Search found 1471 matches

by nadir
01 Oct 2012, 23:35
Forum: Khemah
Topic: sembang powil-part 2
Replies: 137
Views: 25934

Re: sembang powil-part 2

Ngai... rilek bang.... itulapasal kalau nak main powil kene belaja godek sendiri...hehehe

enjin aku rilek aja, blok saja crack.....
by nadir
28 Sep 2012, 17:28
Forum: Khemah
Topic: sembang powil-part 2
Replies: 137
Views: 25934

Re: sembang powil-part 2

fuh... ok lagi tu... aku dok terbayang dah kene halfcut ...

tapi mau cari yang sikit sikit tu yang sakit... door card , steering wheel etc...

Alhamdullilah jumpa balik
by nadir
27 Sep 2012, 19:17
Forum: Khemah
Topic: sembang powil-part 2
Replies: 137
Views: 25934

Re: sembang powil-part 2

apasal plak ngai?

ehhh... keter syam castello haritu jumpa lengkap ke dah kene bahagi bahagi?
by nadir
14 Sep 2012, 16:17
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Cari duit nak gi main gunung luar?Belajar buat duit dgn eBAY
Replies: 9
Views: 3124

Re: Cari duit nak gi main gunung luar?Belajar buat duit dgn

hahahhaha pepadai je Kosmo letak 50K sebulan... insyaAllah suatu hari nanti
by nadir
04 Sep 2012, 18:37
Forum: Peralatan
Topic: Alcohol fuel
Replies: 27
Views: 771

Re: Alcohol fuel

wah menarik! satu lagi precaution kalau guna alcohol - kene pastikan guna botol fuel yang betul , cam akata Orga. Selain mengelakkan kebocoran , kena ingat , alcohol tidak berwarna dan ada yang tidak berbau ( macam yang jual kat kedai hardware ) , so ada kemungkinan orang tersilap ingat air kosong. ...
by nadir
17 Aug 2012, 14:58
Forum: Peralatan
Topic: Parang Gerber Bear Grylls Recall
Replies: 1
Views: 254

Parang Gerber Bear Grylls Recall

Salam semua, wuuu lamaaaa btul saya tak post kat GO.... ni ada berita sket pasal parang Gerber Bear Grylls - telah ditarik balik oleh Gerber. sapa yang ada paran gni boleh contact diorang , tanya nak replace dengan apa. source: http://www.cpsc.gov/cpscpub/prerel/prhtml12/12248.html saya copy + paste...
by nadir
15 Aug 2012, 23:09
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Cari duit nak gi main gunung luar?Belajar buat duit dgn eBAY
Replies: 9
Views: 3124

Re: Cari duit nak gi main gunung luar?Belajar buat duit dgn


Trained by En Fariz Yahya, eBay PowerSeller ,
menarik nih, apa nama dia / kedai dia kat ebay ?
by nadir
15 Aug 2012, 22:12
Forum: Kedai
Topic: Majlis Berbuka Puasa Gunung Online - 11 Ogos 2012
Replies: 8
Views: 9251

Re: Majlis Berbuka Puasa Gunung Online - 11 Ogos 2012

Terimakasih kepada bett dan ahli ajk lain kerana menjayakan program berbuka puasa GO 2012
by nadir
13 Apr 2012, 15:22
Forum: Kedai
Topic: design baru FMS akan masuk
Replies: 4
Views: 1964

Re: design baru FMS akan masuk

ehhh apsal up satu model je.... mana model lain yang baru...

terbaik lah!
by nadir
13 Mar 2012, 10:52
Forum: Peralatan
Topic: Pemilik pisau Mora!
Replies: 63
Views: 1965

Re: Pemilik pisau Mora!

haha selamat datang kandareast!
by nadir
08 Mar 2012, 17:29
Forum: Kedai
Topic: Pisau Mora - rm 35 / rm 45.00 bukan reject
Replies: 5
Views: 2043

Re: Pisau Mora - rm 35 / rm 45.00 bukan reject

roger bos!

pisau mora craftline Q - carbon dan stainless steel sudah out of stock buat sementara waktu.
by nadir
07 Mar 2012, 11:25
Forum: Peralatan
Topic: Pemilik dapur remote canister / firemaple - sila baca
Replies: 20
Views: 993

Re: Pemilik dapur remote canister / firemaple - sila baca

macam ni , baru nampak terang sket.

Image

:minum:
by nadir
06 Mar 2012, 17:16
Forum: Peralatan
Topic: Pemilik dapur remote canister / firemaple - sila baca
Replies: 20
Views: 993

Re: Pemilik dapur remote canister / firemaple - sila baca

sama sama geng...

ada customer dok complain, dapor rosak, dapor api tak bes, api merah, terbakar bulu lengan , sekarang baru tau pasai apa....

mintak kawan kawan kongsikan dengan kengkawan lain agar keselamatan dan keselesaan terjaga.
by nadir
28 Feb 2012, 19:52
Forum: Kedai
Topic: Pisau Mora - rm 35 / rm 45.00 bukan reject
Replies: 5
Views: 2043

Re: Pisau Mora - rm 35 / rm 45.00 bukan reject

anokskila: boley aja... kalau nak buat melapah, angkat yang stainless steel

shah _1816: roger... jangan lambat lambat... nanti habissss
by nadir
16 Feb 2012, 00:39
Forum: Peralatan
Topic: Kelab pemilik Casio Protrek
Replies: 84
Views: 1828

Re: Kelab pemilik Casio Protrek

nak join gak, tapi casio protrek twin sensor aku dah lingkup, puas hati la jugak pakai dekat 10 tahun lebih... baruuu saja buang masa dok kemas bilik harituh. boleh join ke en matsaiko? hehehe( besnyeee tengok model baru maru... masalhnya saya tangan kecik, kalau pakai nampak macam pakai jam dinding...
by nadir
15 Feb 2012, 19:33
Forum: Kedai
Topic: Pisau Mora - rm 35 / rm 45.00 bukan reject
Replies: 5
Views: 2043

Pisau Mora - rm 35 / rm 45.00 bukan reject

Salam semua, fuh... lama betul tak post kat sini, rindu pulak rasanya. Kali ni nak promo pisau mora pulak... harga utk viking ( nama baru Craftline Q ) dah turun, sila tengok bawah . Pisau mora dah banyak tukar nama, dulu viking , clipper - dah tuka dah... 1) Mora craftline Q carbon steel rm 35.00 B...
by nadir
15 Feb 2012, 15:11
Forum: Peralatan
Topic: Pemilik dapur remote canister / firemaple - sila baca
Replies: 20
Views: 993

Pemilik dapur remote canister / firemaple - sila baca

baru dapat info bagi semua pengguna gas tin panjang. Kalau guna dengan dapur remote ( macam firemaple spider stove - fms 100 , fms 105 , fms 104 etc ) bersama adapter ( lindal ) sila pastikan notch atau lekuk pada tabung gas tersebut berada di bahagian atas. Ini adalah kerana dalam tabung gas tu, ad...
by nadir
15 Feb 2012, 14:55
Forum: Khemah
Topic: Island Trip - Koh Lipe
Replies: 13
Views: 3220

Re: Island Trip - Koh Lipe

koh lipe bes kan? cuma mas aku gi harituh macam ramai sangat ongputeh.... rimas pun ada... hahahahah rasa macam dah over commercialized dah tempat tuh...
by nadir
15 Feb 2012, 14:47
Forum: Peralatan
Topic: Pemilik pisau Mora!
Replies: 63
Views: 1965

Re: Pemilik pisau Mora!

uiks.... tak ada mate parang ngai.... yang paling dekat pun mora craftsman 333 , tapi yang tu takleh guna atas kayu keras , sbb mata dia senang roll. takat lalang + akar kayu memang bes lah.... harituh mora ada recomend mata yang besar sikit, tapi lagi sesuai utk melapah. Kapak adalah, tapi mahal sa...
by nadir
15 Feb 2012, 13:19
Forum: Peralatan
Topic: Pemilik pisau Mora!
Replies: 63
Views: 1965

Re: Pemilik pisau Mora!

modify pisau mora - http://woodtrekker.blogspot.com/2011/06 ... heath.html

macam maca ongpoteh ni buat....hahahh
by nadir
21 Jan 2012, 16:47
Forum: Kedai
Topic: Pelampung Float Keselamatan Rescue Team
Replies: 14
Views: 2824

Re: Pelampung Float Keselamatan Rescue Team

hahahhaha aku tengok , terus teringat baywatch!

wajib ada dalam bot nih.... Pamela Anderson ngan David Hasselhof kena sediakan sendiri...hahaha

barang baik! bump utk penjual.
by nadir
05 Jan 2012, 17:26
Forum: Khemah
Topic: sembang powil-part 2
Replies: 137
Views: 25934

Re: sembang powil-part 2

ngai, itu hilux single cab lu bikin tinggi tinggi la... baru cantik.... hahaha org rendang macam aku nih kene pakai tangga naik..

nak camping pun senang, tolak campbed bawah chassis saja....
by nadir
04 Jan 2012, 12:42
Forum: Khemah
Topic: sembang powil-part 2
Replies: 137
Views: 25934

Re: sembang powil-part 2

aku rasa sticker "spender" tu yang bagi masalah la , cuba ang koyak buang ganti dengan puxing 777. hampir semua org pakai drive shaft..... sendiri mau ingat la... gila, taya ko saja pun kalau lenggek kancil kemek teruk wooo... harituh gi sembang dengan pakcik jaga toilet depan RNR yang seberang jala...
by nadir
04 Jan 2012, 12:31
Forum: Khemah
Topic: XPDC Kayak Teluk Kumbar - Pulau Aman
Replies: 78
Views: 12201

Re: XPDC Kayak Teluk Kumbar - Pulau Aman


InsyaAllah taun depan aku bukin satu kali lagi trip ni....
Harap dapat sambutan ramai nanti.....
dah tahun depan dah ni kayrol... masa untuk janji dikotakan.... hehehhehe

buat dalam tengah tahun pun ok ....
by nadir
04 Jan 2012, 12:26
Forum: Khemah
Topic: sembang powil-part 2
Replies: 137
Views: 25934

Re: sembang powil-part 2

pergh.... sampai tercabut camtuh.... ganaih betoi ang bawak keta noh ..... heheheheh

apa lagi weh.... volvo axle laaaa... ang sumbat LC punya pun nanti patah jugak....
by nadir
04 Nov 2011, 15:07
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Baju GO
Replies: 54
Views: 1129

Re: Baju GO

baguih idea tuh... saya stujukkkk
by nadir
04 Nov 2011, 14:56
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Gatal...
Replies: 15
Views: 3471

Re: Gatal...

tgk la jugak. kalau buat xpdc pemanjat terlampau kena la buat selection. Tapi kalau xpdc santai atau org appoint kita jadi organiser, kenala bawak semua. Kalau atas apa sebab pun tanak ajak, pegi la senyap2. Ingat, hari ni hari kita. Esok lusa org papah kita lak. saya setuju. kalau disebabkan keced...
by nadir
04 Nov 2011, 14:51
Forum: Isu & Gossip
Topic: Korbu Outdoor, Barangan Original?
Replies: 23
Views: 5648

Re: Korbu Outdoor, Barangan Original?

ya, ada customer aku pun pernah beli barang dari dia, customer aku sendiri cakap barang bukan ori. tengok harga pun tau .

beg lowe dia jual pun lagi murah dari harga aku beli dari Lowe Alpine sendiri.... hehe
by nadir
03 Nov 2011, 18:47
Forum: Peralatan
Topic: Tali hammock
Replies: 12
Views: 511

Re: Tali hammock

Dir aku cakap kau pakai tie down kayak. For the win babe adjust senang kekeke tarik je. Tak yah nak ikat. Confirm kuat tie down kayak aku pakai miniratchet . nak pikul naik gunung mau bengkok tulang belakang aku bro....hahahaha tapi aku paham maksud ko. aku tengok macam macam cara diaorang ikat dal...
by nadir
03 Nov 2011, 18:38
Forum: Khemah
Topic: Siapa ada kayak touring/fishin sendiri di kalangan geng G.O?
Replies: 83
Views: 10877

Re: Siapa ada kayak touring/fishin sendiri di kalangan geng

wah bes bes.... sembang kayak plak.... tahun depan boleh la buat trip kayak. sapa yang berminat boleh join. kayak mahal? tak jugak, kene cari lah. ada secondhand punya kawan saya beli rm 500.00 je, tapi kena repair sket. yang baru jenis mission flow pun ada saya jual rm 3.8k siap paddle dan life jac...
by nadir
03 Nov 2011, 15:29
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: harga mahal dan murah...tolong atau bunuh?
Replies: 35
Views: 5177

Re: harga mahal dan murah...tolong atau bunuh?

hahah apa apa pun , asalkan dunia outdoor malaysia berkembang dan bertambah maju
by nadir
25 Oct 2011, 18:34
Forum: Peralatan
Topic: Tali hammock
Replies: 12
Views: 511

Re: Tali hammock

haaa soklan baguih... selalunya kalau nak ikat kat pokok elok guna tali yang leper - sling atau tali yang diberi dengan hammock. tapi kalau beli hammock, selaunya tali yang dia bagi tu memang low quality punya. tengok pun semacam... ada beberapa teknik ikat hammock, tapi susah nak terangkan dengan p...
by nadir
15 Oct 2011, 16:24
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Nilai@kedudukan Gunung Online dialam maya
Replies: 5
Views: 1957

Re: Nilai@kedudukan Gunung Online dialam maya

heh... itu utk multiply , bukan kita punya personal multiply page... hehehe aku punya pun bermillion million...
by nadir
13 Oct 2011, 12:31
Forum: Isu & Gossip
Topic: Jangan terpengaruh sangat dengan Bear Grylls.....
Replies: 19
Views: 4226

Re: Jangan terpengaruh sangat dengan Bear Grylls.....

hihihih betul tu.... sbb BG la firesteel cepat jual.... padahal semua org tau guna lighter lagi senang...
by nadir
11 Oct 2011, 22:16
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Pertanyaan mengenai water purification tablet.
Replies: 12
Views: 383

Re: Pertanyaan mengenai water purification tablet.

laaaaa .... ko panggil semua aquamira? hehehehe yang popular selalunya aquatabs dan aquamira . kalau backpacking saya lebih suka guna tablet, sbb liquid payah nak manage ( tumpah , bocor , leceh nak sukat ) yaa iodin pun boleh guna utk sterilkan air, tak silap aku 3 titik utk setiap liter. pastu ada...
by nadir
11 Oct 2011, 18:38
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Pertanyaan mengenai water purification tablet.
Replies: 12
Views: 383

Re: Pertanyaan mengenai water purification tablet.

eh muazz, bukan aquamira guna liquid ka - 2 part ? kalau betul, mungkin susah sket bawak liquid... tengok la first aid kit , berapa banyak botol iodin yang bocor.... Purisafe senang, ringan dan kecik. 1 tablet utk 1 liter, tapi macam muazz cakap, kene tinggal selama 10 minit, baru boleh minum, ada r...
by nadir
10 Oct 2011, 18:31
Forum: Kedai
Topic: Kedai Outdoor Dynamics - Update 10/10/2011
Replies: 150
Views: 20715

Re: Kedai Outdoor Dynamics - Update 10/10/2011

BUMP , update terbaru bulan oktober
by nadir
10 Oct 2011, 16:36
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: harga mahal dan murah...tolong atau bunuh?
Replies: 35
Views: 5177

Re: harga mahal dan murah...tolong atau bunuh?

nilah asam garam berniaga bro... main harga tu menjadi kebiasaan. jual main main pun menjadi kebiasaan. orang berniaga betul untung rm20.00 , dia saja main main , untung rm5.00 pun apa kisah. hahahaha betul tak? nak rasa business untung rm 5.00 tu boleh sustain / tahan lama, benti kerja la, buat ful...
by nadir
10 Oct 2011, 16:26
Forum: Kedai
Topic: Kedai Outdoor Dynamics - Update 10/10/2011
Replies: 150
Views: 20715

Re: Kedai Outdoor Dynamics - Update 22/8/2011

aleck... hehehe esee Junglas? hilang nangis wooooooo...

rei hold dulu sekejap... meh singgah kedai dulu
by nadir
06 Oct 2011, 17:55
Forum: Khemah
Topic: Sembang powil
Replies: 479
Views: 43012

Re: Sembang powil

geng pajero ada banyak belah baling.... nama Ishak, tapi no phone tarak...heee