Search found 85 matches

by Syahrul_Penang
14 Jun 2010, 04:50
Forum: Kedai
Topic: Pisau Mora Murah - rm 20.00 / rm 25.00 sebilah
Replies: 129
Views: 21591

Re: Pisau Mora Murah - rm 20.00 / rm 25.00 sebilah

Just nak kongsi pendapat ...Saya ada kawan sorang kawan Chinese Chef . Dia kata kalau pisau pernah makan darah tuan dia , ini bermaksud pisau tu akan kekal lama dan akan banyak berjasa dengan tuannya . So ini satu petanda yang baik pada owner owner yang dah kena pisau tu . Simpan pisau tu bebaik .....
by Syahrul_Penang
14 Jun 2010, 04:35
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Inas (2July - 5July)
Replies: 60
Views: 10288

Re: Trans Inas (2July - 5July)

selamat semua.. selamat melayan kubang..kirim salam kat pacat-pacat yang ada kat sana tapi hati-hati,budak-budak aku pernah kena sengat dek penyengat sampai satu badan naik merah..cuma tak rebah ja.Ramai yang kena termasuk aku.. Gerak berkumpulan atau ada teman lebih baik dari jalan sorang.. laa ta...
by Syahrul_Penang
14 Jun 2010, 04:32
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Inas (2July - 5July)
Replies: 60
Views: 10288

Re: Trans Inas (2July - 5July)

selamat semua.. selamat melayan kubang..kirim salam kat pacat-pacat yang ada kat sana tapi hati-hati,budak-budak aku pernah kena sengat dek penyengat sampai satu badan naik merah..cuma tak rebah ja.Ramai yang kena termasuk aku.. Gerak berkumpulan atau ada teman lebih baik dari jalan sorang.. sharul...
by Syahrul_Penang
12 Jun 2010, 07:37
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: salam perkenalan, salam 1 malaysia
Replies: 21
Views: 4161

Re: salam perkenalan, salam 1 malaysia

soulfly wrote:kalo treking ngan saya,,
laju pun tak pelan pun tak hhahaha :evil:
treking ngan saya lagi senang,kita campsite ja..dari laju laju ikut mizi,dari pelan-pelan ikut ngai,dari laju bleh dari slow bleh ikut mamak
baik kita campsite terus...hahahaha..esok tunggu depa turun..
by Syahrul_Penang
12 Jun 2010, 07:23
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Inas (2July - 5July)
Replies: 60
Views: 10288

Re: Trans Inas (2July - 5July)

selamat semua..
selamat melayan kubang..kirim salam kat pacat-pacat yang ada kat sana tapi hati-hati,budak-budak aku pernah
kena sengat dek penyengat sampai satu badan naik merah..cuma tak rebah ja.Ramai yang kena termasuk aku..

Gerak berkumpulan atau ada teman lebih baik dari jalan sorang..
by Syahrul_Penang
28 May 2010, 07:56
Forum: Kedai
Topic: katne nk refill camping gaz?
Replies: 3
Views: 2087

Re: katne nk refill camping gaz?

assalamualaikum... kt ne nk refill camping gaz area KL @ serdang ek. tq salam.. nak refill camping gaz?,jenis? CV? buat sendiri pun boleh..tapi risiko sikit la. Gi beli gas refill untuk lighter ka, cam penson,robson ka..just cucuk masuk..cam plug and play je.. Tapi bang,post kat kuanter pertanyaan ...
by Syahrul_Penang
18 Apr 2010, 05:58
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Masuk Utan Lagi - XPDC Gng Liang East West 24&25 Apr 2010
Replies: 45
Views: 8319

Re: Masuk Utan Lagi - XPDC Gng Liang East West 24&25 Apr 201

Hazzri, Hang amik terus bas direct dr Penang-Tg Malim... kalo takder hang kene pie Ipoh dulu la mcm biasa... then cr bas Tg Malim... sory nk mncelah sket..mmg tk der bus dr png/b'worth direct ke tnjung malim.. g ipoh then ambik bus SRI MAJU ke tnjung malim..tp last bus ke sna tk silap dlm pukul 7.0...
by Syahrul_Penang
05 Mar 2010, 22:55
Forum: Isu & Gossip
Topic: Projek-projek time CNY
Replies: 11
Views: 2731

Re: Projek-projek time CNY

betterman wrote:jadik sweeper mmg seronok...
bila sampai campsite je flysheet udah terpasang :mrgreen:
air teh sudah ada hehehe....
itu pun kalu tukang buat air tak lelap lagi...buatnya dah lelap...buatlah sendirik..
by Syahrul_Penang
05 Mar 2010, 22:51
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC Terbuka ke Gunung Arong & Gunung Panti (Johor)
Replies: 35
Views: 5927

