Search found 47 matches

by komunis timur
22 Jun 2014, 19:27
Forum: Kedai
Topic: [WANTED] Karrimor Jaguar / Karrimor Condor (MIUK)
Replies: 2
Views: 2041

Re: [WANTED] Karrimor Jaguar / Karrimor Condor (MIUK)

Cuba cari kat outdoor equine..
by komunis timur
05 Mar 2014, 17:01
Forum: Kedai
Topic: WTS New with tag Arcteryx KATA 45 (SOLD)
Replies: 17
Views: 5246

Re: WTS New with tag Arcteryx KATA 45

Bila nak dtg ni En karim..?
Nak pollow boleh..?
by komunis timur
04 Jun 2013, 21:22
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: TRANS YONGYAP - BUBU - TOKNENEK
Replies: 6
Views: 4108

Re: TRANS YONGYAP - BUBU - TOKNENEK

Kalu ada lg trip kesini lepas2 ni tlg bgtau.
Che Shahrul....
by komunis timur
30 May 2013, 09:29
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: stongchallenge climbathon 2013
Replies: 0
Views: 1973

stongchallenge climbathon 2013

Tarikh= 22hb june 2013
Maklumat lanjut boleh didapati di Fb Stongchallenge
by komunis timur
29 May 2013, 21:57
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung dalam Taman Negara di Malaysia
Replies: 4
Views: 1996

Re: Gunung dalam Taman Negara di Malaysia

Salah taip laaa plok...gng sembilu
by komunis timur
29 May 2013, 21:56
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung dalam Taman Negara di Malaysia
Replies: 4
Views: 1996

Re: Gunung dalam Taman Negara di Malaysia

Taman negara terengganu = gng remok 1039 , gng sembilun1355 , gng padang 1314
by komunis timur
04 Mar 2013, 11:57
Forum: Peralatan
Topic: BERGHAUS Haversack Owner
Replies: 218
Views: 8835

Re: BERGHAUS Haversack Owner

Tahun ni xde buat trip ke ?
by komunis timur
05 Feb 2013, 09:19
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC Gng Gagau 24 - 27 May 2012
Replies: 15
Views: 4084

Re: XPDC Gng Gagau 24 - 27 May 2012

Gogo..
Ada "0" lg tak?
by komunis timur
17 Jan 2013, 20:25
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: SIRKIT LARIAN GUNUNG
Replies: 7
Views: 2576

Re: SIRKIT LARIAN GUNUNG

Terbaik...
Semoga berjaya semua...
by komunis timur
02 Dec 2012, 20:18
Forum: Kedai
Topic: Senarai kedai menjual barangan berkaitan rekreasi
Replies: 99
Views: 152008

Re: Senarai kedai menjual barangan berkaitan rekreasi

Kat Terengganu
Ada satu kdai
CEKAL BEKAL SDN BHD
kampung merbau patah
Jln kuala berang..
Byk jugak brg outdoor kat situ
by komunis timur
01 Dec 2012, 23:41
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Kathamandu
Replies: 16
Views: 4717

Re: Kathamandu

Tlg tel nom nim...
0102575590 - angoh den
Dia ada buat trip kesana..
by komunis timur
21 Nov 2012, 15:43
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Tahan ikut Kuala Koh
Replies: 8
Views: 3897

Gunung Tahan ikut Kuala Koh

ada tak sape2 pernah naik gng tahan ikut taman negara kuala koh?
bleh kongsi pengalaman..
by komunis timur
17 Nov 2012, 03:34
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: SIRKIT LARIAN GUNUNG
Replies: 7
Views: 2576

SIRKIT LARIAN GUNUNG

Cabaran lasak gunung datuk@Yam Tuan Antah challenge 2013 bakal kembali pada 27 januari 2013 Siapkan diri anda dgn cabaran dan hadiahyang akan menanti anda.... Untuk makluman pihak penganjur sekarang sedang berusaha untuk mewujudkan kembali Sirkit Cabaran Gunung(MOUNTAIN TO MOUNTAIN CURCUIT 2013) SIR...
by komunis timur
08 Nov 2012, 03:21
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: tebu (16-18 nov 2012 )
Replies: 4
Views: 1542

Re: tebu (16-18 nov 2012 )

Bg mendapat kepastian
Boleh hubungi jbt hutan besut
Nom tel:-)09 6956148
by komunis timur
12 Sep 2012, 10:39
Forum: Kedai
Topic: Karrimor sabre sf utk dijual
Replies: 3
Views: 1415

