Search found 62 matches

by ikan-lelumba
29 Jul 2013, 18:39
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Kinabalu Expedition (camping mode)
Replies: 17
Views: 5611

Re: Gunung Kinabalu Expedition (camping mode)

sayat-sayat bermlm di hut sutera or pasang khemah?
by ikan-lelumba
01 Jul 2013, 18:09
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Malaysian Backpackers Annapurna Base Camp Expedition 2013
Replies: 9
Views: 4612

Re: Malaysian Backpackers Annapurna Base Camp Expedition 201

nape tk ikut Ghorepani trek..view lg cantik
by ikan-lelumba
04 Jun 2013, 15:15
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: GUNUNG BENUM VIA ULU CHEKA
Replies: 4
Views: 3103

Re: GUNUNG BENUM VIA ULU CHEKA

jom shahrul gi benum
by ikan-lelumba
28 Mar 2013, 12:17
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: gunung kinabalu - daytrip??
Replies: 4
Views: 2113

Re: gunung kinabalu - daytrip??

baca ittenary pun dah rasa mengah.. tp rasanye dr Timpohon gate nak ke Laban Rata 3 jam tkde masalahnyer rasanyer sbb freebody jer. Tp sure ke bole start kul 7 pagi..sbb nk berurusan dgn kinabalu park pun rasanye dh amik masa sblm bole start trekking dr gate. Kalu lepas kul 11 kat atas tu dah berkab...
by ikan-lelumba
27 Mar 2013, 23:04
Forum: Peralatan
Topic: Owner Gregory Backpack
Replies: 44
Views: 1773

Re: Owner Gregory Backpack

Explorer Outfitter kt Publika Solaris Dutamas, dekat2 sri hartamas.
by ikan-lelumba
27 Mar 2013, 13:15
Forum: Peralatan
Topic: Owner Gregory Backpack
Replies: 44
Views: 1773

Re: Owner Gregory Backpack

hazrie, kt kedai Explorer Outfitter byk bwk masuk Gregory pack below 60L.. tp dia jual mahal la tkde diskaun. pack 30L pun dekat 400.. Karrimor Sabre 35L nk tk kaler itam?..ingat nk juai la..byk gile nih beg tang biler la tatau nk pakai..
by ikan-lelumba
18 Mar 2013, 23:00
Forum: Peralatan
Topic: Owner Gregory Backpack
Replies: 44
Views: 1773

Re: Owner Gregory Backpack

adventure inc wrote:
ikan-lelumba wrote:Gregory Deva 65L.
mmg diva la kak arie, greg pulak la ni ye :tembak:
hehe dh beli since 2011 lg tp tk guna sgt lg..sayang nk bwk trip hardcore takut kotor hehehe. nnti nk bwk naik sayat2 dgn fansipan jer :)
by ikan-lelumba
13 Mar 2013, 19:12
Forum: Peralatan
Topic: Owner Gregory Backpack
Replies: 44
Views: 1773

Re: Owner Gregory Backpack

Gregory Deva 65L.
by ikan-lelumba
19 Feb 2013, 11:00
Forum: Kedai
Topic: WTS : Drybag, thermal baselayer, hydration bladder
Replies: 4
Views: 2544

Re: WTS : Drybag, thermal baselayer, hydration bladder

jemin75 wrote:minat exped 40L tu? duk mana?

area sri petaling atau cyberjaya. bro dok mana.


kpd pembeli rucksack liner Karrimor dr Masai Johor, sye dah pos brg awk semlm. try sms tk dpt..
by ikan-lelumba
15 Feb 2013, 14:16
Forum: Kedai
Topic: WTS : Drybag, thermal baselayer, hydration bladder
Replies: 4
Views: 2544

WTS : Drybag, thermal baselayer, hydration bladder

Salam Ade beberapa accessories outdoor baru untuk dijual. Item 1 Karrimor drybag/rucksack liner Kaler : biru size : XL / 40L - protective storage bag - waterproof & lightweight - constructed with durable taffeta nylon - taped seams - quick release buckle Harga : RM70 sesuai dijadikan ruckscak liner....
by ikan-lelumba
10 Feb 2013, 16:29
Forum: Kedai
Topic: WTS : Berghaus Verden 65L Men
Replies: 0
Views: 2139

