Search found 29 matches

by syhamid
10 Oct 2012, 17:54
Forum: Kedai
Topic: Arc'teryx Tango,BD Harness,Arc'teryx Chalk Bag For Sale
Replies: 12
Views: 4774

Re: Arc'teryx Tango,BD Harness,Arc'teryx Chalk Bag For Sale

kuala koh-kuala tahan la ..baru boleh pencen ..saya follow..dan samasamalah kita pencen...lelong bag...
by syhamid
18 Jun 2012, 12:32
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Tips membeli Bag Hiking
Replies: 34
Views: 4084

Re: Tips membeli Bag Hiking

kalu ada budget beli arcteryx BORA.. long life warranty.. saya setuju
by syhamid
23 Apr 2012, 15:58
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Jelawang(15 September - 19 September 2012)
Replies: 46
Views: 12725

Re: Trans Jelawang(15 September - 19 September 2012)

kalau semua berjalan mengikut perancangan ..masa tu saya dah khatam bersuluk...he..he..
by syhamid
23 Apr 2012, 15:55
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/2012)
Replies: 106
Views: 24013

Re: Gunung Bujang Melaka, Kampar Perak ( 30/3/2012 - 1/4/201

tahniah, abg muzs..tak siasia abg mengununggunung dah nampak macam berhasil ...bang, teringat abg.rembat petai suadara kita tu....atau dia memang tinggalkan untuk abang..
by syhamid
03 Apr 2012, 10:54
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Tahan via Merapoh - Kuala Tahan
Replies: 19
Views: 7254

Re: Gunung Tahan via Merapoh - Kuala Tahan

bang, boleh adjust sikit ke.... kalau ikut tentatif saya kena ot tiaptiap hari.....lagi pun 22&23Jun tu cuti am...
by syhamid
29 Mar 2012, 12:04
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Ade sape2 tau..
Replies: 45
Views: 11721

Re: Ade sape2 tau..

gunung Lawit antara 18 Jun-7 julai 2012..saya berminat.... dan dah nampak puncak Lawit dari Susu Dara .. ... he..he...bergantung kepada berapa lama nak smp ke puncak ataupun last water source/campsite. Mungkin 3-4 hari.
by syhamid
01 Mar 2012, 16:39
Forum: Khemah
Topic: Backpacking Holiday 2013: Myanmar
Replies: 33
Views: 10676

Re: Backpacking Holiday 2013: Myanmar

sy pun free jgak abg haji,bley kirenyer kite bertemanan di sane yer...
eee kak leha boleh..kaka leha makin ganas sekarang ...windu sama akak..he..he..aww...
by syhamid
27 Feb 2012, 13:22
Forum: Khemah
Topic: Backpacking Holiday 2013: Myanmar
Replies: 33
Views: 10676

Re: Backpacking Holiday 2013: Myanmar

kak zam , masa tu saya dah free..dan berminat nak ikut...masa sekolah dulu saya belajar b/myanmar...he..mungkin boleh membantu...
by syhamid
07 Jun 2011, 14:06
Forum: Peralatan
Topic: Kasut 'light hiking' sesuai untuk keadaan macam mana?
Replies: 11
Views: 2563

Re: Kasut 'light hiking' sesuai untuk keadaan macam mana?

abg ngai apa barang main sewa
beli itu gunung sekali
leh jadi tokey
hehe
by syhamid
11 Apr 2011, 17:13
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC bersantai ke AT Chemerong 09 & 10 April 2011
Replies: 21
Views: 5659

Re: XPDC bersantai ke AT Chemerong 09 & 10 April 2011

terima kasih abg gogo yg cool sebenarnya nak kata santai hardcore susah juga bergantung kepada siapa mengambil pengajaran pada saya trip pengajaran dan jejak kasih disamping itu hajat abg hanger nak demo river crossing Allah tunaikan dgn praktikalnya sekali sukur alhamdulliah minta maaf saya terbela...
by syhamid
29 Mar 2011, 12:25
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: xpdc G.Tahan versi slow.
Replies: 116
Views: 22417

Re: xpdc G.Tahan versi slow.

Assalamualaikum wh wb
Pokcik gunung
beri no acc nak bayar deposit
saya nak itut
abam kamal
tak ridu ke pada p@#$@$ lesong
jom le kita jalan alonalon
by syhamid
20 Jul 2010, 12:44
Forum: Isu & Gossip
Topic: Mari Kita Ikut Jejak Dia.....!!!!
Replies: 17
Views: 3503

Re: Mari Kita Ikut Jejak Dia.....!!!!

saya nak kutip dan pikul tak rarat
insaallah saya tak buat pencemaran
saya sayang hutan
by syhamid
01 Jul 2010, 15:22
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Kamus Gunung Malaysia
Replies: 86
Views: 24535

Re: Kamus Gunung Malaysia

T= TEBENG

Alahai terkenang Trans ulu sepat -chamah

dari sg peres ke sg rekom
tepi sungai sebelum jambatan buluh
ada KEM TEBENG

tebeng?
by syhamid
27 Apr 2010, 07:58
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Karrimor Trip : Chemerong-Berembun-Lansir 28-30may 2010
Replies: 101
Views: 17961

Re: Karrimor Trip : Chemerong-Berembun-Lansir 28-30may 2010

abg beck
nama saya tak de pun
tak dapat ikut kalu
ai nangis
waaaa... uuuu.....
by syhamid
01 Oct 2009, 08:54
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: RAYA RIMBA (RnR 2009) 3-4 Oktober 2009
Replies: 132
Views: 16022

Re: RAYA RIMBA (RnR 2009) 3-4 Oktober 2009

nak tanya... siapa ada bayar Deposit RM 20 pada 24-Sep-2009 11:25:46 ?? tolong maklumkan pada aku... TQ

saya..
maaf tuan tanah, lambat replai.
by syhamid
30 Jul 2009, 08:29
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Rajah : Latihan untuk "Terawih" (20+3)
Replies: 11
Views: 1740

Re: Gunung Rajah : Latihan untuk "Terawih" (20+3)

sape ek syhamid nie?? memang kita tak penah jumpa pun bang mat itu yang windu nak "lengang kangkong" sama bang mat kan otai...sapa tak kenai bak kata bro musz.(saya punya sifu) "jumpa bawah fly baru ngam. i ni versetile @ tran.... i tak kisah tido satu hamok ke c.m.l.t ke apapa aje.. i rela you........
by syhamid
29 Jul 2009, 08:44
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Rajah : Latihan untuk "Terawih" (20+3)
Replies: 11
Views: 1740

Gunung Rajah : Latihan untuk "Terawih" (20+3)

EKSPEDISI GUNUNG RAJAH TRIP SEBELUM RAMADHAN 1430H TARIKH : 1,2 dan 3 Ogos 2009 (sabtu,ahad,isnin) KOS : RM 100.00 (RINGGIT MALAYSIA SATU RATUS SAHAJA), termasuk, pengangkutan (KL – BENTUNG – KL), permit, guide dan ration + RM 18 (RINGGIT MALAYSIA LAPAN BELAS SAHAJA) untuk T-shirt. GUIDE : “OTAI RAJ...
by syhamid
18 Sep 2008, 15:56
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Kinabalu (17 - 23 oktober 08)
Replies: 21
Views: 4150

tuan tanah
maklumat telah diterima
terima kasih
by syhamid
18 Sep 2008, 09:58
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Kinabalu (17 - 23 oktober 08)
Replies: 21
Views: 4150

Assalamualaikum wh. wb.
Tuan tanah, masih ada kosong lagi ke?
saya berminat nak menyelit...
bagaimana nak berhubung dengan tuan,
Terima kasih.
by syhamid
04 Aug 2008, 10:41
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPLORER EXPEDITION (XP) CALENDER (AUGUST)
Replies: 19
Views: 4455

Assalamualaikum wh wb
Mr.Rob,
Saya nak ikut
by syhamid
09 Apr 2008, 12:33
Forum: Papan Notis
Topic: Tshirt GO | tshirt dah siap
Replies: 194
Views: 51579

Assalamualaikum wh wb.
Mr.Bett,
Nak gak satu
warna putih
Saiz amerika S
Saiz Malaysia M
Long Slave-spec. req ... Boleh ke?
Boleh le.."mu" tengah menganas sekarang
harapharap pija hadir high diner GO
Kita jumpa di sana...
Terima kasih
by syhamid
16 Aug 2007, 16:02
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Yong Yap Merdeka 31Aug-2Sept
Replies: 53
Views: 7005

Asssalamualaikum Brother Muz
saya nak itut ok ke
sblm puasa ni elok juga nak masuk
tolong bagi tentatif log perjalanan
by syhamid
04 May 2006, 15:46
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Trans Jerging a.k.b Trans Cameron 29 Apr- 1May 2006-RM50
Replies: 63
Views: 15321

masihkah bergema
jeritan hati
di lurah rindu
di Lurah Dendam

masihkah bergema
di puncak Suku
di puncak Irau

masihkah bergema
di lurah hati
di puncak kalbu

mak su
mak suu
mak ssuuuuuuuuuu

:? :? :? 8) :)
by syhamid
25 Feb 2006, 07:05
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: TERKINI!! Gunung Benom (2107m)
Replies: 68
Views: 16870

Assalamualaikum wh wb Saudaraku Rob minta maaf saya tak dapat ikut rob ke benum kena kerja aduhailah nasib :?: tempat keje sekarang program semua hujung minggu masa tu tengah menguruskan program orang nak kawin orang nak kawin takkan kita tak uruskan bergunung kena sumpah rob bagitau ngai kalau ada ...
by syhamid
11 Feb 2006, 16:08
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: jom geng kita ke GUNUNG BENOM (2107m)
Replies: 99
Views: 30305

Rob
ko makin gatal ye
tula sebab lama aku biarkan ko
macam macam projek org deal

lupakah pada ku
projek kita ape cerita
kau radio balik ngan
adisos ke pekatu ke

orang lain jangan menyebok

cayang rob
kah kah kah
by syhamid
11 Feb 2006, 15:56
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: TRANS RAJA MELEWAR
Replies: 37
Views: 9476

woi kensina ekau sumo dah kono urin hahaha huuu hiiiiiiiiiiii sumo tak botol kalau nak tau cerito sebona eh kono bawah fly satu sleeping sebab nak korek u rob nyam nyam nyam nogori den tak do rajo koreh? aik sapo kato rob tak koreh ngai kalau tak koreh jangan kawin kah kah kah mot tulun nasihatkan n...
by syhamid
07 Feb 2006, 18:50
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Majalah Kembara Malaysia- Majalah Baru Dunia Lasak Malaysia
Replies: 12
Views: 2068

Assalamualaikum wh wb
Kalau diKL atau Kajang dikedai mana boleh beli
atau beli posteroder
atau penerbit beri no akaun
dan kirim pada pembeli
by syhamid
07 Feb 2006, 08:34
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Aku, Dia dan persatuanya...
Replies: 58
Views: 15619

Assalamualaikum wh wb
broth rob
cold broth cold - kalu masih hot jom kita gi ebc-
tadak masa kita kena abc
rindu sangat kat rob