Search found 18 matches

by lens
22 Jun 2013, 22:07
Forum: Isu & Gossip
Topic: Are you alright? Yes!
Replies: 5
Views: 2194

Re: Are you alright? Yes!

hmmm bila pk balik mungkin elok jgn diulang cerita ni. mod mungkin blh tlg delete kan. :/
by lens
22 Jun 2013, 21:56
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Pengalaman mendaki Gunung Trus Madi (laluan ketiga)
Replies: 6
Views: 3925

Re: Pengalaman mendaki Gunung Trus Madi (laluan ketiga)

sambung cerita- akhirnya sy tiba di tapak perkhemahan kami yg berada pada paras kira2 1800m. terkejut jg tgk keadaan tapak perkhemahan kat sini... kwsan terbuka dgn pasir/tanah dan batuan kecil, cuma beberapa pohon renik mampu tumbuh kat sini sebab angin dan hujan sentiasa mengikis tanah sini sampai...
by lens
22 Jun 2013, 21:04
Forum: Isu & Gossip
Topic: Are you alright? Yes!
Replies: 5
Views: 2194

Are you alright? Yes!

pagi tadi semasa mendaki sebuah bukit, sy ingat kwn sy dah salah jalan lalu sy call out "wooo hoo" kpdnya. masa tu sy tak nampak dia kat mana tp bunyi mcm beberapa meter dr sy je. dia respon. tiba2 sy terdengar bunyi seperti batu besar jatuh dari lereng, sy ingat kwn terjatuh jadi sy cepat2 bertanya...
by lens
21 Jun 2013, 13:39
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Pengalaman mendaki Gunung Trus Madi (laluan ketiga)
Replies: 6
Views: 3925

Re: Pengalaman mendaki Gunung Trus Madi (laluan ketiga)

-sambung- tempat ni mmg bnyk pacat. nasib baik kami pergi pada musim kering, jadi kurang sikit. tp sy dpt bayangkan klu musim hujan sudah tentu penuh dgn pacat sebab kat tepi jalan yg dilalu kereta dan motosikal pun ada pacat! ubat sakit perut yg sy bawa mmg tak berkesan, maka tidak tidurlah sy sepa...
by lens
21 Jun 2013, 07:49
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Pengalaman mendaki Gunung Trus Madi (laluan ketiga)
Replies: 6
Views: 3925

Pengalaman mendaki Gunung Trus Madi (laluan ketiga)

Salam 1Gunung dan Salam Sejahtera kpd semua members GO. Sy ingin berkongsi sedikit ttg pengalaman pahit manis sy mendaki gunung Trus Madi tahun lalu. Admin, sy minta maaf kalau salah bod, tlg pindahkan. :) Sudah hampir setahun berlalu so minta maaflah klu kurang detail sebab kenangannya kurang segar...
by lens
21 Jun 2013, 07:29
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Program Mendaki Gunung Kinabalu 14-16 June 2013
Replies: 20
Views: 7420

Re: Program Mendaki Gunung Kinabalu 14-16 June 2013

menyesal saya tak buka bod ni awal awal tahun, kalau tak mmg saya nak join trip bulan julai. target sy mmg nak naik g. kinabalu julai ni. huhuhu. kalau ada lagi trip bulan julai atau ogos tlg bgitau. :))
deep purple wrote:Assalamualaikum,

Saya gi 5-9 julai 2013...mesilau - low's peak - timpohon gate :D
by lens
05 Apr 2012, 09:01
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Murud APRIL 2012 (+ Pesta Epal Bakalalan)
Replies: 7
Views: 2575

Re: Gunung Murud APRIL 2012 (+ Pesta Epal Bakalalan)

baru balik semalam. segalanya berjalan dgn lancar tp tak jadi naik gunung murud sebab ada hal kena balik awal. dari bario ke bakalalan nak kata susah tak juga, cuma last day kena jalan jauh, sampai waktu malam. di long midang Indonesia, naik 4wd, stuck dlm lumpur huhuhu adventure juga la. pacat bany...
by lens
22 Feb 2012, 15:54
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Murud APRIL 2012 (+ Pesta Epal Bakalalan)
Replies: 7
Views: 2575

Re: Gunung Murud APRIL 2012 (+ Pesta Epal Bakalalan)

ahhh maaf baru hari ni bukak balik GO... busy! itinerary dah ubah sikit: kita ikut jalan Bario ke Palungan dan seterusnya ke Long Semadang belah Kalimantan Indonesia kemudian ke Bakalalan dan seterusnya ke Murud. Bario > Kalimantan > Bakalalan > Murud > Bakalalan. Tarikh masih sama, March 31st start...
by lens
13 Feb 2012, 14:44
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Trusmadi ( Chinese New Year )
Replies: 50
Views: 7578

Re: Gunung Trusmadi ( Chinese New Year )

ya itulah khabarnya. pertengahan tahun ni ke tambuyukon, ingat nak buat trus madi skali tapi nampaknya mmg kena buat satu per satu.
by lens
12 Feb 2012, 09:14
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Maliau BAsin (The Lost World of Sabah)
Replies: 35
Views: 5199

Re: Maliau BAsin (The Lost World of Sabah)

saya sepatutnya join rakan2 ke maliau awal tahun lepas, kami tak pakai agent tapi contact direct sabah parks di maliau dan harga lebih kurang 1300 seorang (lebih 10 orang). harga paling awal kami diberi lebih kurang rm1200 jadi harga semakin naik, kalau nak buat maliau saya cadangkan buat cepat nant...
by lens
12 Feb 2012, 09:12
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Trusmadi ( Chinese New Year )
Replies: 50
Views: 7578

Re: Gunung Trusmadi ( Chinese New Year )

dgr khabar trus madi close to traffic buat sementara waktu (2 tahun?) betul ke?
by lens
12 Feb 2012, 09:10
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Murud APRIL 2012 (+ Pesta Epal Bakalalan)
Replies: 7
Views: 2575

Gunung Murud APRIL 2012 (+ Pesta Epal Bakalalan)

Apa khabar warga GO semua, Saya masih ada 3-5 tempat kosong utk pendakian ini bermula dari March 31hb hingga April 7hb, dari Bario ke Murud ke Bakalalan. Harga belum ditetapkan oleh guide tapi lebih kurang 7-8 ratus seorang fullboard (termasuk kos guide, porter utk makanan, makanan dan penginapan). ...
by lens
06 Dec 2011, 05:37
Forum: Galeri
Topic: Merapoh-Kuala | 30 Jan - 6 Feb 2010
Replies: 7
Views: 3564

Re: Merapoh-Kuala | 30 Jan - 6 Feb 2010

+1 gambar semua best. tahniah!
by lens
22 Nov 2011, 15:14
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 17069

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

@adventure inc, ok thanks. klu blh bulan march lagi cun sebab bulan feb ada gunung lain nak tackle huhuhu. teruja lepas tgk gambar2 g.tahan dlm board galleri...
by lens
21 Nov 2011, 11:56
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 17069

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

terlepas... mmg berminat naik tahan (versi slow). harap2 in future ada yg organize versi starting dari sungai relau/kuala juram. :)
by lens
21 Nov 2011, 11:54
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: SIAPA ADA INFO PASAL SANTUBONG???
Replies: 19
Views: 5396

Re: SIAPA ADA INFO PASAL SANTUBONG???

ya betul, jgn underestimate gunung santubong wlupun tak tinggi... sy dah naik beberapa kali, setiap kali mmg mencabar, especially masa nak turun, kaki sakit wor... naik masih okay lagi sebab boleh pakai tangan utk tarik atau berpaut pada pohon, akar dan sebagainya. ada dua starting point, satu dkt c...
by lens
21 Nov 2011, 11:45
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Trusmadi ( Chinese New Year )
Replies: 50
Views: 7578

Re: Gunung Trusmadi ( Chinese New Year )

salam perkenalan semua,
trip ini masih vacancy? berminat nak cuba trus madi, adakah cuaca dlm bulan 1 nanti akan menjadi isu? tak best pula klu trekking dlm hujan, tak dpt nak ambik foto utk share ngan kkwn.
by lens
21 Nov 2011, 11:37
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Please register here
Replies: 1312
Views: 166299

Re: Please register here

salam perkenalan...
Nama : Henry Lens
Jantina : Lelaki
Tarikh Lahir : 12 April 1975
Tempat tinggal : Orang Sarawak! (KCH)
Kelab : -