Search found 87 matches

by ironore
19 Oct 2012, 02:57
Forum: Peralatan
Topic: Alcohol fuel
Replies: 27
Views: 4040

Re: Alcohol fuel

Multifuel stove gak the best pada pendapat aku. 1ltr bahan api cukup utk seminggu punya trip.hiking, touring, backpackers bahan api senang nak dapat. Pergi ceruk mana pun senang nak dpat bahan api utk multifuel stove ni. Alcohol ok jugak , cuma kena bawak extra. Murah. Multifuel ni memang mahal..tap...
by ironore
19 Oct 2012, 02:41
Forum: Kedai
Topic: New Bottle Bladder for sale
Replies: 5
Views: 2822

Re: New Bottle Bladder for sale

Kena jual murah2 macam ni...
by ironore
14 May 2012, 04:06
Forum: Peralatan
Topic: Survey brand dan harga stove untuk panduan bersama
Replies: 22
Views: 4595

Re: Survey brand dan harga stove untuk panduan bersama

So far saya pakai Methylated spirit beli dari kedai Hardware..Murah...dan guna Trangia stove..Perfomance tak mengecewakan..kadang2 di rumah tu makan maggi pun masak guna Trangia stove tu walaupun ada dapur gas. Setakat ni saya dah buat koleksi 4 dapur...ada campingaz, Kovea Multifuel, Firemapple dan...
by ironore
08 Mar 2012, 04:35
Forum: Peralatan
Topic: Kelab pemilik Casio Protrek
Replies: 83
Views: 8023

Re: Kelab pemilik Casio Protrek

Aq pkai Protrek/Pathfinder yang triple sensor cam kt gambar yg mula2 tu tp bkn la titanium Resin band je yg button adjust ngn light kt depan tu kaler kuning. model ape xingat nnt nk check blk kt invois. So far kalau battery dh kt 'M' cas je kt matahari then jd full blk. selama aku pakai ni x pernah...
by ironore
08 Mar 2012, 04:34
Forum: Pandu Arah
Topic: garmin gps 60csx
Replies: 6
Views: 1309

Re: garmin gps 60csx

senyap je..mana otai2 yang pakar2 ni...tolong share...
by ironore
06 Mar 2012, 00:18
Forum: Peralatan
Topic: Survey brand dan harga stove untuk panduan bersama
Replies: 22
Views: 4595

Re: Survey brand dan harga stove untuk panduan bersama

Tok wan... rubbing spirit ni sama ka yg jual kat kedai Hardware tu?...
Atau ni utk on medical purpose punya?..
by ironore
06 Mar 2012, 00:07
Forum: Peralatan
Topic: Pemilik haversack LOWE ALPINE,
Replies: 154
Views: 9858

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

team lowe ni takda kemana2 ka nak buat trip lagi?....dah naik berkulat dah beg ni.. :D :D :D :D
by ironore
06 Mar 2012, 00:03
Forum: Peralatan
Topic: Kelab pemilik Casio Protrek
Replies: 83
Views: 8023

Re: Kelab pemilik Casio Protrek

Saya punya PRG 110.. tentang calibration tu...IMHO...cari batu tanda jalan... yang memang dah ada bacaan di buat oleh jabatan ukur dari paras laut. DAn lagi satu...Bawak ke tepi Pantai...dan dari situ bacaaan juga boleh di ambil kira. Aku pernah cuba calibrate jam ni masa pergi kat rumah api tanjung...
by ironore
05 Mar 2012, 23:41
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: harga mahal dan murah...tolong atau bunuh?
Replies: 35
Views: 6862

Re: harga mahal dan murah...tolong atau bunuh?

Ni tok wan duk Kedah...Pakai KLX 20 sama versys tu ke?..
by ironore
08 Apr 2011, 02:40
Forum: Kedai
Topic: Osprey TALON 33L (SOLD)
Replies: 3
Views: 1462

Re: Osprey TALON 33L- SOLD!!

