Search found 29 matches

by abdulmegat
28 Apr 2012, 23:41
Forum: Isu & Gossip
Topic: Bukit Broga terbakar.... 60% damage?
Replies: 9
Views: 4743

Re: Bukit Broga terbakar.... 60% damage?

As Salam , nak kongsi info pasal bukit broga yg terbakar tiap tiap tahun... saya tinggal di kg daching lebih kurang 7 km dr bukit broga. Seingat saya semenjak tahun 1970an bukit broga akan terbakar tiap tiap tahun ( dari x glamer hinggalah dah jadi glamer ) ....dan sebab tu bukit tu tiada pokok dan ...
by abdulmegat
22 Jun 2010, 17:26
Forum: Peralatan
Topic: BERGHAUS Haversack Owner
Replies: 218
Views: 12871

Re: BERGHAUS Haversack Owner

Salam...

Verden 45+8 & C7 Pro 65+10

... sesapa nak cari Berghaus boleh contact saya di 0192506678 - Abd Megat

Terimakasih
by abdulmegat
21 Jun 2010, 17:26
Forum: Isu & Gossip
Topic: Harga untuk GUIDE patut di naikkan...??
Replies: 44
Views: 10391

Re: Harga untuk GUIDE patut di naikkan...??

Salam , saya ni orang baru dalam GO walaupun umur dah lama ..saya setuju dengan pendapat En Castello dan En Azreen untuk harga guide sebanyak RM 200 sehari untuk yang professional ( guide yang ada knowledge , skill dan attitude yang baik ) ....rasionalnya ialah 1. Guide mempunyai tanggungjawab yang ...
by abdulmegat
12 Jun 2010, 11:12
Forum: Kedai
Topic: Pisau Mora Murah - rm 20.00 / rm 25.00 sebilah
Replies: 129
Views: 16521

Re: Pisau Mora Murah - rm 20.00 / rm 25.00 sebilah

En Ngai ....kalau sengaja tarah kat tangan sampai keluar darah ...petua tu dah tak menjadi...( pisau tu boleh jadi kes polis atas cubaan mencederakan diri sendiri ...hehehehe ) . Yang mantap hanya pisau yang mencederakan tuannya tanpa disengajakan ....ini semua bergantung kat rezeki .....
by abdulmegat
11 Jun 2010, 18:03
Forum: Kedai
Topic: Pisau Mora Murah - rm 20.00 / rm 25.00 sebilah
Replies: 129
Views: 16521

Re: Pisau Mora Murah - rm 20.00 / rm 25.00 sebilah

Just nak kongsi pendapat ...Saya ada kawan sorang kawan Chinese Chef . Dia kata kalau pisau pernah makan darah tuan dia , ini bermaksud pisau tu akan kekal lama dan akan banyak berjasa dengan tuannya . So ini satu petanda yang baik pada owner owner yang dah kena pisau tu . Simpan pisau tu bebaik ......
by abdulmegat
10 Jun 2010, 12:24
Forum: Isu & Gossip
Topic: bape byk krg dah abis sal bundle
Replies: 33
Views: 7207

Re: bape byk krg dah abis sal bundle

Elok sangat tu En Mamak , confirm je date, kita boleh TT sesama . saya tinggal kat Damansara Damai . Kalau nak TT area Gombak takde hal ...
by abdulmegat
04 Jun 2010, 16:51
Forum: Isu & Gossip
Topic: bape byk krg dah abis sal bundle
Replies: 33
Views: 7207

Re: bape byk krg dah abis sal bundle

Sorrylah en mamak ...tapi kalu dia report kat boss dia ....mesti boss dia jawab macam ni... Sampai mati pun itu customer tak bleh jumpa COLOMBIA punya bundle ....dia punya negri pun baju takda cukup punya ....suruh itu customer angkat Jepun punyalahh .... ( Colombia - sebuah negara di Amerika Selata...
by abdulmegat
04 Jun 2010, 15:20
Forum: Isu & Gossip
Topic: bape byk krg dah abis sal bundle
Replies: 33
Views: 7207

Re: bape byk krg dah abis sal bundle

Semalam pi tengok kedai bundle kat depan Giant tu ... baru je tahu yg bundle ni sama company ngan bundle 24hrs kat pasaraya NSK selayang ( pun besar jugak ).Cuma yg kat selayang tu budak indon jaga tp yg kat giant mat bangla jaga. Nak jadikan cerita lepas hampir sejam membelek ...satu barang outdoor...
by abdulmegat
31 May 2010, 11:08
Forum: Surau
Topic: jangan tak solat...wei...
Replies: 4
Views: 2291

Re: jangan tak solat...wei...

Terimakasih kepada lusuh adv. diatas peringatan ini...
by abdulmegat
26 May 2010, 11:03
Forum: Log Gunung
Topic: Log best lagi mistik dari Batman -buat pedoman tuk semua
Replies: 29
Views: 4265

Re: Log best lagi mistik dari Batman -buat pedoman tuk semua

Salam , saya nak bertanya ...kalau hanya nak camping di kem baha kena perlukan guide juga ke ?
by abdulmegat
22 May 2010, 09:29
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Kamus Gunung Malaysia
Replies: 86
Views: 22730

Re: Kamus Gunung Malaysia

p - pacak
by abdulmegat
04 Mar 2010, 18:07
Forum: Peralatan
Topic: Made in Malaysia backpack
Replies: 10
Views: 1359

Re: Made in Malaysia backpack

Material yang boleh tahan goresan buluh runcing dan duri rotan - kat Europe ngan US mana ade bende bende ni . Tak payah ade tempat gantung ski .gantikan tempat letak parang and base material mesti waterproof supaya boleh letak kat tanah mase ujan
by abdulmegat
04 Mar 2010, 17:56
Forum: Peralatan
Topic: Kedai karrimor di KL
Replies: 16
Views: 1681

Re: Kedai karrimor di KL

Untuk barangan karrimor , tearproof tak bawak masuk new model ( 2010 ) . yang terdapat di pasaran sekarang ni mungkin balance tahun lepas ...skrg nak cari jaguar SA III memang susah nak jumpa ... dr maklumat mungkin produk karrimor baru akan masuk semula kemalaysia mungkin dalam pertengahan tahun. T...
by abdulmegat
04 Mar 2010, 17:42
Forum: Peralatan
Topic: Smart Tube <---- Kedai Outdoor/Sports mana yang ada jual?
Replies: 6
Views: 687

Re: Smart Tube <---- Kedai Outdoor/Sports mana yang ada jual?

Cuba cari kat outdoor jalan ampang , last week ada lagi satu unit . Harga dalam 70 ++ ...this product made in israel macam deuter bladder gak ...teknologi israel
by abdulmegat
20 Feb 2010, 09:15
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Masuk Utan Lagi-Tok Nenek-Bubu-YYap (13-16Feb 2010)
Replies: 43
Views: 5730

Re: Masuk Utan Lagi-Tok Nenek-Bubu-YYap (13-16Feb 2010)

Tahniah semua grup yg naik YY aritu ...tp yg nostalgia ialah en Mus kita ...plan nak shoot kat puncak tp dah delay sebab kami semua ni dah pewai so terpaksalah dia bermalam di kem hasan ... dia sorang je yang tido kat dalam lubang tu , saya ngan grup Uniten tido bawah fly ...ada mimpi ape ape ke mus ?
by abdulmegat
25 Jan 2010, 12:42
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: RE-VISIT Yong Yap 13-16 Feb 2010
Replies: 119
Views: 12566

Re: RE-VISIT Yong Yap 13-16 Feb 2010

Salam , ada kekosongan lagi ke ? Eden pun nak ikut yo jang ...copek bona tutup
by abdulmegat
23 Nov 2009, 12:14
Forum: Isu & Gossip
Topic: Kepada sesiapa yang nak naik nuang musin hujan ni !!!!
Replies: 4
Views: 1450

Kepada sesiapa yang nak naik nuang musin hujan ni !!!!

Salam , Saje nak share sikit tips keselamatan terutama kepada kepada sesiapa yang nak naik Nuang dalam masa terdekat ni ... Last week saturday ( 21 / 11/09 ) saya pergi day trip ke nuang ...dah lama sangat tak beraktiviti so pegi juga walaupun takde kengkawan nak ikut ... saya nak kongsi sedikit tip...
by abdulmegat
24 Mar 2009, 15:33
Forum: Peralatan
Topic: Lowe alpine
Replies: 162
Views: 6370

Re: Lowe alpine

Ade 3 reviews link for TXF9 Summit 65 + 15 from oversea . Anyone interested please follow this link . Thanks http://www.backpackgeartest.org/reviews/Packs/Internal%20and%20External%20Framed%20Backpacks/Lowe%20Alpine%20TFX%20Summit%2065%2015%20Pack/Test%20Report%20by%20Hollis%20Easter/ http://www.bac...
by abdulmegat
21 Mar 2009, 11:45
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Salam perkenalan
Replies: 30
Views: 5033

Re: Salam perkenalan

Cadangan yang baik .... Emmr ...De Fotis sesuai sangat .Saya cadangkan pokcik aleng buleh jadi leader
by abdulmegat
19 Mar 2009, 11:39
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: salam perkenalan dari sarawak
Replies: 4
Views: 1464

Re: salam perkenalan dari sarawak

Selamat datang ke Gunung Online .....semoga saudara mendapat banyak manafaat dari forum ini
by abdulmegat
19 Mar 2009, 11:08
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Salam perkenalan
Replies: 30
Views: 5033

Re: Salam perkenalan

Terimaksih pokcik diatas penerangan yang amat jelas dan penuh dengan filosofinya . Membaca tulisan pokcik seolah - olah saya terasa sedang menikmati panorama keindahan gunung beserta flora dan faunanya . Ternyata pokcik ni seorang pendaki yang " halus " pendekatannya . Balik semula ke asal di mana k...
by abdulmegat
18 Mar 2009, 17:37
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Salam perkenalan
Replies: 30
Views: 5033

Re: Salam perkenalan

Pokcik_aleng , terimakasih ... memang betul .... sampai ke puncak hanyalah sebagai tanda kita dah sampai di penghujung jalan . Kepuasan sampai ke puncak akan lebih terasa indahnya sekiranya semasa dalam perjalanan kita dapat menghayati dan sensitif dengan keadaan persekitaran , flora dan faunanya . ...
by abdulmegat
18 Mar 2009, 15:31
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Salam perkenalan
Replies: 30
Views: 5033

Re: Salam perkenalan

Salam kepada semua sahabat gunung , Salam sihat dan selamat untuk saudara Hasan dan Al Fatihah untuk adik Suraya . Nak jawab komen dari adik dan saudara yang reply tu . Terimakasih diatas perhatian semua . -=[ RuFFHiKeR ]=- Masa dia beroperasi di tempat tersebut dia masih lagi dalam askar wataniah t...
by abdulmegat
12 Mar 2009, 10:00
Forum: Peralatan
Topic: Pertanyaan wristop GPS Suunto X9
Replies: 1
Views: 318

Pertanyaan wristop GPS Suunto X9

Salam rakan rakan GO , Saya nak minta pendapat rakan GO sekelian mengenai Suunto wristop GPS , apa advantage kalau guna alat ni compare dengan GPS biasa spt garmin 60 or Nuvi. Dari segi price memang mahal ( 3 lebih ribu @ Outdoor jln Ampang ) tapi apa kelebihan yg suunto ada berbanding jenama lain ....
by abdulmegat
05 Mar 2009, 15:14
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Salam perkenalan
Replies: 30
Views: 5033

Re: Salam perkenalan

Salam saudara azhaar Terimakasih diatas komen dan input saudara . Dari pemahaman saya , saudara ni memang berpengalaman dan termasuk dalam golongan yang tegar dalam bab outdoor ni .Tak grad G7 pun task menjadi hal , kebolehan tu tetap ada . Banyak MD atau GM dalam syarikat pun takde ijazah tp berjay...
by abdulmegat
05 Mar 2009, 10:36
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Salam perkenalan
Replies: 30
Views: 5033

Re: Salam perkenalan

Salam , saudara mclan Thanks for your comment , Saya rasa ini cuma pencapaian yang average je , sebab fitness pun baru nak build up . Bus stop tu dah kira half of the track sebab kalau normal speed pun it takes 3 - 3.5 hours sampai summit from bus stop ( which is pondok terakhir where the paip besar...
by abdulmegat
04 Mar 2009, 10:16
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Salam perkenalan
Replies: 30
Views: 5033

Re: Salam perkenalan

Terimakasih semua atas galakan . Dah start praktis , jogging every day . Last Sunday day trip ke Nuang .. solo je sbb x de member nak ikut . Viz superb , first time buleh nampak KL dengan jelas . Trek agak licin sebab musim hujan sekarang ni . Bawak hydrapack ngan baju hujan je ... ..so boleh speed ...
by abdulmegat
26 Feb 2009, 11:47
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Please register here
Replies: 1312
Views: 190062

Re: Please register here

Nama: abdul megat sulong bin aman
Panggilan : Along
Jantina : lelaki
Tarikh Lahir: 31.07.1969
Tempat Lahir : Kg Daching Simpang Empat Ulu Beranang NS
Tempat tinggal : Damansara Damai
Pengalaman Naik Gunung : Gunung Nuang je setakat ni
email : abdulmegat@gmail.com
Phone No: 0192506678
Kelab : Tiada
by abdulmegat
26 Feb 2009, 10:21
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Salam perkenalan
Replies: 30
Views: 5033

Salam perkenalan

Assalamuaalaikum , salam perkenalan Nama saya abdul megat dari asal Beranang dan tinggal di Damansara Damai ...umur dah 39 ... baru nak berjinak dengan dunia pergunungan ...sebelum ni ada pengalaman sikit naik gunung tapi tak berapa serius . Jadi nak minta bantuan dari sedara semua adik - adik dan a...