Search found 11 matches

by sangnarasapurba
01 Nov 2012, 05:35
Forum: Khemah
Topic: Siapa nak belajar2 mancing..
Replies: 52
Views: 12250

Re: Siapa nak belajar2 mancing..

seper4alif wrote:KENYIR open for payment..

rm200 for makan dan boat 4 hari 3 malam bulan 12 sabtu sampai selasa 1 jan 2013
kenderaan antok antok......

tentatif ::: mancing makan tido nyelam berenang clibing trecking dan entah apa apa entah

Kompom jadik ke nih bro?
by sangnarasapurba
30 Oct 2012, 04:48
Forum: Isu & Gossip
Topic: LESEN GUIDER..
Replies: 85
Views: 21172

Re: LESEN GUIDER..

terbaekkkkk
by sangnarasapurba
20 Oct 2012, 02:43
Forum: Isu & Gossip
Topic: Persoalan2 di Minda Gunung
Replies: 17
Views: 4348

Re: Persoalan2 di Minda Gunung

hang siam kaa? buleh tulong carik kan kat aku satu set tajung ukir gading dok? hee hee... bilah kusriwo, buleh tokchu buleh, alang pon oky juge... janji hulu ngan sarung tajung atau bangsa agung... heehehehe plssssssss hehehe... pak aku siam aku jadi siam gak la... huhuhu huih... hang nak menurun t...
by sangnarasapurba
19 Oct 2012, 01:28
Forum: Isu & Gossip
Topic: Persoalan2 di Minda Gunung
Replies: 17
Views: 4348

Re: Persoalan2 di Minda Gunung

1) Nama kemsait yang berubah2 Rasanya kes dah tutup nih. Bubuh la nama apapun, janji publish kat site tu sendiri. kalau byk nama tag jadi = ini kemsait xxx @kemsait yyy@kemsait zzz. geng GO panggil kemsait tu xxx. Geng orang asli mana tau panggil kemsait apa plak. 2) Tag2 di puncak gunung Utk memenu...
by sangnarasapurba
17 Oct 2012, 18:11
Forum: Pandu Arah
Topic: Bagaimana untuk menentukan kedudukan kita.
Replies: 38
Views: 2927

Re: Bagaimana untuk menentukan kedudukan kita.

trimas kaseh, otai orga. Apsal forum cam senyap jer kebelakangan nih? Sumerang naek gunung everest ke? hehe
by sangnarasapurba
08 Oct 2012, 01:55
Forum: Pandu Arah
Topic: Bagaimana untuk menentukan kedudukan kita.
Replies: 38
Views: 2927

Re: Bagaimana untuk menentukan kedudukan kita.

Yang pakai pengiraan tu Kapten Kapal . Base kita belayar kearah mana berapa jam dan kelajian kapal kita macam 20 not ke. Ada satu cermin besar dan ada peta disitu. Kita tandakan darimana kita belayar... arahnya dan jamnya. Jadi kita tahu kedudukan kita. Itu jaman aku belajo bawak kapal taun 80 an. ...
by sangnarasapurba
08 Oct 2012, 01:05
Forum: Pandu Arah
Topic: Bagaimana untuk menentukan kedudukan kita.
Replies: 38
Views: 2927

Re: Bagaimana untuk menentukan kedudukan kita.

Salam.. tumpang menyampuk sbb bab ni mmg menarik minat aku utk berkongsi sekupang dua apa yg aku tau... Otai², hamba minta izin.. hehehe anak cucu nk tompang belajar. Kalau salah tolong jolokkan. OK, first, aku rasa yg sedara span tanyakan tu boleh diselesaikan dgn teknik yg dipanggil location fixin...
by sangnarasapurba
06 Oct 2012, 09:20
Forum: Klinik Gunung
Topic: Teknik asas atau etika keselamatan ketika berjalan/trekking
Replies: 19
Views: 1686

Re: Teknik asas atau etika keselamatan ketika berjalan/trekk

Emm... petua yg saya dah lama amalkan terutamanya apabila solo trekking dalam hutan adalah, 1. Apabila mula masuk ke hutan agak² pejalanan dah sepuluh minit, saya berhenti dulu kira2 pipe satu bowl atau rokok sebatang. - Duduk diaaaaaaam jer, look and listen , sambil make sure stokin, kasut, baju da...
by sangnarasapurba
06 Oct 2012, 08:40
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Program Mendaki Gunung Kinabalu 14-16 June 2013
Replies: 20
Views: 7550

Re: Program Mendaki Gunung Kinabalu 14-16 June 2013

Byk kali time aktiviti yg best camni, aku x leh pi... kesiaaaaaan aku. Anyway, for those who will go. Chayokk and semoga selamat semuanya.
by sangnarasapurba
03 Oct 2012, 13:02
Forum: Kedai
Topic: Majlis Berbuka Puasa Gunung Online - 11 Ogos 2012
Replies: 8
Views: 9676

Re: Majlis Berbuka Puasa Gunung Online - 11 Ogos 2012

tak dan dah aku... huahuahua
by sangnarasapurba
17 Dec 2011, 15:02
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Please register here
Replies: 1312
Views: 168045

Re: Please register here

Nama : Mohd Hafiz
Tarikh Lahir : 24 Nov 1980
Tempat tinggal : Kepong
Kelab : Bebas