Search found 92 matches

by Fiftyhertz
03 Oct 2012, 03:28
Forum: Kedai
Topic: [WTS] Selling off several of my unused stuffs
Replies: 10
Views: 2597

Re: [WTS] Selling off several of my unused stuffs

COLUMBIA TARGHEE PANT
TNF NUPTSE JACKET 700

SOLD to king.am
by Fiftyhertz
29 Sep 2012, 11:09
Forum: Kedai
Topic: [WTS] Selling off several of my unused stuffs
Replies: 10
Views: 2597

Re: [WTS] Selling off several of my unused stuffs

apsal terpost 2x plak nih... :?
btw topi PETZL tu utk climbing ke bole buat utk cycling gak??


blaaa aaar amir main tali tak hajak :tembak:

topi petzl tu utk climbing dan skiing. model retro dan sangat ringan.

untuk cycling rasanya x berapa sesuai utk design mcm ni.
by Fiftyhertz
29 Sep 2012, 11:08
Forum: Kedai
Topic: [WTS] Selling off several of my unused stuffs
Replies: 10
Views: 2597

Re: [WTS] Selling off several of my unused stuffs

Spender OTB engkau tak jual sekali ke
Hu hu hu hu
haha abang kamal. mau ka? tu championnya tarak jual.
by Fiftyhertz
25 Sep 2012, 15:00
Forum: Kedai
Topic: [WTS] Selling off several of my unused stuffs
Replies: 10
Views: 2597

Re: [WTS] Selling off several of my unused stuffs

ala barang dulu tengah rajin mountaineering. skang dah berpindah arah kepada climbing. ni pun jual sebab nak beli tali 70m.

untuk size kau xda. size badan aku je yg di beli dulu. skang jual balik.
by Fiftyhertz
24 Sep 2012, 09:43
Forum: Kedai
Topic: [WTS] Selling off several of my unused stuffs
Replies: 10
Views: 2597

Re: [WTS] Selling off several of my unused stuffs

sekali je pakai dekat Pulau Tioman. hangat-hangat tahi ayam punya hobby.

boley je. bila agaknya nak ambil.
by Fiftyhertz
23 Sep 2012, 23:37
Forum: Kedai
Topic: [WTS] Selling off several of my unused stuffs
Replies: 10
Views: 2597

[WTS] Selling off several of my unused stuffs

TNF APEX WOMEN's Size L RM80 http://www.thenorthface.com/catalog/sc-gear/womens-apex-bionic-jacket_2.html?parent_category_rn=&cm_vc&variationId=VC2 http://imageshack.us/a/img824/860/20120913070837.jpg TNF NUPTSE JACKET 700 - GOOSE FEATHER Men's Size M RM80 http://www.thenorthface.com/catalog/sc-gear...
by Fiftyhertz
22 Aug 2012, 00:08
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: [SEPT 2012] Pendakian Gunung Tapis + Air Terjun Pelangi
Replies: 20
Views: 4715

Re: [SEPT 2012] Pendakian Gunung Tapis + Air Terjun Pelangi

lamanya x trekking dgn en. amri ni hehe
by Fiftyhertz
21 May 2012, 21:04
Forum: Kedai
Topic: Karrimor 40L drybag NEW!
Replies: 3
Views: 1400

Re: Karrimor 40L drybag NEW!

bro ada lagi ke? COD KBS puchong.
by Fiftyhertz
30 Apr 2012, 20:28
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Pendakian Gunung Kinabalu "The Summit" 12.12.12
Replies: 29
Views: 4042

Re: Pendakian Gunung Kinabalu "The Summit" 12.12.12

terima kasih...err tuk abang takdak diskaun ka? :lol:
amboi :tembak:
by Fiftyhertz
02 Apr 2012, 01:45
Forum: Khemah
Topic: Backpacking Holiday 2013: Myanmar
Replies: 33
Views: 7488

Re: Backpacking Holiday 2013: Myanmar

hi gurl gurl
by Fiftyhertz
02 Apr 2012, 01:37
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung tahan via merapoh - kuala (5/4 - 12/42012)
Replies: 7
Views: 1131

Re: Gunung tahan via merapoh - kuala (5/4 - 12/42012)

gardis ada?
gadis belum ada lagi, kalau ada yang nak ikut sangat2 dialu alukan...
ini sangat berat :lidah:
by Fiftyhertz
28 Mar 2012, 09:59
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 14158

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

he he he
satu seat Kak Lily........ sy nak bawak bas buleh tak.
Dah lama tak menggunung ni
halamak der. lu pakai spender OTB la jadi driver bas haha
by Fiftyhertz
05 Mar 2012, 17:21
Forum: Khemah
Topic: Ekspedisi Berkayak Laluan Lagenda Tasik Bera - Tasik Cini
Replies: 14
Views: 3267

Re: Ekspedisi Berkayak Laluan Lagenda Tasik Bera - Tasik Cin

Saya nak ikut tapi nak bawak kayak sendiri. Ok ke? tang tu tertakluk pada jumlah peserta. klu da exceed minimum pax insyaallah takde masalah kot.. tak janji yer bro. bestnya. my dream. apa lg..maila joing! Banyaknya xtvt2 menarik sempena cuti Hari Pekerja 1 Mei nie. Nak juin yg mana satu ya? ;P mai...
by Fiftyhertz
02 Mar 2012, 11:34
Forum: Khemah
Topic: Ekspedisi Berkayak Laluan Lagenda Tasik Bera - Tasik Cini
Replies: 14
Views: 3267

Re: Ekspedisi Berkayak Laluan Lagenda Tasik Bera - Tasik Cin

Engkau berkayak la pakai spender jer
hu hu hu :tembak:
baru la kena dengan nama ONLY THE BRAVE hahahaha
by Fiftyhertz
08 Sep 2011, 09:00
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: GUNUNG BESAR HANTU (1 - 2 OKTOBER 2011)
Replies: 13
Views: 3248

Re: GUNUNG BESAR HANTU (1 - 2 OKTOBER 2011)

tangga dia kalau nak lalu sila lah sentiasa berpaut pada handle. sebab ada tapak yang dah berkarat gila dan rapuh. hujung tangga ke arah air terjun sudah punah.

hehe masa lalu sini tengok kiri kanan, ada rezeki bleh tengok kijang.
by Fiftyhertz
22 Aug 2011, 14:17
Forum: Pengurusan Tali
Topic: Macam mana nak buat duit dengan skill tali?
Replies: 23
Views: 785

Re: Macam mana nak buat duit dengan skill tali?

boleh terkencing beb.

aku ada subscribe newsletter untuk kursus2 yang NIOSH adakan. tapi xda pula perasan berkenaan tali ni.
by Fiftyhertz
22 Aug 2011, 14:11
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Titiwangsa V1 (Ulu Kinta - Blue Valley)
Replies: 35
Views: 5392

Re: Trans Titiwangsa V1 (Ulu Kinta - Blue Valley)

okeh. attendance menerusi facebook dahulu.
by Fiftyhertz
22 Aug 2011, 12:37
Forum: Kedai
Topic: Casio Protrek Twin Sensor NEW MODEL !, Digital Compass &
Replies: 10
Views: 2223

Re: Casio Protrek Twin Sensor NEW MODEL !, Digital Compass &

kene selalu calibrate berdasarkan compass manual sblm pergi trip. last time lari dalam 15 degree juga. banyak wooo.

orang cakap protek temperature sensor dia cepat dapatkan equilibrium temperature dengan keadaan sekitar. betul ke?
by Fiftyhertz
22 Aug 2011, 10:12
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Titiwangsa V1 (Ulu Kinta - Blue Valley)
Replies: 35
Views: 5392

Re: Trans Titiwangsa V1 (Ulu Kinta - Blue Valley)

bole join nie.. encik matsaiko jom leeeeee.... :mrgreen:
aku x nak ajak ke en. am?

jadi ke tidak ni wahai gogo en asyraf? aku mahu turut serta ni.
by Fiftyhertz
21 Aug 2011, 01:39
Forum: Kedai
Topic: Casio Protrek Twin Sensor NEW MODEL !, Digital Compass &
Replies: 10
Views: 2223

Re: Casio Protrek Twin Sensor NEW MODEL !, Digital Compass &

SGW-100-1V

aku beli dekat LYN tahun lepas bulan 3 dengan harga RM220 kot. tapi aku tertengok dekat LYN aritu paling murah RM190.