Re: XPDC Terbuka ke Gunung Arong & Gunung Panti (Johor)

yonrawk wrote:
Syahrul_Penang wrote:topo Benum?...
mana tu...ulu cheka ke?...
Masuk lalu lembah bujang la ada bran.

cuba bukak program...
by Syahrul_Penang
04 Mar 2010, 20:54
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC Terbuka ke Gunung Arong & Gunung Panti (Johor)
Replies: 35
Views: 5927

Re: XPDC Terbuka ke Gunung Arong & Gunung Panti (Johor)

topo Benum?...
mana tu...ulu cheka ke?...
by Syahrul_Penang
02 Feb 2010, 10:50
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East
Replies: 39
Views: 6814

Re: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East

Set date baru la.... xkn abis kt sini jek.... lu mesti ada wawasan beb.... set date baru....... aku ikut.... trip mana tu?... Noring gak?... nampak gaya nak plan buat time raya cina 2011 la plak..kali ni nak open awai 6 bulan kot.. raya cina ni ganti dengan projek haram la plak..Reverse Transtt..
by Syahrul_Penang
30 Jan 2010, 02:51
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East
Replies: 39
Views: 6814

Re: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East

am wrote:fuhh lama x login kt GO nie.. bukak2 je bro shahrul punye trip ke noreng.. perghh..
tak pi pun..
by Syahrul_Penang
30 Jan 2010, 02:50
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East
Replies: 39
Views: 6814

Re: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East

biNGai wrote:ang kejam syarul..psal ang laa aku naik bt puteh 1st time tido on trek..ang laa ngajar aku sume mende2 bida'ah nih..ahahaha

ang silap paham kot...aku ngajor ngatuk aja campsite terus..elok le,tido on trek bleh kawan ngan rozi...hahahahaha...
by Syahrul_Penang
29 Jan 2010, 00:18
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East
Replies: 39
Views: 6814

Re: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East

nozek...ang jgn dok caya mamat tu..dia dok gebang hang..aku set secukup rasa ja...
mana ada kejam cam komeneh..
by Syahrul_Penang
27 Jan 2010, 00:59
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Masuk Utan Lagi-Tok Nenek-Bubu-YYap (13-16Feb 2010)
Replies: 43
Views: 6683

Re: Masuk Utan Lagi-Tok Nenek-Bubu-YYap (13-16Feb 2010)

muz...ang ada bawak radio ka?...jom link haram nanti...
aku ada area-area banjaran gak nanti 13 - 22.Feb ... kalu2 bleh tok-tek-tok-tek...
by Syahrul_Penang
26 Jan 2010, 08:23
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East
Replies: 39
Views: 6814

Re: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East

blah arr nak treking dua orang...
by Syahrul_Penang
23 Jan 2010, 19:10
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East
Replies: 39
Views: 6814

Re: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East

Salam kawan2 semua... Maaf,lambat reply dlm ni.Sebenarnya trip ni dah pun di CANCEL kan dalam minggu lepas.. nanmpak gaya tak dapat gak nak buat Trans Noring walaupun perancangan yang aku buat hampir setahun..plan dah cantik,guide dah settle tapi apa kan daya tak ada rezeki jugak. Sayang terpaksa ju...
by Syahrul_Penang
12 Jan 2010, 12:07
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East
Replies: 39
Views: 6814

Re: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East

nazryst wrote:Ni kompem Mali dan Mat Jan join ni... charok laa tu...

guide still tak umum lagik...tapi korang pasti tau gaid mana yang terpilih untuk area tu...hehehe..jemput...jemput...
by Syahrul_Penang
12 Jan 2010, 12:05
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East
Replies: 39
Views: 6814

Re: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East

biNGai wrote:
6.Korang lasak..? ni yang aku cari..biasa treking 5 menet,rehat sengah jam?
ko biasa treking 5 menit, tido sejam? kalo biasa, bole la aku join..
tido sejam tarak...tido terus esok bangun ada laaa...alaaa,yang cam biasa hang dok buat tu..
by Syahrul_Penang
12 Jan 2010, 09:11
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East
Replies: 39
Views: 6814

XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East

Salam pada semua penggiat aktiviti mendaki,peminat aktiviti lasak... Setelah sekian lama menunggu untuk posting dalam ni,ini dengan rasminya projek XPDC Trans Noring dibuka pada semua : - Projek : XPDC Trans Noring > Anak Noring & Noring East Tarikh : 13.Feb - 20.Feb.2010 Hari : 8hari 7malam Kos : $...
by Syahrul_Penang
04 Oct 2009, 08:16
Forum: Peralatan
Topic: Headlamp
Replies: 71
Views: 6383

Re: Headlamp

FYI batri CR2032 aku slalu beli kt mydin..10 bijik baru rm7.50..cap maxell..tahan laa gak jangkahayat dia..org kedekut mmg kene berjimat cermat..hehe 10 bijik RM7.50...?... murah gilas hang dapat. Sebijik berapa kupang hang dapat Ngai?.. orang kaya pun kena jimat gak pasai tak lama lagi dia sengket...
by Syahrul_Penang
29 Sep 2009, 17:59
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Oct/Nov/Dec 09 XTVTs?
Replies: 26
Views: 5197

Re: Oct/Nov/Dec 09 XTVTs?

roket* wrote:dua-dua date dah ada projek, projek maen hujan..hehe..itu liang kenapa cancel?


Liang ada masalah teknikal sikit..mau bikin 3hari tak lepas,cuti isnin kena block..
maleh la plak nak layan 2hari turun naik..
tukar plan layan santai sejuk kat YB lah plak..sempat lah kot 2hari punya santai..
by Syahrul_Penang
29 Sep 2009, 10:27
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Oct/Nov/Dec 09 XTVTs?
Replies: 26
Views: 5197

Re: Oct/Nov/Dec 09 XTVTs?

Bro,
Mau layan sejuk?...bulan depan ( Deepavali ) jom layan Yong Belar 2hari..
Mau layan hujan?..Krismas ni jom masuk Transtt Korbu-YB dengan pesanan
jangan bagi sleeping beg basah ngan standby headlamp bersama bateri spare...

Jadual?...refer kat aku punya mp..
by Syahrul_Penang
29 Sep 2009, 09:54
Forum: Kedai
Topic: waterproof pouch - untuk VHF / UHF dan lain lagi
Replies: 11
Views: 2370

Re: waterproof pouch - untuk VHF / UHF dan lain lagi

Biasanya set berada tepi sebab ada sambungan cable untuk tarik kuasa dari bateri motor yang ada dalam beg..biasanya kami guna set sambil treking tanpa off,kalau 12jam treking,12jam lah set akan on...pendek kata selagi tak sampai campsite,selagi tu lah set akan sentiasa on. Rasanya tak praktikal mem...
by Syahrul_Penang
28 Sep 2009, 16:43
Forum: Kedai
Topic: waterproof pouch - untuk VHF / UHF dan lain lagi
Replies: 11
Views: 2370

Re: waterproof pouch - untuk VHF / UHF dan lain lagi

JenaL wrote:shahrul pakai yeasu la
Ish...dah guna Icom lah bro..
Mula-mula belajar radio pun belajar dengan Icom...
Mula-mula main haram pun pakai Icom gak..
Mula-mula beli radio pun Icom gak..

Lasak betul la Icom ni...7watt paling max..masa tu tak tau jenis-jenis lain..
by Syahrul_Penang
28 Sep 2009, 16:34
Forum: Kedai
Topic: waterproof pouch - untuk VHF / UHF dan lain lagi
Replies: 11
Views: 2370

Re: waterproof pouch - untuk VHF / UHF dan lain lagi

Biasanya set berada tepi sebab ada sambungan cable untuk tarik kuasa dari bateri motor yang ada dalam beg..biasanya kami guna set sambil treking tanpa off,kalau 12jam treking,12jam lah set akan on...pendek kata selagi tak sampai campsite,selagi tu lah set akan sentiasa on. Rasanya tak praktikal meme...
by Syahrul_Penang
28 Sep 2009, 16:18
Forum: Kedai
Topic: waterproof pouch - untuk VHF / UHF dan lain lagi
Replies: 11
Views: 2370

Re: waterproof pouch - untuk VHF / UHF dan lain lagi

Bro Nadir,
Waterproof case untuk set radio ada lubang untuk keluarkan PTT tak?sebab biasanya set berada tepi beg..hanya PTT aja yang tarik kedepan.
by Syahrul_Penang
28 Sep 2009, 15:23
Forum: Peralatan
Topic: Headlamp
Replies: 71
Views: 6383

Re: Headlamp

Aku menggunakan Petzl Myo XP / Petzl E-Lite dan Energizer headlamp ... Pretasi dia cukup membanggakan , kebiasanya aku bawak ketiga-tiga sekali gus untuk treking. Petzl Myo XP - Ni headlamp utama,pretasi?...tak pertikaikan.Harga? sedih gak masa beli.Syok guna sebab dia ada wide angle ngan boost..cuk...
by Syahrul_Penang
28 Sep 2009, 11:40
Forum: Kedai
Topic: Brunton L3 Headlamp- Camo Styling - RM250 (SOLD)
Replies: 16
Views: 3004

Re: Brunton L3 Headlamp- Camo Styling - RM250 (termasuk Pos)

rasanya dia tak bleh wide beam laa...sesuai dengan orang yang dok belakang..
tak sesuai dengan orang yang dok depan rasanya..

patten cam SILVA..
by Syahrul_Penang
28 Sep 2009, 10:10
Forum: Kedai
Topic: [QM] Fire Maple Outdoor Equipment
Replies: 18
Views: 8632

Re: [QM] Fire Maple Outdoor Equipment

Salam bro,

Stove jenis ni ada stok lagi?kalau ada,nak order satu model :-
FMS-104 Dapur Spider, Butane. + FMS-701 Butane Canister Adapter

Sekali dengan Adapter pasai nak guna gas laptop..berapa rega sekali dengan pos..
by Syahrul_Penang
26 Sep 2009, 15:16
Forum: Peralatan
Topic: Pemilik Petzl!!
Replies: 40
Views: 4878

Re: Pemilik Petzl!!

nak join gak la geng Petzl...

e-lite ngan myo xp..

kawan baik time malam sampai subuh...
p/s - energizer ngan yang cap ayam punya bleh selit dak?
by Syahrul_Penang
26 Sep 2009, 15:12
Forum: Peralatan
Topic: pemilik haversack KARRIMOR
Replies: 295
Views: 29313

Re: pemilik haversack KARRIMOR

nak selit bleh dak?...

Jaguar SAII 70-95
by Syahrul_Penang
09 Sep 2009, 14:14
Forum: Isu & Gossip
Topic: Kinabalu Oh Kinabalu...lagi
Replies: 87
Views: 11781

Re: Kinabalu Oh Kinabalu...lagi

Nak gi..? menabung le,sehari sekupang lama-lama cukup le..
Kita ni cam timun nak buat camna..dah kasik sama swasta,terima lah kesan dia..
sanggup bayau $$$$ lebih baru bleh gi..

Depa tumpu kat orang luar...orang m'sia bukan bleh kaya..kita naik kat tempat
lain dah laa...
by Syahrul_Penang
09 Sep 2009, 10:06
Forum: Isu & Gossip
Topic: Kinabalu Oh Kinabalu...lagi
Replies: 87
Views: 11781

Re: Kinabalu Oh Kinabalu...lagi

salam semua... Up-date 9/9/09 10pagi... Ada sedikit perubahan...aku baru aja sembang ngan Cik Zie lepas dia call SSL untuk comfirmkan rate Kinabalu ni , ada sedikit gangguan tentang rate Kinabalu ni..cam gampang SSL ni.. SSL confirmkan rate Kinabalu still dalam harga $452 ( sapa yang booking sekaran...
by Syahrul_Penang
22 Jun 2009, 23:45
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC Trans TT 25 Jun-1 Julai 2009
Replies: 29
Views: 6033

Re: XPDC Trans TT 25 Jun-1 Julai 2009

Ada masalah ka dengan trek Sg.Senooi...???
alaaaa...merangkak tu kira biasa laaa..

Betul gak,apasal tak terus ja dari Korbu ke H2o..??..perit tu nak turun ambik ayor kat Cerek...
Kat H2o bleh mandi-manda..
by Syahrul_Penang
17 Mar 2009, 10:28
Forum: Isu & Gossip
Topic: Rakan SAR kita terlibat dalam kemalangan
Replies: 62
Views: 13380

Re: Rakan SAR kita terlibat dalam kemalangan

Al-fatihah dan salam takziah untuk arwah walaupun tak mengenali..
Semoga cepat sihat dan sembuh dan bertambah baik bagi yang masih ada...


* terkejut dapat berita ni...
by Syahrul_Penang
19 Feb 2009, 22:53
Forum: Isu & Gossip
Topic: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?
Replies: 377
Views: 80962

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

A'kum kawan2... Esok malam ( Jumaat malam ) aku akan gerak ke Kuala Mu dari Penang bersama-sama dengan Khalid/Shukor dan join Mawi di Sg.Siput. Aku akan set-up satu Base station kat sana ( Kuala Mu ) , boleh tak kawan2 beri Frekuansi Simplex dan Frekuansi Repeater yang digunakan semasa Ops. SAR Hass...
by Syahrul_Penang
19 Aug 2008, 01:24
Forum: Komunikasi & Radio
Topic: RADIO AMATEUR (AMATEUR RADIO) - IV
Replies: 102
Views: 13205

SCS?...
Ooo...E.solaris bleh refer kat sini..


http://www.kedaiscs.com/
by Syahrul_Penang
08 Aug 2008, 20:59
Forum: Komunikasi & Radio
Topic: RADIO AMATEUR (AMATEUR RADIO) - IV
Replies: 102
Views: 13205

blah KL beli kat SCS ok kot....?
by Syahrul_Penang
05 Jul 2008, 18:12
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gg Bt Puteh
Replies: 93
Views: 18604

Kalau macam tu ROJER..

Saya cuba ikut bro punya tentatif walaupun campsite on trek..kalu tak larat kami polo bro dari belakang aja..

Tima kasih bro..nanti PM dia punya kos na..