Search found 98 matches

by sacredreich
01 Dec 2010, 14:07
Forum: Peralatan
Topic: Pemilik Pack jenama MacPac
Replies: 38
Views: 2011

Re: Pemilik Pack jenama MacPac

nak join gak ler. 1. Jenal - Macpac Kinabalu (60-70L) 2) Nadir - Macpac Tekapo ( 25 L ) 3) Cukang - Macpac Pursuit 50L, Traverse 65L, Cyclone 25L, Possum (child Carrier) 4) Adli - Macpac Traverse 65L 5) sacredreich - Macpac Persuit 40 upgrade sket. 1. Jenal - Macpac Kinabalu (60-70L) 2) Nadir - Mac...
by sacredreich
18 Aug 2009, 17:06
Forum: Khemah
Topic: Ops Santai ke Bkt Panaurama & AT Pelangi, Sg. Lembing.
Replies: 32
Views: 3678

Re: Ops Santai ke Bkt Panaurama & AT Pelangi, Sg. Lembing.

selamat berpose untuk ko gak bro,

nanti jgn lupa bawak family ke open house aku kat equine.
by sacredreich
17 Aug 2009, 14:11
Forum: Khemah
Topic: Ops Santai ke Bkt Panaurama & AT Pelangi, Sg. Lembing.
Replies: 32
Views: 3678

Re: Ops Santai ke Bkt Panaurama & AT Pelangi, Sg. Lembing.

Alhamdulillah,

trip selamat pergi & pulang.

tq atas kerjasama korang yg best tu.
mana terkurang harap dimaafkan.
by sacredreich
14 Aug 2009, 05:18
Forum: Khemah
Topic: Ops Santai ke Bkt Panaurama & AT Pelangi, Sg. Lembing.
Replies: 32
Views: 3678

Re: Ops Santai ke Bkt Panaurama & AT Pelangi, Sg. Lembing.

salam. sebarang soalan sms je ler. esok dah cuti. pesanan: bawak headlamp walaupun ni trip santai hp charge penuh2 sebelum kuar pintu. bawak air 1 botol 1.5 sorang, leh wat masak kat atas bukit panaurama sementara tunggu sunrise & yg penting jgn lewat. 11:30pm mlm ni semua dikehendaki ada di Termina...
by sacredreich
24 Jul 2009, 10:09
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Jemputan KHK ke Ops G. Tebu
Replies: 31
Views: 4243

Re: Jemputan KHK ke Ops G. Tebu

che'gu. untuk makluman. biasanya musim tengkujuh renjer tak benarkan mendaki untuk beberapa gunung di trg. 1. tebu - confirm kena tahan dgn en radzi punya 2. berembun - jika ada renjer kat bawah confirm dia tak benarkan, tapi boleh lagik main tarik tali. in fact berembun jauh lebih berbahaya jika hu...
by sacredreich
24 Jul 2009, 10:04
Forum: Khemah
Topic: Ops Santai ke Bkt Panaurama & AT Pelangi, Sg. Lembing.
Replies: 32
Views: 3678

Re: Ops Santai ke Bkt Panaurama & AT Pelangi, Sg. Lembing.

boleh je mamak.
ko pikul je itu berghaus.
by sacredreich
23 Jul 2009, 17:48
Forum: Khemah
Topic: Ops Santai ke Bkt Panaurama & AT Pelangi, Sg. Lembing.
Replies: 32
Views: 3678

Re: Ops Santai ke Bkt Panaurama & AT Pelangi, Sg. Lembing.

JenaL wrote:pendi.... nanti test itu macpac ke
Ini trip aku nak test beghaus nal.
by sacredreich
22 Jul 2009, 22:30
Forum: Peralatan
Topic: Pemilik Pack jenama MacPac
Replies: 38
Views: 2011

Re: Pemilik Pack jenama MacPac

nak join gak ler.

1. Jenal - Macpac Kinabalu (60-70L)
2) Nadir - Macpac Tekapo ( 25 L )
3) Cukang - Macpac Pursuit 50L, Traverse 65L, Cyclone 25L, Possum (child Carrier)
4) Adli - Macpac Traverse 65L
5) sacredreich - Macpac Persuit 40
by sacredreich
22 Jul 2009, 22:27
Forum: Khemah
Topic: Ops Santai ke Bkt Panaurama & AT Pelangi, Sg. Lembing.
Replies: 32
Views: 3678

Re: Ops Santai ke Bkt Panaurama & AT Pelangi, Sg. Lembing.

Duit deposit mula diterima dari Abg Kamal & Lanun pompuan, total RM100
Jugak RM50 dari Azra.
by sacredreich
21 Jul 2009, 13:13
Forum: Khemah
Topic: Ops Santai ke Bkt Panaurama & AT Pelangi, Sg. Lembing.
Replies: 32
Views: 3678

Re: Ops Santai ke Bkt Panaurama & AT Pelangi, Sg. Lembing.

Cantek bang.

ini kali kita tak sewa bas pendek yg aircon rosak dah.
kita sewa bas panjang yg airconnya mcm dok kat EBC plak
hahaha
by sacredreich
21 Jul 2009, 12:49
Forum: Khemah
Topic: Ops Santai ke Bkt Panaurama & AT Pelangi, Sg. Lembing.
Replies: 32
Views: 3678

Re: Ops Santai ke Bkt Panaurama & AT Pelangi, Sg. Lembing.

Bang,
apa nama lanun pompuan tu.. nak update kat multiply list of names.
by sacredreich
14 Jul 2009, 08:49
Forum: Khemah
Topic: Ops Santai ke Bkt Panaurama & AT Pelangi, Sg. Lembing.
Replies: 32
Views: 3678

Re: Ops Santai ke Bkt Panaurama & AT Pelangi, Sg. Lembing.

Ahaks, touching gak tu bang.
trip santai gini mesti bawak dia. untuk sg. lembing takat ni dia dah lepas untuk program main kelah masa dia baru nak pandai berjalan & bkt panaurama tahun lepas.

ayat2 touching gitu org mcm ogljb je kot yg dpt fahami. :P
by sacredreich
13 Jul 2009, 11:37
Forum: Khemah
Topic: Ops Santai ke Bkt Panaurama & AT Pelangi, Sg. Lembing.
Replies: 32
Views: 3678

Re: Ops Santai ke Bkt Panaurama & AT Pelangi, Sg. Lembing.

tu le pasal Abg kamal .segala line up sy dah upadate kat multiply dah

ok mamak, roger. aku update nama korang ber 4.
dlm list aku declare as 2 org je.
by sacredreich
13 Jul 2009, 08:51
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Jemputan KHK ke Ops G. Tebu
Replies: 31
Views: 4243

Re: Jemputan KHK ke Ops G. Tebu

oic. faham2.

raya balik?
kalo raya balik leh leh turun seisi Teh Tarik (TT) geng² ganu nanti.
by sacredreich
10 Jul 2009, 10:04
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Jemputan KHK ke Ops G. Tebu
Replies: 31
Views: 4243

Re: Jemputan KHK ke Ops G. Tebu

ok che'gu
kalo ada nanti sy informkan.

btw. leh tau knp cikgu berminat xtvt di trg. adakah che'gu dok trg ke skrg?
by sacredreich
03 Jul 2009, 09:01
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Jemputan KHK ke Ops G. Tebu
Replies: 31
Views: 4243

Re: Jemputan KHK ke Ops G. Tebu

bro fendi, cuti sekolah hujung tahun takde wat ke G.Tebu ker? Bleh mandi ujan kat atas. Terasa gak nk pegi menggunung, tp cuti ikut bebudak sekolah. Ni yg masalahnyer.... :oops: che' gu. biasanya musim tengkujuh renjer kat Belatan tak benarkan pendaki daki tebu. kalo nak naik gak kena lalu route la...
by sacredreich
27 Jun 2009, 08:51
Forum: Peralatan
Topic: pemilik haversack OSPREY
Replies: 103
Views: 5060

Re: pemilik haversack OSPREY

orga wrote:bukak la jenal..kompem aqu joint..hehe
aku pun mau join jugak.
by sacredreich
22 Jun 2009, 08:12
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Jemputan KHK ke Ops G. Tebu
Replies: 31
Views: 4243

Re: Jemputan KHK ke Ops G. Tebu

tq serembai mai yg hensem, crazzie jugak span.

insyaAllah trip tebu dari trek lain plak akan nyusul dimasa² mendatang.
by sacredreich
10 Jun 2009, 13:23
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Jemputan KHK ke Ops G. Tebu
Replies: 31
Views: 4243

Re: Jemputan KHK ke Ops G. Tebu

laporan post mortem akan dikuarkan selepas aku balik kg ler en jenal.
aku akan tempek laporan tu kat kem pewai khk page.
by sacredreich
08 Jun 2009, 09:17
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Jemputan KHK ke Ops G. Tebu
Replies: 31
Views: 4243

Re: Jemputan KHK ke Ops G. Tebu

Alhamdulillah. kami semua selamat pergi & pulang. ari pertama hiking kami delay 3 jam sbb sampai lambat ke Belatan. ini adalah disebabkan ada kemalangan otw. link kemalangan boleh didapati di http://www.hmetro.com.my/Current_News/myMetro/Saturday/Setempat/20090606094907/Article/index_html takut pisa...
by sacredreich
05 Jun 2009, 10:34
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Jemputan KHK ke Ops G. Tebu
Replies: 31
Views: 4243

Re: Jemputan KHK ke Ops G. Tebu

Harapnya mlm esok cuaca cantek.
boleh lepak kat atas batu madrasah selepas mkn mlm.
leh berkongsi cerita & menyingkap rahsia tersembunyi di gunung tebu itu.
by sacredreich
04 Jun 2009, 15:06
Forum: Galeri
Topic: Kenangan Manis Di Gunung Tebu 7.2.09 - 8.2.09
Replies: 47
Views: 7204

Re: Kenangan Manis Di Gunung Tebu 7.2.09 - 8.2.09

en kambing deruk.

jom tahun depan kita naik tebu ikut padang serai lak.
by sacredreich
04 Jun 2009, 15:04
Forum: Galeri
Topic: G.Gajah Terom (1220M Sarang Gajah) 25–27 Oktober 2008
Replies: 27
Views: 6745

Re: G.Gajah Terom (1220M Sarang Gajah) 25–27 Oktober 2008

en kambing deruk..

mmg best kalo sana ada tali tazen. sure sedap gayut..

situ best gak main tubing.
by sacredreich
04 Jun 2009, 15:00
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Jemputan KHK ke Ops G. Tebu
Replies: 31
Views: 4243

Re: Jemputan KHK ke Ops G. Tebu

Ole²?
hahahaa.. tak de benda le leh tinggal untuk korang.
by sacredreich
01 Jun 2009, 07:30
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Jemputan KHK ke Ops G. Tebu
Replies: 31
Views: 4243

Jemputan KHK ke Ops G. Tebu

salam.

sila refer link ni

http://markas.bintang3.net/viewtopic.php?t=2620&start=0

seat kosong ada 3 lagik.
by sacredreich
20 Mar 2009, 10:46
Forum: Papan Notis
Topic: Al-Fatihah buat Suraya
Replies: 100
Views: 25702

Re: Al-Fatihah buat Suraya

ni plak pic Su tika dia meminjam baju Hassan (lokasi Gua Bewah, Kenyir) selepas turun dari Gagau
by sacredreich
02 Mar 2009, 17:15
Forum: Isu & Gossip
Topic: Volunteer sila lapor disini
Replies: 28
Views: 5228

Re: Volunteer sila lapor disini

Call dari fazly beberapa min lepas. katanya: Ada ustaz yg sanggup naik dan buat solat hajat & searching hassan mengikut caranya. Dia memerlukan 9 org yg kuat. Definasi yg kuat adalah lebih kepada mental. kot2 kalo ada gangguan walaupun dia dah pagar tempat tu. 6 org dah ada. nak 3 org lagi. syaratny...
by sacredreich
02 Mar 2009, 16:56
Forum: Arkib SAR ø YongYap
Topic: UPDATE Operasi SAR
Replies: 153
Views: 10569

Re: UPDATE Operasi SAR

Call dari fazly beberapa min lepas. katanya: Ada ustaz yg sanggup naik dan buat solat hajat & searching hassan mengikut caranya. Dia memerlukan 9 org yg kuat. Definasi yg kuat adalah lebih kepada mental. kot2 kalo ada gangguan walaupun dia dah pagar tempat tu. 6 org dah ada. nak 3 org lagi. syaratny...
by sacredreich
27 Feb 2009, 15:36
Forum: Arkib SAR ø YongYap
Topic: detail saluran duit sumbangan tuk sukarelawan
Replies: 48
Views: 1966

Re: detail saluran duit sumbangan tuk sukarelawan

tadi jumpa FedEx kat lobi.
dia jolok lagi cash rm25.

jadik, skrg dgn aku ada RM25 cash. rm30 dalam maybank
by sacredreich
25 Feb 2009, 20:50
Forum: Isu & Gossip
Topic: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?
Replies: 377
Views: 58491

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

dah le tu bro,

semuanya dah diperjelaskan oleh nizran.

abiz kat sini dah ler.
by sacredreich
25 Feb 2009, 17:40
Forum: Isu & Gossip
Topic: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?
Replies: 377
Views: 58491

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

tq for your advice en pailang. :)
by sacredreich
25 Feb 2009, 15:50
Forum: Isu & Gossip
Topic: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?
Replies: 377
Views: 58491

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Di sebabkan ada budak2 gunung yg register nak jadik sukarela. polis dah fax surat tapi tak dtg. telah menyukarkan org2 lain yg nak wat perkara yg sama. polis dah tak mau fax dah. walhal member aku budak perhilitan tu bos dia dah approve dah. dia dah jadik mangsa keadaan. kenapa le ada budak bongok w...
by sacredreich
24 Feb 2009, 15:20
Forum: Khemah
Topic: jemputan KHK ke Ops Bermain Ikan
Replies: 5
Views: 968

Re: jemputan KHK ke Ops Bermain Ikan

dgn ini program ni tunda ke tarikh unknow ekoran tragedi asan.

tak sempat nak prepare dah.
by sacredreich
24 Feb 2009, 15:02
Forum: Kedai
Topic: Flysheet untuk dijual
Replies: 52
Views: 6050

Re: Flysheet untuk dijual

cantek.
size 15 X 10 sebenarnya bukan normal size.
ni custome made aje.
pasni dah tak de dah .. kecuali org tu buat bulk order.
by sacredreich
24 Feb 2009, 14:33
Forum: Arkib SAR ø YongYap
Topic: detail saluran duit sumbangan tuk sukarelawan
Replies: 48
Views: 1966

Re: detail saluran duit sumbangan tuk sukarelawan

ada permintaan dari rakan2 SAR disana meminta sumbangan rokok,
maklum ler rokok sumber ilham untuk mereka yg perokok.
by sacredreich
24 Feb 2009, 14:17
Forum: Arkib SAR ø YongYap
Topic: UPDATE Operasi SAR
Replies: 153
Views: 10569

Re: UPDATE Operasi SAR

cuti aku dah approve sabtu & ahad ni.
ada apa bantuan diperlukan disana.

fazly berjaya mendapatkan air untuk direniskan di tempat hassan disyaki berada.
siapa yg nak masuk sana dlm masa terdekat boleh le menghubungi fazly & mendapatkan arahan camna nak menggunakannya.

fazli 0123070427
by sacredreich
23 Feb 2009, 15:44
Forum: Arkib SAR ø YongYap
Topic: detail saluran duit sumbangan tuk sukarelawan
Replies: 48
Views: 1966

Re: detail saluran duit sumbangan tuk sukarelawan

yeap. aku pakai cash dari yg ada kat tgn aku.
by sacredreich
23 Feb 2009, 15:32
Forum: Isu & Gossip
Topic: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?
Replies: 377
Views: 58491

Re: dengar ada kawan kita sesat kat yong yap?

Tadi pagi aku gi ke Darul Shifa.
InsyaAllah mlm ni depa wat solat hajat dari sana.