WTS : Berghaus Verden 65L Men

Berghaus Verden Biofit system Warna : Extreme blue/eclypse blue Capacity : 65L Condition : New with tag. Raincover included Harga : RM500 Cara pembayaran : COD KL area. Pos tambah RM20 Berminat sila pm/sms/tel ke no. : 017-3985263 Terima kasih. http://i247.photobucket.com/albums/gg141/jalan2_cari/P1...
by ikan-lelumba
05 Feb 2013, 11:59
Forum: Kedai
Topic: WTS : Gregory Baltoro 65L
Replies: 0
Views: 2249

WTS : Gregory Baltoro 65L

salam warga GO, Ade 1 beg utk dilepaskan. Gregory Baltoro 65L, warna Iron Gray. Size M - fits torso length 18" - 20". Fits waist/hips 28" - 34" Berat : 2.55kg New with tag. Harga : RM800. COD KL area. Pos bole diusahakan. Beg ini pernah mendapat award utk one of the best backpacking bag 2008. Bermin...
by ikan-lelumba
10 Jan 2013, 14:36
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Kathamandu
Replies: 16
Views: 4624

Re: Kathamandu

ebc payah nk pendekkan sbb ade 2 x kena acclimatize. Jangan main2 kawan, bulan 12 aritu ade member pegi trip ebc, sorang peserta meninggal pada hari ke-3 sbb kena AMS. Lagipun kena ade 2-3 hari standby utk flight delay. kalu nk trip pendek skit pi Annapurna Basecamp je la bro. Nak pendek jadi 9, 7 h...
by ikan-lelumba
02 Dec 2012, 23:51
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Kathamandu
Replies: 16
Views: 4624

Re: Kathamandu

kalu bulan 4 bole join sye jer..lagi ramai dlm 1 grup bole dpt murah skit..bulan 4-5 musim bunga, cantik la. kalu bulan 6 (june-august) rasanyer dh start musim hujan, monsoon. Aritu sye pegi bulan 10 baru lepas monsoon, cuaca tengok elok sgt. everday clear blue skies. cadang nak rasa musim bunga pla...
by ikan-lelumba
02 Dec 2012, 19:35
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Kathamandu
Replies: 16
Views: 4624

Re: Kathamandu

nk pegi basecamp ke? bila nk pegi.? sye ade contact company yg supply guide/trekking package kt sana.
Bulan 10 aritu sye pegi Annapurna Basecamp. Ingat 2013 nk pegi everest basecamp lak. Skrg solo lg, blm ade sape2 yg nk join.
Ingat nk cari geng beberapa org.
by ikan-lelumba
05 Nov 2012, 14:11
Forum: Isu & Gossip
Topic: KES SESAT 2012 10 Gunung Nuang
Replies: 18
Views: 6733

Re: KES SESAT 2012 10 Gunung Nuang

"JPAM tiada peralatan head lamp atau torch light". silap ari bulan JPAM yg kena diselamatkan

Dah byk kes2 org kandas kt Nuang sbb mendaki tk bwk keperluan2 penting, tp masih ramai lagi yg underestimate g.nuang nih.
Biar pengalaman menjadi pengajaran.
by ikan-lelumba
05 Nov 2012, 14:03
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: tebu (16-18 nov 2012 )
Replies: 4
Views: 1531

Re: tebu (16-18 nov 2012 )

nov, dec, jan trek tutop la..musim uje uje..
by ikan-lelumba
31 Oct 2012, 15:45
Forum: Kedai
Topic: [WTS] Merrell hiking shoes women UK4/US6.5/EU37/23.5CM
Replies: 0
Views: 1554

[WTS] Merrell hiking shoes women UK4/US6.5/EU37/23.5CM

Salam, Saya nak jual kasut ni, koleksi peribadi. Nak jual sbb saiz kecil utk saya. Baru pakai beberapa kali utk kayuh beskal jer, blm guna utk masuk utan lagi. Dah di basuh 1x. Kondisi sangat bagus sbb blm guna utk trekking lagi. Material - tak pasti tp mengikut pemerhatian saya bukan pig lining (sb...
by ikan-lelumba
25 Oct 2012, 11:14
Forum: Isu & Gossip
Topic: kabar angin!pendaki hilang gng nuang sejak isnin 22/10/2012
Replies: 7
Views: 3350

