Search found 39 matches

by mohdariff
04 Jun 2013, 23:29
Forum: Kedai
Topic: OSPERY AETHER 70 design 2013 RM 799.00
Replies: 5
Views: 2230

Re: OSPERY AETHER 70 design 2013 RM 799.00

Kalau arcteryx cierzo 35 lake x? Huhuhu.made in filipino
by mohdariff
25 May 2013, 11:43
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: GUNUNG LEDANG Via Trail Lagenda
Replies: 3
Views: 1796

Re: GUNUNG LEDANG Via Trail Lagenda

salam.en azlee,tlg bagi checklist utk trip ledang ni.
by mohdariff
17 May 2013, 13:38
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Xplore Gunung Sanggul & Gunung Kerjul 3H2M
Replies: 17
Views: 6928

Re: Xplore Gunung Sanggul & Gunung Kerjul 3H2M

wah best ni! ramai yg g?
by mohdariff
11 May 2013, 23:07
Forum: Kedai
Topic: OSPERY AETHER 70 design 2013 RM 799.00
Replies: 5
Views: 2230

Re: OSPERY AETHER 70 design 2013 RM 799.00

salam,
Nak trade in dgn osprey kestrel 68 boleh? Huhuhu,baru juga lagi.sekali je bawa ke kinabalu.Hijau gak

Minatnya dgn beg tu lak
by mohdariff
10 May 2013, 09:50
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Xplore Gunung Sanggul & Gunung Kerjul 3H2M
Replies: 17
Views: 6928

Re: Xplore Gunung Sanggul & Gunung Kerjul 3H2M

salam.
terima kasih Shahrul dgn info yg diberikan.jika ada
lg program pd tarikh 1-3 jun harap dpt dilanjutkan
kpd sy.
by mohdariff
09 May 2013, 11:37
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Xplore Gunung Sanggul & Gunung Kerjul 3H2M
Replies: 17
Views: 6928

Re: Xplore Gunung Sanggul & Gunung Kerjul 3H2M

salam.
ada sebarang aktiviti pd 1-3 jun?
by mohdariff
11 Jan 2013, 11:59
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Kathamandu
Replies: 16
Views: 4624

Re: Kathamandu

Kembara deep purple memang hebat!!!
by mohdariff
10 Jan 2013, 22:38
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Kathamandu
Replies: 16
Views: 4624

Re: Kathamandu

AMS tu apa? Pernah kena pening gila,muntah2 masa naik Kinabalu. Bila turun sikit dari Laban Rata terus ok.Itu AMS ke? Nampak Annapura trek ok sikit ya.
by mohdariff
10 Jan 2013, 12:45
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Kathamandu
Replies: 16
Views: 4624

Re: Kathamandu

Masa pergi dulu berapa kos keseluruhan?ada kemungkinan ke trip tu dipendekkan masa kpd 10 hari keseluruhan?
by mohdariff
05 Jan 2013, 21:48
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Kathamandu
Replies: 16
Views: 4624

Re: Kathamandu

Lama betul x boleh buka website GO ni,kenapa ek? Apapun,terima kasih atas segala cadangan yg diberi. Biasanya berapa hari trip ni?Baca kt utusan malaysia, diaorang g 18 hari.Lama sgt,susah pula dapat cuti.
by mohdariff
02 Dec 2012, 23:20
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Kathamandu
Replies: 16
Views: 4624

Re: Kathamandu

Plen nak g bulan 6 tahun depan, ada 2 orang. Nak tanya tentang kos sinopsis perjalanan.hehe
by mohdariff
02 Dec 2012, 00:46
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Kathamandu
Replies: 16
Views: 4624

Re: Kathamandu

Ada sesiapa yg pernah pergi trek ni,mana tau boleh cite sikit pengalaman.
by mohdariff
30 Nov 2012, 14:00
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Kathamandu
Replies: 16
Views: 4624

Kathamandu

Ada sesiapa yg pernah trekking ke kaki pergunungan everest?Kalau x silap 15 hari trip ni,bukan sampai ke puncak. Tolong bagi info jika ada ajen yg bagus menguruskan dan pernah mengadakan trip ini.Ada sekali nampak iklan kt mudah.my tapi sekarang dah xde lagi.
by mohdariff
23 May 2012, 09:27
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Merapi-Merbabu-Borrubodor-Yogyakarta trans Venture
Replies: 12
Views: 2751

Re: Merapi-Merbabu-Borrubodor-Yogyakarta trans Venture

Salam en.Azlee,harga tiket tu boleh dapat lg ke? Kan senang jika pakej sekali dengan harga tiket kapal terbang,senang nak bajet.hehe
by mohdariff
16 May 2012, 18:58
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Ledang, Johor (2 Jun - 3 Jun 2012)
Replies: 39
Views: 10167

Re: Gunung Ledang, Johor (2 Jun - 3 Jun 2012)

Jika sy datang sendiri ke Ledang pg sabtu itu caj macam mana ya? Sebab kg
memang di Muar, so masa tu cuti jadi memang ada di Muar. Berminat nak join trip
ni.
by mohdariff
19 Nov 2011, 02:09
Forum: Isu & Gossip
Topic: Korbu Outdoor, Barangan Original?
Replies: 23
Views: 6396

Re: Korbu Outdoor, Barangan Original?