Item SOLD!....Mod boleh lock topic
by ironore
07 Apr 2011, 03:02
Forum: Kedai
Topic: Osprey TALON 33L (SOLD)
Replies: 3
Views: 1462

Osprey TALON 33L (SOLD)

Assalammualaikum dan salam sejahtera Saya ada beg OSPREY untuk dijual Model- Osprey TALON 33L Harga - RM 300- (firm) Reason utk di jual - Banyak beg 30 liter dlm koleksi,..so nak let go ni utk funding model Osprey yang kecil sedikit Frame - Saiz "M/L" Sebarang pertanyaan - 016 2445658- BJ http://i52...
by ironore
29 Dec 2010, 03:43
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: GADIS PENDAKI GUNUNG BANGGA CEBURI SUKAN 'TOUCH RUGBY'
Replies: 92
Views: 11849

Re: GADIS PENDAKI GUNUNG BANGGA CEBURI SUKAN 'TOUCH RUGBY'

Mamak, reen, Ngai ,mizi.....kalau mau main ragbi...kasi turun padang Merbok atau padang Utara...la...

Ini minah kaki sprinter...kalau kejar musti lepas punya...itu kalau musti kasi tackle sampai jatuh...pastu tu boleh 'Mauling'... :evil: :keke:
by ironore
11 Jul 2010, 22:56
Forum: Isu & Gossip
Topic: Mari Kita Ikut Jejak Dia.....!!!!
Replies: 17
Views: 2935

Re: Mari Kita Ikut Jejak Dia.....!!!!

Promote Lowe nampak??.... :lol: :lol: :lol: :lol: ....Etika yang bagus!!!..Harus di contohi oleh para pendaki2 yang lain..
by ironore
09 Jun 2010, 03:35
Forum: Kedai
Topic: Bag EuroHike + Lowe Alpine utk di jual.
Replies: 14
Views: 4220

Re: Bag EuroHike + Lowe Alpine utk di jual.

ngai, order lebeh utk aku...hehehe.
by ironore
06 Jun 2010, 01:49
Forum: Kedai
Topic: Bag EuroHike + Lowe Alpine utk di jual.
Replies: 14
Views: 4220

Re: Bag EuroHike + Lowe Alpine utk di jual.

biruhijau wrote:ironore,

beg LA tu dah ada org book ... consider SOLD ...
....
dah ada org Book = NOTED.
by ironore
31 May 2010, 07:24
Forum: Kedai
Topic: Bag EuroHike + Lowe Alpine utk di jual.
Replies: 14
Views: 4220

Re: Bag EuroHike + Lowe Alpine utk di jual.

sun wrote:pergh...ambek dua-dua skali ker...
Beg EuroHike je yg dah let go..Beg Lowe tu masih ada..
by ironore
30 May 2010, 23:20
Forum: Kedai
Topic: Bag EuroHike + Lowe Alpine utk di jual.
Replies: 14
Views: 4220

Re: Bag EuroHike + Lowe Alpine utk di jual.

Salam Warga GO. Saya ada 2 beg untuk dijual- 1- EUROHIKE WILDERNESS AIR 30ltr - SOLD . sesuai utk 1-2day trip. Harga- RM 150 Siap Rain Cover EUROHIKE http://i524.photobucket.com/albums/cc322/budakjahat77/102537-17-1233219244295-Copy-Copy.jpg http://i524.photobucket.com/albums/cc322/budakjahat77/102...
by ironore
30 May 2010, 14:48
Forum: Kedai
Topic: Bag EuroHike + Lowe Alpine utk di jual.
Replies: 14
Views: 4220

Re: Bag EuroHike + Lowe Alpine utk di jual.

Barang Baik Nie..bump!!
by ironore
29 May 2010, 07:19
Forum: Kedai
Topic: Bag EuroHike + Lowe Alpine utk di jual.
Replies: 14
Views: 4220

Bag EuroHike + Lowe Alpine utk di jual.

Salam Warga GO. Saya ada 2 beg untuk dijual- 1- EUROHIKE WILDERNESS AIR 30ltr - SOLD sesuai utk 1-2day trip. Harga- RM 150 Siap Rain Cover EUROHIKE http://i524.photobucket.com/albums/cc322/budakjahat77/102537-17-1233219244295-Copy-Copy.jpg http://i524.photobucket.com/albums/cc322/budakjahat77/102537...
by ironore
27 May 2010, 09:18
Forum: Pandu Arah
Topic: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)
Replies: 114
Views: 7652

Re: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)

Adoi yaiiii...tarikh takde kat sini time tu...plak..Next time ada plan nak repeat balik tak..course ni..?
GPS dah ade..cuma belum mahir lagi nak pakai..
by ironore
27 May 2010, 08:10
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Kamus Gunung Malaysia
Replies: 86
Views: 22503

Re: Kamus Gunung Malaysia

ajon wrote:G-gaid
B- Buff= boleh tutup mata masa Rafting mcm Ngai..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

H- H20= Air.

G -Gadjet= Nadir Mr.GADJET :mrgreen:
by ironore
25 May 2010, 07:17
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Kamus Gunung Malaysia
Replies: 86
Views: 22503

Re: Kamus Gunung Malaysia

B Beri-beri atau Beron = Buang air besar
by ironore
30 Apr 2010, 04:54
Forum: Khemah
Topic: Geng MTB..anyone?
Replies: 77
Views: 9599

Re: Geng MTB..anyone?

Ngai balik KK nanti...ko setlah..MTB masuk lubuk kawah..
by ironore
23 Mar 2010, 08:21
Forum: Isu & Gossip
Topic: GUNUNG IRAU DITUTUP?
Replies: 27
Views: 5336

Re: GUNUNG IRAU DITUTUP?

biNGai wrote:kasi YL sorg laa baru aku kasik tumpang..
kasi YL?.....Ingat macam bagi anak kucing ke?.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

*Apexx...kalau ada YL...Abg 'Heram' jgn dilupa.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
by ironore
23 Mar 2010, 08:02
Forum: Isu & Gossip
Topic: kenape org kite xmau rebut peluang???
Replies: 19
Views: 3433

Re: kenape org kite xmau rebut peluang???

Betul tu SyedGG dan Incik Khalid....
tKadang2 aku pun tak paham..org kita ni...bila ada peluang taknak ambik....
Nak kata pemalu...Kadang2 ada yang tak tau malu. Malu tak bertempat.....
dah ada peluang tak mau rebut...isk..isk..isk..
by ironore
22 Mar 2010, 05:59
Forum: Khemah
Topic: Geng MTB..anyone?
Replies: 77
Views: 9599

Re: Geng MTB..anyone?

biNGai wrote:21-03-10 :: pedal to fit - lubuk kawah via jalan balak..interested, please call..no interested, gi gantung beskal bikin frame..
Ngai....kepala ko rasa berat macam batu lagi Tak?.....kahkahkah...memang siotlah kao..
by ironore
22 Mar 2010, 05:56
Forum: Khemah
Topic: Geng MTB..anyone?
Replies: 77
Views: 9599

Re: Geng MTB..anyone?

biNGai wrote:21-03-10 :: pedal to fit - lubuk kawah via jalan balak..interested, please call..no interested, gi gantung beskal bikin frame..
Ngai....kepala ko rasa berat macam batu lagi Tak?.....kahkahkah.. kasi repeat balik itu triplah....wakakaka..kita kayuh malam masuk sana ada berani?.....
by ironore
22 Mar 2010, 05:40
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Jom Kita BERHENTI MEROKOK!!!!!!
Replies: 62
Views: 7334

Re: Jom Kita BERHENTI MEROKOK!!!!!!

Aku pun dah berhenti merokok...walaupun baru 2 minggu...memang aku niat nak terus stop. Kadang memang terasa nak hisap balik tu ada...especially bila TT dgn member dan lepas makan. terpaksa kuatkan Mental....lawan balik rasa nak merokok..tu..
Memang agak payahlah...
by ironore
22 Mar 2010, 05:35
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Sessi Teh Tarik ( TT ) Geng Gunung area Equine Park.
Replies: 124
Views: 31193

Re: Sessi Teh Tarik ( TT ) Geng Gunung area Equine Park.

fendi..27hb....Insyaallah kalau takde aral melintang aku turun sana nak ambik beg tue....
by ironore
22 Mar 2010, 05:21
Forum: Kedai
Topic: Kedai Outdoor Dynamics - Update 10/10/2011
Replies: 150
Views: 25946

Re: Kedai Outdoor Dynamics - barang barang camping

huhuhu..bett nak menganas kembali ke?..
by ironore
22 Mar 2010, 05:13
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Salam Perkenalan Semua
Replies: 8
Views: 1372

Re: Salam Perkenalan Semua

Bro Kamal....Welcome to gunung online....Dok danau kota..tak jauh dari Markas '71' kitaorg...senang2 dtg TT ngan kitaorg..

Ngai/Mamak-

Pakai Lowe apabrg main pam2..ingat tayar ke nak kena pam...wakaka...
Dey thambi!....ksi repeat itu lubuk kawah dah...
by ironore
22 Mar 2010, 05:07
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: salam aloha...
Replies: 41
Views: 5523

Re: salam aloha...

salam Eyaness....welcome to gunung Online...
Mamak, Ngai, Matsaiko....pantang je ada YL tergedik2 korang ye...

hai Abg Megat@beckham..
by ironore
22 Mar 2010, 05:04
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: salam aloha...
Replies: 41
Views: 5523

Re: salam aloha...

salam Eyaness....welcome to gunung Online...
Mamak, Ngai, Matsaiko....pantang je ada YL tergedik2 korang ye...

hai Abg Megat@beckham..
by ironore
30 Nov 2009, 04:36
Forum: Kedai
Topic: Newsletter Outdoor Dynamics
Replies: 34
Views: 4638

Re: Newsletter Outdoor Dynamics

Incik nadir,

Boleh drop newsletter kat email aku..
herman.abs@gmail.com

thanks..
by ironore
19 Oct 2009, 04:16
Forum: Khemah
Topic: endau rompin
Replies: 219
Views: 22073

Re: endau rompin

soulfly wrote:nal..
aku bawak keta lama je...
mamak, Co- pilot kena ade ni mamak.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
by ironore
15 Oct 2009, 03:14
Forum: Galeri
Topic: Raya Rimba 2009 (3-4 Okt 2009)
Replies: 7
Views: 2384

Re: Raya Rimba 2009 (3-4 Okt 2009)

tanniah shemua...insyaallah tahun depan buat ler lagi....
by ironore
24 Aug 2009, 03:36
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Sessi Teh Tarik ( TT ) Geng Gunung ::Jajahan Damansara::
Replies: 47
Views: 6303

Re: Sessi Teh Tarik ( TT ) Geng Gunung ::Jajahan Damansara::

http://andy.kbc.my/wp-content/uploads/2008/06/dsc03776.jpg http://www.nomadicnotes.com/photos/asia/malaysia/tanah-rata/cameron-highlands-car-sticker.jpg pilih pilih..mana satu stiker yg cun..ekekeke :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ....minta maaf sempena bulan ramadan ni..
by ironore
21 Aug 2009, 04:16
Forum: Peralatan
Topic: Pemilik haversack LOWE ALPINE,
Replies: 154
Views: 9858

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Bila barang aku nak sampai nie??
by ironore
21 Aug 2009, 04:04
Forum: Isu & Gossip
Topic: Air Besar
Replies: 41
Views: 6360

Re: Air Besar

biNGai wrote:
orga wrote: Masa surut

Image

mana ade surut? sama je bumper aku tgkkk..auta lbeh laa abg orga nihhh :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: