Search found 100 matches

by edie78
28 Jul 2011, 15:30
Forum: Kedai
Topic: karrimor sale 50%-60%
Replies: 17
Views: 4613

Re: karrimor sale 50%-60%

Extend sales until 4th september 2011...:)
by edie78
25 Jul 2011, 15:00
Forum: Kedai
Topic: karrimor sale 50%-60%
Replies: 17
Views: 4613

Re: karrimor sale 50%-60%

semut_api wrote:Pekate try tepek gmbr dgn reger skali... Rasenye ramai geng nk beli jugak ni.. Pos skali boleh x?
tak lalu nak tepek gambor nye, pegi je kat situ, boleh pegang2, belek2, cium2....semut api alamat dan no tel nya ade saya bagi tu.
by edie78
24 Jul 2011, 23:26
Forum: Kedai
Topic: karrimor sale 50%-60%
Replies: 17
Views: 4613

Re: karrimor sale 50%-60%

boot dan selipar ade tapi saya tak belek sangat...saiz almaklum sangat terhad :)
by edie78
24 Jul 2011, 22:26
Forum: Kedai
Topic: karrimor sale 50%-60%
Replies: 17
Views: 4613

Re: karrimor sale 50%-60%

N.Afif wrote:edie78 : ada nmpak sportdirect ada jual kasut KARRIMOR safety boot x ?
boot ade banyak....yang safety tak perasan...
by edie78
24 Jul 2011, 17:54
Forum: Kedai
Topic: karrimor sale 50%-60%
Replies: 17
Views: 4613

karrimor sale 50%-60%

asaalamualaikum...fans KARRIMOR Sale! sale! sale! barang Karrimor di Sport Direct 50%-60% boleh jadi giler ooo tengok....wind breaker, khemah, sleeping bag, rucksack, kasut,acc dan macam2 la...yang selame ni kite dok beli kat online atau bundle je..sakang dah ade kat kedai...:) ape lagi serbu...sale...
by edie78
24 Jul 2011, 17:53
Forum: Kedai
Topic: Senarai kedai menjual barangan berkaitan rekreasi
Replies: 99
Views: 150096

Re: Senarai kedai menjual barangan berkaitan rekreasi

asaalamualaikum...fans KARRIMOR Sale! sale! sale! barang Karrimor di Sport Direct 50%-60% boleh jadi giler ooo tengok....wind breaker, khemah, sleeping bag, rucksack, kasut,acc dan macam2 la...yang selame ni kite dok beli kat online atau bundle je..sakang dah ade kat kedai...:) ape lagi serbu...sale...
by edie78
22 Jul 2011, 09:20
Forum: Data Gunung
Topic: Gunung Tahan
Replies: 8
Views: 1256

Re: Gunung Tahan

edie78 wrote:saya copy cari cari forum....:)
ini penulisnya...
Gunung Tahan
Oleh Mohd Azis Ngah | Gambar Nurul Shafina Jemenon dan Arkib Negara
by edie78
22 Jul 2011, 09:18
Forum: Data Gunung
Topic: Gunung Tahan
Replies: 8
Views: 1256

Re: Gunung Tahan

saya copy cari cari forum....:)
by edie78
21 Jul 2011, 13:44
Forum: Data Gunung
Topic: Gunung Tahan
Replies: 8
Views: 1256

Re: Gunung Tahan

INFO DAN SEJARAH GUNUNG TAHAN YANG COPY AND PASTE DARI CARI FORUM... Gunung Tahan Oleh Mohd Azis Ngah | Gambar Nurul Shafina Jemenon dan Arkib Negara PANGLIMA Kakap Hussein, Penghulu Kuala Tembeling di Kuala Tahan. Pembesar Melayu mensabotaj penjelajah Inggeris yang ingin merampas hasi bumi berpakat...
by edie78
20 Jul 2011, 10:59
Forum: Kedai
Topic: Kedai Outdoor Dynamics - Update 10/10/2011
Replies: 150
Views: 21820

Re: Kedai Outdoor Dynamics - Update 19/7/2011

dulu belek2 je tak boleh pegang...skang boleh belek2,pegang2, cium2 :)
by edie78
04 Jul 2011, 13:23
Forum: Kedai
Topic: karrimmor alpineste s fomat 45+10
Replies: 3
Views: 951

Re: karrimmor alpineste s fomat 45+10

lai! lai! lai!....
by edie78
30 Jun 2011, 22:16
Forum: Kedai
Topic: karrimmor alpineste s fomat 45+10
Replies: 3
Views: 951

Re: karrimmor alpineste s fomat 45+10

time kasih brother poncho!
by edie78
29 Jun 2011, 10:35
Forum: Kedai
Topic: karrimmor alpineste s fomat 45+10
Replies: 3
Views: 951

karrimmor alpineste s fomat 45+10

karrimor alpineste 45l+10l, condition 8/10. sebab nak jual owner nak cari 65l+++ harga dalam mudah.com RM350 nego untuk member GO RM 280 NEGO... COD SELAYANG @ BATU CAVES CALL 012-6787222 EDIE.... GAMBAR KAT LINK MUDAH.COM... http://www.mudah.my/Karrimor+alpineste+S+format-10209419.htm MAAF MOD SAYA...
by edie78
27 Jun 2011, 10:10
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: jalan masuk ke rumah pam kg sg dara (entrance gng liang e&w)
Replies: 7
Views: 1278

jalan masuk ke rumah pam kg sg dara (entrance gng liang e&w)

assalamualaikum warga Go...pertanyaan saya diruang pertanyaan ni :) saya nak tanya mcm mane nak ke rumah pam sg dara (entrance gng liang & west) saya bdk baru belajar,kalau salah tlg tunjukan...:)
by edie78
27 Jun 2011, 09:56
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: mintak info gunung berembun
Replies: 11
Views: 2576

Re: mintak info gunung berembun

patut la last week tepon permohonan permit masuk saya ditangguhkan...emmm nampak gayanye kene tukar plan la...
by edie78
20 Jun 2011, 20:03
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: mintak tolong warga GO
Replies: 3
Views: 1059

Re: mintak tolong warga GO

:) best2!!!
by edie78
18 Jun 2011, 17:08
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: mintak info gunung berembun
Replies: 11
Views: 2576

Re: mintak info gunung berembun

eermmm...kene buat 2 pilihan la nampak nye..kalau tak sempat kami mungkin akan bermalam kem Y atau puncak Berembun. Kalau sempat akan terus cuba ke lasir... terima kasih bg info.
by edie78
18 Jun 2011, 09:17
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: mintak info gunung berembun
Replies: 11
Views: 2576

Re: mintak info gunung berembun

terima kasih saya akan ikut info water point ni.. Tapi tentatif kami 2h 1m. Kami bercadang bermalam di lasir, adakah menjadi kebiasaan 1 hari perjalanan terus ke lasir? Atau perlu overtime pd kami yg beginner ni :)
by edie78
17 Jun 2011, 16:28
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: mintak info gunung berembun
Replies: 11
Views: 2576

Re: mintak info gunung berembun

bermakna 9jam dari starting point - lansir...:) sepanjang perjalanan water point mcm mane pulak?
by edie78
17 Jun 2011, 11:29
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: mintak info gunung berembun
Replies: 11
Views: 2576

mintak info gunung berembun

assalamualaikum...kitorg bercadang nak pegi gng berembun chemerong bln 7 ni. Nak mintak sedikit info tentang tempoh masa on trek bermula dari Starting point-air terjun chemerong-kem balak-kem sg Y-puncak berembun-sg lansir (bermalam) Sepanjang perjalanan ni water point ade ke? Atau kene pikul air? K...
by edie78
24 May 2011, 13:13
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: MT. BEREMBUN, AIR TERJUN LANSIR & CEMERONG
Replies: 28
Views: 7260

Re: MT. BEREMBUN, AIR TERJUN LANSIR & CEMERONG

ade sesape tau no tel pejabat ranjer chemerong? Sy pun nak pg tarikh tu...harap dapat comfirmation yg tepat utk naik sana nanti....
by edie78
29 Mar 2011, 22:23
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Rembau-Tampin (peak : dato, rembau, gagak, tampin)
Replies: 275
Views: 26481

Re: Trans Rembau-Tampin (peak : dato, rembau, gagak, tampin)

eksplorasi gng tv1 dato khalid yunus n the geng dah rentis balik trek dato ke rembau....mcm best je...mau join jugak la...
by edie78
24 Mar 2011, 10:48
Forum: Isu & Gossip
Topic: 34 pendaki gng rajah berjaya diselamatkan - Utusan
Replies: 22
Views: 3039

Re: 34 pendaki gng rajah berjaya diselamatkan.

segalanya berkemungkinan...
by edie78
24 Mar 2011, 07:56
Forum: Isu & Gossip
Topic: 34 pendaki gng rajah berjaya diselamatkan - Utusan
Replies: 22
Views: 3039

Re: 34 pendaki gng rajah berjaya diselamatkan.

mungkin ade yg dah tertekan butang panic...selalunya diorg ni bertindak mengikut laporan...
by edie78
23 Mar 2011, 15:31
Forum: Isu & Gossip
Topic: 34 pendaki gng rajah berjaya diselamatkan - Utusan
Replies: 22
Views: 3039

Re: 34 pendaki gng rajah berjaya diselamatkan.

3-4jam tu sebatang rokok je :)
by edie78
23 Mar 2011, 12:47
Forum: Isu & Gossip
Topic: 34 pendaki gng rajah berjaya diselamatkan - Utusan
Replies: 22
Views: 3039

Re: 34 pendaki gng rajah berjaya diselamatkan.

Jika sesuai dengan missi. Kalau nak pegi perang atau nak menyelamat negara wajar ambil tindakan macam tu, guna tali untuk seberang tapi takat nak balik umah just delay beberapa jam atau paling lama sehari. Baik dok isap gokok gudang garam suria sambil rehatkan diri. Sebab Gunung Rajah bukan tadahan...
by edie78
23 Mar 2011, 12:43
Forum: Isu & Gossip
Topic: 34 pendaki gng rajah berjaya diselamatkan - Utusan
Replies: 22
Views: 3039

Re: 34 pendaki gng rajah berjaya diselamatkan.

salah satu tindakan yg ok juga...tapi perjalanan turun selalunya ration hanya tinggal saki baki je, nak tgu berape lama pun tak tau lg...wajar ke ambil risiko menyeberang guna tali? standby ration 1 day tak de ke? pada pandangan sy la dlm keadaan group yg ramai dan mcm2 kepala ni ration emergency u...
by edie78
23 Mar 2011, 11:01
Forum: Isu & Gossip
Topic: 34 pendaki gng rajah berjaya diselamatkan - Utusan
Replies: 22
Views: 3039

Re: 34 pendaki gng rajah berjaya diselamatkan.

salah satu tindakan yg ok juga...tapi perjalanan turun selalunya ration hanya tinggal saki baki je, nak tgu berape lama pun tak tau lg...wajar ke ambil risiko menyeberang guna tali?
by edie78
22 Mar 2011, 10:02
Forum: Isu & Gossip
Topic: 34 pendaki gng rajah berjaya diselamatkan - Utusan
Replies: 22
Views: 3039

34 pendaki gng rajah berjaya diselamatkan - Utusan

berita hari ni 22.3.2011 dlm utusan melaysia 34 pelajar dan kakitangan politeknik merlimau terperangkap akibat air sungai air terjun chamang meningkat secara mendadak...selain minta rescue bomba ape tindakan wajar boleh diambil? Mintak pendapat...
by edie78
04 Mar 2011, 11:51
Forum: Peralatan
Topic: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??
Replies: 54
Views: 2134

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

bahaya la diorg ni makin susah nak kenal ori atau tidak...kalau beg & meterial boleh tiru bulat2, inikan zip ykk...
by edie78
03 Mar 2011, 09:49
Forum: Peralatan
Topic: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??
Replies: 54
Views: 2134

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

salam bro, Saya pernah contact korbu outdoor tuh bila sayan tengok beg ni di aletak dalam mudah. Tapi tak sempat nak gi jumpa dia + belek lagi. 1) Ada kawan saya yang ada amik barang dari dia ( kasut columbia ) memang nampak cantik, tapi confirm tiruan. 2) Harga melampau rendah. Macam Fendi ( hanga...
by edie78
02 Mar 2011, 11:11
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc gunung irau (day pack)
Replies: 32
Views: 4645

Re: xpdc gunung irau (day pack)

baru turun irau minggu lepas...sampah kat anak irau sungguh menyedihkan... jgn sedih2 braderr...irau tu dr dulu smpai skrg mcm tuu...insyaallah kalu aku larat..aku pikul bw trn :lol: memandang kan beg dah kosong ari tu kitorang bwk keluar juga sampah sorang sikit.kebanyakan tong gas kosong.plastik ...
by edie78
01 Mar 2011, 11:46
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc gunung irau (day pack)
Replies: 32
Views: 4645

Re: xpdc gunung irau (day pack)

baru turun irau minggu lepas...sampah kat anak irau sungguh menyedihkan...
by edie78
23 Feb 2011, 12:49
Forum: Peralatan
Topic: karrimor air contact deuter+karrimor
Replies: 3
Views: 222

Re: karrimor air contact deuter+karrimor

sokong....:)
by edie78
22 Feb 2011, 12:49
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Nak ke gunung Nuang
Replies: 62
Views: 10268

Re: Nak ke gunung Nuang

boleh cuba ni....
by edie78
22 Feb 2011, 11:42
Forum: Kedai
Topic: lafuma yosemite 65 liter
Replies: 6
Views: 2155

Re: lafuma yosemite 65 liter

am wrote:nk tgk back system.. bole...?
nak tgk kat mane? Contoh?
by edie78
20 Feb 2011, 22:32
Forum: Peralatan
Topic: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??
Replies: 54
Views: 2134

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

kat kedai Yoohin pertama complex ade jual beg ni rm250je boleh nego lg. Owner kedai ni dgn jujur mengatakan lowe ni bukan ori . Aku rasa nak lebih jelas pasal lowe ni, cuba refer bro nadir.
by edie78
20 Feb 2011, 21:04
Forum: Kedai
Topic: lafuma yosemite 65 liter
Replies: 6
Views: 2155

Re: lafuma yosemite 65 liter

ade lagi...harga bleh nego lagi.