Re: kabar angin!pendaki hilang gng nuang sejak isnin 22/10/2

ni bukan kes sesat ni. ni kes kandas., mungkin tercedera masa mendaki & tkleh nk teruskan perjalanan balik..
by ikan-lelumba
30 Aug 2012, 15:12
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: [SEPT 2012] Pendakian Gunung Tapis + Air Terjun Pelangi
Replies: 20
Views: 5856

Re: [SEPT 2012] Pendakian Gunung Tapis + Air Terjun Pelangi

teringin nk pegi tp date tu dah ade trip lain.

sila buat lg yer en. am
by ikan-lelumba
27 Aug 2012, 17:47
Forum: Kedai
Topic: Marmot Limelight2P+KarrimorPanther+DeuterMoonshine350 (SOLD)
Replies: 8
Views: 2740

Re: [WTS] Marmot Limelight2P+Karrimor Panther+DeuterMoonshin

sleeping bag tu dah ade org booking ke.
by ikan-lelumba
25 Jul 2012, 18:01
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: CUS
Replies: 3
Views: 1800

Re: CUS

trip abg sham dah penuh dah la utk dec ni..haha.
by ikan-lelumba
18 Jul 2012, 12:52
Forum: Peralatan
Topic: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??
Replies: 54
Views: 2654

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

setuju2. material macpac mmg terbaek la. cuma tk best sbb dia tk byk compartment je.
by ikan-lelumba
18 Jul 2012, 12:46
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: boleh saya tau kat mana nak beli kasut adidas kampung ni?
Replies: 5
Views: 4562

Re: boleh saya tau kat mana nak beli kasut adidas kampung ni

bole dpt lagi ke kasut getah strip kuning tu. kalu ade bole simpan wat koleksi.
by ikan-lelumba
18 Jul 2012, 12:44
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Salaam kasut getah
Replies: 6
Views: 1489

Re: Salaam kasut getah

shahrul wrote:ko bagi salam kat kasut getah je ke Yaya..
en. shahrul bile mau pi yy kasi grad itu g.seben
by ikan-lelumba
13 Jul 2012, 19:31
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: G Tiong (Tmn Negara Endau Rompin) + Mulu vs Pinnacles
Replies: 17
Views: 3812

Re: G Tiong (Tmn Negara Endau Rompin) + Mulu vs Pinnacles

tq tolong sambungkan perjalanan ke pinnacles. :). terlupa plak nk sambung balik hehe. rumusannyer, Mulu mmg best. Kalu korang ade rezeki lebih pegi la, tak rugi. Gua2 dia pun menakjubkan. Pinnacles tu susah nak jumpe kt tpt lain. Tak heran la kalu dia dpt pengiktirafan UNESCO World Heritage. Kalu ad...
by ikan-lelumba
02 Jul 2012, 13:44
Forum: Kedai
Topic: OUTDOOR EQUIPMENT ONLINE SHOP (BRAND NEW & ORIGINAL)
Replies: 11
Views: 4684

Re: OUTDOOR EQUIPMENT ONLINE SHOP (BRAND NEW & ORIGINAL)

adventure inc wrote:aik racing fish, trekking pole ari tu kan elok lg apa?
hahahaha mne ade elok. masa kt yong belar lg dah patah separuh. yg belah bwh skali tu dh patah, tp bole la pakai lg cuma tkleh nk panjang kan jer.

eh mne penjual ni senyap jer..
by ikan-lelumba
27 Jun 2012, 10:08
Forum: Kedai
Topic: OUTDOOR EQUIPMENT ONLINE SHOP (BRAND NEW & ORIGINAL)
Replies: 11
Views: 4684

Re: OUTDOOR EQUIPMENT ONLINE SHOP (BRAND NEW & ORIGINAL)

trekking pole Coleman tu brape hinggit bole dpt. Kat kedai jual RM70. Kalu bole dpt RM50 mau angkat satu.
by ikan-lelumba
05 Jun 2012, 14:39
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: G Tiong (Tmn Negara Endau Rompin) + Mulu vs Pinnacles
Replies: 17
Views: 3812

Re: G Tiong (Tmn Negara Endau Rompin) + Mulu vs Pinnacles

Baru balik dr Gng Mulu & Pinnacles. Mmg best trip ni. Tapi yg tak bestnyer, 2-3 bulan ni kena berjimat cermat. Mmg besar kos utk trip ni bagi saya. Ye la, keseluruhan trip pun dah makan masa 8 hari. Tambah lagi dgn kos penerbangan. Hari 1 - KL-Miri-Mulu (tiket MasWings RM260 return) Sampai di Mulu d...
by ikan-lelumba
17 Apr 2012, 21:25
Forum: Peralatan
Topic: Kasut getah dan G7
Replies: 13
Views: 1112

Re: Kasut getah dan G7

test dulu la pakai kasut getah ni kt gunung lain. bukan semua org sesuai pakai kasut getah ni, bergantung kpd jenis kaki kite.
Bwk sandal spare. Teringat masa trip CUS ade budak melecet teruk kaki pakai kasut getah ni sampai nangis2.
by ikan-lelumba
17 Apr 2012, 20:43
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Ledang dah di buka semula ?
Replies: 61
Views: 14179

Re: Gunung Ledang dah di buka semula ?

seingat saya, kalau tak silap masa saya naik tahun 2010 melalui Sagil, beberapa minggu sblm trek gunung ledang ditutup, bayaran guide baru RM140 (max 10 org.). Ade lagi bayaran2 lain spt entrance fee, permit, insuran, deposit sampah, tapak khemah. Mahal la kalu guide fee dah naik ke RM250.
by ikan-lelumba
12 Apr 2012, 16:03
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Merapi-Merbabu-Borrubodor-Yogyakarta trans Venture
Replies: 12
Views: 2751

Re: Merapi-Merbabu-Borrubodor-Yogyakarta trans Venture

jgn sampai meroyan masuk kedai2 outdoor kt jogja..kehkehkeh.
by ikan-lelumba
09 Apr 2012, 11:25
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Ledang Via Trail Lagenda
Replies: 14
Views: 2658

Re: Gunung Ledang Via Trail Lagenda

pakej mewah - jamban org tolong prepare kekekekke..
by ikan-lelumba
05 Apr 2012, 12:31
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Ledang dah di buka semula ?
Replies: 61
Views: 14179

Re: Gunung Ledang dah di buka semula ?

confuse la. nape Taman Negara cakap bole sampai puncak mahligai ja.
by ikan-lelumba
05 Apr 2012, 12:27
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 17360

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

ramainyer. bukan senang nak organize trip yg ramai peserta ni. mcm2 ragam & mcm2 expectation. Kena la pandai2 jaga diri.
Paling ramai saya pernah join trip 42 org (muat 1 bas) tu pun dah payah nak ingat nama semua org.
by ikan-lelumba
04 Apr 2012, 20:13
Forum: Isu & Gossip
Topic: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN
Replies: 110
Views: 20316

Re: GUNUNG BUJANG MELAKA YG MENGERIKAN

baru ku tau ada jugak wujud pelancong2 gunung. Tak tau ape motif sebenar diaorg nak masuk hutan/naik gunung.
by ikan-lelumba
04 Apr 2012, 10:19
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Ledang dah di buka semula ?
Replies: 61
Views: 14179

Re: Gunung Ledang dah di buka semula ?

Ye ke bole sampai puncak. Baru jer call Taman Negara Johor. Bole naik sampai puncak mahligai jer. Puncak masih jadi kawasan larangan.
by ikan-lelumba
29 Feb 2012, 17:30
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Ledang dah di buka semula ?
Replies: 61
Views: 14179

Re: Gunung Ledang dah di buka semula ?

ade jugak ke org percaya sultan nak buat istana hinggap kat atas tu. Kalu sbb isu2 national security tu bole la di terima akal. Sempat naik puncak Ledang sebulan sblm diaorg tutop. Tak sangka plak itu last bole sampai puncak Ledang. Tapi byk lg gunung ganang kat malaysia ni bole naik puncak. Takyah ...
by ikan-lelumba
05 Jan 2012, 11:13
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xtvt CNY
Replies: 27
Views: 4782

Re: xtvt CNY

ramainyer grup pi Tahan cny ni.
shahrul, trip Abg Sham tu dah penuh la. Siap ade waiting list lagi. mmg hot seat.