Search found 154 matches

by pokcik gunung
14 Sep 2013, 17:04
Forum: Surau
Topic: Doa untuk Lelah,batuk dan sakit tekak.
Replies: 0
Views: 8331

Doa untuk Lelah,batuk dan sakit tekak.

Baca ayat ini sambil tangan letak di tekak.Insyaallah

Surah Al-Shuara ayat 80 :
وَإِذَا مَرِضۡتُ فَهُوَ يَشۡفِينِ
Dan apabila aku sakit, maka Dialah yang menyembuhkan penyakitku
by pokcik gunung
20 Oct 2011, 11:16
Forum: Kedai
Topic: WTS > BERGHAUS VERDON 45+8
Replies: 63
Views: 12317

Re: WTS > BERGHAUS VERDON 45+8

hahaha aiseh... kesian kawan kita nak berniaga... bagi aku, terpulanglah pada buyer camana dia nak communicate. Ada betul jugak apa yang dikatakan... kekadang melayan sms ni sampai berbelas belas... beli nye tidak.. kalau call terus lagi senang. itu asam garam meniaga bro... pm , sms , call, email,...
by pokcik gunung
19 Oct 2011, 11:48
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Explore X Gunung Stong 2011
Replies: 13
Views: 4434

Re: Explore X Gunung Stong 2011

terima kasih banyak2 kepada organizer dan kawan2 g.o yang organize trip ni, satu pengalaman baru mendaki ke kem baha..walaupun tak naik stong :lol: harap2 di masa akan datang ada trip2 yang lagi menarik! tq shariff,syukur kepada allah semuanya selamat,cuaca ok,air pun cantik,t.kasih kepada semua pe...
by pokcik gunung
05 Oct 2011, 15:54
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Point Tertinggi di 13 Negeri.
Replies: 17
Views: 6608

Re: Point Tertinggi di 13 Negeri.

1-Pahang -tahan 2-Terengganu - Gng Tebu? 3-Kelantan - Gng Chamah? 4-Kedah -gng jerai..yg lain2 suma tgh sempadan 5-Perlis -bukit jernih..bukit yg tinggi dr bkt jernih ni suma tgh sempadan negara 6-P.Pinang -Western Hill 7-Perak -gng raya 1775 m,klu ada lg tinggi tataw la..gng yg tinggi suma duk tgh...
by pokcik gunung
04 Oct 2011, 10:22
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Explore X Gunung Stong 2011
Replies: 13
Views: 4434

Re: Explore X Gunung Stong 2011

sany ADALAH alger wrote:so far brape org dah?
16 org
by pokcik gunung
13 Sep 2011, 22:09
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Baju GO
Replies: 54
Views: 4781

Re: Baju GO

Tokwan wrote:Kalau awai haghi tu buleh pakai ghaya....hehehe
klau awai haghi tu alamat tak laku lah baju ghaya kat pasa ghaya.....hehehe...... :minum:
by pokcik gunung
10 Sep 2011, 22:57
Forum: Peralatan
Topic: tracking pole
Replies: 24
Views: 2378

Re: tracking pole

salam, yaaa trekking pole yang pemes dari Leki dan Komperdell , ada jugak dari Charlet Moser ( Petzl ) Black Diamond , gabel dan banyak lagi. Semua ok . sekarang siap trekking pole dari carbon Fibre , bamboo , Titanium etc... tapi jangan tertipu, kekadang dia kata titanium, tapi tengok tengok bahag...
by pokcik gunung
07 Sep 2011, 19:36
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Baju GO
Replies: 54
Views: 4781

Re: Baju GO

Tokwan wrote:Berapa lama mau tunggu daa?
sabaq2 barang baik mesti lambat skit.tak gitu.
by pokcik gunung
07 Sep 2011, 19:32
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Baju GO
Replies: 54
Views: 4781

Re: Baju GO

Tokwan wrote:Berapa lama mau tunggu daa?
by pokcik gunung
07 Sep 2011, 07:02
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Point Tertinggi di 13 Negeri.
Replies: 17
Views: 6608

Re: Point Tertinggi di 13 Negeri.

tq bro mizi.
by pokcik gunung
05 Sep 2011, 23:27
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Point Tertinggi di 13 Negeri.
Replies: 17
Views: 6608

Point Tertinggi di 13 Negeri.

Salam warga GO. sy nak minta bantuan tentang point/puncak tertinggi di setiap negeri. 1-Pahang - 2-Terengganu - 3-Kelantan - 4-Kedah - 5-Perlis - 6-P.Pinang - 7-Perak - 8-Selangor - 9-N.9 - 10-Melaka - 11-Johor - 12-Sarawak - 13-Sabah - *tak kira lah gunung atau pun bukit janji titik tertinggi di ne...
by pokcik gunung
05 Sep 2011, 17:45
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Explore X Gunung Stong 2011
Replies: 13
Views: 4434

Re: Explore X Gunung Stong 2011

Selamat Hari Raya Aidilfitri,Maaf Zahir & Batin kpda semua ahli GO.
kepada sesiapa yg nak sertai xpdc ni bolehlah PM & sms sy(0142261922)
by pokcik gunung
26 Aug 2011, 16:37
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Baju GO
Replies: 54
Views: 4781

Re: Baju GO

JeNaL wrote:ok ok nanti saya buat design dulu yg baju baru GO tu...
yes..!!!! tak sabar ni.nanti klau jumpa org yg pakai baju ni bleh lah tegur. :minum:
by pokcik gunung
26 Aug 2011, 12:43
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Kembara 13 Puncak Merdeka
Replies: 16
Views: 1985

Re: Kembara 13 Puncak Merdeka

JeNaL wrote:Ledang, puncak gunung ledang dah di tutup untuk awam.... yg boleh naik sekarang ni puncak mahligai
tutup terus ke sementara. :cry:
by pokcik gunung
26 Aug 2011, 07:00
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Kembara 13 Puncak Merdeka
Replies: 16
Views: 1985

Re: Kembara 13 Puncak Merdeka

ada sedikit kemusykilan disini... sejak bila perlis ada gunung??? tapi Jabatan Hutan menyatakan ada gunung iaitu Gunung Perlis... sila rujuk : http://www.perlisforestry.gov.my/index.php?option=com_content&view=article&id=120&Itemid=80&lang=en tapi agak menghairankan kenapa ia berapa dalam hutan sim...
by pokcik gunung
26 Aug 2011, 06:51
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Kembara 13 Puncak Merdeka
Replies: 16
Views: 1985

Re: Kembara 13 Puncak Merdeka

Hangar 18 wrote:gng tertinggi di Trg bukannya G. Tebu.

org yg pernah mendaki g tertinggi di Trg adalah komunis timur..
nanti dia tambah le tu info.
harap komunis timur dapat memberi penjelasan tentang gosip ini.heee...
by pokcik gunung
25 Aug 2011, 17:42
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Kembara 13 Puncak Merdeka
Replies: 16
Views: 1985

Re: Kembara 13 Puncak Merdeka

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin wrote:G.Perlis rasanya silap tu.
Gunung Perlis yang di Banjaran Nakawan tak setinggi tu.
Kalau Gunung Perlis di Banjaran Gunung Tahan itu mungkin tapi letaknya di Pahang.
silap ke.sory.!! bleh abg. kamal tolong bgitau gunung yg betul.
by pokcik gunung
25 Aug 2011, 08:37
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Kembara 13 Puncak Merdeka
Replies: 16
Views: 1985

Kembara 13 Puncak Merdeka

cadangan:- Mendaki 13 puncak tertinggi di 13 negeri di malaysia Masa:- 2012 atau 2013 selama 31 hari.penamat pada hari merdeka 31 Aug. Perkara :- Mendaki puncak tertinggi di semua negeri di malaysia secara berterusan selama 31 hari.memacakkan bendera malaysia dan negeri di puncak. Senarai Puncak:- 1...
by pokcik gunung
17 Aug 2011, 11:28
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Explore X Gunung Stong 2011
Replies: 13
Views: 4434

Re: Explore X Gunung Stong 2011

khairil wrote: kalau tak sedap ayam situ, lepas turun dr stong..pegi ke rantau panjang naik sampan..
situ pon lg byk ayam...heheheks
hee.hee... yg tu tak taggung yer. :mrgreen:
by pokcik gunung
17 Aug 2011, 06:41
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Explore X Gunung Stong 2011
Replies: 13
Views: 4434

Re: Explore X Gunung Stong 2011

klau ada yg nak guna kereta sendiri pun bleh jugak.
by pokcik gunung
12 Aug 2011, 16:57
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Explore X Gunung Stong 2011
Replies: 13
Views: 4434

Re: Explore X Gunung Stong 2011

tempat bakar semua ada kat k.baha dah.pasal ayam tu betul macam abg.kamal cakap tu.ayam tu nanti kita bagi2 masa nak treking nanti.geng2 guide pun ada ofer nak uruskan,cuma tengah servy harga nyer.
by pokcik gunung
11 Aug 2011, 13:59
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Explore X Gunung Stong 2011
Replies: 13
Views: 4434

Explore X Gunung Stong 2011

Salam warga GO. sy nak anjurkan xpdc ke gunung Stong pada bulan 10 ni.kepada sesiapa yg berminat bolehlah hubungi sy. Tajuk: Explore X Gunung Stong 2011 Lokasi: Dabong,Kelantan. Tarikh: 14/10 - 16/10/2011.(3 hari/2 malam) Tarikh Bertolak: 13/10 (8:30pm) Lokasi Berkumpul: KL Sentral (7:00pm) Kos Xpdc...
by pokcik gunung
22 Jul 2011, 15:55
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: SURVEY | Penyedia Perkhidmatan Telekomunikasi Pilihan
Replies: 11
Views: 1428

Re: SURVEY | Penyedia Perkhidmatan Telekomunikasi Pilihan

sy guna maxis.klau digi btul2 ada orang kuning yg ikut walau ke gunung mana pun sy akan tukar kpda digi.boleh jadi porter tu.untung2
by pokcik gunung
22 Jul 2011, 15:42
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Baju GO
Replies: 54
Views: 4781

