Search found 181 matches

by roket*
08 Jan 2013, 14:37
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: "Jangan bawak telur masuk hutan"..
Replies: 13
Views: 5161

Re: "Jangan bawak telur masuk hutan"..

Kalau kes telur nie, pernah sekali di Gunung Bubu, Kuala Kangsar, waktu dah masuk senja dan sweeper (co-guider) kata beg dia berat gila. katanya " berat macam bawak steamroll ", bila buka beg tengok 1st guider bagi dia telur dalam mestin dan sweeper nie pun xtaw dalam mestin tue telur, dia maen bawa...
by roket*
11 Nov 2012, 00:42
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: G7-11 Series | Gunung Gerah
Replies: 5
Views: 2586

Re: G7-11 Series | Gunung Gerah

rindu sama ini gunung dan rindu nak trekking dengan guidernya. hehe.
ada masa free, roger lah Bang. boleh layan ayam penyet
by roket*
24 Oct 2012, 16:00
Forum: Kedai
Topic: Deuter Bag for sale...sesuai utk haking, camping dan travel
Replies: 4
Views: 2847

Re: Deuter Bag for sale...sesuai utk haking, camping dan tra

Salam, Tak sesuai kot nak niaga barang hiking imitation kat sini, biar bundle pun tak apa asalkan original. "Gred AAA, setanding ori dan di buat di kilang di Vietnam dan licensed by DeuterCo. dari Germany " statement di atas sangat lah tidak tepat dan tak akan setanding dengan original. Harap maklum...
by roket*
09 Oct 2012, 19:01
Forum: Isu & Gossip
Topic: Kem Sg Retak kee..Kem Maggi?
Replies: 18
Views: 5165

Re: Kem Sg Retak kee..Kem Maggi?

Assalamualaikum, Plat ini adalah plat yang dipasang oleh MARC-UTM pada trip CNY 2011 dan saya adalah sebahagian daripada peserta dalam trip ini. Terpanggil saya memberi penjelasan, plat sebenar untuk lokasi ini adalah Kem Sg Retak. Jika dilihat ikatan tali pada plat Kem Maggi adalah kurang kemas dan...
by roket*
24 May 2012, 15:30
Forum: Kedai
Topic: Karrimor di SPort DIrect.com
Replies: 5
Views: 1997

Re: Karrimor di SPort DIrect.com

Sportdirect.com nie online seller dari UK kalau tak silap
by roket*
15 May 2012, 17:07
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: G Tiong (Tmn Negara Endau Rompin) + Mulu vs Pinnacles
Replies: 17
Views: 4435

Re: G Tiong (Tmn Negara Endau Rompin) + Mulu vs Pinnacles

buDak gUnUng wrote:sedey nye x de yg dpt mbantu.... tima kasih... :cry:
terasa pula hati baca statement nie, macam orang kat GO jenis yang tak membantu. huhu.

FYI, gunung-gunung nie rare bunyinya. so, infonya mungkin hanya sebilangan kecil yang ada. harap bersabar, cari info guna saluran yang laen juga.
by roket*
26 Apr 2012, 16:24
Forum: Isu & Gossip
Topic: Insiden di Gunung Nuang
Replies: 15
Views: 5776

Re: Insiden di Gunung Nuang

jangan pernah pandang mudah pada Gunung Nuang, biarlah jaguh naek beberapa belas puluh kalipun, keselamatan pendaki serta adab mendaki perlu dijaga.

untuk mengingatkan diri sendiri dan rakan-rakan yang laen. =)
by roket*
10 Apr 2012, 11:09
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Merapi-Merbabu-Borrubodor-Yogyakarta trans Venture
Replies: 12
Views: 3209

Re: Merapi-Merbabu-Borrubodor-Yogyakarta trans Venture

menarek, mark dalam kalender dulu. tengok apa boleh buat :minum:
by roket*
06 Apr 2012, 15:43
Forum: Kedai
Topic: Kathmandu Dash 22L Backpack (SOLD)
Replies: 1
Views: 1024

Re: Kathmandu Dash 22L Backpack

::ITEM SOLD::

minta mod, kunci. terima kasih daun keladi. =)
by roket*
06 Apr 2012, 13:01
Forum: Kedai
Topic: Kathmandu Dash 22L Backpack (SOLD)
Replies: 1
Views: 1024

Kathmandu Dash 22L Backpack (SOLD)

sebuah beg daripada jenama KATHMANDU untuk dijual.

color: dark coklat

condition:
*9/10 (kusam, kalau basuh cantek)
*lilin dalam masih baik, tak terpecah/terkopek
*strap dada dan pinggan juga ada.
*material kain lightweight tetapi kukuh.

Harga: RM80 (tanpa posting)
Contact: 0108875287
by roket*
30 Mar 2012, 10:07
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Jelawang(15 September - 19 September 2012)
Replies: 46
Views: 11290

Re: Trans Jelawang(27 April - 3 Mei 2012)

kalau train naek dari Gemas-Dabong-Gemas (sebab asal usul dari JB, tunggu kat Gemas lah), berapa diskaunnya?
by roket*
16 Mar 2012, 11:42
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Harga Bayaran Permit Hutan Negeri Perak
Replies: 2
Views: 1410

Re: Harga Bayaran Permit Hutan Negeri Perak

lamanya tak naek gunung kat Perak.
by roket*
14 Mar 2012, 10:45
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Harga Bayaran Permit Hutan Negeri Perak
Replies: 2
Views: 1410

Harga Bayaran Permit Hutan Negeri Perak

Salam, tumpang tanya. berapa harga bayaran permit hutan Negeri Perak sekarang? dengar kata ada pindaan. harap ada sesiapa yang tahu dapat kongsi info. terima kasih.
by roket*
01 Mar 2012, 15:50
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Ledang dah di buka semula ?
Replies: 61
Views: 15734

Re: Gunung Ledang dah di buka semula ?

lumrah manusia, yang dah hilang/dilarang/dihalang, yang itulah yang diinginkan.cuba try tutup Gunung Kinabalu plak. hehe.
by roket*
21 Feb 2012, 15:13
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Fuji- Hiking buddy needed
Replies: 22
Views: 4874

Re: Gunung Fuji- Hiking buddy needed

kah kah kah, "BRO" pastu "BANG" plak. Mak Cik Power duk Jepang terus tukar jantina. :lidah:

menarek babe, kena tengok pendapatan semasa sebulan dua nie. hehe.
by roket*
14 Feb 2012, 18:39
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Lambak,Johor
Replies: 8
Views: 2350

Re: Gunung Lambak,Johor

hehe, lupa nak pesan pasal pacak. layan kan je. :evil:
by roket*
14 Feb 2012, 00:07
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Lambak,Johor
Replies: 8
Views: 2350

Re: Gunung Lambak,Johor

Untuk pengetahuan, Gunung Lambak dalam boleh dikategorikan sebagai santai. Kalau nak dibandingkan, ala-ala Bukit Broga yang dikuasa-tiga kan. Preparation tak perlu serumit mana.
by roket*
07 Jan 2012, 23:54
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: GBH (Trip meraikan selesainya Final Exam)
Replies: 14
Views: 4104

Re: GBH (Trip meraikan selesainya Final Exam)

saja je kan ko Wan, buat time weekdays !!
by roket*
06 Oct 2011, 09:47
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: total cost terkini trip Gunung Kinabalu
Replies: 8
Views: 2378

Re: total cost terkini trip Gunung Kinabalu

total cost boleh tanya Sutera Sanctuary Lodge (SSL), berpeluh dengar harganya =)
by roket*
15 Sep 2011, 15:13
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: G7-11 Series | Ulu Sepat (via Lasah) Sep 2011
Replies: 2
Views: 1262

Re: G7-11 Series | Ulu Sepat (via Lasah) Sep 2011

terbaeklah Abang Poncho, lepas nie daki semua gunung G7 satu persatu. kepada yang tiada cuti panjang, ini memang awesome :D
by roket*
12 Sep 2011, 11:35
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: G7-11 Series | Chamah (via Gua Musang) Sep 2011
Replies: 28
Views: 5925

Re: G7-11 Series | Chamah (via Gua Musang) Sep 2011

syukur alhamdulillah, trip sukses. kesemua 8 orang line-up selamat tiba di destinasi masing-masing pagi ini. alhamdulillah takde extend-extend atau terpaksa ambil cuti (EL, MC). 5 orang peserta tiba di Hentian Putra jam 4 pagi tadi. timekasih pada yang sudi join, insya-Allah berjumpa lagi kita di U...
by roket*
09 Sep 2011, 16:09
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Titiwangsa V1 (Ulu Kinta - Blue Valley)
Replies: 35
Views: 6744

Re: Trans Titiwangsa V1 (Ulu Kinta - Blue Valley)

sekadar cadangan, Day 2 buat lah dari Kem Kijang ke Puncak Gayong. boleh kurangkan tekanan masa untuk hari akan datang. all the best bro :minum: satu option yg baik..tp jaga2..pastikan tidur gi puncak gayong jgn tidur di simpang gayong heheheheh nak lajak ke Kem Cerek pun boleh, tak jauh dah. nak a...
by roket*
08 Sep 2011, 16:45
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Titiwangsa V1 (Ulu Kinta - Blue Valley)
Replies: 35
Views: 6744

Re: Trans Titiwangsa V1 (Ulu Kinta - Blue Valley)

sekadar cadangan, Day 2 buat lah dari Kem Kijang ke Puncak Gayong. boleh kurangkan tekanan masa untuk hari akan datang. all the best bro :minum: satu option yg baik..tp jaga2..pastikan tidur gi puncak gayong jgn tidur di simpang gayong heheheheh nak lajak ke Kem Cerek pun boleh, tak jauh dah. nak a...
by roket*
23 Aug 2011, 14:42
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Titiwangsa V1 (Ulu Kinta - Blue Valley)
Replies: 35
Views: 6744

Re: Trans Titiwangsa V1 (Ulu Kinta - Blue Valley)

sekadar cadangan, Day 2 buat lah dari Kem Kijang ke Puncak Gayong. boleh kurangkan tekanan masa untuk hari akan datang. all the best bro :minum: satu option yg baik..tp jaga2..pastikan tidur gi puncak gayong jgn tidur di simpang gayong heheheheh nak lajak ke Kem Cerek pun boleh, tak jauh dah. nak a...
by roket*
23 Aug 2011, 02:37
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Titiwangsa V1 (Ulu Kinta - Blue Valley)
Replies: 35
Views: 6744

Re: Trans Titiwangsa V1 (Ulu Kinta - Blue Valley)

sekadar cadangan, Day 2 buat lah dari Kem Kijang ke Puncak Gayong. boleh kurangkan tekanan masa untuk hari akan datang.
all the best bro :minum:
by roket*
18 Aug 2011, 16:29
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Baju GO
Replies: 54
Views: 3945

Re: Baju GO

kami mahu baju baru!! haha :minum:
by roket*
18 Aug 2011, 16:26
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Please register here
Replies: 1312
Views: 188121

Re: Please register here

mamai_in wrote:Salam perkenalan..

Nama: Intan Zuraini Zulkifli
Jantina: of cos la pompuan..hehe
Tarikh lahir: 4/9/1986
Tmpt tinggl: Seri kembangan
Kelab: xde..baru mau berjinak2 ngn ilmu alam...
ramai orang area Seri Kembangan aktif sekarang, meriah
by roket*
14 Aug 2011, 23:47
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: G7-11 Series | Gerah (Bilah - Gerah - Bieh) Oktober 2011
Replies: 47
Views: 8801

Re: G7-11 Series | Gerah (Bilah - Gerah - Bieh) Oktober 2011

Insyallah aku turut serta. Btw ponch..aku turun jb esok. Moh bebuka puasa sama2..haidar ada sekali. Esok petang aku cari nko. Orait. :!: port buka semalam jauh sangat lah bro, laen kali buat area Utara JB lah. hehe p/s: trip yang super fun-fun, bukan selalu ada. grab your seat kengkawan. kasi promo...
by roket*
14 Aug 2011, 23:42
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: renjer gunung Ledang
Replies: 2
Views: 1453

Re: renjer gunung Ledang

cuba contact 019-6801597, En Azman - Renjer Ledang
by roket*
14 Aug 2011, 23:38
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: trans titi v1 dr ulu kinta ke blue valley ikut camp gurkha
Replies: 9
Views: 2109

Re: trans titi v1 dr ulu kinta ke blue valley ikut camp gurk

assalamualaikum & salam sejahtera semua warga GO, saya bercadang nk bt trip trans titi v1 dr ulu kinta ke blue valley selama 5 hari 4 malam dlm bulan 11. dr yong belar, saya bercadang nk ikut route camp gurkha, charlie, 3 boundaries.. mintak tolong otai2/warga GO yg berpengetahuan luas bagi suggest...
by roket*
10 Aug 2011, 10:00
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: G7-11 Series | Gerah (Bilah - Gerah - Bieh) Oktober 2011
Replies: 47
Views: 8801

Re: G7-11 Series | Gerah (Bilah - Gerah - Bieh) Oktober 2011

Insyallah aku turut serta. Btw ponch..aku turun jb esok. Moh bebuka puasa sama2..haidar ada sekali. Esok petang aku cari nko. Orait. :!: port buka semalam jauh sangat lah bro, laen kali buat area Utara JB lah. hehe p/s: trip yang super fun-fun, bukan selalu ada. grab your seat kengkawan. kasi promo...
by roket*
10 Aug 2011, 09:54
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: CHAMAH & ULU SEPAT (24 - 29 DECEMBER 2011)
Replies: 20
Views: 5942

Re: CHAMAH & ULU SEPAT (24 - 29 DECEMBER 2011)

castello wrote:Kem Sg. Retak (Kem Maggi)
tumpang tanya Abg Sham, Kem Sg Retak = Kem Maggi ke? sebab kalau tak silap ada dua campsite berlainan, Kem Maggi dan Kem Sg Retak.
by roket*
19 Jul 2011, 15:35
Forum: Isu & Gossip
Topic: mana lebih best?? dapur camping gaz vs fire maple vs kovea
Replies: 52
Views: 14901

Re: mana lebih best?? dapur camping gaz vs fire maple vs kov

irmuaaz wrote:bukan senang nak membahagi masa peribadi saudara Poncho untuk menguruskan forum ini
memang susah pun, hehe. :tembak:
by roket*
19 Jul 2011, 15:25
Forum: Isu & Gossip
Topic: 127HOURS versi Malaysia
Replies: 11
Views: 4082

Re: 127HOURS versi Malaysia

Takziah, info dan peringatan untuk diri sendiri~
by roket*
08 Jul 2011, 09:27
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Xpdc Trans Noring(Anak Noring Dan Noring East)
Replies: 19
Views: 5257

Re: Xpdc Trans Noring(Anak Noring Dan Noring East)

hardcore!! den insan lomah~
by roket*
08 Jul 2011, 09:24
Forum: Kedai
Topic: BERGHAUS C7-PRO untuk di let go (SOLD)
Replies: 14
Views: 3722

Re: BERGHAUS C7-PRO untuk di let go..

barang baek =)
by roket*
22 Jun 2011, 03:05
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Tengkil Waterfall di Gunung Muntahak
Replies: 8
Views: 2743

Re: Tengkil Waterfall di Gunung Muntahak

kena ada upah nie explain, mudah cerita ambillah guide. sama ada local guide atau guide daripada waterfallsofmalaysia. :minum: