Search found 106 matches

by TNF
13 Nov 2014, 15:01
Forum: Kedai
Topic: Barang outdoor untuk di jual
Replies: 6
Views: 3451

Re: Barang outdoor untuk di jual

Lelong barang untuk hari ni Sleeping bag The North Face (synthetic) model Aleutian 1S BX color Red/Black 55 Degrees with stuff sack. Condition New. RM160 Trekking pole Black Diamond Ultra Distance Z pole. Condition New. RM300 Down jacket The North Face Prism Optimus model Summit Series. Size M Colo...
by TNF
10 Nov 2014, 02:25
Forum: Kedai
Topic: Barang outdoor untuk di jual
Replies: 6
Views: 3451

Re: Barang outdoor untuk di jual

Suunto Ambit price revised RM850. :D
by TNF
07 Nov 2014, 08:11
Forum: Kedai
Topic: Barang outdoor untuk di jual
Replies: 6
Views: 3451

Re: Barang outdoor untuk di jual

No problem bro!
by TNF
07 Nov 2014, 07:41
Forum: Kedai
Topic: Barang outdoor untuk di jual
Replies: 6
Views: 3451

Re: Barang outdoor untuk di jual

Salam,

Kasut tu pakai sampai ke loloh Nuang shj. Lepas tu dok dlm kotak :D

Reference:
Size US 11,UK 10.4, EUR 46, JPN 30
Image
by TNF
05 Nov 2014, 20:44
Forum: Kedai
Topic: Barang outdoor untuk di jual
Replies: 6
Views: 3451

Barang outdoor untuk di jual

Salam warga GO. Saya ada beberapa barang untuk diletgo. Semua personal item. Sleeping bag The North Face (synthetic) model Aleutian 1S BX color Red/Black 55 Degrees with stuff sack. Condition New. RM280 Trekking pole Black Diamond Ultra Distance Z pole. Condition New. RM350 Down jacket The North Fac...
by TNF
13 Jun 2014, 13:27
Forum: Peralatan
Topic: Antara protrek dan suunto
Replies: 7
Views: 1118

Re: Antara protrek dan suunto

Suunto - bateri
Protrek - solar

Lasak lagi Pro-trek. Tp reading accuracy lebih kepada suunto.
by TNF
13 Jun 2014, 13:13
Forum: Kedai
Topic: MENCARI JAM
Replies: 1
Views: 2145

Re: MENCARI JAM

Salam. Cuba check mudah.my. Ada few seller yg jual dgn harga berpatutan. Nak cari yg baru atau used?
by TNF
10 May 2013, 11:56
Forum: Kedai
Topic: WTS New with tag Arcteryx KATA 45 (SOLD)
Replies: 17
Views: 5982

Re: WTS New with tag Arcteryx KATA 45

Termasuklah bag black diamond equipment. Anyway free bump utk barang bagus!
by TNF
27 Dec 2011, 16:17
Forum: Kedai
Topic: The North Face shell jacket
Replies: 11
Views: 3511

Re: The North Face shell jacket

@Poncho Tak sure bro berapa berat jacket tu. ANyway barang dah pun dijual. Thank you.
by TNF
08 Nov 2011, 12:52
Forum: Kedai
Topic: Jam tangan Victorinox Swiss Army model Night Vision II
Replies: 1
Views: 1513

Jam tangan Victorinox Swiss Army model Night Vision II

Salam GO, Saya nak letgo jam tangan Victorinox Swiss Army model night vision II Condition baru. Beli pada 5hb October baru2 ni. Belum sempat guna lagi. Complete set dgn warranty. Nak let go RM880 nett. Kalau berminat sila hubungi saya 012_6070787 Maaf link tak sempat diupload pada mana2 web shared p...
by TNF
02 Nov 2011, 08:34
Forum: Kedai
Topic: The North Face shell jacket
Replies: 11
Views: 3511

Re: The North Face shell jacket

Salam. Harga direvised kepada Rm550 nett. Thank you.
by TNF
31 Oct 2011, 11:37
Forum: Kedai
Topic: The North Face shell jacket
Replies: 11
Views: 3511

Re: The North Face shell jacket

Tak semua jacket ada armpit zip. And tak semua jacket TNF ada layer utk fleece. Especially summit series model. Semua model summit series yg saya ada takde layer utk fleece. Mcm saya ckp kebanyakan yg ada bkn dr SS model. Yg ada fleece kebanyakan dtg dgn snow skirt. Goretex paclite kelebihannya pack...
by TNF
30 Oct 2011, 23:28
Forum: Kedai
Topic: The North Face shell jacket
Replies: 11
Views: 3511

Re: The North Face shell jacket

Awak maksudkan mcm mana tu? Saya kurang faham dgn soalan? Kalau nak layerkan dgn fleece mmg takdelah sbb ini bukan 2-1 jacket. Tapi mmg ada ventilation dkt armpit and of course ada zip bahagian depan kalau panas.Image
by TNF
30 Oct 2011, 22:39
Forum: Kedai
Topic: The North Face shell jacket
Replies: 11
Views: 3511

Re: The North Face shell jacket

Tag semua ada. Cuma ni takde utk layerkan fleece. Bkn 2-1 jacket. Jenis hard shell hvyent Alpha DT 3L. Ada armpit zip
by TNF
30 Oct 2011, 20:03
Forum: Kedai
Topic: The North Face shell jacket
Replies: 11
Views: 3511

The North Face shell jacket

Salam warga GO. Saya ada sehelai jacket dari personal collection nak letgo. Brand The north Face Men's Lightspeed jacket. Brand new belum pernah pakai lagi. Nak letgo urgent sbb nak guna duit. So kalau sesiapa berminat sila call saya straight away +6012-6070787. Size M. 100% Authentic. Color Striker...
by TNF
06 Aug 2011, 15:43
Forum: Kedai
Topic: Letgo Oakley Juliet X-metal (SOLD)
Replies: 6
Views: 2717

Re: Letgo Oakley Juliet X-metal

Salam bro Poncho.
Item telah selamat diletgo. Tolong closed kan topic. Terima kasih.
by TNF
30 May 2011, 17:18
Forum: Kedai
Topic: Letgo Oakley Juliet X-metal (SOLD)
Replies: 6
Views: 2717

Re: Letgo Oakley Juliet X-metal

Drop to Rm580. Urgent sale!
by TNF
19 May 2011, 14:22
Forum: Kedai
Topic: Letgo Oakley Juliet X-metal (SOLD)
Replies: 6
Views: 2717

Re: Letgo Oakley Juliet X-metal

Price down to rm680 firm. TQ
by TNF
06 May 2011, 11:51
Forum: Kedai
Topic: Nak letgo Suunto Core Black & Yellow (SOLD)
Replies: 5
Views: 2414

Re: Nak letgo Suunto Core Black & Yellow

Hi All...Jam dah selamat dijual. Thank you.
by TNF
29 Apr 2011, 16:48
Forum: Kedai
Topic: Nak letgo Suunto Core Black & Yellow (SOLD)
Replies: 5
Views: 2414

Re: Nak letgo Suunto Core Black & Yellow

Masih ada lagi bro.
by TNF
29 Apr 2011, 16:46
Forum: Kedai
Topic: Letgo Oakley Juliet X-metal (SOLD)
Replies: 6
Views: 2717

Re: Letgo Oakley Juliet X-metal

Warranty card nak kena cari dulu bro. Sbb sekali dalam box.
by TNF
27 Apr 2011, 20:32
Forum: Kedai
Topic: Nak letgo Suunto Core Black & Yellow (SOLD)
Replies: 5
Views: 2414

Re: Nak letgo Suunto Core Black & Yellow

Jam in ABC watch..usage lebih untuk mountaineering. Ada function depth meter tapi setakat 30m je.
by TNF
27 Apr 2011, 18:06
Forum: Kedai
Topic: Letgo Oakley Juliet X-metal (SOLD)
Replies: 6
Views: 2717

Letgo Oakley Juliet X-metal (SOLD)

Salam Nak letgo Oaklet Juliet X-Metal with red ruby lenses. Condition tip top and takda calar langsung. Dijaga dgn elok and jarang guna. Lens asal warna hijau. Baru replace dgn lenses ori ruby red. So harga saya nak letgo RM 850 . Box asal tak ingat letak mana. Cuma datang dgn soft case and replacem...
by TNF
27 Apr 2011, 17:41
Forum: Kedai
Topic: Nak letgo Suunto Core Black & Yellow (SOLD)
Replies: 5
Views: 2414

Nak letgo Suunto Core Black & Yellow (SOLD)

Salam, Saya nak letgo sebiji jam jenama Suunto Core black yellow. Condition barang baru dalam 3 minggu lebih, Reason nak letgo sebab terpaksa funding untuk barang lain. So my loss is your gain. Jam tip top lagi seperti baru. Datang complete set. Harga nak letgo RM 850 . Boleh COD di subang, shah ala...
by TNF
17 Feb 2011, 12:17
Forum: Kedai
Topic: Black Diamond equipment
Replies: 39
Views: 9000

Re: Black Diamond equipment

Chris : How to order?
by TNF
25 Jan 2011, 10:19
Forum: Kedai
Topic: WTS : TNF Cerro Torre 85 + 20 L
Replies: 37
Views: 4692

Re: WTS : TNF Cerro Torre 85 + 20 L

Orga: Terlalu canggih system beg tu... :D

Kalau boleh nak tau gak beli dari blog mana!
by TNF
25 Jan 2011, 07:32
Forum: Kedai
Topic: BEG PACK
Replies: 4
Views: 1426

Re: BEG PACK

Beg Pack tu brand beg ke atau keyword google dalam mudah.my?
by TNF
25 Jan 2011, 07:29
Forum: Kedai
Topic: WTS : TNF Cerro Torre 85 + 20 L
Replies: 37
Views: 4692

Re: WTS : TNF Cerro Torre 85 + 20 L

Salam..
Beli mana beg ni?
by TNF
13 Jan 2011, 12:18
Forum: Peralatan
Topic: Cemana nk kenal haversack imitation?
Replies: 102
Views: 7496

Re: Cemana nk kenal haversack imitation?

Kalau dalam official website tak jumpa model tu kemungkinan pack tu season lama. Memandangkan pack ni adalah tiruan/fake/bukan authentic item kemungkinan besar ini adalah design yang direka sendiri. ataupun rojak (diambil dari 2-3 design lain dan di combine). Tetapi kalaupun ini adalah design/season...
by TNF
13 Jan 2011, 11:28
Forum: Peralatan
Topic: Cemana nk kenal haversack imitation?
Replies: 102
Views: 7496

Re: Cemana nk kenal haversack imitation?

woooot! komen korang mmg best.. thanks a LOT. mmg aku pun agak dah ini barang tiruan (sebab harga dia murah). cuma nk belajar cara-cara nk mengenal pasti ciri2 pack tiruan. :idea: Bro TNF, explanation ko pasal codes tu amatlah dihargai, suatu yang baru untuk aku.. terima kasih :minum: aku poyo je k...
by TNF
13 Jan 2011, 09:49
Forum: Peralatan
Topic: Cemana nk kenal haversack imitation?
Replies: 102
Views: 7496

Re: Cemana nk kenal haversack imitation?

geng.. nin dia aku cuba tangkap gambar aku punya pack.. maaf lah kamera rosak, tp harap dpt membantu... pack nih tak nampak sangat cacat cela nya (pada aku la..) maybe korang leh highlight tempat2 yang nk di snap gambar secara close-up agar kita sama sama dapat komen... http://i431.photobucket.com/...
by TNF
13 Jan 2011, 09:40
Forum: Peralatan
Topic: Cemana nk kenal haversack imitation?
Replies: 102
Views: 7496

Re: Cemana nk kenal haversack imitation?

Setahu aku la...backpack kebanyakan dibuat di Vietnam dan Philippine, material ori cuma di outsourced je. Ini tk merujuk kepada specific brand, in general je. Cuma jangan gatal tangan beli yg di info Gred A,B,C etc. Kalau authentic takdenya nak pakai gred2 ni.
by TNF
12 Jan 2011, 14:39
Forum: Peralatan
Topic: Cemana nk kenal haversack imitation?
Replies: 102
Views: 7496

Re: Cemana nk kenal haversack imitation?

Times square kedai apa? Tearproof ke?
by TNF
12 Jan 2011, 11:45
Forum: Peralatan
Topic: Cemana nk kenal haversack imitation?
Replies: 102
Views: 7496

Re: Cemana nk kenal haversack imitation?

Kalau pack brand TNF biasanya atas RM500. Kalau harga below rm500 normally dapat beli jenis 25L ke bawah je. Semua pack made in vietnam.
by TNF
01 Dec 2010, 16:13
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: waterproofing solutions, kat mana nak cari?
Replies: 1
Views: 364

Re: waterproofing solutions, kat mana nak cari?

Cuba usha dekat kedai Crezone, Petaling Jaya. website: www.mycorezone.com
by TNF
30 Nov 2010, 13:55
Forum: Isu & Gossip
Topic: FOS & Columbia
Replies: 3
Views: 2155

Re: FOS & Columbia

Dekat Reject shop pun kadang2 terjumpa gak barang imitation ni. So kena extra jaga2 la. Especially brand outdoor. Kadang2 ingat good bargain rupa2nya terbeli barang tiruan. Dorang ni menjual barang berlandaskan concept "Reject" and "Factory" product. So mana yang tak tau kena tipu hidup2.
by TNF
29 Nov 2010, 17:27
Forum: Peralatan
Topic: Ada Peminat Columbia Titanium Tak?
Replies: 6
Views: 817

Re: Ada Peminat Columbia Titanium Tak?

Columbia Titanium bukan dari series brand columbia ke? Cnth: Brand Nike: Series: Air max etc..etc..
by TNF
29 Nov 2010, 17:23
Forum: Peralatan
Topic: siapa kat sini pakai backpack brand VERTIKAL??
Replies: 8
Views: 842

Re: siapa kat sini pakai backpack brand VERTIKAL??

Kalo tak silap brand Singapore nih..
by TNF
25 Jun 2010, 23:38
Forum: Kedai
Topic: Nak letgo barang2 outdoor
Replies: 0
Views: 1103

Nak letgo barang2 outdoor

Saya ada beberapa brg yg nak letgo baru and used. Harga dah fix. :| Black Diamond backpack model Speed 40 Warna Mustard Yellow Guna 1 trip. RM 350 Casio Protrek model PRG-110Y-1V Warna hitam. condition 9/10 SOLD Complete set with box,manual RM 450 Black diamond climbing chalk bag Warna Teal Blue, si...
by TNF
17 Jun 2010, 01:38
Forum: Kedai
Topic: The North Face Men's Lightspeed jacket
Replies: 8
Views: 4052

Re: The North Face Men's Lightspeed jacket

Bump:Bump:Bump boleh nego sikit2