Re: Baju GO

JeNaL wrote:kat aku ada balance baju GO yg bett buat dulu.... saiz je la nak kena tgk balik apa yg tinggal
salam bro,klau ada saiz M sy nak satu k.tq
by pokcik gunung
22 Jul 2011, 15:39
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Baju GO
Replies: 54
Views: 4781

Re: Baju GO

biNGai wrote:jenal, nantikan edisi terhad versi 2011..akan datang tidak lama lagi..hehe
klau edisi terhad nak tempah dulu lah.nak saiz M satu!!!
by pokcik gunung
06 Jul 2011, 14:42
Forum: Klinik Gunung
Topic: TEKNIK BERJALAN......
Replies: 54
Views: 5289

Re: TEKNIK BERJALAN......

treking haritu guide ckap brnapas gna hidung jgn guna mulut.klau guna mulut 4 botol air tak ckup.
pastu 3 langkah sekali brnafas.
by pokcik gunung
06 Jul 2011, 14:37
Forum: Klinik Gunung
Topic: TEKNIK BERJALAN......
Replies: 54
Views: 5289

Re: TEKNIK BERJALAN......

treking haritu guide ckap brnapas gna hidung jgn guna mulut.klau guna mulut 4 botol air tak ckup.
by pokcik gunung
29 Jun 2011, 10:37
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 21134

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

salam,Xpdc G.Tahan Versi Slow telah tamat,semua peserta telah selamat dan berjaya.terima kasih sy ucapkan kpda GO dan ahli2 yg telah membantu memberi tunjuk ajar dan cadangan selama ini.
TERIMA KASIH :minum:
by pokcik gunung
26 Jun 2011, 22:25
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 21134

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

petang tadi semua peserta smpai dgn selamat di k.tahan.
by pokcik gunung
19 Jun 2011, 21:11
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 21134

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

skrang dlm tren ke g.musang,berhenti di merapoh.
by pokcik gunung
16 Jun 2011, 14:29
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 21134

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

3 hari lagi.
by pokcik gunung
13 Jun 2011, 19:14
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 21134

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

t.kasih Abg.Kamal dan Denan. :minum:
by pokcik gunung
13 Jun 2011, 09:14
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 21134

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

6 hari lagi xpdc bermula.mohon doa dari warga GO supaya selamat di sepanjang xpdc.
by pokcik gunung
31 May 2011, 00:36
Forum: Peralatan
Topic: antara Suunto & Protrek
Replies: 79
Views: 6644

Re: antara Suunto & Protrek

well.. aku gune prg 110.. so far ok la.. nice.. sbb nipis.. ringan .. ade solar.. so xperlu risau pasal bateri.. da gune setahun.. kalau suunto xde solar.. masalah la kat bateri.. nak gune pun kene jimat2 ..quote] yap... semua model 110 tu jenis protrek paling nipis dan ringan... :minum: dan baik p...
by pokcik gunung
30 May 2011, 12:15
Forum: Kedai
Topic: SOME SICK STUFF FOR SALE
Replies: 10
Views: 3121

Re: SOME SICK STUFF HERE NIGGAS

"Budi bahasa budaya kita"
by pokcik gunung
20 May 2011, 20:49
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: koleksi gng ahli GO
Replies: 7
Views: 2847

Re: koleksi gng ahli GO

mksih :mrgreen:
:minum:
by pokcik gunung
20 May 2011, 20:41
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Khemah Yg Sesuai Untuk Pendakian
Replies: 35
Views: 2261

Re: Khemah Yg Sesuai Untuk Pendakian

Khemah Colemen ni lain tempat lain harga, buka website UFL pula sudah lama x update. Bila ada offer pun x tau. Tgk kt The Garden (Outdoor World), ada 20% less jer. Tp ada yg kata boleh dapat 40% less. Nak beli nanti tetiba jer ada less 40%, kan hampeh tuu. biasa dengar 30% jer.20 UFL,10% kad jusko....
by pokcik gunung
17 May 2011, 13:54
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: koleksi gng ahli GO
Replies: 7
Views: 2847

Re: koleksi gng ahli GO

[img][IMG]http://img9.imageshack.us/img9/5566/gtahan.jpg[/img]

Uploaded with ImageShack.us[/img]
4/7 - 7/7/2010.Merapoh-Merapoh
by pokcik gunung
15 May 2011, 22:15
Forum: Kedai
Topic: Senarai kedai menjual barangan berkaitan rekreasi
Replies: 99
Views: 156412

Re: Senarai kedai menjual barangan berkaitan rekreasi

salam.nak tanya kedai outdoor kat area klang.nak cari 100 plus jenis serbuk.member ckap pernah nampak kat sana.
by pokcik gunung
15 May 2011, 15:19
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 21134

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

salam GO.sebulan lebih lagi date xpdc ni.masih ada 3 tempat kosong lagi.tarikh akhir penyertaan akan dilanjutkan sehingga 18/6(sehari sebelum xpdc) atau sudah cukup 12 orang.
*sms utk pertanyaan:0142261922.