hmm aku ada satu unit jam ni. ala2 miniature protek. so far aku pakai ok, cuma compass lari skit so kene calibrate. tapi masih rasa nak upgrade ke protek/sunto je.
by Fiftyhertz
18 Aug 2011, 18:38
Forum: Kedai
Topic: Marmot Womens Cirrus Jacket
Replies: 9
Views: 1485

Re: Marmot Womens Cirrus Jacket

cantik material dia.
by Fiftyhertz
01 Aug 2011, 10:49
Forum: Surau
Topic: Salam Ramadhan Al-Mubaraq
Replies: 14
Views: 2958

Re: Salam Ramadhan Al-Mubaraq

Salam, Kepada sahabat sahabat dan rakan seperjuangan. Di atas kesempatan di bulan yang penuh rahmat dan mubaraq, saya memohon maaf diatas segala apa kekurangan serta kecacatan yang ia merupakan fitrah saya seadanya. Semoga Ramadhan tahun ini memberi kita limpahan rahmat dan rahman dari Allah s.w.t. ...
by Fiftyhertz
28 Jul 2011, 09:47
Forum: Khemah
Topic: GO Endau Rompin (Kg Peta): World’s Oldest Tropical Rainfore
Replies: 127
Views: 18019

Re: GO Endau Rompin (Kg Peta): World’s Oldest Tropical Rain

Dari Sedara Mara Jantan Kabret :tembak:
:minum: jumaat malam. kita bersua lagi wahai tuan guru jantan kabret!
by Fiftyhertz
28 Jul 2011, 09:45
Forum: Klinik Gunung
Topic: TEKNIK MEMBACA BEKAS TAPAK
Replies: 23
Views: 1722

Re: TEKNIK MEMBACA BEKAS TAPAK

ada bran abg kamal tanya pada only the brave? mestilah ada bran.

jumaat malam ni belanja ABC gunung tahan.
by Fiftyhertz
27 Jul 2011, 20:01
Forum: Khemah
Topic: GO Endau Rompin (Kg Peta): World’s Oldest Tropical Rainfore
Replies: 127
Views: 18019

Re: GO Endau Rompin (Kg Peta): World’s Oldest Tropical Rain

pulut hitam ni dari group lelaki patah ke? wachhaaaa!
by Fiftyhertz
27 Jul 2011, 16:44
Forum: Pengurusan Tali
Topic: Macam mana nak buat duit dengan skill tali?
Replies: 23
Views: 785

Re: Macam mana nak buat duit dengan skill tali?

ada bro...tapi berapa kau percaya kewibawaan badan yg iktiraf tu yg subjektif... kalau diving @ xtvt air memang dah peringkat antarabangsa dah... mountain pon apa kurangnya...cuma kat malaysia ini yang kurang sikit bab pengiktirafan ini... mountain ini pon ada bebrapa peringkat ..cuma terkenal adal...
by Fiftyhertz
27 Jul 2011, 16:33
Forum: Khemah
Topic: GO Endau Rompin (Kg Peta): World’s Oldest Tropical Rainfore
Replies: 127
Views: 18019

Re: GO Endau Rompin (Kg Peta): World’s Oldest Tropical Rain

lelaki patah pun ramai. (pueh den dok pikir ingatkan apo!)

haha ayat baru yang dipelajari dari lelaki yg main netball.
by Fiftyhertz
27 Jul 2011, 12:17
Forum: Klinik Gunung
Topic: TEKNIK MEMBACA BEKAS TAPAK
Replies: 23
Views: 1722

Re: TEKNIK MEMBACA BEKAS TAPAK

Ada lagi satu, penjejakan laluan yang tak nampak. Faham kan kampong yang ada tapi tak nampak. Tapi diaorang ni lalu kat situ, dan jejaknya ada. Walaupun kita tak berapa nampak tapi sebenarnya ada. Menjejak Bunyian ataupun Hantu yang mengganas atau baru sahaja menyelesaikan tugas pun ada tekniknya. ...
by Fiftyhertz
27 Jul 2011, 12:08
Forum: Pengurusan Tali
Topic: ROCKAFELLAS NIGHT CLIMB 2011
Replies: 6
Views: 404

Re: ROCKAFELLAS NIGHT CLIMB 2011

bro tojen.

hehe ada juga aktiviti bulan puasa ye. kalau datang nak join dan berkenalan je boleh ke?

sebab tgh tunggu bonus raya untuk beli equipment. sadis siot.
by Fiftyhertz
27 Jul 2011, 12:03
Forum: Pengurusan Tali
Topic: Macam mana nak buat duit dengan skill tali?
Replies: 23
Views: 785

Re: Macam mana nak buat duit dengan skill tali?

ada ke badan yang mengeluarkan certification berkenaan dengan permainan tali ni? yang menjadikan dia tu certified instructor/activist seperti aktiviti diving in seawater?

hehe maaf ye soalan sadis sebab ingin tahu.
by Fiftyhertz
27 Jul 2011, 09:04
Forum: Khemah
Topic: GO Endau Rompin (Kg Peta): World’s Oldest Tropical Rainfore
Replies: 127
Views: 18019

Re: GO Endau Rompin (Kg Peta): World’s Oldest Tropical Rain

trip yg best... line-up yg best... terima kasih kepada yg sudi tolong2 di dapur..
yang tolong habiskan makanan sehingga menjilat jari pun hargai la :kah:
by Fiftyhertz
26 Jul 2011, 22:01
Forum: Khemah
Topic: GO Endau Rompin (Kg Peta): World’s Oldest Tropical Rainfore
Replies: 127
Views: 18019

Re: GO Endau Rompin (Kg Peta): World’s Oldest Tropical Rain

Selamat Pergi dan Balik...!! tak dapat pergi aar ... :cry: hantar wakil 4 orang tu jer ler... ambik gambor bebanyok...yerrr!! Abg Jenal....tolong tgok2kan..bebudak 4 orang tuu..bebaru lagi .. kalo ada yg tk kena tu tolong tegor jer untuk kebaikkan ..hehe. :lidah: yang lain selamat jalan ok.... :D t...
by Fiftyhertz
13 Jul 2011, 07:15
Forum: Klinik Gunung
Topic: TEKNIK MEMBACA BEKAS TAPAK
Replies: 23
Views: 1722

Re: TEKNIK MEMBACA BEKAS TAPAK

satu lagi saya cari sumber² seperti putung rokok, plastik gula²... ini yang x sedap dengar ni haha 2nd, bahagikan persoalan seterusnya kepada : - Corak jejakan - Jenis penjejak - Arah jejakan - Umur jejakan - Bilangan penjejak - Berat penjejak - Tafsiran bentuk penjejak haa bhgn kedua ni sangat men...
by Fiftyhertz
07 Jul 2011, 22:04
Forum: Kedai
Topic: BERGHAUS C7-PRO untuk di let go (SOLD)
Replies: 14
Views: 2796

Re: BERGHAUS C7-PRO untuk di let go..

kalo letak sblh awek.mesti kte usha beg dulu << haha bagus2.

ibu kota kl ke?
by Fiftyhertz
21 Jun 2011, 16:12
Forum: Kedai
Topic: Arcteryx Bora 80 Urgent Sale!!!
Replies: 7
Views: 1727

Re: Arcteryx Bora 80 Urgent Sale!!!

kenapa x letak terus dekat thread ni? senang semua dapat lihat.

just my 2 cent.
by Fiftyhertz
21 Jun 2011, 10:45
Forum: Klinik Gunung
Topic: DISHWASHING LIQUID, SOAP, DETERGENT - WILDERNESS WASH
Replies: 7
Views: 309

Re: DISHWASHING LIQUID, SOAP, DETERGENT - WILDERNESS WASH

dekat corezone pun ada jual. dalam belasan ringgit.
by Fiftyhertz
21 Jun 2011, 10:36
Forum: Klinik Gunung
Topic: kasut getah
Replies: 83
Views: 2951

Re: kasut getah

nak macho skit dan murah beli je brand power water shoes RM59. tapak dia boleh guna untuk trekking sebab byk ruang yg dalam2 untuk gripping.

gunung stong dan rajah relax je bedal brand power ni.