Search found 395 matches

by vanhemeir
28 Sep 2012, 15:05
Forum: Isu & Gossip
Topic: Compressed Trip
Replies: 16
Views: 5008

Re: Compressed Trip

fuf.. ezit tak fit....
macam lipas kudung!
by vanhemeir
05 Jun 2012, 01:09
Forum: Peralatan
Topic: nak tanya para otai karrimor
Replies: 21
Views: 2128

Re: nak tanya para otai karrimor

matsaiko wrote:ko jeles ke ngai? aku yg ade 27 bijik kat umah ni pon tak heran leeee...sabre wat isi bawang je
:kah:
by vanhemeir
19 Jun 2011, 22:58
Forum: Peralatan
Topic: GPS Vs Cigarete FM transmitter
Replies: 12
Views: 1774

Re: GPS Vs Cigarete FM transmitter

kalau terdesak jer.. volume slow dan banyak kacau ganggu kalau kat town
by vanhemeir
16 Jun 2011, 03:16
Forum: Kedai
Topic: Solar Charger
Replies: 14
Views: 3491

Re: Solar Charger

salam. tumpang tanye.. semua bateri walopown bateri biasa boleh di charge menggunakan charger ni ataupown hanya rechargeble bateri mcm GP je yg boleh di charge menggunakan charger ni? beteri biasa tak boleh charge, kalau charge bateri biasa boleh meletop. eijad... mana kau... teringat aku kat eijad...
by vanhemeir
25 Mar 2011, 19:29
Forum: Galeri
Topic: The amazing of Mount Rinjani
Replies: 38
Views: 9294

Re: The amazing of Mount Rinjani

caya lah bang Mat
by vanhemeir
24 Mar 2011, 14:20
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: What Is Aurat...?
Replies: 18
Views: 4881

Re: What Is Aurat...?

pakcik wrote:pakai tight ngan seluar pendek..kihkihkih....klaka aku nengok...
saya pakai tight dengan seluar askar la bro!.., seluar panjang!
by vanhemeir
20 Mar 2011, 15:56
Forum: Kedai
Topic: Karrimor Jaguar C dan Berghaus Vercors (SOLD)
Replies: 9
Views: 3153

Re: Karrimor Jaguar C dan Berghaus Vercors untuk dijual

made in south africa tuu...
by vanhemeir
15 Mar 2011, 14:51
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: FACEBOOK VS MULTIPLY
Replies: 8
Views: 3225

Re: FACEBOOK VS MULTIPLY

kat facebook tu ramai yang "show off" je... nyampah aku!
by vanhemeir
10 Mar 2011, 13:37
Forum: Kedai
Topic: LOWE ALPINE HORIZON 65
Replies: 6
Views: 2149

Re: LOWE ALPINE HORIZON 65

apa lagi!!!...
by vanhemeir
09 Mar 2011, 12:52
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: gunung sesuai untuk daypack
Replies: 25
Views: 6212

Re: gunung sesuai untuk daypack

roket* wrote: 1. susah fokus semasa berkerja kerana asyik berfikir nak kemana pula lepas nie, hehe.
3. kasihan telinga kena leteran isteri dan keluarga.
aku suka ni,... kalau kat FB aku click "like" CAYALAH!
by vanhemeir
02 Mar 2011, 12:21
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: What Is Aurat...?
Replies: 18
Views: 4881

Re: What Is Aurat...?

pakai tight takut pacat masuk.. hehehe
pakai baju bola nak cepat kering konon..

aku pakai seluar tight kat dalam... lepas tu pakai seluar lagi kat luar.. (malu la bang)
tapi.. panas ooo..
by vanhemeir
22 Feb 2011, 16:27
Forum: Peralatan
Topic: Backpack Karrimor Pertama Didunia
Replies: 9
Views: 1051

Re: Backpack Karrimor Pertama Didunia

eh, email full article tu kat aku, vanhemeir at yahoo d0t c0m
by vanhemeir
20 Feb 2011, 16:53
Forum: Peralatan
Topic: Cemana nk kenal haversack imitation?
Replies: 102
Views: 6353

Re: Cemana nk kenal haversack imitation?

tiruan pun not bad, good price. pendapat peribadi aku je la.. pendapat aku pulak, pengeluar beg tiruan tu merompak.. kalau tiru/guna hak intelek orang tanpa izin, haram lah namanya. . (aku nak ingat kan diri aku ni... :mrgreen: dah banyak sangat terjebak ..) masa belajar photostat buku tanpa mengir...
by vanhemeir
20 Feb 2011, 16:42
Forum: Peralatan
Topic: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??
Replies: 54
Views: 3342

Re: Sirocco ND60+10 Hyperlite : genuine ke??

kamu suruh review atau nak tanya beg genuine ke tak?
by vanhemeir
03 Feb 2011, 13:36
Forum: Kedai
Topic: Karrimor Jaguar SA3 up for sale! (SOLD)
Replies: 19
Views: 3879

Re: Karrimor Jaguar SA3 up for sale!

akmal kalau revise price ikut pasaran semasa mesti dah ada orang angkat. sorry tegur direct nie... hang survey harga terkini tgk... kawan aku dah beli satu... Orang nak berniaga jangan kacau la.. nak komen harga, sila PM... harga terkini klu tgk tenet mmg murah lagi kot... tp klu akmal beli harga l...
by vanhemeir
27 Jan 2011, 18:38
Forum: Kedai
Topic: WTS : TNF Cerro Torre 85 + 20 L
Replies: 37
Views: 4424

Re: WTS : TNF Cerro Torre 85 + 20 L

abis lah you amy, semua orang kacau..
by vanhemeir
26 Jan 2011, 18:18
Forum: Kedai
Topic: lafuma yosemite 65 liter
Replies: 6
Views: 2359

Re: lafuma yosemite 65 liter

guna your_image_url_address_here http://i544.photobucket.com/albums/hh329/edie78_2008/IMG_5762-1.jpg http://i544.photobucket.com/albums/hh329/edie78_2008/IMG_5765.jpg http://i544.photobucket.com/albums/hh329/edie78_2008/IMG_5766.jpg http://i544.photobucket.com/albums/hh329/edie78_2008/IMG_5769-1.jpg...
by vanhemeir
25 Jan 2011, 18:12
Forum: Klinik Gunung
Topic: madu lebah bekal tebaik untuk mendaki (madu asli sahaja)
Replies: 72
Views: 3821

Re: madu lebah bekal tebaik untuk mendaki (madu asli sahaja)

Manuka mmg mahal...diaorg siap pek dalam tiub mcm ubat gigi utk disapu - utk luka, melecet, melecur dll...tp sesak2 boleh makan aje sbb mmg madu tulin... "AND I LOVE HER" ~BEATLES~ http://phototrek.wordpress.com/ Hari tu saya beli manuka honey dari new zealand dalam 300ml kot (size kecik tak de mas...
by vanhemeir
25 Jan 2011, 14:24
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: susah meter untuk g7
Replies: 54
Views: 3275

Re: susah meter untuk g7

biasalah budak gunung ni abstrak2x belaka
by vanhemeir
24 Jan 2011, 15:23
Forum: Klinik Gunung
Topic: madu lebah bekal tebaik untuk mendaki (madu asli sahaja)
Replies: 72
Views: 3821

Re: madu lebah bekal tebaik untuk mendaki (madu asli sahaja)

biNGai wrote:errr ko cari madu makan ke madu teman tido malam? ekekeke
macam haremmm :kah:
by vanhemeir
24 Jan 2011, 15:22
Forum: Klinik Gunung
Topic: madu lebah bekal tebaik untuk mendaki (madu asli sahaja)
Replies: 72
Views: 3821

Re: madu lebah bekal tebaik untuk mendaki (madu asli sahaja)

x der masalah ...kalau nak buleh contact saya ...sayer buleh bagi yg sama macam dalam gambar tue...www.syurgamadu.blogspot.com ...012- 500 36 27 untuk pengetahuan ...saya x jual yg dalam botol sebb susah andaian org x pure...lagi pun banyak keje nak proses madu masuk dalam botol nie...jual jer yg s...
by vanhemeir
20 Jan 2011, 16:11
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: buckle karrimor
Replies: 18
Views: 1371

Re: buccal karrimor

Defcon wrote: "argh! beli bag camping memahal memang dah mainan utk heavy duty kalu pakai sesayang xleh lanyak baik beli bag cap angsa aje" huhuhhuhuhu
beg heavy duty tu kalau di lanyak, serek2x bagai dah boleh tahan 10 tahun, bayangkan kalau pakai dengan cermat2x... boleh tahan 50 tahun!
by vanhemeir
19 Jan 2011, 19:38
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: Tapak Kasut
Replies: 21
Views: 1647

Re: Tapak Kasut

sreet wrote:naik G.kinabalu x teruk track...dulu naik pakai sandal jers selesa gak...tp bile naik puncak tukaq pakai kasut bowling sbb tapaknye grip skit...
kasut bowling tu kasut getah tu lah kan.... kalau kasut main bowling tu boleh ka?
by vanhemeir
16 Jan 2011, 19:40
Forum: Pandu Arah
Topic: Peta Msia dalam Garmin GPS 60csx
Replies: 39
Views: 3332

Re: Peta Msia dalam Garmin GPS 60csx

Salam.... Alhamdulillah...sy dah berjaya transfer topo map EM dan WM ke Nokia C6 saya....cuma bila sy buka, dia keluar garisan kontur warna merah sahaja tanpa ada color2 cantik cam yg bro bagi tau. Kenapa yer? Atau adakah sy silap install??? Sy mergekan map jalan+map topo EM+map topo WM guna GMapto...
by vanhemeir
15 Jan 2011, 03:40
Forum: Pendaftaran (Ahli baru sila daftar dahulu)
Topic: sAlAm PErKeNAlaN d hulURkAn.. :)
Replies: 31
Views: 3766

Re: sAlAm PErKeNAlaN d hulURkAn.. :)

hahaha, dah macam website, adultfriendfinder.com dah..
by vanhemeir
15 Jan 2011, 03:17
Forum: Peralatan
Topic: antara Suunto & Protrek
Replies: 79
Views: 4945

Re: antara Suunto & Protrek

aku lagi percaya kompas askar tu daripada kompas digital
by vanhemeir
12 Jan 2011, 19:21
Forum: Peralatan
Topic: Cemana nk kenal haversack imitation?
Replies: 102
Views: 6353

Re: Cemana nk kenal haversack imitation?

Kena tunggu pengerusi "Karrimor Owner Club" sahkan!
by vanhemeir
12 Jan 2011, 18:43
Forum: Peralatan
Topic: Cemana nk kenal haversack imitation?
Replies: 102
Views: 6353

Re: Cemana nk kenal haversack imitation?

frankhafis wrote:yeke? aduhhhh. tapi zip ykk. beli dekat times square.
erkkkkkk... sebenarnya aku pun tak tau karrimor ada made in vietnam! :kah:
by vanhemeir
12 Jan 2011, 13:02
Forum: Peralatan
Topic: Cemana nk kenal haversack imitation?
Replies: 102
Views: 6353

Re: Cemana nk kenal haversack imitation?

frankhafis wrote:
vanhemeir wrote:
kansas_k1d wrote:...rasa2 nya karrimor made in UK je...
sekarang karrimor made in china
sy punya made in vietnam pulak.
Kompem tiruan!!! :kah:
by vanhemeir
11 Jan 2011, 15:00
Forum: Klinik Gunung
Topic: bagaimana mengisi backpack dgn betul sblm trekking
Replies: 13
Views: 1945

Re: bagaimana mengisi backpack dgn betul sblm trekking

Cayalah Poncho!..

Rujuk last post by baby kiko kat sini
by vanhemeir
10 Jan 2011, 15:46
Forum: Pandu Arah
Topic: Peta Msia dalam Garmin GPS 60csx
Replies: 39
Views: 3332

Re: Peta Msia dalam Garmin GPS 60csx

hehe..beli je laa gps seketui..nuvi series pon daa murah skang, rm450 bole dapat daa..watpe la susah2 mao wat mende yg tk dibuat oleh OEM.. kang itu la hp, itu la gps, itu la calculator, itu la wifi terminal, itu la mao fesbuk, itu la mao amik gamba..sudahnye hang, kaputtt..kabisshh kene beli hp ba...
by vanhemeir
10 Jan 2011, 15:19
Forum: Pandu Arah
Topic: Peta Msia dalam Garmin GPS 60csx
Replies: 39
Views: 3332

Re: Peta Msia dalam Garmin GPS 60csx

Hahaha,

Ngai, Errrr.... saya ada terbaca Mapsource boleh transfer map to mobile XT, nanti saya research & try phone nokia saya.

update
Saya sure boleh.. Try Baca sini
by vanhemeir
10 Jan 2011, 14:27
Forum: Pandu Arah
Topic: Peta Msia dalam Garmin GPS 60csx
Replies: 39
Views: 3332

Re: Peta Msia dalam Garmin GPS 60csx

salam che'gu,

ni kena tunggu fulltimesinner reply.. hehehe..

kalau rajin baca sini
by vanhemeir
09 Jan 2011, 12:17
Forum: Pandu Arah
Topic: Peta Msia dalam Garmin GPS 60csx
Replies: 39
Views: 3332

Re: Peta Msia dalam Garmin GPS 60csx

cayalah!
by vanhemeir
08 Jan 2011, 16:40
Forum: Pandu Arah
Topic: Peta Msia dalam Garmin GPS 60csx
Replies: 39
Views: 3332

Re: Peta Msia dalam Garmin GPS 60csx

salam.... dah download dan install cam yg bro vanhemeir ajarkan dan sy bukak guna magic iso maker. tapi, tengah2 install tu, dia keluar arahan ni --. "Please insert disk 1 City Select and click OK to continue installation". Dh cari kat dlm folder....tp tak jmpa disk 1 tu. Camner yer? TQ... che'gu ....
by vanhemeir
08 Jan 2011, 16:38
Forum: Pandu Arah
Topic: Peta Msia dalam Garmin GPS 60csx
Replies: 39
Views: 3332

Re: Peta Msia dalam Garmin GPS 60csx

salam Che'gu,

Try guna PowerISO
Install powerISO, patch & restart PC
right hand click mapsource.iso, select mount image.
kalau autorun tak jalan, double click setup.exe

saya ada buat installation guide untuk kawan saya dulu.. nanti cari balik kat mana saya letak..
by vanhemeir
06 Jan 2011, 19:20
Forum: Galeri
Topic: Mana Gambar Terbaru
Replies: 16
Views: 4675

Re: Mana Gambar Terbaru

Itu lah impak facebook!.. “what 20 minutes on Facebook looks like,” techcrunch.com are even more staggering. According to Facebook, 1 million links are shared every 20 minutes on the network. Here are a few other stats listed: Tagged photos: 1.3 million Event invites sent out: 1.5 million Wall Posts...
by vanhemeir
05 Jan 2011, 23:49
Forum: Kedai
Topic: Backpack : Arc'teryx Naos 70
Replies: 17
Views: 4478

Re: Backpack : Arc'teryx Naos 70

Ngai... coverline nampak!!