Re: Karrimor sabre sf utk dijual

Gambo ada kat page karrimor malaysia
by komunis timur
27 Aug 2012, 22:55
Forum: Kedai
Topic: Karrimor sabre sf utk dijual
Replies: 3
Views: 1415

Karrimor sabre sf utk dijual

Karrimor sabre sf 80 130
Olive
Brg baru siap tag
Rm800 free tshirt karrimor
by komunis timur
28 Jun 2012, 14:02
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Ade sape2 tau..
Replies: 45
Views: 9157

Re: Ade sape2 tau..

thank muin...
misi ke puncak tak berjaya
tp misi lain terlaksana...
syukur.....
by komunis timur
02 May 2012, 22:42
Forum: Kedai
Topic: Karrimor SF Sabre 60-100
Replies: 10
Views: 4494

Re: Karrimor SF Sabre 60-100

x leh kurang lg ke..? :P :P :P
by komunis timur
28 Mar 2012, 23:37
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Ade sape2 tau..
Replies: 45
Views: 9157

Re: Ade sape2 tau..

hubungi 0139998809
by komunis timur
14 Mar 2012, 11:49
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: info gunung gajah terom
Replies: 18
Views: 4466

Re: info gunung gajah terom

ni nom tel ambe...013 9998809
by komunis timur
23 Feb 2012, 15:12
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Point Tertinggi di 13 Negeri.
Replies: 17
Views: 5649

Re: Point Tertinggi di 13 Negeri.

kat trg yg saya tau gng tertinggi adalah gng lawit
by komunis timur
03 Jan 2012, 18:41
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xtvt CNY
Replies: 27
Views: 4825

Re: xtvt CNY

ambe pun nok ikut kalu ada... :roll:
by komunis timur
27 Sep 2011, 17:44
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Pendakian Gunung Gagau (tasik kenyir)
Replies: 7
Views: 2500

Re: Pendakian Gunung Gagau (tasik kenyir)

Trip ini akan disertai wakil dr media...
by komunis timur
26 Aug 2011, 11:33
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Pendakian Gunung Gagau (tasik kenyir)
Replies: 7
Views: 2500

Re: Pendakian Gunung Gagau (tasik kenyir)

Pali83...tlg tel atau msj nom tel yg tertera...
mmg boleh harga lain
by komunis timur
24 Aug 2011, 06:07
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Pendakian Gunung Gagau (tasik kenyir)
Replies: 7
Views: 2500

Re: Pendakian Gunung Gagau (tasik kenyir)

Tentatif program secara kasar.... 25hb Okt 2011 10.30pm -berkumpul di Terminal LRT Putra GOmbak 11.30pm -bertolak ke Tasik Kenyir,Kuala Brang. 26hb okt 2011 7.30am -dijangka sampai-sarapan 9.30am -bertolak menaiki housebot ke Basecamp.(sg cicir) 01.30pm _dijangka sampai -solat-makan tengahari dlm bo...
by komunis timur
24 Aug 2011, 01:48
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Pendakian Gunung Gagau (tasik kenyir)
Replies: 7
Views: 2500

Re: Pendakian Gunung Gagau (tasik kenyir)

nanti saya akan bg tentetif proram...
by komunis timur
24 Aug 2011, 01:42
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Pendakian Gunung Gagau (tasik kenyir)
Replies: 7
Views: 2500

Pendakian Gunung Gagau (tasik kenyir)

Oktober 25 at 10.30pm -Oktober 29 at 6.00pm kos penyertaan:rm350.00=merangkumi... pengankutan pergi balik,kl-kuala brang (carpool) pengankutan di tasik kenyir (hausebot) guide makan dan minum sepanjang xpdc termasuk bbq mlm akhir permit bermalam dan masuk insuran t shit dan sijil jika berminat sila ...
by komunis timur
02 Jul 2011, 20:50
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: GUNUNG MANDI ANGIN@TERENGGANU- VERSION KE3
Replies: 38
Views: 7079

Re: GUNUNG MANDI ANGIN@TERENGGANU- VERSION KE3

maaF jebat...

kalu ada masa tlg msj aku....
by komunis timur
24 Jun 2011, 23:59
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: mintak info gunung berembun
Replies: 11
Views: 2720

Re: mintak info gunung berembun

bila nak g?
gng berembun akan ditutup dr 14 hingga 17hb julai bg memberi laluan kpd mt berembun greeen challenge.apa2 Hal sila hubungi jabatan hutan ngr trg ditalian 09 6222444 pengarah
by komunis timur
24 Jun 2011, 23:46
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: MT. BEREMBUN, AIR TERJUN LANSIR & CEMERONG
Replies: 28
Views: 7680

Re: MT. BEREMBUN, AIR TERJUN LANSIR & CEMERONG

SEMPENA PENGAJURAN MT BEREMBUN GREEN CHALLENGE 16 17HB JULAI 2011, SEMALAM JBTAN PERHUTANAN NGR TERENGGANU MEMUTUSKAN TREK KE GNG BEREMBUN DITUTUP KPD MANA2 INDIVIDU ATAU KUMPULAN UNTUK AKTIVITI PENDAKIAN SEPANJANG 14 HINGGA 17HB JULAI BAGI MENGELAK BERLAKUNYA SEBARANG GANGGUAN KEPADA ACARA.SEBARANG...
by komunis timur
18 Jun 2011, 15:49
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: mintak info gunung berembun
Replies: 11
Views: 2720

Re: mintak info gunung berembun

kalau nak terus ke langsir mmg kena overtime
biasanya dlm pkul 10 atau 11mlm baru sampai
by komunis timur
18 Jun 2011, 00:18
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: mintak info gunung berembun
Replies: 11
Views: 2720

Re: mintak info gunung berembun

jadual perjalanan biasa dibuat: hari pertama.... starting point ke kaki air terjun cemerong(45 minit) akan rentas sg cemerong(last water point ke kem balak) mendaki ke kem balak(4 hingga 5jam) hampir kem balak akan rentas puncak air terjun dr kem balak ke kem y(45 minit) bermalam di kem y ;kalau ing...
by komunis timur
17 Jun 2011, 15:49
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: mintak info gunung berembun
Replies: 11
Views: 2720

Re: mintak info gunung berembun

tumpang lalu....boleh? info terkini buat kekawan yg ingin mendaki gng gagau di tasik kenyir,kuala berang terengganu kos guide yg ditetapkan rm1000 bg 15 org pendaki(2 org guide) lebih kena tambah 1org guide disebabkan taman negara anda diminta mendapatkan kebenaran dr perhilitan bot rm2000 (max 15or...
by komunis timur
17 Jun 2011, 15:30
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Tebu - Berembun (Terengganu)
Replies: 8
Views: 1769

Re: Gunung Tebu - Berembun (Terengganu)

takde laaa...
saje nak bg info buat kekwn

dgn adanya saya memudahkan org lain.....
by komunis timur
17 Jun 2011, 15:26
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: mintak info gunung berembun
Replies: 11
Views: 2720

Re: mintak info gunung berembun

saya bdk trg...
kalau nok info tentang gng sebelah sni
boleh tel atau msj saya
013 9998809
by komunis timur
16 Jun 2011, 20:26
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Tebu - Berembun (Terengganu)
Replies: 8
Views: 1769

Re: Gunung Tebu - Berembun (Terengganu)

tel saya atau msj
syukri 013 9998809
by komunis timur
25 May 2011, 10:12
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Jom gegar gunung gagau!!!
Replies: 10
Views: 2596

Re: Jom gegar gunung gagau!!!

asl...
nok tanya skit...
jd ke?
pok jalil bot tanya..........
by komunis timur
24 May 2011, 18:00
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: MT. BEREMBUN, AIR TERJUN LANSIR & CEMERONG
Replies: 28
Views: 7680

Re: MT. BEREMBUN, AIR TERJUN LANSIR & CEMERONG

untuk pengetahuan kwn2 pendaki semua kot2 ada yg ingin mendaki gng sebelah pantai timur masa terdekat ni diharapkan berhati2 atau mendapatkan keadaan cuaca semasa kerana sekarang pantai timur dilanda ribut petir sebelah ptg..keadaan ini telah berterusan selama 3hari diharapkan berhati2 harap maaf me...
by komunis timur
13 May 2011, 13:31
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: MT. BEREMBUN, AIR TERJUN LANSIR & CEMERONG
Replies: 28
Views: 7680

Re: MT. BEREMBUN, AIR TERJUN LANSIR & CEMERONG

sama tarikh dgn berembun challenge?