Walaubagaimanapun, seller kedai ni bagus. Kalau x puas hati dgn brg, kita pos dan
dia pulang balik penuh duit kita.
by mohdariff
03 Nov 2011, 23:50
Forum: Isu & Gossip
Topic: Korbu Outdoor, Barangan Original?
Replies: 23
Views: 6396

Korbu Outdoor, Barangan Original?

Salam Warga GO,
Baru-baru ini aku ada membeli seluar hiking di kedai online di Penang ni, malangnya
kualiti amat mengecewakan. Ada sesiapa yg punya pengalaman membeli di
kedai yg beriklan di Mudah ini? Jika ada minta pandangan anda tentang kedai
ini.
by mohdariff
07 Oct 2011, 12:46
Forum: Kedai
Topic: mountainsmit Apex 75+(rare sikit)
Replies: 17
Views: 3680

Re: mountainsmit Apex 75+(rare sikit)

Wah bro lusuh masuk dalam WHI hari ini.
by mohdariff
01 Oct 2011, 00:04
Forum: Kedai
Topic: lusuh adventure camping shop 280911
Replies: 8
Views: 2739

Re: lusuh adventure camping shop 280911

Salam,
Headlamp tu ada warranty ke?
by mohdariff
21 Sep 2011, 11:01
Forum: Peralatan
Topic: Keputusan survey stove di www.footsteps.com.my
Replies: 22
Views: 1027

Re: Keputusan survey stove di www.footsteps.com.my

Tahniah Irmuaaz! Post yg sangat berguna. Harap lanjutkan kepada barangan lain supaya
dapat memberi rujukan kepada ahli2 GO yg lain.
by mohdariff
18 Sep 2011, 22:30
Forum: Peralatan
Topic: pemilik haversack OSPREY
Replies: 103
Views: 4816

Re: pemilik haversack OSPREY

Gempak kalau buat trip geng Osprey ni,huhu. Mana tau
boleh dapat sponser dr company Osprey ke GO, elok juga tu.
by mohdariff
06 Sep 2011, 14:30
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Via Ferrata di Kinabalu
Replies: 8
Views: 764

Re: Via Ferrata di Kinabalu

Kira ben laa...Awal2 dia dh britau.
by mohdariff
17 Aug 2011, 20:12
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Via Ferrata di Kinabalu
Replies: 8
Views: 764

Re: Via Ferrata di Kinabalu

Bahaya x jika hujan waktu main menatang ni?haha
by mohdariff
08 Aug 2011, 11:28
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Via Ferrata di Kinabalu
Replies: 8
Views: 764

Via Ferrata di Kinabalu

Salam kepada semua warga GO,

Jika ada sesiapa yang pernah melakukan aktiviti via ferrata d Kinabalu diharap
dapat memberitahu sedikit pengalaman dan persiapan untuk melakukan aktiviti ini
ya. Semoga orang lain juga dapat mempelajari sesuatu dari ilmu anda,terima kasih. :lol:
by mohdariff
06 Aug 2011, 22:46
Forum: Peralatan
Topic: tracking pole
Replies: 24
Views: 1135

Re: tracking pole

Salam Hangar 18, berapa regenya trekking poles karrimor tu?
by mohdariff
07 Jul 2011, 15:37
Forum: Kedai
Topic: Garage Sale
Replies: 27
Views: 4024

Re: Garage Sale

Setuju dengan tarikh itu,lagipun kalau buat lepas raya poketpun sudah kosong.
by mohdariff
21 Jun 2011, 16:23
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Persediaan sebelum ke Gunung Kinabalu
Replies: 27
Views: 6125

Re: Persediaan sebelum ke Gunung Kinabalu

salam, since charge wajib yg dikenakan oleh SSL (Sutera Sanctuary Lodge) & Taman Kinabalu yg mencecah hampir RM400 utk package mendaki Gunung Kinabalu bagi 2 hari 1 malam, x perlulah nk susah2 bawak sleeping bag ker, sleeping mat ker, maggi ker...bab maggi ni, makanan yg diaorg provide pun dh terla...
by mohdariff
21 Jun 2011, 16:09
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Bagaimana untuk menempah bilik di Laban Rata Kinabalu?
Replies: 0
Views: 200

Bagaimana untuk menempah bilik di Laban Rata Kinabalu?

Salam semua, Saya merancang untuk ke mt Kinabalu pada bulan november nanti,dengan bajet yg sangat sikit jadi saya berfikir untuk menempah sendiri penempatan di Laban Rata, membayar guide dan lain2. Mungkin itu lebih menjimatkan wang kerana saya hanya berdua dan melihat pada pakej tersedia,linkungan ...
by mohdariff
25 May 2011, 15:20
Forum: Peralatan
Topic: Magnesium Fire Starter
Replies: 62
Views: 3584

Re: Magnesium Fire Starter

Kat Mudah.com ada jual barang ni. RM50

http://www.mudah.my/Fire+Starter+Origin ... 784874.htm
by mohdariff
20 May 2011, 15:21
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Khemah Yg Sesuai Untuk Pendakian
Replies: 35
Views: 1136

Re: Khemah Yg Sesuai Untuk Pendakian

Khemah Colemen ni lain tempat lain harga, buka website UFL pula sudah lama x update.
Bila ada offer pun x tau. Tgk kt The Garden (Outdoor World), ada 20% less jer. Tp ada yg kata
boleh dapat 40% less. Nak beli nanti tetiba jer ada less 40%, kan hampeh tuu.
by mohdariff
17 May 2011, 09:24
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Xpdc Gunung Bintang 1.7.2011 Hingga 3.7.2011
Replies: 18
Views: 3837

Re: Xpdc Gunung Bintang 1.7.2011 Hingga 3.7.2011

Gunung Bintang ni dimana? Boleh terangkan apa yg termasuk di dalam
pakej ini dan yg tidak termasuk di dlm pakej ini. Jadual dan sebagainya.
by mohdariff
13 May 2011, 00:28
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Khemah Yg Sesuai Untuk Pendakian
Replies: 35
Views: 1136

Re: Khemah Yg Sesuai Untuk Pendakian

Memang terbaik bentuk khemah Karrimor tu! Kat mana ada jual tu,aduhh dugaan dugaan.
by mohdariff
12 May 2011, 23:53
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Khemah Yg Sesuai Untuk Pendakian
Replies: 35
Views: 1136

Re: Khemah Yg Sesuai Untuk Pendakian

Pokcik Gunung,post kat mana tu.Nak tgk juga khemah Karrimor tu.
by mohdariff
11 May 2011, 15:06
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Khemah Yg Sesuai Untuk Pendakian
Replies: 35
Views: 1136

Re: Khemah Yg Sesuai Untuk Pendakian

Sign Hypotermia tu apa,aduhhh cik pon ke?haha.Memang beli khemahlah alamatnya
by mohdariff
10 May 2011, 20:51
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Khemah Yg Sesuai Untuk Pendakian
Replies: 35
Views: 1136

Re: Khemah Yg Sesuai Untuk Pendakian

Colemen Sundome ada fly ke? Nampaknya ia lebih mahal dari Colemen Sunrice.
by mohdariff
07 May 2011, 00:05
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Khemah Yg Sesuai Untuk Pendakian
Replies: 35
Views: 1136

Khemah Yg Sesuai Untuk Pendakian

Salam kepada semua warga GO,

Aku ingin meminta pendapat mengenai khemah yg sesuai untuk trip-trip
yg biasa diadakan. Biasanya pendaki membawa khemah untuk berapa org?
Brand apa yg bagus? Dan minta apa-apa cadangan yg berpatutan ya.

"tgh kmpul brg,bru blh joint trip ke gunung."

Terima Kasih :D
by mohdariff
14 Apr 2011, 09:37
Forum: Peralatan
Topic: pemilik haversack OSPREY
Replies: 103
Views: 4816

Re: pemilik haversack OSPREY

Sokong anjurkan trip Osprey!
Baru beli Osprey Kestrel 68,belum guna lg,huhu
by mohdariff
13 Apr 2011, 16:22
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Salam Perkenalan
Replies: 4
Views: 1337

Salam Perkenalan

Salam sejahtera, Aku ahli baru ingin mengucapkan terima kasih kepada pihak Gunung Online dan ingin memperkenalkan diri kepada ahli2 yg lama.Moga2 hubungan kita semua membawa kepada kebaikan dunia dan akhirat. Namaku Mohd Ariff Yusof,berasal dari Muar JOHOR. Umur 28 tahun,berkahwin dan punya seorang ...