Search found 656 matches

by nazryst
06 Nov 2012, 19:07
Forum: Isu & Gossip
Topic: KES SESAT 2012 10 Gunung Nuang
Replies: 18
Views: 5806

Re: KES SESAT 2012 10 Gunung Nuang

ahakss... abang ngaii d legend.. kalau nak dibandingkan saya dan pengalaman abang... ibarat saya di bumi dan abang ngaiizz di langit... saya yang kena mintak otograff abang tau... aii tak relaa uuuuu
by nazryst
04 Nov 2012, 23:17
Forum: Isu & Gossip
Topic: KES SESAT 2012 10 Gunung Nuang
Replies: 18
Views: 5806

Re: KES SESAT 2012 10 Gunung Nuang

Salam... Agak keberatan nak bercerita dan berkongsi cerita dan pengalaman kes ni. Ada yang tersalah anggap dan andaian, ada yang nanti nampak perkara ni provokasi terhadap pihak pihak tertentu. Apa pun jua yang anda baca dan cuba mentafsirkan. Berhemah, berdiplomasi lah sebaiknya. Jangan ada pihak y...
by nazryst
07 Aug 2012, 12:51
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Tips membeli Bag Hiking
Replies: 34
Views: 801

Re: Tips membeli Bag Hiking

first sekali kena cari bag yang rare... dalam malaysia ni kau ajer yg pakai... kedua... bag tu nampak otai... supaya orang akan bercerita kau ni pendaki lama... maruah kena jaga walau performance hampeh... ketiga... biar berhutang... lantak laa apa nak jadi... janji puas.... ok pasal pengisian .. lo...
by nazryst
20 Feb 2012, 11:37
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Murud APRIL 2012 (+ Pesta Epal Bakalalan)
Replies: 7
Views: 2311

Re: Gunung Murud APRIL 2012 (+ Pesta Epal Bakalalan)

ermmm... boleh ke 4hb ke ba'kelalan sampai 5hb lens... macam kena berlari ajer sampai ke Lepo Bunga.. kalau ada 4wd tunggu pun... kat pra'barata pun sampai jam 4 petang.. apa pun good luck..
by nazryst
02 Feb 2012, 09:06
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Ade sape2 tau..
Replies: 45
Views: 7874

Re: Ade sape2 tau..

arcteryx sungguh mereka mereka ini...memang rare
by nazryst
12 Jan 2012, 14:15
Forum: Peralatan
Topic: Kelab pemilik Casio Protrek
Replies: 84
Views: 1829

Re: Kelab pemilik Casio Protrek

ni model aku pakai...PRG-500T-7V... lawa model ni bang, teringin gak nak pakai dulu tapi dari pandangan saya yg jahil ni mcm susah je nak adjust jarum jam analog tu dgn digital kasi synchronize :lol: takder synchronize bang.... memang dah auto bang... bukan setakat auto masa bang... running time pu...
by nazryst
10 Jan 2012, 22:38
Forum: Peralatan
Topic: Kelab pemilik Casio Protrek
Replies: 84
Views: 1829

Re: Kelab pemilik Casio Protrek

ni model aku pakai...PRG-500T-7V...
by nazryst
31 Dec 2011, 14:18
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Pengumuman
Replies: 16
Views: 2973

Re: Pengumuman

kejadian di mesjid yg baru tu ke bro?
yer bang... di masjid baru kampung raja..
by nazryst
30 Dec 2011, 23:36
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Pengumuman
Replies: 16
Views: 2973

Re: Pengumuman

maaf penambahan:- Makluman kepada semua pendaki:- Perkara: Parkir Kereta di Masjid Kampung Raja, Cameron Highland. Baru baru ini, pihak pengurusan Masjid Kpg. Raja Cameron Highland telah mengadu kepada Saudara Fauzi (4WD) yang mana banyak kes kecurian terutama duit masjid dan terdapat pendaki yang a...
by nazryst
30 Dec 2011, 20:38
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Pengumuman
Replies: 16
Views: 2973

Pengumuman

Kepada mereka yang akan menjalankan aktiviti pergunungan di kawasan Cameron dan parameter yang berdekatan, Rajis memaklumkan bahawa cuaca dikawasan ini hujan dan berangin sejak dari 26 November 2011 sehingga sekarang. Terdapat banyak tanah runtuh di track balak dan pokok tumbang. Keadaan track berku...
by nazryst
20 Dec 2011, 19:27
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Selamat dunia..kaki ketar bila tgk gunung.!
Replies: 2
Views: 817

Re: Selamat dunia..kaki ketar bila tgk gunung.!

w'salam tuan... selamat datang ke GO tuan... insyallah ada yang akan membantu tuan
by nazryst
05 Dec 2011, 08:37
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Mencari asal istilah G7, G12, G7-11
Replies: 17
Views: 7761

Re: Mencari asal istilah G7, G12, G7-11

aku pun tak grad jugak... tak dapat jumpa dari istilah dan bahasanya... apa pun good questions...
by nazryst
20 Nov 2011, 20:46
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Salam Kenal Diri
Replies: 8
Views: 1485

Re: Salam Kenal Diri

welkem to GO
by nazryst
16 Nov 2011, 00:53
Forum: Isu & Gossip
Topic: popular or knowledgeable....who u are????
Replies: 42
Views: 7855

Re: popular or knowledgeable....who u are????

Diam bukan sebab ada apa apa.... lagikan pulak berilmu... bila dah pakai status otaiii.... Kompem dah nyanyuk.... jadi bila nyanyuk kena belajar balik... itu pun susah nak masuk... yerr cikgu.... Aliipppp... yerrrr..... mimmmmm..... BUAYA.... Alippp tendang wauuuu.... SARKISSSS.... aduyaiiii... mema...
by nazryst
14 Nov 2011, 21:24
Forum: Ikhtiar Hidup
Topic: Mengenali haiwan melalui tapak kaki dan langkah keselamatan
Replies: 37
Views: 1117

Re: Mengenali haiwan melalui tapak kaki dan langkah keselama

Berada di hutan senantiasa LEBIH SELAMAT daripada jalan di KL di lorong2 gelap :-))) Memang betul sangat. Mana ada orang nak pow awak kat dalam hutan. Ada...kala depa habis stok rokok....kamu kena pow lah nanti... :lol: Falsafah orang gunung... Biar kurang hajar, jangan kurang makan.... Biar putus ...
by nazryst
14 Nov 2011, 21:21
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Salam Rimba Warga GO
Replies: 2
Views: 998

Re: Salam Rimba Warga GO

selamat datang ke GO... kalau anda masih bertatih... saya baru rasa macam nak meniarap..... ermmm legend mau kalu... bleh contact abg mizi a.k.a predator
by nazryst
14 Nov 2011, 21:18
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: peace warga GO..
Replies: 2
Views: 793

Re: peace warga GO..

peace to u tooo... no war.... welkem to GO
by nazryst
14 Nov 2011, 21:12
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Sessi Teh Tarik ( TT ) Geng Gunung area Equine Park.
Replies: 124
Views: 21735

Re: Sessi Teh Tarik ( TT ) Geng Gunung area Equine Park.

tadi gua ingat nak datang.... gua rasa memang tak meriah... jadi gua kensel... apa barang????opsss tompang lalu bosss kalau ini worang yg dtg..wa rase kete wa start enjin sendiri ajak wa balik terus...muhahaha...chaiit!! mai la dtg, nnti wa bikin kan air panas special masak atas jln punya.. :kah: w...
by nazryst
14 Nov 2011, 01:06
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: salam perkenalan
Replies: 6
Views: 1193

Re: salam perkenalan

Saya rasa Encik Jaya laa yang akan paling Berjaya dalam dunia pergunungan... ada kasi cakap terus terang... walau saya tak tau berapa terang encik jaya... welkem also from me... an honor for GO....
by nazryst
14 Nov 2011, 00:48
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Sessi Teh Tarik ( TT ) Geng Gunung area Equine Park.
Replies: 124
Views: 21735

Re: Sessi Teh Tarik ( TT ) Geng Gunung area Equine Park.

tadi gua datang pukul 12 dah takde orang dah. Tak meriah ke lepak? aku org plg awal balik..plg awal pun pkul 1 lebih...mcm mana kata tak ada org?..contact sapa?..kalau mau meriah tunggu jusco equine bukak hehe...tgh2 mlm mcm tu klau nak meriah try ke pasar borong ya...dekat dah tu.. pada yg dtg mlm...
by nazryst
08 Nov 2011, 14:16
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Going on a solo adventure!- Would you do it?
Replies: 128
Views: 21027

Re: Going on a solo adventure!- Would you do it?

Consider done... mission accomplished since 1987...
by nazryst
08 Nov 2011, 09:38
Forum: Isu & Gossip
Topic: popular or knowledgeable....who u are????
Replies: 42
Views: 7855

Re: popular or knowledgeable....who u are????

no komen... saya pun budak baru belajar jugakk
by nazryst
07 Nov 2011, 19:27
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: mohon tunjuk ajar dari semua
Replies: 7
Views: 1547

Re: mohon tunjuk ajar dari semua

itu title wayang sajer.... mau kasi gempak.. padahal saya ni sama ajer macam awak greennn..... always ever greennn
by nazryst
07 Nov 2011, 19:25
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: salam pekenal diri
Replies: 2
Views: 843

Re: salam pekenal diri

welkem to GO...
by nazryst
04 Nov 2011, 14:14
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Gatal...
Replies: 15
Views: 3471

Re: Gatal...

Topik ni nak jawab terlalu abstrak laa... ikut pandangan aku laa... orang berjalan slow atau laju, pendaki baru atau berpengalaman, semua ada hak masing masing... dan dalam hak ada habuan jugak... hari ni hari orang nak mengenal diri, yang meletakkan ego tak kena tempat, sekurang kurangnya biarlah d...
by nazryst
03 Nov 2011, 19:42
Forum: Kedai
Topic: HARGA RUNTUH SEBELUM RAJA HAJI
Replies: 33
Views: 3598

Re: HARGA RUNTUH SEBELUM RAJA HAJI

memang betol betol runtuh ni banggg... segala tiang seri dah tak nampak hahahahaha
by nazryst
03 Nov 2011, 00:49
Forum: Kedai
Topic: HARGA RUNTUH SEBELUM RAJA HAJI
Replies: 33
Views: 3598

Re: HARGA RUNTUH SEBELUM RAJA HAJI

murah hati tak semestinya murah barangnya..raya korban patut kasi korban je untung tuh..baru laa bermakna niat dihari raya.. :pig:
macam haraammm bunyinyeeee... tapi aku setuju laa kata mike.....
by nazryst
03 Nov 2011, 00:38
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Salam Perkenalan
Replies: 5
Views: 1092

Re: Salam Perkenalan

salam... selamat datang ke GO.... rajin rajin laa berkecimpung dan selamba dekk utk join aktiviti yg dianjurkan oleh freelance
by nazryst
03 Nov 2011, 00:36
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: mohon tunjuk ajar dari semua
Replies: 7
Views: 1547

Re: mohon tunjuk ajar dari semua

welkem to GO.... nanti ada laa yang offer jadi sifu... gua pun pendaki baru macam lu...
by nazryst
03 Nov 2011, 00:35
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: salam perkenalan
Replies: 3
Views: 811

Re: salam perkenalan

welkem gakkk... orang yg bz biasa nya a.k.a bingai... bukan nama sebenar
by nazryst
03 Nov 2011, 00:33
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: salam outdoor semua
Replies: 5
Views: 993

Re: salam outdoor semua

triple band... ben nathen pun ok gak.... welkem jugak
by nazryst
04 Oct 2011, 18:42
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: GUNUNG BESAR HANTU (1 - 2 OKTOBER 2011)
Replies: 13
Views: 3248

Re: GUNUNG BESAR HANTU (1 - 2 OKTOBER 2011)

Blahhh laaa pegi GBH tak ajak...
by nazryst
14 Sep 2011, 02:21
Forum: Kedai
Topic: WTS > BERGHAUS VERDON 45+8
Replies: 63
Views: 8527

Re: WTS > BERGHAUS VERDON 45+8

salam bro2 ... bkn ape ... kalau sms nnti tanya pnjg lebar...ssh nak jawab.harap paham la k... Sorry Bro...majority pendaki tegar tahu apa itu Berghaus Bro.... Lu market barang baik dan rare... kompem yang kenal manikam akan tajam menikam Bro.... Kalau dia orang tanya pun Bro... bukan nak tanya mai...
by nazryst
13 Sep 2011, 13:40
Forum: Kedai
Topic: WTS > BERGHAUS VERDON 45+8
Replies: 63
Views: 8527

Re: WTS > BERGHAUS VERDON 45+8

kalau sms pun tak nak layan... baik tak payah market dalam GO bro.... kena paham laa bukan semua orang sama caranya....
by nazryst
13 Sep 2011, 13:35
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Hi Semua....
Replies: 14
Views: 2329

Re: Hi Semua....

Hai ain... selamat datang ...
by nazryst
13 Sep 2011, 13:35
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: HI :)
Replies: 4
Views: 815

Re: HI :)

selamat datang ke GO
by nazryst
13 Sep 2011, 13:34
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: hi org2 gunung ^.^
Replies: 8
Views: 1656

Re: hi org2 gunung ^.^

hi jugak... lama tak nampak... ermm macam kenal cik nor alia laa... tapi di mana ya
by nazryst
11 Aug 2011, 11:38
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: salam perkenalan..
Replies: 40
Views: 3922

Re: salam perkenalan..

selamat datang ke GO