Search found 97 matches

by fadzli
29 Oct 2013, 14:53
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Rabong via Waterfall
Replies: 7
Views: 8301

Re: Gunung Rabong via Waterfall

shahrul wrote:abah Tahir tengah busy rescue group uniten skrg ni..
sangkut kat sungai mana tah.. cuaca tgh tak menentu kat sana kut.. all the best cik gate & team!

Yup , sy tahu , sy yg bagi no abah kt IPD gua musang ...
mengenai ke rabong via waterfall insha Allah , x mau repeat lagi ka? :evil:
by fadzli
26 Oct 2013, 18:38
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Rabong via Waterfall
Replies: 7
Views: 8301

Re: Gunung Rabong via Waterfall

Denan wrote:mintak maaf en.gate saya x dapat join... gayatttttt.....!!! :mrgreen:

Orite en nan no problem ... hahaha yeah :evil:
by fadzli
22 Oct 2013, 19:10
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Rabong via Waterfall
Replies: 7
Views: 8301

Gunung Rabong via Waterfall

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada pendaki2 perkasa Jemputan mendaki ke Gunung Rabong di Gua Musang , berikuat adalah tentative ...... Gunung Rabong via Waterfall Lokasi :Gua Musang Tarikh : 31 December 2013 - 5 Jan 2014 ** (6 Hari 5 mlm) Kos : RM 300 Peserta : Min dan max 20 Tahap kesusahan...
by fadzli
02 May 2012, 17:17
Forum: Isu & Gossip
Topic: popular or knowledgeable....who u are????
Replies: 42
Views: 10540

Re: popular or knowledgeable....who u are????

redah pn redah juga.. org putih tu redah pasal diaorang tak kisah?walau apa terjadi kt diaorang pn?lagi pn diaorg dah kaya raya dah? kalau diaorang mati pn? anak bini diaorang sudah full covered..lain le kalau org kita nie? bila redah? lepas tu tak balik? or mati ke? or tercedera ke? mula le nak sal...
by fadzli
02 May 2012, 17:06
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Siapakah Beirut?
Replies: 62
Views: 18660

Re: Siapakah Beirut?

Kepada gogo lama? baru ? dan juga kepada meraka yg berjinak nak jadi gogo...
banyak maksud tersurat dan tersirat dalam treat nie... kebanyakan yg yg komen disini adalah sebahagian yg mewakil kan diri meraka utk pendaki2 yg lain .. semoga dunia outdoor kita akan terus berkembang.. yeah!!
by fadzli
02 May 2012, 17:00
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Siapakah Beirut?
Replies: 62
Views: 18660

Re: Siapakah Beirut?

hehe jgn la maree ...aku biasela..berhaluan kiri ...kite jadikan benda ni sebagai perbincangan k :D tp kan lily kalo aku di situasi ko la kan....kalo guide tak dtg pada masa yg ditetapkan,aku akan segera wat plan lain ...lambat 30 mnt tu ok la takpe lg...tp dgrnye (dari org yg join trip) kol 10 br ...
by fadzli
26 Apr 2012, 17:11
Forum: Isu & Gossip
Topic: Insiden di Gunung Nuang
Replies: 15
Views: 5804

Re: Insiden di Gunung Nuang

Wow !! menyeramkan .....
naik nuang ikut janda baik Ok kot?..
by fadzli
15 Aug 2011, 15:37
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: G. KORBU & G. GAYONG (26 - 29 November 2011)
Replies: 16
Views: 4864

Re: G. KORBU & G. GAYONG (26 - 29 November 2011)

En Ahmad .. rasanya tak kot? nak ajak kengkawan ikut sg senooi plak?lama dah orang tak menjengah2 trek tu .. :D
by fadzli
14 Aug 2011, 02:04
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: G. KORBU & G. GAYONG (26 - 29 November 2011)
Replies: 16
Views: 4864

Re: G. KORBU & G. GAYONG (26 - 29 November 2011)

Alhamdulillah kalau ada orang nak masuk korbu via sg senooi ..
gud luck
by fadzli
12 Apr 2011, 13:55
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Info Gunung Tapis -Air Terjun Pelangi
Replies: 12
Views: 4810

Re: Info Gunung Tapis -Air Terjun Pelangi

Assalamualaikum. Saya inginkan info tentang Gunung Tapis dan Air Terjun Pelangi(Sg. Lembing Pahang) [dari pembayaran guide, permit dan lain-lain, kesukaran mendaki] kerana saya ingin menganjurkan program dalam bulan November ini. Harap yang berpengalaman dapat membantu saya. walaikum salam wbt -Gun...
by fadzli
11 Apr 2011, 17:23
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Info Gunung Nuang Via Janda Baik
Replies: 1
Views: 1176

Info Gunung Nuang Via Janda Baik

Assalammualaikum wbt

mohon pertolongan utk dapat kan info Gunung Nuang Via Janda baik ... kerjasama dari tuan2 dan puan2 amat dihargai


pendaki baru
by fadzli
31 Mar 2011, 15:59
Forum: Kedai
Topic: Osprey exos 58 (SOLD)
Replies: 10
Views: 2565

Re: Osprey exos 58

ittem sold

tq
by fadzli
29 Mar 2011, 15:15
Forum: Kedai
Topic: Osprey exos 58 (SOLD)
Replies: 10
Views: 2565

Re: Osprey exos 58

Denan wrote:cam penah tengok osprey nih... tapi di mana yah...???? :keke:
eh!!! ye ke?? kt mana ek? :lidah:
by fadzli
29 Mar 2011, 15:08
Forum: Kedai
Topic: Osprey exos 58 (SOLD)
Replies: 10
Views: 2565

Osprey exos 58 (SOLD)

Assalammualaikum wbt kepada meraka yg berminat. Haversack- Osprey model 'exos' 58L Harga - Rm 430 (nego) Reason utk di jual -padding frame tak sesuai dgn badan Frame - Saiz "L" Sebarang pertanyaan - 016 201 7472 http://i258.photobucket.com/albums/hh270/fadzlibakri/SAM_1567.jpg http://i258.photobucke...
by fadzli
23 Dec 2010, 19:27
Forum: Isu & Gossip
Topic: Gogo wannabies
Replies: 68
Views: 8339

Re: Gogo wannabies

soalan yg menarik perhatian utk di perbincang kan.. sebenarnya bila ramai jadi gogo nie ianya ialah satu perkembangan sihat di mana dapat menarik ramai lagi pendaki baru untuk join. secaranya jujur apa yg di kata en poncho ada juga benar nya di mana bila jadi seorang gogo secara otamatik kita sudah ...
by fadzli
23 Dec 2010, 12:16
Forum: Isu & Gossip
Topic: tiada berita dari trip CUS 17-21 DEC
Replies: 80
Views: 15294

Re: tiada berita dari trip CUS 17-21 DEC

stoned wrote:
poncho wrote:Gate,
no rujukan untuk Chamah 3765 (Siri L7030) dan Ulu Sepat ada kat topo Gerah. no rujukan Sheet 3664 (Siri L7030 juga)
rindu kat encik gate ek? .. call la dia .. nih stoned .. :kah:
:keke:
by fadzli
22 Dec 2010, 14:31
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)
Replies: 193
Views: 38766

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

rasanya hari yg di hitung pn dan semakin hampir dan rasanya ramai peserta yg join? apa2 pun sekalung tahniah untuk WildJunction semoga dapat menganjur kan lagi aktivit2 sebegini di masa hadapan di harap 1st project nie dapat membuka mata mana2 persatuan ? club2? supaya dapat sponser dan juga dapat l...
by fadzli
22 Dec 2010, 14:24
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)
Replies: 193
Views: 38766

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

kalau murah? rasanya ramai yg follow join projek konservasi nie kot.. *jst my2cent Kalau nak murah kena ada kerjasama dari jabatan hutan, MNS...apa lagi...badan kerajaan yg berkenaan...biar dia orang sponsor semuanya....kita tinggal buat kerja ajer. Tetapi memandangkan program ni atas inisiatif ind...
by fadzli
22 Dec 2010, 14:21
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)
Replies: 193
Views: 38766

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

am wrote:huhu.. patut cakap RM15 ajerrrrrr.... kikikikikih~

eh lagi bagus? kalau rasa boleh? sangat2 berbesar ati bagi sy yg baru nak kenal dunia mendaki nie dn juga yg mementing kan cost untuk sesuatu trip...
by fadzli
14 Dec 2010, 18:36
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)
Replies: 193
Views: 38766

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

mizi wrote:
fadzli wrote:kalau murah?
rasanya ramai yg follow join projek konservasi nie kot..



*jst my2cent
kalau ko ada deal n grop sendiri +powil/resion bule la murah n jimat
ok .. boleh tolong dapat kan no 4wd yg boleh untuk berurusan?
by fadzli
14 Dec 2010, 16:56
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)
Replies: 193
Views: 38766

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

kalau murah?
rasanya ramai yg follow join projek konservasi nie kot..



*jst my2cent
by fadzli
09 Dec 2010, 18:52
Forum: Kedai
Topic: Used jaket outdoor columbia & Llbean
Replies: 5
Views: 2089

Re: Used jaket outdoor columbia & Llbean

dah kena booked ke kedua jacket nie?
by fadzli
09 Dec 2010, 18:49
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)
Replies: 193
Views: 38766

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Rm 120 kan utk trip konservasi nie?
by fadzli
06 Dec 2010, 20:40
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)
Replies: 193
Views: 38766

Re: Konservasi Rentis Gunung Yong Belar (NEW YEAR)

Tahniah .. :D
semoga usaha murni di berkati ...
by fadzli
13 Aug 2010, 23:04
Forum: Isu & Gossip
Topic: kes study - sesat (sila beri pendapat)
Replies: 51
Views: 14010

Re: kes study - sesat (sila beri pendapat)

biNGai wrote:ooo itu kes taun lepas, taun nih colgate amik alih jawatan..hahaha
oit !! :evil:
by fadzli
13 Aug 2010, 20:47
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trip ke Chemerong/Lasir Depavali nanti
Replies: 57
Views: 11024

Re: Trip ke Chemerong/Lasir Depavali nanti

Hangar 18 wrote:sama2 en gate.
nanti tulon kirim salam kat dia.

pastu.. kalo jadik pi tapis, jgn tak kasi tau sy plak. kot2 tarikh cun. mau le join sorang.

insyAllah ...
by fadzli
13 Aug 2010, 20:39
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trip ke Chemerong/Lasir Depavali nanti
Replies: 57
Views: 11024

Re: Trip ke Chemerong/Lasir Depavali nanti

castello wrote:salam...

en gate jgn lupa ajak saya...hehehe...
insyAllah en syam .. boleh saja...
nnt sy beritau tarikh dan berapa ongkos nya sekali ya ehekz
by fadzli
13 Aug 2010, 16:16
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trip ke Chemerong/Lasir Depavali nanti
Replies: 57
Views: 11024

Re: Trip ke Chemerong/Lasir Depavali nanti

Hangar 18 wrote:ni dia no ayah mat aka tok sidang en gate : 019-9062771

trimas en fendy ...
nnt sy hubungi beliau ..
selamat berpuasa..
by fadzli
13 Aug 2010, 16:10
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trip ke Chemerong/Lasir Depavali nanti
Replies: 57
Views: 11024

Re: Trip ke Chemerong/Lasir Depavali nanti

G Tapis, gng ni best en gate. mmg idaman untuk sy repeat gak ni. last sy pi pun dah agak lama gak. & mmg dlm ati tu dipanggil2 suruh repeat. kalo nak tak pewai bikin 4d3n baru leh relax sket sampai melepak kat pelangi. apa2 pun jika wat 2d1n untuk Tapis shj ni untuk kategori kaki OT & jenis ada jan...
by fadzli
13 Aug 2010, 15:14
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trip ke Chemerong/Lasir Depavali nanti
Replies: 57
Views: 11024

Re: Trip ke Chemerong/Lasir Depavali nanti

Hangar 18 wrote:adeih en gate.. main2 cucuk2 angin ni tak best ler..

apa kata awak angkat slot/space dari en stoned 1.

heheheh :lol:
en fendy sy mau tanya sikit?
bleh kasi info pasal gng tapis ?
by fadzli
12 Aug 2010, 19:18
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trip ke Chemerong/Lasir Depavali nanti
Replies: 57
Views: 11024

Re: Trip ke Chemerong/Lasir Depavali nanti

boleh follow belakang ka boss? hehehe :lol:
by fadzli
05 Aug 2010, 15:14
Forum: Isu & Gossip
Topic: kematian di Angsi 31-7-2010
Replies: 14
Views: 3329

Re: kematian di Angsi 31-7-2010

innalillah ....
takziah untuk keluarga..
by fadzli
05 Aug 2010, 14:31
Forum: Galeri
Topic: Yong yap | bubu | tok nenek - 13 - 16 Feb 2010
Replies: 18
Views: 5042

Re: Yong yap | bubu | tok nenek - 13 - 16 Feb 2010

orga wrote:oo patut pon aqu cam gambar kt starting ngan kt peak je..
gambo yg tengah2 mcm tak sama dgn memori la..
bukan kecik2 punya kesan kepala air tuh..
encik orga yok kita? :mrgreen:
by fadzli
19 Apr 2010, 18:19
Forum: Galeri
Topic: We did it@ Bukit Kutu
Replies: 18
Views: 4629

Re: We did it@ Bukit Kutu

Congrat ! :lol:
by fadzli
31 Mar 2010, 19:09
Forum: Log Gunung
Topic: Gunung Tahan
Replies: 15
Views: 1928

Re: Gunung Tahan

thumb up !!
cerita yang menarik dan membuat kan aku rasa macam nak naik tahan esok aje.. ahahahaha :lol:
by fadzli
24 Mar 2010, 16:56
Forum: Galeri
Topic: Merapoh-Kuala | 30 Jan - 6 Feb 2010
Replies: 7
Views: 3887

Re: Merapoh-Kuala | 30 Jan - 6 Feb 2010

eppott wrote:
Kepada semua Line up , kalau berkesempatan dan umur panjang kita repeat lg eh ... thanks to cik eppot selaku gogo untuk trip ini
sama-sama En.Gate. nanti kita gi lagi eh.. 8)

insyAllah cik eppot..
sy mengikut aje hehe
by fadzli
24 Mar 2010, 16:54
Forum: Galeri
Topic: Gunung Kinabalu | 6 & 7 March 2010
Replies: 6
Views: 1996

Re: Gunung Kinabalu | 6 & 7 March 2010

CRAZYhAMStER wrote:Wah..!!
INCIK GATE SKARANG NIH.....
BRAVOO...BRAVOO....
uik? isk isk isk biasa2 aje...
baru belajar naik gunung nie :D
by fadzli
22 Mar 2010, 13:14
Forum: Galeri
Topic: Gunung Kinabalu | 6 & 7 March 2010
Replies: 6
Views: 1996

Re: Gunung Kinabalu | 6 & 7 March 2010

terrific angle shooting, marvellous view another milestone gate. keep continue. tahniah kat hang gate. pendaki tegar dah hang niee. aku suka tengok gambar hang, takde kesan edit yang melampau. awesome kata omputih. awat panjang nya ucapan encik khalid nie hehe.. nyway mekacih le ya... gambar nie bi...
by fadzli
20 Mar 2010, 02:37
Forum: Galeri
Topic: Gunung Kinabalu | 6 & 7 March 2010
Replies: 6
Views: 1996

Re: Gunung Kinabalu | 6 & 7 March 2010

http://i258.photobucket.com/albums/hh270/fadzlibakri/Gunung%20Kinabalu%202010/DSC_0310.jpg http://i258.photobucket.com/albums/hh270/fadzlibakri/Gunung%20Kinabalu%202010/DSC_0309.jpg http://i258.photobucket.com/albums/hh270/fadzlibakri/Gunung%20Kinabalu%202010/DSC_0308.jpg http://i258.photobucket.co...