Search found 20 matches

by ezit
13 Mar 2013, 23:07
Forum: Khemah
Topic: Hutan Simpan Air Hitam, Puchong
Replies: 28
Views: 10368

Re: Hutan Simpan Air Hitam, Puchong

Lagi satu, sebenarnya setiap tahun UPM akan buat open program utk org awam masuk. Boleh trekking sampai dalam, sampai lagoon and sometimes sampai permatang kumbang. Dan juga ada program penanaman pokok, time ni pun sapa join, boleh request utk trekking sampai dalam.. So sapa yg betul2 nak masuk tu, ...
by ezit
13 Mar 2013, 22:43
Forum: Khemah
Topic: Hutan Simpan Air Hitam, Puchong
Replies: 28
Views: 10368

Re: Hutan Simpan Air Hitam, Puchong

Saya tak pandai menyimpul-nyimpul ni bang, hehe.. Posting ni bukan keluhan, Saya bukan sapa2 utk judge atau tegur org, tp TIBA-TIBA sy rasa bertanggungjawab utk menyampaikan. main reason sbb sy kurang selesa tgk ada antara kawan2 yg mcm bangga bgtau dapat masuk area ni. Pegawai yg jaga kawasan mmg x...
by ezit
12 Mar 2013, 18:52
Forum: Khemah
Topic: Hutan Simpan Air Hitam, Puchong
Replies: 28
Views: 10368

Re: Hutan Simpan Air Hitam, Puchong

setuju dgn semua yg di atas. Saya tak tau sejarah htn ni dulu2..hanya start blaja di hutan ni dr tahun 2001. Penilaian saya hny dr thn 2001 sampai 2013 ni, tp apa yg jelas mmg nampak sgt perubahan dia. Thn 2001 dulu, keliling tu sejuk lg mata memandang..2 thn kemudian gondol kelilingnya..calar balar...
by ezit
11 Mar 2013, 11:43
Forum: Khemah
Topic: Hutan Simpan Air Hitam, Puchong
Replies: 28
Views: 10368

Re: Hutan Simpan Air Hitam, Puchong

hehe kalau geng sulu masuk, kita ada org asli special force..lawan pakai sumpit je...sharp shooter tu =D

Mmg byk isu hutan ni. Antara land development, conservation & juga social needs. Agak kompleks juga.
Btw thanks atas perhatian.
by ezit
10 Mar 2013, 23:37
Forum: Khemah
Topic: Hutan Simpan Air Hitam, Puchong
Replies: 28
Views: 10368

Hutan Simpan Air Hitam, Puchong

Greetings! Assalamualaikum dan salam sejahtera. Sejak dahulu, saya sering melihat ada kawan2 yg share di fb tentang HSAH, ada yg letak gambar dan log perjalanan,ada yg hanya sekadar share sekeping gambar dan rahsiakan lokasi sebab saya percaya ramai di sini yg 'aware' bhw kawasan ini adalah kawasan ...
by ezit
05 Aug 2012, 12:14
Forum: Isu & Gossip
Topic: Compressed Trip
Replies: 16
Views: 5562

Re: Compressed Trip

Ya lah..tepuk dada tanya selera- dan TANYA BADAN. Hiking utk apa...? Ada yg santai nak feel the nature- nak naik Nuang 5 hari pun x salah Ada yg nak test endurance- Compress V2 jd 2 hari Pun x salah (Contoh) Ada yg nak fit kan dgn cuti , etc.. Yg penting kene tau objective, tau kemampuan diri & ikut...
by ezit
29 Feb 2012, 10:12
Forum: Kedai
Topic: tshirt, jacket n sweater bundle mau tolak....
Replies: 5
Views: 2950

Re: tshirt, jacket n sweater bundle mau tolak....

berminat..nak adress and nama full nak pos duit hehe
by ezit
28 Feb 2012, 11:01
Forum: Isu & Gossip
Topic: Sejuk tujuh jam atas gunung
Replies: 14
Views: 4534

Re: Sejuk tujuh jam atas gunung

santubung takde gaid pun insyaalh boleh sampai sebab banyak signbod and trek clear, TETAPI byk jugak part2 yg bahaya, main tali2 and tangga. Silapnya, diorg over kompiden and under estimate itu gunung, dan amik mudah.
by ezit
25 Feb 2012, 17:35
Forum: Isu & Gossip
Topic: Sejuk tujuh jam atas gunung
Replies: 14
Views: 4534

Re: Sejuk tujuh jam atas gunung

Pengajaran. Basic knowledge. Benda yang mudah tak boleh diambil mudah. Betulkan saya jika saya salah. 1. Personal basic equipments (Head lamp/makanan rgn/lite windbreaker/pisau/ubat) mesti SENTIASA bawak even kita plan nak hike utk 1-2jam. 2. Pace vs time management sgt penting... utk day hike espec...
by ezit
22 Feb 2012, 12:48
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Fuji- Hiking buddy needed
Replies: 22
Views: 5221

Re: Gunung Fuji- Hiking buddy needed

achik84 wrote:"bro" ezit....kim salam kat doremon ek...cukup cuti tahunan, aku roger hang..hahhahaha
Achik mana kah ini? Nama penuh pelis...kompius gua :roll:
by ezit
22 Feb 2012, 12:45
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Fuji- Hiking buddy needed
Replies: 22
Views: 5221

Re: Gunung Fuji- Hiking buddy needed

Hehe baidawei kakak bukan abang. :oops: Mmg ada yg boleh bawak tapi berbayar and mahaaaaaaaal. Tapi ni tgh cari network lagi ni kalau2 ada group naik, leh tumpang nyelit. Saya pun tak suka sebenarnya trek sesak2. Encik Sharul ada experience winter climb? Saya takde langsung...tu yg plan nak try Mac ...
by ezit
22 Feb 2012, 10:25
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Fuji- Hiking buddy needed
Replies: 22
Views: 5221

Re: Gunung Fuji- Hiking buddy needed

alamak kensel ke.. baru je plan nak melawat doremon :lidah: Bukan kensel....pospon...Boleh naik time ni tapi kene pakai guide..sebab kita tak xde experience winter climb. and gaidnye SUPER expensive..leh p Umrah 2 kali gitu harganya... 8) Tapi anytime kalau nak hiking area sini feel free to rojer s...
by ezit
21 Feb 2012, 17:42
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Fuji- Hiking buddy needed
Replies: 22
Views: 5221

Re: Gunung Fuji- Hiking buddy needed

ngeh2...Abg Yoshida yer..

Ok..baru dapat reply dari pihak berwajib..TIDAK DIGALAKKAN climb Fuji time ni KECUALI profeshenel climbers dan cukup equipments. sbb berkemungkinan masih ada snow area sana and angin kuat...

ni yg x best gunung2 ada season ni..lama benor nak tunggu open season nye :tembak:
by ezit
21 Feb 2012, 15:38
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Fuji- Hiking buddy needed
Replies: 22
Views: 5221

Re: Gunung Fuji- Hiking buddy needed

Hangar 18 wrote:tk pe. dia lama lagi dok Jepang. tunggu lain tahun le pi Mount Fuji tu. hehe.

pas turun pi car boot sales cari evisu yamane.

Abg fendi, tahun depan gunung Fuji tutup..!hehe
by ezit
21 Feb 2012, 15:17
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Fuji- Hiking buddy needed
Replies: 22
Views: 5221

Re: Gunung Fuji- Hiking buddy needed

roket* wrote:kah kah kah, "BRO" pastu "BANG" plak. Mak Cik Power duk Jepang terus tukar jantina. :lidah:

menarek babe, kena tengok pendapatan semasa sebulan dua nie. hehe.
ehehe..segan aku tersipu-sipu terus..jom ar beb..!yen tgh turun ni :pig:
by ezit
21 Feb 2012, 15:16
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Fuji- Hiking buddy needed
Replies: 22
Views: 5221

Re: Gunung Fuji- Hiking buddy needed

macam menarik..hujung March tu 30-31hb ke.. & total bajet hangus berapa bang? Ya 30-31Mac. Bajet hangus x kira lagi. Tapi anggaran utk selesa satu hari makan+transport = max Rm150/day (ni MAX, termasuk emergency cost..minimum can be as low as RM30) Backpackers hostel plg murah boleh dapat around rm...
by ezit
21 Feb 2012, 11:51
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Fuji- Hiking buddy needed
Replies: 22
Views: 5221

Re: Gunung Fuji- Hiking buddy needed

Kalau tlg translate kan citer naruto bleh?? berapa hari ni pg dan berapa duit nk bwk broo? Baru level Iqra ni..Naruto kasi masa setahun lagi.hehe.. Plan nak p p area Fuji 3h2mlm je..sbb weekdays saya skolah. Naik Fuji mcm naik kinabalu, start awal pagi, nite trekking utk tgk sunrise. esoknya leh da...
by ezit
21 Feb 2012, 11:49
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Fuji- Hiking buddy needed
Replies: 22
Views: 5221

Re: Gunung Fuji- Hiking buddy needed

matsaiko wrote:cayalah "BRO" ezit :lol:
Hehe..Jom abg Reen...boring la xde geng.. :twisted: =)
by ezit
21 Feb 2012, 10:01
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Fuji- Hiking buddy needed
Replies: 22
Views: 5221

Gunung Fuji- Hiking buddy needed

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Dear all, i'm planning to climb up Gunung Fuji insyallah hujung Mac 2012. Insyaalh time tu tgh musim sakura di area Fuji. Pada masa ni, saya tengah kumpul info and tanya advice org2 yg biasa naik..suitability musim and etc. To those who might be interested, Saya ...
by ezit
09 Jan 2012, 16:06
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Please register here
Replies: 1312
Views: 200642

Re: Please register here

Nama : Azita Zawawi
Jantina :Perempuan
Tarikh Lahir : 24 Jan 1984
Tempat tinggal : Okinawa, Jepun
Kelab :Tiada

Assalamualaikum & salam perkenalan, saya rindu hutan tropika :roll: =)