Search found 275 matches

by Defcon
19 Jul 2019, 16:55
Forum: Log Gunung
Topic: Eighteen hikers missing on Gunung Batu Putih!
Replies: 1
Views: 581

Re: Eighteen hikers missing on Gunung Batu Putih!

Di era kereta terbang wawasan 2020 esok lusa ini.. terima kasih kerana masih sudi memberi log mahupun untuk arkibkan kisah xpdc anda..terima kasih sekali lagi..
by Defcon
23 Mar 2015, 08:40
Forum: Klinik Gunung
Topic: di hempap ketika TIDO
Replies: 12
Views: 1592

Re: di hempap ketika TIDO

seper4alif wrote:heeem semejak kahwin aku selalu kena..... heeerm :(

AumMMMMMmmM!!!! :kah: :kah:
by Defcon
02 Mar 2015, 00:49
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: huh
Replies: 18
Views: 16447

Re: huh

shahrul wrote:halooo
Haaaluuu...
by Defcon
28 Oct 2014, 18:57
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Huh?
Replies: 14
Views: 4050

Re: Huh?

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin wrote:Bukan ko asalnya lelaki ke ha ha ha :tembak: :kah: :keke:
ada logika saspekted gak nie hahahah
by Defcon
28 Oct 2014, 18:56
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Huh?
Replies: 14
Views: 4050

Re: Huh?

Salawati_Alias wrote:fyi Punai tu asalnya ahli semua lelaki.kami tersesat masuk

adddoiii... ada jugak ke sesat gini :kah: :kah:
by Defcon
28 Oct 2014, 18:45
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Hello..
Replies: 2
Views: 1485

Re: Hello..

yongyap wrote:Hello Ong.. welcome to the club.

what happen to ABM, Dr Wong and the rest of the team?
Yealah... apa kabar semua?
by Defcon
24 Sep 2014, 11:06
Forum: Isu & Gossip
Topic: Bang jauh lagi ke?
Replies: 13
Views: 15875

Re: Bang jauh lagi ke?

sukahatiadam wrote:pengalaman mendengar atau menyebutnya?
Hahahaha... dah lama tak dengar ayat nie.. ayat selalu dengar zaman muda muda..zaman tetua nie.. mental ke laut..diheretnya kaki..
by Defcon
24 Sep 2014, 10:56
Forum: Peralatan
Topic: my russack
Replies: 4
Views: 805

Re: my russack

Russack mana yang system dia terbaik bagi korang?gregory,kelty, rei, black diamond,berghaus, karrimor, Salewa, mammut,lafuma, millet, mountain smith, msr, mari kongsi cerita russak korang Salam bang, gelojoh nak pos jenama bag berbaur baur berkaitan dgn pos abam sebelum nie...sampai silap kem site ...
by Defcon
18 Aug 2014, 02:06
Forum: Kedai
Topic: WTS New Original High Sierra Classic 2 Series Appalachian 75
Replies: 5
Views: 2561

Re: WTS New Original High Sierra Classic 2 Series Appalachia

High Sierra... teringat ke Encik Hassan...
by Defcon
29 May 2014, 13:54
Forum: Kedai
Topic: Malam Gala Gunung Online - 7 Jun 2014
Replies: 16
Views: 12524

Re: Malam Gala Gunung Online - 7 Jun 2014

seper4alif wrote: SAL::::: salah........
Maka apakah jawapannya ek?
by Defcon
09 May 2014, 14:09
Forum: Kedai
Topic: Berghaus Limited SALE
Replies: 7
Views: 4226

Re: Berghaus Limited SALE

En Azlee wrote:peluk beg ja tau..muahh..muahh..hahha
wah! nie owner bag mak orang ke anak orang? :shock: :shock: :shock: hahahah
by Defcon
28 Apr 2014, 10:04
Forum: Kedai
Topic: Berghaus Limited SALE
Replies: 7
Views: 4226

Re: Berghaus Limited SALE

En Azlee wrote:Berghaus Expedition 80L lite SOLD
Berghaus Capasitor 35L SOLD
Huhuhu...harap harap lepas nie tengak trek leh terserempak dgn 80l ni.. dapat peluk pom jadilah... :minum:
by Defcon
17 Apr 2014, 11:21
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: huh
Replies: 18
Views: 16447

Re: huh

mR karim.. MACAM NAK SALURKAN TRAFIK KE FORUM??? ke kena buat trafik light @ flyover @ etc muka buku vs forum vitual Untuk GO ke? ke secara umum? secara umum.. zaman media sosial nie.. kalu website baru nak fofuler...memang nak kena guna platform media sosial untuk membawa traffik ke ke laman web.....
by Defcon
17 Apr 2014, 11:14
Forum: Peralatan
Topic: Antara protrek dan suunto
Replies: 7
Views: 626

Re: Antara protrek dan suunto

CRAZYhAMStER wrote: Posted: Wed Apr 16, 2014 2:03 pm
- saya pilih 'pro trek'...!
sy da pakai 8 tahun, x pernah rosak. Cuma putus tali jer.. 8)
Wah! ...samolah kito hahaha... tahun ke 8.. tarak tukar bateri ke pepe antar servis..tali masih belum putus walaupun pakai kaw kaw punya lasak.. hahahaah..
by Defcon
03 Apr 2014, 10:45
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: huh
Replies: 18
Views: 16447

Re: huh

seper4alif wrote:saya newbi jgn segan dengan saya..... camne nak naik gng datuk? 3 hari naik turun cukup tak?
:p
Hahahaha.. soklan..menakutkan..wakakaka :kah: :lidah:
by Defcon
31 Mar 2014, 11:22
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Kinabalu Expedition (camping mode)
Replies: 17
Views: 5319

Re: Gunung Kinabalu Expedition (camping mode)

Fuih!! takut tengok trip Encik Azlee kitaaaa... hahahah
by Defcon
31 Mar 2014, 11:17
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: huh
Replies: 18
Views: 16447

Re: huh

Haaaalllooooo semua... hahaha.. masih ada yang menyahut:) Nak kata berhantu...sehari +/-300 genuine visitors huhuhu.. mungkin ramai jadi silent reader..dalam sehari ahli baru +/-10 kepala huhuhuhu... bebulan senang citer +/-5000 lah visitors huhuhu http://gunungonline.com/basecamp/GOVisitiors-Jan-Ma...
by Defcon
07 Mar 2014, 17:00
Forum: Kedai
Topic: WTS New with tag Arcteryx KATA 45 (SOLD)
Replies: 17
Views: 5008

Re: WTS New with tag Arcteryx KATA 45

Bila nak dtg ni En karim..? Nak pollow boleh..? Eh!!! Encik Syukri laaahhh.. dalam diaaaam dendiam sekarang..aumMmm.. lama kita tak berjumpa nie..haih!!! lama xmain peluk peluk curi haba nie hahaha... nak pollow ke mana? CBL?? saya pom nak pollow orang hahaha..pe kata awak jadi gogo.. saya bayar ja...
by Defcon
03 Mar 2014, 10:57
Forum: Kedai
Topic: WTS New with tag Arcteryx KATA 45 (SOLD)
Replies: 17
Views: 5008

Re: WTS New with tag Arcteryx KATA 45

karim..xde trip sabtu ahad ke?lame xnaik gunung ni.. Hahahaha...awak jangan cakap gitu Encik Azlee... saya pom nak tanya awak soklan sama nie hahaha... taun lepas renew lesen ke datok jah huhuhu... taun nie kalu leh nak renew lesen kat CBL lah huhuhu...malas eh nak jadi gogo.. jadi kestemer udah ha...
by Defcon
27 Feb 2014, 14:00
Forum: Kedai
Topic: WTS New with tag Arcteryx KATA 45 (SOLD)
Replies: 17
Views: 5008

Re: WTS New with tag Arcteryx KATA 45

En Azlee wrote:SOLD
kejaammm.... hahahaha... tahniah kepada pemilik baru huhuhu
by Defcon
12 Feb 2014, 22:03
Forum: Kedai
Topic: Columbia Titanium Pants size S (SOLD)
Replies: 4
Views: 1584

Re: Columbia Titanium Pants size S

http://farm6.staticflickr.com/5490/12359334033_12351b3772.jpg Aduss!! agak agak kalu ada sesapa tersepak ini macam punya material.. saiz 42 ukur lilit tali ukur malaysia nie..err 44 lah.. kira saya terus angkatlah huhuhu..takyah tanya..konpom! huhuhu saya ada kemeja columbia , saiz bro kot kalau na...
by Defcon
12 Feb 2014, 21:59
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: Salam pekenalan semua/ Asalamuailkum warga GO
Replies: 2
Views: 1270

Re: Salam pekenalan semua/ Asalamuailkum warga GO

Nama : Ahmad Amin bin Ahmad Ltif Jantina : Lelaki Tarikh Lahir : 05 Mei 1985 Tempat tinggal : Bandar Tun Razak, Cheras WP KL Kelab : Rekriasi PPUKM/ UOF Batu Gajah email: amincytoppukm@gmail.com status: dah kawen anak 4 (isteri 1 je) no phone : 011 11 (pm for detail) fb id: Incik Ahmad Amin pekerja...
by Defcon
09 Feb 2014, 08:18
Forum: Kedai
Topic: [WTS] Camp bed
Replies: 18
Views: 7159

Re: [WTS] Camp bed

..take this as ilmu juga untuk menjaga hati kawan lain... barang bukan murah beb haahahaha.. Betul.. saya sampai sekarang rasa bersalah huhuhu... hammock jah.. tapi tetap kena hormat harta kengkawan.. syok bergurau main hayun hammock.. sekali pecah..terduduk kejung bontot terus.. Pastu..dah belikan...
by Defcon
09 Feb 2014, 08:12
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Insiden dipergunungan dari 1993 hingga 1995.
Replies: 4
Views: 2501

Re: Insiden dipergunungan dari 1993 hingga 1995.

rembau wrote:harap kemalangan hutan terbakar pon dapat dimasukkan dalam jenis kemalangan hutan
yealah.. :minum:
by Defcon
09 Feb 2014, 08:12
Forum: Kedai
Topic: Columbia Titanium Pants size S (SOLD)
Replies: 4
Views: 1584

Re: Columbia Titanium Pants size S

Image

Aduss!! agak agak kalu ada sesapa tersepak ini macam punya material.. saiz 42 ukur lilit tali ukur malaysia nie..err 44 lah.. kira saya terus angkatlah huhuhu..takyah tanya..konpom! huhuhu
by Defcon
27 Jan 2014, 13:09
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Penelope dan Gunung Rock
Replies: 10
Views: 4111

Re: Gunung Penelope dan Gunung Rock

Lt.Cmdr. Kamal Ariffin wrote:Gunung dia kecik jer. Langkah jer
Errrr.. adoiii!!! tak leh bayangkan gunung mana satu nie :kah:
by Defcon
20 Jan 2014, 13:49
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Penelope dan Gunung Rock
Replies: 10
Views: 4111

Re: Gunung Penelope dan Gunung Rock

shahrul wrote:tulapasal.. napela x letak nama gunung neelofa ke.. anzalna ke
kontemporari skit.. :D

neway @perantau & abam mizi selamat meredah gunung penelope ni. nnt kasi koordinat je

73

wakakaka.. nie kalu troll kat fesbuk nie.. bersepah semua dok serbu topik nie wakakaka :kah:
by Defcon
20 Jan 2014, 13:38
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: OGKL Newbies
Replies: 4
Views: 1250

Re: OGKL Newbies

CRAZYhAMStER wrote:WELCOME tO GUNUNGONLiNE Mohd Fadhil Bin Mohd Anif 8)
Hahahaha... :kah:
by Defcon
13 Jan 2014, 10:18
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Memerlukan Guide Untuk G.Yong Belar pada 17-19 Januari 2014
Replies: 6
Views: 2373

Re: Memerlukan Guide Untuk G.Yong Belar pada 17-19 Januari 2

biNGai wrote:yaaa..nk gi yonbla ek..incik bole check guide dgn silver outdoor sport..

incik juga bole cek dgn pautan facebook kami untuk keterangan lanjut..

time kassih
Tengah membayangkan bagaimana intonasi suara mengikut ayat di atas huhuhuhu... :lidah:
by Defcon
18 Dec 2013, 15:41
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Penelope dan Gunung Rock
Replies: 10
Views: 4111

Re: Gunung Penelope dan Gunung Rock

shahrul wrote:gunung penelope cruz kaaa... pergh
PERGHH!!!..wakakaka..aku pom dah offtrek pikir penelope cruz hahaha..anyway..memang nie first time dengar dan tau kedua dua gunung nie wujud huhuh
by Defcon
06 Dec 2013, 14:16
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Fungsi carian
Replies: 6
Views: 665

Re: Fungsi carian

Wokeh.. setel.. baru perasan versi baru phpBB ini banyak benda kena setting balik...huhuhuhu..jadi kalu ada yang black magic lagik nanti bagitaulah huhuhu
by Defcon
06 Dec 2013, 10:40
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Fungsi carian
Replies: 6
Views: 665

Re: Fungsi carian

Oh iyea ke... hahahah.. sat double check huhuhu
by Defcon
05 Dec 2013, 19:00
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Fungsi carian
Replies: 6
Views: 665

Re: Fungsi carian

Image

Terima kasih.
by Defcon
23 Oct 2013, 15:53
Forum: Galeri
Topic: Misteri Gunung Dato'
Replies: 10
Views: 4335

Re: Misteri Gunung Dato'

nak tgk video kejadian pelik kat puncak gunung dato'? tgk kat youtube tajuknya "XPDC Gunung Dato Geng Aura Gunung 04" mmg pelik..sapa ada pengalaman..bolehlah share.. http://gombug.net/images/Misteri-Gunung-Dato001.JPG Seperti mana juru cakap dalam video tu cakap.. iyaa.. hanya di gunung datok.. se...
by Defcon
23 Oct 2013, 15:01
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Nostalgia : Edisi Busan : Gunung Dato,Rembau,N9::29 April 06
Replies: 9
Views: 4305

Re: Nostalgia : Edisi Busan : Gunung Dato,Rembau,N9::29 Apri

kalo wat klas, ada la kt gng dato tuh.. naik gng pon sendri2 je..da tader org yg nk ajak dah.. HUhuhu... saya kalu bebuhsan dan boleh sampai/balik dgn public transport huhuhu Gunung Datok aje yang saya tau huhuhu.. tue jadik antara gunung terbanyak naik berulang kali dan sanggup menapak masuk dan k...
by Defcon
18 Oct 2013, 09:54
Forum: Kedai
Topic: tempahan parang atau senjata di kraf KL
Replies: 11
Views: 6426

Re: tempahan parang atau senjata di kraf KL

Sejak bebaca nie semua... macam terbuka hati nak ada parang satuuu huhuhu...
by Defcon
04 Oct 2013, 11:14
Forum: Kedai
Topic: tempahan parang atau senjata di kraf KL
Replies: 11
Views: 6426

Re: tempahan parang atau senjata di kraf KL

Wah menarik info nie!!! harap harap encik seper4alif rajin menulis pasal besi & parang nie huhuhu... tengah nak study lebih lanjut...
by Defcon
01 Oct 2013, 15:33
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: help... lupa password...
Replies: 2
Views: 1109

Re: help... lupa password...

arrrr.. tak paham permintaan anda... huhuhu..nak ubah username.. pasti tak boleh lah..nak tukar password atau terlupa password boleh dibantu lagi..tapi kalu lupa password..camana anda login & pos di sini? ke ada ID/username lain?


..pepehal leh PM sama saya uhuhuhu
by Defcon
08 Jul 2013, 10:40
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Kamus Gunung Malaysia
Replies: 86
Views: 19930

Re: Kamus Gunung Malaysia

I - interseksyen R - Reseksyen B - Backtrack - satu perlakuan yang dilakukan selepas sedar diri ini terbabas. hahah. dem tak reti lak aku nak terangkan interseksyen/reseksyen nih ngan kata2. dah setahun terhenti : posted by KG ni . hmmm... penangan FB , org dah tak backtrack sini . saya masih ada :...
by Defcon
04 Jul 2013, 14:29
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Kamus Gunung Malaysia
Replies: 86
Views: 19930

Re: Kamus Gunung Malaysia

I - interseksyen R - Reseksyen B - Backtrack - satu perlakuan yang dilakukan selepas sedar diri ini terbabas. hahah. dem tak reti lak aku nak terangkan interseksyen/reseksyen nih ngan kata2. dah setahun terhenti : posted by KG ni . hmmm... penangan FB , org dah tak backtrack sini . saya masih ada :...