Search found 45 matches

by Johnn
22 Aug 2014, 16:14
Forum: Kedai
Topic: WTS | Macpac Nikau & Lowe Alpine Tundra
Replies: 1
Views: 1817

Re: WTS | Macpac Nikau & Lowe Alpine Tundra

2. Lowe Alpine Tundra 65+15L Condition: Avril Lavigne http://i1236.photobucket.com/albums/ff452/johncavalera/Tundra1.jpg http://i1236.photobucket.com/albums/ff452/johncavalera/Tundra2.jpg http://i1236.photobucket.com/albums/ff452/johncavalera/Tundra3.jpg http://i1236.photobucket.com/albums/ff452/joh...
by Johnn
22 Aug 2014, 16:13
Forum: Kedai
Topic: WTS | Macpac Nikau & Lowe Alpine Tundra
Replies: 1
Views: 1817

WTS | Macpac Nikau & Lowe Alpine Tundra

Assalamualaikum w.b.t dan Selamat Sejahtera warga pergunungan.. Mohon izin nak iklankan dua biji haversack.. 1. Macpac Nikau 50L Condition: Taylor Swift http://i1236.photobucket.com/albums/ff452/johncavalera/nikau1.jpg http://i1236.photobucket.com/albums/ff452/johncavalera/nikau2.jpg http://i1236.ph...
by Johnn
11 Jun 2013, 19:29
Forum: Kedai
Topic: June Sale
Replies: 11
Views: 3716

Re: June Sale

book sekali columbia putih..

Columbia Titanium Omni-Dry Shirt (size S) no 3 dari atas..
by Johnn
11 Jun 2013, 19:27
Forum: Kedai
Topic: June Sale
Replies: 11
Views: 3716

Re: June Sale

wow, langkah kanan..bro ponch, book itu helly hensen..
by Johnn
09 Oct 2012, 09:43
Forum: Kedai
Topic: [WTS] Lowe Alpine Strike 40+20
Replies: 6
Views: 2601

Re: [WTS] Lowe Alpine Strike 40+20

QtrMaster wrote:kaler Olive green (atau juga dikenali sebagai OD atau OD green), macam dalam gambar.

Image
barang baeek...
by Johnn
09 Oct 2012, 09:35
Forum: Galeri
Topic: Pendakian Gunung Kinabalu dalam Hujan Ribut 19/07/2012
Replies: 12
Views: 4313

Re: Pendakian Gunung Kinabalu dalam Hujan Ribut 19/07/2012

bro,kasi up la dia punye log..
by Johnn
28 Sep 2012, 14:52
Forum: Kedai
Topic: Arc'teryx Tango,BD Harness,Arc'teryx Chalk Bag For Sale
Replies: 12
Views: 3851

Re: Arc'teryx Tango,BD Harness,Arc'teryx Chalk Bag For Sale

aik, tango pun tolak..?x kn gatal blkg jugak kot... :keke: hg kumpul modal nk kawen dah ka encik komunis..? :evil:
by Johnn
07 Aug 2012, 08:48
Forum: Klinik Gunung
Topic: The Wrong Way Top 52 Hiker Mistakes
Replies: 14
Views: 1418

Re: The Wrong Way Top 52 Hiker Mistakes

Aqu google translate je la..nnt repair sendiri.. :lol: DI RUMAH 1. Menanam RESERBOR ANDA Flubs beberapa lebih menjengkelkan daripada pundi air bocor yang menyerap pek anda pada drive untuk trailhead. Ia berlaku apabila tekanan gear lain terhadap injap gigitan meletup ia terbuka. Jadi letakkan takun...
by Johnn
06 Aug 2012, 11:59
Forum: Ikhtiar Hidup
Topic: Kesan lokasi jike sesat?
Replies: 41
Views: 2842

Re: Kesan lokasi jike sesat?

sesat di hutan hujan di malaysia dah kira sesuatu yang nak kita elakkan, dan lagi teruk jika sesat di kawasan pergunungan hutan hujan. baru smlm tgk kat discovery channel pasal pengembara(byk mejelajah pelusuk dunia) yang bukan kurang hebat ilmunya jugak sesat selama hampir 28hari di hutan amazon. ...
by Johnn
06 Aug 2012, 11:39
Forum: Kedai
Topic: Senarai kedai menjual barangan berkaitan rekreasi
Replies: 99
Views: 151751

Re: Senarai kedai menjual barangan berkaitan rekreasi

untuk mmbr2 sepergunungan area2 ipoh, hari tu blik kg terjumpe kedai ni. sempat pusing2, barang ok..ada jgk nampak berghaus jalan sekor..

ni details:

Rainforest Outdoor
14, Medan Stesen 19/4,
Station 18, 31650, Ipoh, Perak.

note: kat blkg tesco station 18..ada bundle baju n kasut sebelah dia..
by Johnn
03 Jul 2012, 09:27
Forum: Ikhtiar Hidup
Topic: cedok sket pengalaman orang
Replies: 11
Views: 1182

Re: cedok sket pengalaman orang

tq blacksword..info yg last skali tu sgt2 berguna..perimeter..selama ni lepas setup kemsait, mkn trus tido..
by Johnn
10 Mar 2012, 01:23
Forum: Peralatan
Topic: BERGHAUS Haversack Owner
Replies: 218
Views: 8467

Re: BERGHAUS Haversack Owner

Aku ada Berghaus Velocity 50. Ringan la beg tu tak sampai sekilo rasanya tapi carrying system dia (Bioflex) bising la eek ook eek ook bunyik bila jalan. Kena letak silicon spray selalu baru ok. Aku tak recommend la Berghaus yang ada bioflex. Beg ni lagi satu dia gam tak jahit untuk waterproof la ko...
by Johnn
08 Dec 2011, 13:38
Forum: Peralatan
Topic: Pemilik Pack jenama MacPac
Replies: 38
Views: 1933

Re: Pemilik Pack jenama MacPac

xde gambo ke bro2 pemilik macpac..?bleh gak cuci2 mata...
by Johnn
02 Dec 2011, 00:24
Forum: Peralatan
Topic: Arc'teryx Backpack Owner
Replies: 78
Views: 3711

Re: Arc'teryx Backpack Owner

mintak2 la x sedap kat badan hg..hahaha
by Johnn
27 Sep 2011, 09:32
Forum: Kedai
Topic: Outdoor Apparel | September Sale
Replies: 19
Views: 5187

Re: Outdoor Apparel | September Sale

poncho wrote:more's coming. penat nak upload. tido jap
Tn.Tanah,bgn le..x sabo nk menunggu ni..... :evil:
by Johnn
19 Sep 2011, 12:53
Forum: Kedai
Topic: WTS: backpack Arc'teryx Tango (FOR SALE)
Replies: 12
Views: 4525

Re: WTS: backpack Arc'teryx Tango

terbayekkkk....
by Johnn
05 Sep 2011, 16:31
Forum: Surau
Topic: di Mane Kah kiBLat yg SeBeNAr
Replies: 33
Views: 17602

Re:

tp pd aqu, sumer kejadian kt langit pon bole kasi arah janji kita amik tahu ttg ilmu Nya yg ada kt situ.. kalo ikot kaedah matahari terbenam, kena tau gak perbezaan azimuth matahari terbenam dgn azimuth Kiblat..sbb kalo kt Malaysia azimuth matahari terbenam berubah dlm kedudukan 240-295 degree sepa...
by Johnn
05 Sep 2011, 16:15
Forum: Klinik Gunung
Topic: TEKNIK MEMBACA BEKAS TAPAK
Replies: 23
Views: 2741

Re: TEKNIK MEMBACA BEKAS TAPAK

Minta izin tumpang kasih. Ingin bersandar di banir pohon. Post pertama sy, sebab peminat teknik menjejak. Tolong2 update topik lama. Kalau salah tolong sepakkan. 1st, bahagikan bab Laluan kepada beberapa persoalan asas. - Laluan Normal - Laluan Pelik - Laluan Nyata - Laluan Misteri salam bro trup k...
by Johnn
22 Aug 2011, 12:31
Forum: Kedai
Topic: BERGHAUS C7-PRO untuk di let go (SOLD)
Replies: 14
Views: 3258

Re: BERGHAUS C7-PRO untuk di let go..

servis bertukar tangan..thanks to buyer n sume yg sudi tgk..mods,rasenye dah bleh lock topic ni..slmt hari raye...
by Johnn
17 Aug 2011, 09:36
Forum: Data Gunung
Topic: Gunung Chondong, Tanjong Malim Perak
Replies: 4
Views: 726

Re: Gunung Chondong, Tanjong Malim Perak

span,gng ni kena ada guide or bleh naik je trus?
by Johnn
17 Aug 2011, 09:33
Forum: Kedai
Topic: WTS : JAM IROX ER2
Replies: 12
Views: 2808

Re: WTS : JAM IROX ER2

barang baeekk..
by Johnn
17 Aug 2011, 09:30
Forum: Kedai
Topic: BERGHAUS C7-PRO untuk di let go (SOLD)
Replies: 14
Views: 3258

Re: BERGHAUS C7-PRO untuk di let go..

apai wrote:barang sgt baik.. akan sy tolong promosikan demi pembangunan dunia outdoor di negara kita... =)
tq bro apai.. :minum: aku nk tolak 750 je skrg..
by Johnn
05 Aug 2011, 12:16
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Perlukan guide ke Jelawang & Stong
Replies: 24
Views: 4646

Re: Perlukan guide ke Jelawang & Stong

gua bogor ni kat area mane lak?
by Johnn
12 Jul 2011, 08:44
Forum: Kedai
Topic: BERGHAUS C7-PRO untuk di let go (SOLD)
Replies: 14
Views: 3258

Re: BERGHAUS C7-PRO untuk di let go..

atomic:buleh je..org2 baru sgt digalakkan..
ps:bleh jadi tanker..hehe

keyi:aku rase mu pun muat kalo dok dalam beg ni..hehe
by Johnn
08 Jul 2011, 19:48
Forum: Kedai
Topic: BERGHAUS C7-PRO untuk di let go (SOLD)
Replies: 14
Views: 3258

Re: BERGHAUS C7-PRO untuk di let go..

kalo ade ape2 nk tanye,msg je kat no 012-5995659..kawe nk g klate mlm ni..
by Johnn
08 Jul 2011, 19:42
Forum: Kedai
Topic: BERGHAUS C7-PRO untuk di let go (SOLD)
Replies: 14
Views: 3258

Re: BERGHAUS C7-PRO untuk di let go..

bro ngai: boleh je installment pun..kalo btul2 serius kte discuss la term n cond dia..hehe

mimiku: terpaksa kulepaskan jua.....................
by Johnn
07 Jul 2011, 22:06
Forum: Kedai
Topic: BERGHAUS C7-PRO untuk di let go (SOLD)
Replies: 14
Views: 3258

Re: BERGHAUS C7-PRO untuk di let go..

hahaha..a'ah bro,cheras..
by Johnn
07 Jul 2011, 21:48
Forum: Kedai
Topic: BERGHAUS C7-PRO untuk di let go (SOLD)
Replies: 14
Views: 3258

BERGHAUS C7-PRO untuk di let go (SOLD)

As-Salam dan slmt sejahtera.. nk tumpang lego sebijik rucksack. brand :Berghaus model :C7-pro system : Bioflex kaler :Biru size : 70+10 condition : tip-top (9.5/10) *baru penah pki skali,naik suku. reason to sell : desakan hidup di ibu kota rasenye x yah cite panjang pasai beg ni..C7-pro mmg superb ...
by Johnn
02 Feb 2011, 01:48
Forum: Kedai
Topic: Price Survey : Karrimor vintage rucksack & Macpac Rocketeer
Replies: 18
Views: 2580

Re: Price Survey : Karrimor vintage rucksack & Macpac Rocket

bom xdak la..tapi kalo takat peluru m16 ada la 2,3 ketui..hehehe.. :evil: boleh aih try,xda masalah kat aku..tapi kena la tanya owner beg dulu la sang komunih utara oii.. :mrgreen:
by Johnn
02 Feb 2011, 01:36
Forum: Kedai
Topic: Price Survey : Karrimor vintage rucksack & Macpac Rocketeer
Replies: 18
Views: 2580

Re: Price Survey : Karrimor vintage rucksack & Macpac Rocket

salam bro,just nk tanya sket..macpac rocketeer ni pki material ape?x penah jumpe lagi beg yg bombproof dgn bulletproof mcm ni..lg satu,mcm mane nk tau dia ni bombproof dgn bulletproof..?
by Johnn
02 Feb 2011, 01:36
Forum: Kedai
Topic: Price Survey : Karrimor vintage rucksack & Macpac Rocketeer
Replies: 18
Views: 2580

Re: Price Survey : Karrimor vintage rucksack & Macpac Rocket

salam bro,just nk tanya sket..macpac rocketeer ni pki material ape?x penah jumpe lagi beg yg bombproof dgn bulletproof mcm ni..lg satu,mcm mane nk tau dia ni bombproof dgn bulletproof..?
by Johnn
13 Dec 2010, 01:27
Forum: Kedai
Topic: Lowe Alpine Triple Point Ceramic Jacket
Replies: 11
Views: 2074

Re: Lowe Alpine Triple Point Ceramic Jacket

suma size hg ja kemal...carik la hat kecik2 sikit..
by Johnn
07 Dec 2010, 23:03
Forum: Kedai
Topic: Karrimor Jaguar SA3 up for sale! (SOLD)
Replies: 19
Views: 3621

Re: Karrimor Jaguar SA3 up for sale!

:lidah: barang baik..barang baik.........
by Johnn
05 Nov 2010, 20:29
Forum: Kedai
Topic: Preorder from UK
Replies: 12
Views: 2814

Re: Preorder from UK

barang baik nih...
by Johnn
05 Nov 2010, 20:20
Forum: Ikhtiar Hidup
Topic: 2 peralatan terpenting yang wajib ada dalam "backpack"anda
Replies: 49
Views: 4004

Re: 2 peralatan terpenting yang wajib ada dalam "backpack"an

tq bro..bnyk info berguna..selama ni jarang bawak tali..kena upgrade barang2 nih..
by Johnn
17 Sep 2010, 12:23
Forum: Kedai
Topic: mcm maner nk post gmbr untuk dlm kedai GO?
Replies: 6
Views: 1304

Re: mcm maner nk post gmbr untuk dlm kedai GO?

tamada wrote:BRO CAMANE LAK CARA NAK DELETE ITEM YANG DAH DIJUAL..?
bro tamada,rasenye dah post x leh padam..tapi kalo barang dah jual,bleh mintak mod tlg lock topic..rasenye la..