Search found 108 matches

by sun
13 May 2011, 05:02
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Khemah Yg Sesuai Untuk Pendakian
Replies: 35
Views: 1195

Re: Khemah Yg Sesuai Untuk Pendakian

nadir wrote:
trip pulak la kuranggggg..... terikat dengan komitment lain pulak... :(
yelah...dah ade komitmen lebih dah skaraaaang....haha :mrgreen:
by sun
10 May 2011, 03:14
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Khemah Yg Sesuai Untuk Pendakian
Replies: 35
Views: 1195

Re: Khemah Yg Sesuai Untuk Pendakian

Fiftyhertz wrote:haha mmg takut skit kalau tidur pakai fly, lopong je 2 belah. tp kalau tidur ramai2 dlm fly tu yg syok. coleman yg 2P bukan rm89 je kat jusco.
itu coleman sunrise tent.tent tu takde fly.
by sun
04 May 2011, 00:48
Forum: Peralatan
Topic: Pemilik haversack LOWE ALPINE,
Replies: 154
Views: 6746

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

Hangar 18 wrote:Yes... dpt tfx10. nak pegang ke nak jual.. nak pegang ke nak jual.. nak pegang ke nak jual..
hmmmmm.......
expedition,cerro torre?...kasi review sket...ape extra add dari tfx9
by sun
28 Apr 2011, 16:11
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Radio amatur???
Replies: 30
Views: 1185

Re: Radio amatur???

freq gunung masih lg 146.010 kan...mane lah tau kot2 dah tukar pakai laen ke...
de'9W2BOW
by sun
27 Apr 2011, 10:42
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: campsite2 gunung Tahan
Replies: 23
Views: 3620

Re: campsite2 gunung Tahan

nak tanya pengalaman ahli GO yg dah melalui merapoh ke k.tahan.track mana yg mencabar campsite ke campsite yg di bawah dan tandakan (A) utk paling mencabar.(B) utk sederhana dan (C) kurang. 1)Kem kor - kem kubang = 2)kem kubang - puncak = 3)puncak - kem gedong = 4)kem gedong - kem teku = 5)kem teku...
by sun
19 Apr 2011, 18:43
Forum: Peralatan
Topic: Pemilik haversack LOWE ALPINE,
Replies: 154
Views: 6746

Re: Pemilik haversack LOWE ALPINE,

tlupe la nak daftar...haha...summit tfx9
by sun
19 Apr 2011, 13:30
Forum: Isu & Gossip
Topic: hiker student dan hiker non-student
Replies: 14
Views: 2873

Re: hiker student dan hiker non-student

aku kurang stuju dgn ko roket,semua atas diri masing2,yg bukan student pon kdg2 aku tengok lg hampeh dr student
by sun
14 Apr 2011, 01:11
Forum: Peralatan
Topic: tracking pole
Replies: 24
Views: 1200

Re: tracking pole

trekking pole ni best pakai bg y suke pakai la...sbb ade jugak org yg tak suke serabut tgn nak pegang pole mase trekking...overall okla...menambah balance badan ler time naik or turun..kalu nak kire brand..komperdell ler yg cun...kalu nak yg carbon pon ade...tp harge pon cun ler...try ler..bleh maen...
by sun
14 Apr 2011, 00:29
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: campsite2 gunung Tahan
Replies: 23
Views: 3620

Re: campsite2 gunung Tahan

wooo wooo..jaga baik wooo...tahun lepas mase sy ke tahan musim lebah...menggiler bgadoh ngan lebah woo...paling byk serangan kat teku...gile lah...tobat tanak pegi musim lebah...
by sun
12 Apr 2011, 21:46
Forum: Kedai
Topic: Kedai Outdoor Dynamics - Update 10/10/2011
Replies: 150
Views: 23258

Re: Kedai Outdoor Dynamics - Update 8/3/2011

Nadir, inflatable matress tu sedap mcm thermarest kau tak? :mrgreen: Aik.... sorry Topeq, baru nampak ko nyer post.... memang bes + selesa macam thermarest aku. cuma dia lagi panjang , thermarest aku cuma 3/4 length aja, so packing sais dia pun besar sket. kalau tak lipat setengah , lebih kurang ma...
by sun
11 Apr 2011, 13:41
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC bersantai ke AT Chemerong 09 & 10 April 2011
Replies: 21
Views: 4199

Re: XPDC bersantai ke AT Chemerong 09 & 10 April 2011

trip santai yg mencabar... tapi ramai abg2 gagah jadi mat kuntum... apsal??? sun... ramai yg turun petang tue... ko yg mana satu ekssss?? mmg ramai petang tu..kitorang 32 org.aku jd sweeper yg last skali lalu kat pondok korang tgh lepak tu mase hujan dah start lebat..rase2 nye aku sorang je kot pak...
by sun
10 Apr 2011, 13:53
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC bersantai ke AT Chemerong 09 & 10 April 2011
Replies: 21
Views: 4199

Re: XPDC bersantai ke AT Chemerong 09 & 10 April 2011

salam,tu dia ramai gile korang mase aku lalu kem balak mase nak turun..aku sweep turun mase hujan time petang2 tu...nampak korang tgh ade sesi ape ntah kat pondok, tak sempat nak gi kaco..haha...
by sun
01 Apr 2011, 18:48
Forum: Kedai
Topic: Pengumuman!! Barang2 dari UK sudah sampai!!
Replies: 45
Views: 7296

Re: Pengumuman!! Barang2 dari UK sudah sampai!!

pergh,tembakan mujahidin lalu singgah tepi beg kaa....
by sun
31 Mar 2011, 04:33
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Mount Kinabalu - April 2011
Replies: 9
Views: 2513

Re: Mount Kinabalu - April 2011

oo..tadi mase aku gi ambek fly tanak offer...tup tup dah tutup...
by sun
28 Mar 2011, 18:17
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC bersantai ke AT Chemerong 09 & 10 April 2011
Replies: 21
Views: 4199

Re: XPDC bersantai ke AT Chemerong 09 & 10 April 2011

salam.7,8,9 pon sy naek cemerung berembun lansir.ade rezeki jumpe di sane.
by sun
10 Mar 2011, 18:58
Forum: Kedai
Topic: LOWE ALPINE HORIZON 65
Replies: 6
Views: 2019

Re: LOWE ALPINE HORIZON 65

like
by sun
30 Nov 2010, 17:08
Forum: Peralatan
Topic: reborn of MORA MALAYA
Replies: 5
Views: 437

Re: reborn of MORA MALAYA

like
by sun
31 Aug 2010, 02:24
Forum: Komunikasi & Radio
Topic: RAE 2010-2
Replies: 13
Views: 1113

Re: RAE 2010-2

stakat ni kite rase mcm takde lg la bro, takpe..lepas exam biase nye lokalan ade buat majlis sign ramai2...mares clubhouse ade buat jgak..try la tgok2 kan kat website mares...biase nye ambek situ je...kite ambek kat situ je dulu..
by sun
23 Aug 2010, 18:39
Forum: Peralatan
Topic: Lowe alpine
Replies: 162
Views: 4046

Re: Lowe alpine

ngam.kasi review lebiy sket tfx10 tu.
by sun
05 Aug 2010, 19:45
Forum: Kedai
Topic: SELL : berghaus comolite 65liter
Replies: 9
Views: 1832

Re: SELL : berghaus comolite 65liter

brg sgat2 cun lagi ni...brg baik...tak pnah masok utan lg beg ni eh...free bump fo u... :P
by sun
12 Jul 2010, 23:34
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Macamana prosedur beli backpack dari luar malaysia & isu2
Replies: 19
Views: 900

Re: Macamana prosedur beli backpack dari luar malaysia & isu

kalu susah sgt..ambek je Lowe kat nadir tuh..hihihi...
by sun
03 Jul 2010, 01:22
Forum: Kedai
Topic: suunto x10
Replies: 1
Views: 891

Re: suunto x10

seperti ku kenal sport_excel...fuad kah?
by sun
03 Jun 2010, 19:26
Forum: Kedai
Topic: Karrimor : hardcore for the hardcore
Replies: 6
Views: 2276

Re: Karrimor : hardcore for the hardcore

wah...brg best..collectible...
by sun
31 May 2010, 01:02
Forum: Kedai
Topic: Bag EuroHike + Lowe Alpine utk di jual.
Replies: 14
Views: 3698

Re: Bag EuroHike + Lowe Alpine utk di jual.

pergh...ambek dua-dua skali ker...
by sun
15 May 2010, 04:13
Forum: Peralatan
Topic: berghaus rucksack liner (review)
Replies: 29
Views: 926

Re: berghaus rucksack liner (review)

ade byk brand liner ni...salah satu nye..tu ha mcm kat outdoordynamic si nadir tu...try la usha... http://www.outdoordynamics.com.my/main. ... duct_id=40
by sun
13 May 2010, 03:24
Forum: Kedai
Topic: ( Item sold) seluar panjang ,COLUMBIA,TNF
Replies: 5
Views: 1266

Re: ( Item sold) seluar panjang ,COLUMBIA,TNF

uish en.mamak..tak tdo lagi ke...pasni ape brg mau juai
by sun
10 May 2010, 16:58
Forum: Isu & Gossip
Topic: Satu lagi "scrap" ekspedisi?
Replies: 37
Views: 5828

Re: Satu lagi "scrap" ekspedisi?

Baik kita pakat antara semua ahli pendaki pendaki dalam GO ni... Donate buat kutipan RM5 sebulan... Kalau ada 100 collection dah RM500... Pastu kita majukan aktiviti rekreasi dalam Selangor... Buat projek dari Kemensah ke Nuang.... sambil tu singgah di port semungkis, port chenuang, Nuang, Janda Ba...
by sun
10 May 2010, 03:24
Forum: Isu & Gossip
Topic: Satu lagi "scrap" ekspedisi?
Replies: 37
Views: 5828

Re: Satu lagi "scrap" ekspedisi?

lebih elok gomen kasi budget bersih rentis...ni dok capai mcm2..yg dikendong berciciran..(betoi ke ayat ni)....hutan sape kalau bukan hutan...gomen...dey sendiri punya tempat pon tamau kasi cuci kaa....
by sun
08 May 2010, 15:53
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Tanjakan Gunung Tahan (kuala tahan - merapoh) 21-30 May 2010
Replies: 28
Views: 3863

Re: Tanjakan Gunung Tahan (kuala tahan - merapoh) 21-30 May

aku masok tahan jugak time tu...start trekking 21may dari merapoh ke k.tahan...ade rezeki jumpe le tgh2 jalan nanti..ehehe...
by sun
05 May 2010, 20:11
Forum: Kedai
Topic: Pisau Mora Murah - rm 20.00 / rm 25.00 sebilah
Replies: 129
Views: 13201

Re: Pisau Mora Murah - rm 20.00 / rm 25.00 sebilah

pisau da smpi...rase mcm geram sket pon ade gak sbb dulu2 aku ambik mahai hahahaa...la tgok bkn main bling2 y baru smpi ni...so minor defect...mcm tak perasan ade defect je...berbaloi bli...tq :lol:
by sun
04 May 2010, 19:47
Forum: Klinik Gunung
Topic: kasut getah
Replies: 83
Views: 5423

Re: kasut getah

kasut getah plak mcm2 jenis ada....yg ada stud la,ada lati la,cap bowling la,cap gajah la....bg korang yg mana plak yg pling best....hhehe...bleh wat carta top ranking of kasut getah ni...:D yang paling best yang ada adjustable absorber, ada ABS system ketika turun gunung, boleh winching, dan tak p...
by sun
03 May 2010, 18:53
Forum: Kedai
Topic: Pisau Mora Murah - rm 20.00 / rm 25.00 sebilah
Replies: 129
Views: 13201

Re: Pisau Mora Murah - rm 20.00 / rm 25.00 sebilah

ok nadir....aku confirm nak ambek Mora Viking 546 Stainless steel sepasang...satu merah satu biru...kasi y paling cun sket antara yag tak cun tu :lol: k...
by sun
30 Apr 2010, 13:40
Forum: Komunikasi & Radio
Topic: RAE 2010-2
Replies: 13
Views: 1113

Re: RAE 2010-2

la ni skmm buat rae 4 kali setahun...bkn mcm dulu2 dah...tu le gap rae1-2010 ngan rae2-2010 dekat je tuh...itu mcm ngam ler...kalu tak pass bulan 4..leh ambek lagi bulan 6 mcm tuu....
by sun
29 Apr 2010, 18:20
Forum: Kedai
Topic: Lowe Alpine Military packs - updated dgn gambar + harga
Replies: 36
Views: 6372

Re: Lowe Alpine Military packs - updated dgn gambar + harga

haaaa....byr 2 kali pon boleh...haaaaaa :lol:
by sun
29 Apr 2010, 14:41
Forum: Klinik Gunung
Topic: kasut getah
Replies: 83
Views: 5423

Re: kasut getah

crocs ni tak ke mane sgt pon...dari y pasar mlm smpi la y kat butik...trekking takde best pon...licin sgt...nak buat jln kemsait buat ape la yg smpi bwk crocs...buat penuh space jer...kalu jalan tgh2 nak masok dlm kayak tu mudah terslip mcm katun....naya je...
by sun
29 Apr 2010, 06:59
Forum: Kedai
Topic: Jualan Seluar Pendek'COLUMBIA bahagia 2 (ITEM SOLD)
Replies: 9
Views: 1256

Re: Jualan Seluar Pendek'COLUMBIA bahagia 2 (ITEM SOLD)

pergh laju....tak menyempat...
by sun
28 Apr 2010, 19:41
Forum: Klinik Gunung
Topic: Tip dalam hutan (wallah hua'lam)
Replies: 43
Views: 2701

Re: Tip dalam hutan (wallah hua'lam)

i like jugak....hahahaha...pakcik pakcik... :lol: