gi 9-12 nie nanti... ramai eak naik ini bulan... :P mau pecah trek...kekeke
by Along-X
19 Oct 2009, 17:01
Forum: Kedai
Topic: Baju: 100th ranking mountain in malaysia
Replies: 134
Views: 11789

Re: Baju: 100th ranking mountain in malaysia

Sid..
Sais "S" Sebijik...
by Along-X
02 Oct 2009, 18:00
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: RAE 2009-2 - 16 December 2009
Replies: 50
Views: 4802

Re: RAE 2009-2 - 16 December 2009

saya pun nak amek exam...
udah isi form tapi tak leh nak anta lagi sebab form tinggal kat umah...
gaji lum masuk2 lagi nie...
tunggu la 12oct aku balik baru leh anta form...

hope dapek la amek exam nie...
by Along-X
02 Oct 2009, 17:55
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: RAYA RIMBA (RnR 2009) 3-4 Oktober 2009
Replies: 132
Views: 10809

Re: RAYA RIMBA (RnR 2009) 3-4 Oktober 2009

waaaaaaaaaaaaa...
culik la aku wei..
bawak aku............
by Along-X
02 Oct 2009, 17:53
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Majlis Rumah Terbuka
Replies: 4
Views: 1512

Re: Majlis Rumah Terbuka

Menu Masih Dalam Perbincangan Bersama Keluarga...
Insya'allah Menu Yang Menyelerakan...

kekekeke :lol:
by Along-X
25 Sep 2009, 10:35
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Majlis Rumah Terbuka
Replies: 4
Views: 1512

Majlis Rumah Terbuka

Bismillahirrohmanirohim... Assalamualaikum, Saya Seperti Yang Anda Kenali, Ingin Menjemput Rakan2 Sepergunungan, Rakan2 Outdoor, Rakan2 Kolej, Dan Semua Yang Mengenali Saya Ke Majlis Rumah Terbuka Saya. Lokasi : E2-502, Enggang Apt, Jalan Idaman 6, 6810...0 Batu Caves, Selangor ( Berdekatan Hospital...
by Along-X
25 Sep 2009, 10:25
Forum: Papan Notis (Malam Gala Gunung Online 14 April 2018)
Topic: Tawaran untuk menjadi Moderator Gunung Online
Replies: 35
Views: 8131

Re: Tawaran untuk menjadi Moderator Gunung Online

Bagi je Kat Saper2 Yang Tau Tanggungjawan N On9 Selalu
by Along-X
19 Mar 2009, 19:30
Forum: Isu & Gossip
Topic: sembang SAR Yong Yap
Replies: 259
Views: 40984

Re: sembang SAR Yong Yap

ape yg ko geram along??
xde pape la reen...
saje je..
by Along-X
19 Mar 2009, 19:09
Forum: Isu & Gossip
Topic: sembang SAR Yong Yap
Replies: 259
Views: 40984

Re: sembang SAR Yong Yap

betul tu kak ina...
saya pun hope begitu la..
selamat pergi selamat balik...
insya'allah... Allah s.w.t sentiasa disisi kita...
kita perlu tawakal n usaha

tapi kkdang geram gak..
:tembak:
by Along-X
19 Mar 2009, 19:05
Forum: Arkib SAR ø YongYap
Topic: UPDATE Operasi SAR
Replies: 153
Views: 5124

Re: UPDATE Operasi SAR

buat je zam... mntak maaf tak dapat bersama untuk SAR tuk terakhir b4 ops dihentikan tuk seketika dan aku hope bukan tuk dihentikan tuk selamanya... minggu nie aku ader midterm exam pada hari ahad.. ikutkan hati mmg nak turun.. tapi apakan daya... aku ade tangungjawab.. mmg marah gak, apsal la kolej...
by Along-X
19 Mar 2009, 18:48
Forum: Isu & Gossip
Topic: sembang SAR Yong Yap
Replies: 259
Views: 40984

Re: sembang SAR Yong Yap

Aku pun setuju dengan Bett tue... Tak bermakna tak pergi tolong bermakna anda tak menyumbang. Dan paling best kalu yg tak pergi SAR tue tak la pada masa yg sama ada pulak masuk utan pergi XPDC lain... Pelik jugak.. kalu takda masa tkda tenaga, tkda duit tapi ada masa gie XPDC lain. Walhal masa tu l...
by Along-X
16 Mar 2009, 11:55
Forum: Papan Notis (Malam Gala Gunung Online 14 April 2018)
Topic: Al-Fatihah buat Suraya
Replies: 100
Views: 22442

Re: Al-Fatihah buat Suraya

salam saudara Jenal, apa kata anda meletakkan gambar arwah, kerana ada yang bertanya suraya maner
atau saper2 yg ada gambar, letak je gambar arwah tuk tatapan kawan2 yg kenal, tidak kenal, atau tertanya2 suraya maner..
terima kasih
by Along-X
11 Mar 2009, 13:44
Forum: Kedai
Topic: Jualan Amal Palestin - tshirt+sticker utk warga gunung
Replies: 78
Views: 9378

Re: Jualan Amal Palestin - tshirt+sticker utk warga gunung

ADUYAI..
TERLUPA PLAK TENTANG BAJU NIE..
SIBUK NGAN ASAN JE..
HUHUU...
by Along-X
02 Mar 2009, 19:34
Forum: Isu & Gossip
Topic: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?
Replies: 377
Views: 53684

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

maaf semua, sejak balik harituh, senyap aja.... hati nak ke cameron lagi, berkampung sana pun elok.... tapi apakan daya, aku pun ada tanggungjawab..... InsyaAllah , kalau kerje dapat disettlekan, nanti saya gi balik ke cameron. Semoga Hassan Selamat sama la kita nadir ikutkanhati mmg nak join SAR t...
by Along-X
02 Mar 2009, 18:22
Forum: Arkib SAR ø YongYap
Topic: UPDATE Operasi SAR
Replies: 153
Views: 5124

Re: UPDATE Operasi SAR

a'ah bila nak gi...?
mana la tau kot kot leh folow
:P

** mcm la amal ibadat aku ni cukup.. huhuhu..
**berdoa, bacaan yasin n semayang hajat backup dari lojing ok kot..? :P
by Along-X
27 Feb 2009, 17:20
Forum: Isu & Gossip
Topic: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?
Replies: 377
Views: 53684

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

insya'allah malam nie aku turun lojing bersama rakan2 yang lain...
tapi tidak dapat menyertai SAR team sebab cuti saya tidak approve dan kena beku sampai hujung bulan 3
insya'allah akan diusahakan untuk menyertai SAR team///
by Along-X
26 Feb 2009, 18:53
Forum: Arkib SAR ø YongYap
Topic: UPDATE Operasi SAR
Replies: 153
Views: 5124

Re: UPDATE Operasi SAR

esok malam saya akan ke lojing bersama2 denganyg lain sampai hari ahad..
saya akan embantu sekadar mana sya mampu selama 2 hari saya disana kerana masalah cuti saya wat masa ini...
by Along-X
26 Feb 2009, 18:28
Forum: Isu & Gossip
Topic: Sukarelawan SAR warga Gunung
Replies: 43
Views: 7249

Re: Sukarelawan SAR warga Gunung

Saya akan turut serta untuk ke lojing pada jumaat malam...
danbalik pada hari ahad...
saya masalah dalam mengambil cuti kerana semua staff cuti dibekukan sehingga hujung bulan 3..
saya akan cuba mengambil cuti, jika berjaya saya akanturun padang...
by Along-X
24 Feb 2009, 19:55
Forum: Isu & Gossip
Topic: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?
Replies: 377
Views: 53684

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Salam... Lama xdapat apa apa info tentang asan... aku mintak maaf tidak dapat memberi tenaga untuk SAR team cuti aku telah dibekukan sehingga hujung bulan 3 kerana terlalu banyak order dan aku pun terpaksa stay opis sampai malam2... tapi apa pun, jika asan masih belum ditemui, aku tetap akan TURUN P...
by Along-X
19 Feb 2009, 16:30
Forum: Isu & Gossip
Topic: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?
Replies: 377
Views: 53684

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

INFO TERKINI

19 - 2 -09 -- 4:18pm

Dapat Kesan Tapak Kasut Mangsa Turun Menghala Ke Trek Kuala Mu. Sekarang Team Dari Puncak Mula Turun Ikut Kesan Jejak Mangsa

Info Dari :
- ROB -
by Along-X
16 Feb 2009, 12:36
Forum: Kedai
Topic: karrimor,airspace, 35-for sale
Replies: 2
Views: 963

Re: karrimor,airspace, 35-for sale

Maaf encik daun,

apa kata anda perkenalkan diri dulu..
jgn main redah je nak jual beli disini..


**tak kenal maka tak cinta
by Along-X
06 Feb 2009, 17:33
Forum: Khemah
Topic: Air Terjun/Jeram yang tersembunyi @ hilang
Replies: 21
Views: 3983

Re: Air Terjun/Jeram yang tersembunyi @ hilang

aiyark.. hari kamis ka...? org keje da.. masuk ikut FRIM...? aku penah try masuk ana ikut trek dari kolam kat bawah tuer.. last skali aku jumpa tangki n janbatan gantung yg agak tinggi.. then aku patah balik sebab tak der wat apa apa preparation pada masa tuer.. kalau nak masuk frim skang nie kena b...
by Along-X
06 Feb 2009, 14:42
Forum: Kedai
Topic: Jualan Amal Palestin - tshirt+sticker utk warga gunung
Replies: 78
Views: 9378

Re: Jualan Amal Palestin - tshirt+sticker utk warga gunung

Tahniah atas usaha kalian..
aku pun ade gak terpikir tuk wat derma tuk Gaza nie..
tapi tak tau cam ne nak wat... tuk warga gunung (outdoor)
apa pun aku support usaha korang...

aku mau sehelai -- Saiz S (Cute) kekeke
by Along-X
30 Jan 2009, 10:33
Forum: Kedai
Topic: JUALAN NAK BAGI2 HARNESS BLACK DIAMOND
Replies: 4
Views: 1474

Re: JUALAN NAK BAGI2 HARNESS BLACK DIAMOND

Bro petzlkl..... boleh ke kitaorg nak tinguk2. Ni kira kedai ke? store ke? camne eh? Bukan ape, boleh test tinguk camne. hehe

Black Diamond Momentum itu mcm menarik. Baru ka 2nd hand?

itu la..
aku pun ingat nak sambar sebijik la..
by Along-X
30 Jan 2009, 10:32
Forum: Kedai
Topic: PETZL, BEAL & FIVETEN 20% OFF
Replies: 24
Views: 3363

Re: PETZL, BEAL & FIVETEN 20% OFF

Abang petzlkl..... itu 5ten gambit after diskaun brape eh. Ingat nak pecah tabung... hehehe :lidah: :lidah:
yon suke men lidah erk..? :mrgreen: xbaik tau..huhu..
5.10 Gambit retail after less RM360/=
tp tggl saiz 7us = 6uk

sejak dua menjak nie Yon mmg suke main lidah..
:kah: :kah: :tembak:
by Along-X
30 Jan 2009, 10:31
Forum: Kedai
Topic: PETZL, BEAL & FIVETEN 20% OFF
Replies: 24
Views: 3363

Re: PETZL, BEAL & FIVETEN 20% OFF

rasa mcam nak sambar harnes jerk...
nanti la datang sana jenguk2..
:P
by Along-X
28 Jan 2009, 13:50
Forum: Log Gunung
Topic: XPDC CHAMAH - ULU SEPAT (22 - 27HB JAN 2009) - SUCCESS!!!
Replies: 38
Views: 1489

Re: XPDC CHAMAH - ULU SEPAT (22 - 27HB JAN 2009) - SUCCESS!!!

tahniah semua...
ramai yg dah grad..
aku gak lum gard..
tapi tu semua tak penting..
apa pun thniah sekali lagi kerana berjaya tawan CUS..

:tembak: