Search found 67 matches

by Luarpintu
20 Jan 2014, 22:14
Forum: Kedai
Topic: DEUTER - ACT lite, futura pro/vario, air contact/pro dll
Replies: 10
Views: 3640

Re: DEUTER - ACT lite, futura pro/vario, air contact/pro dll

beg bwk budak kt belakang tu mmg cantik bro..tp kalau tangkap biawak acane??huhu..kesiann..
by Luarpintu
04 Mar 2012, 10:06
Forum: Peralatan
Topic: antara karrimor panther 55-65 dengan osprey exos 58??
Replies: 5
Views: 960

Re: antara karrimor panther 55-65 dengan osprey exos 58??

mungkin azhar nk info psl beg ni..dari segi lasak ke,sedap pakai ke...
tp sorry la sy pun xde xperience..mungkin ada kwn2 sini yg penah guna?
by Luarpintu
28 Feb 2012, 09:14
Forum: Isu & Gossip
Topic: Sejuk tujuh jam atas gunung
Replies: 14
Views: 3817

Re: Sejuk tujuh jam atas gunung

masa rescue tu lempang je sorang sekali hehehe...
by Luarpintu
28 Feb 2012, 09:05
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Ledang dah di buka semula ?
Replies: 61
Views: 14291

Re: Gunung Ledang dah di buka semula ?

Perjanjian Alam?keris bugis?cam best je dengar...betik ke ni?kongsi2 lar... :lol:
by Luarpintu
21 Feb 2012, 14:53
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Gatal...
Replies: 15
Views: 4256

Re: Gatal...

agi idup agi gelabah.
by Luarpintu
21 Feb 2012, 11:28
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Fuji- Hiking buddy needed
Replies: 22
Views: 4151

Re: Gunung Fuji- Hiking buddy needed

Kalau tlg translate kan citer naruto bleh??
berapa hari ni pg dan berapa duit nk bwk broo?
by Luarpintu
20 Feb 2012, 15:57
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Ledang dah di buka semula ?
Replies: 61
Views: 14291

Re: Gunung Ledang dah di buka semula ?

Dgr org ckp nk buat resort.Dia dgr dr tv mana ntah..
by Luarpintu
13 Feb 2012, 21:50
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Xpdc Gunung Kerinci 2013 (Part 2)
Replies: 24
Views: 4760

Re: Xpdc Gunung Kerinci 2013 (Part 2)

tiket flight agak2 bpe ek? kalau Nak Murah lagi..naek ferry Dari klang ker Dumai @ melaka ker Dumai..lepas tu naek Bus Dari Dumai Ker Padang...12 jam perjalanan... kalau save rm350,kita guna duit tu naik feri dumai pastuh naik bas 12 jam...berbaloi x? :? save memang save..tapi Oden Tak larat nak na...
by Luarpintu
13 Feb 2012, 11:26
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Xpdc Gunung Kerinci 2013 (Part 2)
Replies: 24
Views: 4760

Re: Xpdc Gunung Kerinci 2013 (Part 2)

faisall wrote:
rainmaker wrote:tiket flight agak2 bpe ek?
kalau Nak Murah lagi..naek ferry Dari klang ker Dumai @ melaka ker Dumai..lepas tu naek Bus Dari Dumai Ker Padang...12 jam perjalanan...
kalau save rm350,kita guna duit tu naik feri dumai pastuh naik bas 12 jam...berbaloi x? :?
by Luarpintu
08 Feb 2012, 15:00
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Xpdc Gunung Kerinci 2013 (Part 2)
Replies: 24
Views: 4760

Re: Xpdc Gunung Kerinci 2013 (Part 2)

Gunung Kerinci Terletak Di Daerah Kerinci,Bersebelahan Daerah Sungai Penuh,Indonesia... Suhu Yang DiCatatkan Di Puncak Dalam 0'cc Percaya Tak...Itu Lah Kenyataan Suhu Di Campsite Pula Dalam 5 'cc perghhhh.. :o xpyh pg london mcm ni :mrgreen: klu dh byr duit trip,tinggal duit tiket flight je la lg k...
by Luarpintu
06 Feb 2012, 22:39
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Xpdc Gunung Kerinci 2013 (Part 2)
Replies: 24
Views: 4760

Re: Xpdc Gunung Kerinci 2013 (Part 2)

trip ni best jgk..bleh citer skit tak pasal gunung ni..dia punya suhu kt atas tu sejuk beku ke?
by Luarpintu
06 Feb 2012, 11:41
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: osprey.....daypack
Replies: 18
Views: 1520

Re: osprey.....daypack

Sy guna osprey comet..memang ringan giler dan banyak baju boleh masuk!xrugi ah beli :)
by Luarpintu
19 Jan 2012, 16:27
Forum: Kedai
Topic: SALES up to 70% @ sports direct subang
Replies: 5
Views: 2323

Re: SALES up to 70% @ sports direct subang

cantik avatar
by Luarpintu
10 Jan 2012, 12:28
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: JAM TANGAN OUTDOOR
Replies: 25
Views: 1465

Re: JAM TANGAN OUTDOOR

G-Shock braderr...!mmg syiokk.. :lol: utk gunung elok amik model Riseman.Skang bwh Rm800 dh dapat..
by Luarpintu
03 Jan 2012, 10:46
Forum: Peralatan
Topic: Kelab pemilik Casio Protrek
Replies: 83
Views: 6125

Re: Kelab pemilik Casio Protrek

pergghhh... sume angka beso2 je kat blakang... saya punya kecik jer..
tambah lagi sowang ni hah...
Jai- PRG-40... hikhukhik :oops:[/quote]

Image

PRG-40 wow!Sy minat sgt tu..klu xsilap model dia camni kan? :lidah:
by Luarpintu
28 Dec 2011, 22:54
Forum: Peralatan
Topic: Mana Nak cari beg karrimor?
Replies: 14
Views: 1728

Re: Mana Nak cari beg karrimor?

Buley jugeeee....tapi baru je angkat beg la bro.Xpe,send dulu..usha2.
by Luarpintu
28 Dec 2011, 11:56
Forum: Komunikasi & Radio
Topic: SOTA (summit on the air)
Replies: 2
Views: 510

Re: SOTA (summit on the air)

Klu kita transmit di mana2 puncak,itupun dh dikira SOTA ye dak?cuma xofficial jer..Klu negara kita nk join SOTA Associations,kene berhubung dgn diorang..Tp melalui MARTS atau kumpulan tertentu,atau individu?Klu la Malaysia dh join dlm SOTA Associations,sy percaya ramai yang semangat untuk buat aktiv...
by Luarpintu
25 Dec 2011, 12:00
Forum: Komunikasi & Radio
Topic: SOTA (summit on the air)
Replies: 2
Views: 510

SOTA (summit on the air)

Assalamualaikum.. Rasa tertarik untuk buat topik ni memandangkan sebahagian besar drpd penggiat aktiviti gunung mempunyai AA..Saya ada baca pasal SOTA ni dr website http://www.sota.org.uk/ Kt luar tu rupenye dh banyak yg buat camni,dan saya percaya ada jugak rakan2 kita di sini yang TX di atas punca...
by Luarpintu
22 Dec 2011, 00:23
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Mancari 4X4 Utk disewa....
Replies: 23
Views: 1113

Re: Mancari 4X4 Utk disewa....

nora elena..
by Luarpintu
22 Dec 2011, 00:22
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: haversack berat
Replies: 26
Views: 1243

Re: haversack berat

jgn beli chap cicak...beli cap Arc'teryx... :lidah:
by Luarpintu
22 Dec 2011, 00:15
Forum: Peralatan
Topic: pemilik haversack OSPREY
Replies: 103
Views: 5003

Re: pemilik haversack OSPREY

Comet 28 L :minum: bau kedai... 8)
by Luarpintu
20 Dec 2011, 08:13
Forum: Khemah
Topic: Cari Geng Skuba Gunung Online
Replies: 37
Views: 8778

Re: Cari Geng Skuba Gunung Online

itu bukan slam ke? oi poloi...hehe
by Luarpintu
15 Dec 2011, 22:00
Forum: Peralatan
Topic: pemilik haversack OSPREY
Replies: 103
Views: 5003

Re: pemilik haversack OSPREY

Salam,
ada tengok beg OSPREY Comet 30 L klu xsilap...macam cunnn je..
klu beli ok x??buat hand luggage nek flight jer..klu nk masuk hutan banat,xberapa pasti la..
by Luarpintu
13 Dec 2011, 23:42
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Mancari 4X4 Utk disewa....
Replies: 23
Views: 1113

Re: Mancari 4X4 Utk disewa....

JeNaL wrote:yg ada powil... mamak, ngai, bett, phob, syed, abe G, nadir, abg kamal, farid, hmmm sape lagi erkk
mawi ade...baekk punye...
by Luarpintu
13 Dec 2011, 23:29
Forum: Khemah
Topic: Cari Geng Skuba Gunung Online
Replies: 37
Views: 8778

Re: Cari Geng Skuba Gunung Online

kayrol wrote:
Luarpintu wrote:saya instructor scuba..
wah dah Instruktor....boleh join nanti kalau ada aktiviti best....
Open water jer brooo...saje je test market :kah: jangan mare...gurau2 :lol:
skang ade Sale Scuba 70 % cuba cek kt bwh ni
http://www.shoppingnsales.com/2011/12/0 ... ega-sales/
by Luarpintu
13 Dec 2011, 14:06
Forum: Khemah
Topic: Cari Geng Skuba Gunung Online
Replies: 37
Views: 8778

Re: Cari Geng Skuba Gunung Online

saya instructor scuba..
by Luarpintu
13 Dec 2011, 10:23
Forum: Khemah
Topic: hatyai??
Replies: 15
Views: 3818

Re: hatyai??

kalau amik pakej hotel + urut,dapat lg murah ke?
by Luarpintu
08 Dec 2011, 23:13
Forum: Peralatan
Topic: Mana Nak cari beg karrimor?
Replies: 14
Views: 1728

Re: Mana Nak cari beg karrimor?

itulah kene tunggu sape2 pakai karrimor sabre 45 macam brader kamal & ngai..tunggu diorang kasi harga la ni.
by Luarpintu
07 Dec 2011, 17:49
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: harga mahal dan murah...tolong atau bunuh?
Replies: 35
Views: 6098

Re: harga mahal dan murah...tolong atau bunuh?

itulah nye..selalu byr via M2U jer..anyway tq!
by Luarpintu
03 Dec 2011, 00:12
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: harga mahal dan murah...tolong atau bunuh?
Replies: 35
Views: 6098

Re: harga mahal dan murah...tolong atau bunuh?

tokwan salu beli brg online ke?saya nk kirim brg bleh?xde credit card..
by Luarpintu
02 Dec 2011, 10:48
Forum: Peralatan
Topic: Mana Nak cari beg karrimor?
Replies: 14
Views: 1728

Re: Mana Nak cari beg karrimor?

Bandiz Xplore Ent, No 609, 6th Floor, block A3, Leisure Commerce Square, No. 9, Jalan PJS 8/9, 46150 Petaling Jaya, Selangor. D.E. Tel: 016-2595953 (Azli) FB: https://www.facebook.com/pages/Bandiz-Xplore-Enterprise/122902497787830?sk=wall Tq bro.Sy ade msg ngn dia,tgk iklan kt mudah cam menarik. p/...
by Luarpintu
02 Dec 2011, 10:47
Forum: Peralatan
Topic: Mana Nak cari beg karrimor?
Replies: 14
Views: 1728

Re: Mana Nak cari beg karrimor?

ahhh abg kamal nih sume beg dia ade..nampak pkai tk penah plak.. saya pon ade gak beg sabre nih, ari2 pkai wat isi diapers anak bawak pegi taska..ekekekeke nanti saya up gamba..tp lepas abg kamal up gamba dia dulu lerr..hehe kekeke...biasalah,bende xnmpk.sy pun byk beg,tapi kt UK lg la.. :mrgreen: ...
by Luarpintu
02 Dec 2011, 08:36
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Gam apa yang KUAT?
Replies: 16
Views: 1807

Re: Gam apa yang KUAT?

Gambir & gampang :keke:
by Luarpintu
01 Dec 2011, 17:15
Forum: Khemah
Topic: hatyai??
Replies: 15
Views: 3818

Re: hatyai??

hatyai...famous sgt... banyak mende boleh carik kat sini.... nak apa brg outdoor murah, pistol, pompuan, baju jersi murah, makan, semua adalah.... kalau nak hotel murah, cari Hat Yai Asia Hotel dalam RM 70, kalau Rama Hotel dlm RM 60. Kalau tengah pekan Grand Plaza Hotel tapi harga dalam RM 100. Sa...
by Luarpintu
01 Dec 2011, 12:16
Forum: Peralatan
Topic: Mana Nak cari beg karrimor?
Replies: 14
Views: 1728

Re: Mana Nak cari beg karrimor?

Sabre 45 SF ni sy ada satu tapi dah lama tak pakai sebab kecik, Untuk trip 1 or 2 hari buleh la Beli kat UK tapi made from Chaina. Kat Malaysia tak jual rasanya. Buleh cuba kat e-bay London. Sy ada tengok jual kat Berjaya Times Squre tapi materialnya cam lain sikit dan sy rasa macam Vietnam punya. ...
by Luarpintu
01 Dec 2011, 10:45
Forum: Peralatan
Topic: Mana Nak cari beg karrimor?
Replies: 14
Views: 1728

Re: Mana Nak cari beg karrimor?

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin: saya nak cari Karrimor SF sabre 45 + side pocket..Kalau boleh UK made.tp sy tau susah nk cr Uk made kt sini,so under lesen pun boleh. pastu ingt nk cari beg yg kecik utk bwk daily..kecik2 jer..yg ni 2nd pun xpe.. am: ok bro tq,nnt sy check..tp sy xde facebook :oops: so nk ken...
by Luarpintu
30 Nov 2011, 00:42
Forum: Peralatan
Topic: Mana Nak cari beg karrimor?
Replies: 14
Views: 1728

Mana Nak cari beg karrimor?

Salam all,

ada x kedai2 online ataupun kedai btul yg ade jual beg2 karrimor di KL ni?bleh bg beberapa cadangan kt saya..
tq
by Luarpintu
05 Sep 2011, 12:55
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung2 yg sejuk di semananjung Malaysia
Replies: 13
Views: 3464

Re: Gunung2 yg sejuk di semananjung Malaysia

"ada tak gunung yg sejuk2 utk didaki?" ape punye soalan daaa... :roll: takut hang ja yg xsanggup nnt.heheh :lidah:
jangan mare haaa!
by Luarpintu
24 Aug 2011, 08:34
Forum: Isu & Gossip
Topic: Kutu Vavi
Replies: 30
Views: 7448

Re: Kutu Vavi

Kalau King sudah senggatt..lu sendiri mau inggatt...hehe