Search found 40 matches

by penJelaJahJuJur
09 Feb 2011, 21:35
Forum: Klinik Gunung
Topic: Basic Peralatan Dalam Backpack
Replies: 35
Views: 2799

Re: Basic Peralatan Dalam Backpack

err.. survival kit gadis gadis ade barang barang kegadisan sekeping dua. setelah mendapati pada suatu malam yang dingin dan tgh OT kaw2 ontrek, tetibe 'terasa', nak reach barang keperluan tersebut jauh kedasar bag. kalo dah taruk dalam PSK ni siang siang senang je nak amek. (ciscis sape gelak lagi p...
by penJelaJahJuJur
23 Dec 2010, 19:54
Forum: Isu & Gossip
Topic: tiada berita dari trip CUS 17-21 DEC
Replies: 80
Views: 12117

Re: tiada berita dari trip CUS 17-21 DEC

ouh gadis gadis eh yang tertinggal..
mendoakan semuanya berakhir dengan baik..
by penJelaJahJuJur
11 Nov 2010, 23:41
Forum: Log Gunung
Topic: GUNUNG NUANG 1ST TRY
Replies: 11
Views: 686

Re: GUNUNG NUANG 1ST TRY

up laa gambo.. siang2 esok ke.. hee :D
by penJelaJahJuJur
28 Oct 2010, 21:04
Forum: Klinik Gunung
Topic: kasut getah
Replies: 83
Views: 4660

Re: kasut getah

saye baru saje mendapatkan entah pair keberapa dalam ketegeri kasut getah tapi my first pair yg putih nye.

kat chokit kedai depan UO, seberang jejantas, Emporium Yoon Thye namenye
brand bowling. ade beberapa variasi gak la
dr tgh jalan da nampak macam kasut die jual

harga Rm8.90.. mahal bakk
by penJelaJahJuJur
08 Oct 2010, 16:50
Forum: Galeri
Topic: Sembang Fotografi
Replies: 105
Views: 23608

Re: Sembang Fotografi

bang tanye skit..kemera apa yg ade all in one setting, maksud saya amik gamba dia trus edit otometik dlm kemera guna CS4 punye program..sedar2 time kite transfer gamba trus daa bole up kt fesbuk..time kasih kalo nak ade cs4 dr kemre.. webcam je la rasenye. dalam kompiter or laptop berkenaan beli cs...
by penJelaJahJuJur
02 Sep 2010, 14:28
Forum: Galeri
Topic: Sembang Fotografi
Replies: 105
Views: 23608

Re: Sembang Fotografi

saye ade soalan cekgu.

nak naik gunung nak bawak ape ye?
sensitip tak cuace sejuk2 barang2 tu?
kire macam setup terbaek memuaskan nafsu mata dan hati serta tulang yang memikul laa

time kasih cikgu

yg resah,
gadis risau.
by penJelaJahJuJur
27 Aug 2010, 13:37
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: beirut korbu
Replies: 37
Views: 4878

Re: beirut korbu

oo byk kisah upanya kat puncak korbu ni,
kitorang pun guider cite lepas da siap tido situ.

kalo kolek sejarah tetiap puncak ni bes gak nih. bentuk log pun da nice
:D
aku_sebuah_gunung_korbu.pdf
by penJelaJahJuJur
24 Aug 2010, 17:35
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: berembun
Replies: 14
Views: 1952

Re: berembun

Hangar 18 wrote:rasanya ko pi pada masa yg betul jika nak elakkan clash dgn climber2 lain. time tu org dok bz beraya lagi.

jika nak time bulan mengambang. anjakkan seminggu kedepan.

fuhh taim bulan mengambang memang superb kaw2. rase nak tido lansir lame lame
rekemended! :minum:
by penJelaJahJuJur
06 Aug 2010, 16:52
Forum: Isu & Gossip
Topic: KES ORANG HILANG LAGI KAT G. BERINCANG
Replies: 50
Views: 7508

Re: KES ORANG HILANG LAGI KAT G. BERINCANG

selamat berjuang SAR team!!
by penJelaJahJuJur
27 Jul 2010, 22:19
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: aktiviti Pemilik DEUTER AIR-CONTACT SERIES DI MALAYSIA 2010
Replies: 75
Views: 9496

Re: aktiviti Pemilik DEUTER AIR-CONTACT SERIES DI MALAYSIA 2

kalo bag saye tak brended cuma nak berendamrendam sambil pacak2 tripod camtu bleh dipertimbangkan tak encik abg dan?

blehlaa


blehlaaa

ke memang ade grup lain masuk version non deuter nye? ajak saye pelis :D
by penJelaJahJuJur
07 Jul 2010, 16:56
Forum: Khemah
Topic: GO 4WD Breakaway - Sg Salan, Temerloh - Pahang
Replies: 124
Views: 10527

Re: GO 4WD Breakaway - Sg Salan, Temerloh - Pahang

eh pasrayelak?
baru dilema nak mintak cuti sebaek pospon
pre-chop tempat satu leh?
by penJelaJahJuJur
02 Jul 2010, 17:38
Forum: Bantuan, Pertanyaan dan Cadangan
Topic: ROAD TO MECCA - Jalan Darat
Replies: 77
Views: 5219

Re: ROAD TO MECCA - Jalan Darat

menarik nih proposal abg kamal nih
dulu dulu suke betul tengok PETRONAS Adventure Team kat tv

hmm..tang mana agak2 saya boleh contribute ni
by penJelaJahJuJur
23 May 2010, 16:38
Forum: Pandu Arah
Topic: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)
Replies: 114
Views: 4111

Re: 19-20 Jun - GPS tunjuk ajar dr sifu GOH (joomm)

Fly muat lagi tak? Kete muat lagi tak?
Gps tade, ade compass ngan camera je, parang pon tade

Kalo ade peluang lg bolela sy susun jadual siang2.. Mekasihh :-D
by penJelaJahJuJur
25 Apr 2010, 03:20
Forum: Khemah
Topic: Kursus meningkatkan kemahiran mendaki dan berkhemah
Replies: 69
Views: 7455

Re: Kursus meningkatkan kemahiran mendaki dan berkhemah

o/ nakk
(kalo tarikh sesuai)

beginner bleh folo ke?
yg fes aritu x join tapi.
by penJelaJahJuJur
15 Apr 2010, 11:45
Forum: Isu & Gossip
Topic: Kutu Vavi
Replies: 30
Views: 7145

Re: Kutu Vavi

ouhhhh euuwwww~~~ cite (gambo2) kat link2 tersebut sunggoh menakutkan pirah ke upenye, barula saye sebagai gadis kampong tradisional dr terengganu kenal objek tuh, igtkan sejenis kutu lain, haha saye penah kne hinggap pirah ni kat tinge, seblah2 tempat tindik lubang uh. igtkan daki ke ape terlekat t...
by penJelaJahJuJur
24 Feb 2010, 17:59
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC CHEMERUNG+BEREMBUN+LANSIR(26-28 Feb 2010)
Replies: 26
Views: 3426

Re: XPDC CHEMERUNG+BEREMBUN+LANSIR(26-26 Feb 2010)

Em da penoh lom trip ni? Ade gadis x?
by penJelaJahJuJur
18 Feb 2010, 01:56
Forum: Khemah
Topic: XPDC Kayak Teluk Kumbar - Pulau Aman
Replies: 78
Views: 15043

Re: XPDC Kayak Teluk Kumbar - Pulau Aman

o/

macam nak ikot je >__<
dari keyel ke penang tu nak kayuh ape tapi?
by penJelaJahJuJur
11 Feb 2010, 02:20
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: Jom Kita BERHENTI MEROKOK!!!!!!
Replies: 62
Views: 5285

Re: Jom Kita BERHENTI MEROKOK!!!!!!

perokok tegar ngan perokok sosial ramai da benti sapkok..
abes bile perokok sekondari bleh benti ni?
nak blah kang, member2 :twisted:
by penJelaJahJuJur
30 Jan 2010, 10:53
Forum: Khemah
Topic: xtvt seblah pantai timur...
Replies: 23
Views: 2652

Re: xtvt seblah pantai timur...

ouh samalah saya.. sedang berada kt pantai timur nih.. rasa x cool ah asek pegi puncak negeri orang, negeri snirik x merase agi new year trip takde ke :oops: nanti CNY jom ke trans tebu - batu balai. 5 days. amacam.. ada berani? cny mid 14 15 feb ek.. woahh bes bes tapi kne tengok dulu la time tu a...
by penJelaJahJuJur
18 Jan 2010, 22:26
Forum: Khemah
Topic: GO Endau Rompin National Park 2010
Replies: 93
Views: 6869

Re: GO Endau Rompin National Park 2010

biNGai wrote:ayoookk jenal marah..

weh soklan aku blom terjawap jenal..kalo endau banjir ujan naik, trip nih divert gi sg singor lagi ke?

ripit je leh mandi sungai beso plak
:lol:



(kalo nk folo kne baya 290 aa eh? incase kalo nak folo.. :oops: )
by penJelaJahJuJur
01 Jan 2010, 00:02
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: SELAMAT TAHUN BARU 2010
Replies: 11
Views: 1365

Re: SELAMAT TAHUN BARU 2010

selamat taun baru~~

8)
by penJelaJahJuJur
29 Dec 2009, 13:10
Forum: Khemah
Topic: xtvt seblah pantai timur...
Replies: 23
Views: 2652

Re: xtvt seblah pantai timur...

ouh samalah saya.. sedang berada kt pantai timur nih.. rasa x cool ah asek pegi puncak negeri orang, negeri snirik x merase agi new year trip takde ke :oops: nanti CNY jom ke trans tebu - batu balai. 5 days. amacam.. ada berani? cny mid 14 15 feb ek.. woahh bes bes tapi kne tengok dulu la time tu a...
by penJelaJahJuJur
28 Dec 2009, 15:42
Forum: Pengurusan Tali
Topic: Jom Kita Gi Climbing Ramai2 kat Taman Cabaran Putrajaya
Replies: 21
Views: 1158

Re: Jom Kita Gi Climbing Ramai2 kat Taman Cabaran Putrajaya

oo compititsyen ke

free sampai bukak secara rasmi, bukak secara rasmi tu bile?
by penJelaJahJuJur
27 Dec 2009, 04:01
Forum: Khemah
Topic: xtvt seblah pantai timur...
Replies: 23
Views: 2652

Re: xtvt seblah pantai timur...

ouh samalah saya.. sedang berada kt pantai timur nih..
rasa x cool ah asek pegi puncak negeri orang, negeri snirik x merase agi

new year trip takde ke :oops:
by penJelaJahJuJur
24 Dec 2009, 22:24
Forum: Khemah
Topic: Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor
Replies: 48
Views: 9065

Re: Selesai - Light and easy - kampun Tekam / Sg Singor

JenaL wrote:bila lagi la ni nak gi sini...

bulan 2 ok gak kot

air dah ok kot time tu

rafting sepam kalu..

pastu netting kne ade. mesra sangat agas agas ni, iskk
by penJelaJahJuJur
21 Nov 2009, 13:29
Forum: Hal Ehwal Wanita
Topic: survival kumpulan wanita
Replies: 38
Views: 6528

Re: survival kumpulan wanita

Sebelum masuk hutan - kami akan periksa dan mengeluarkan semua barang2 peserta. Lighter dan mancis apipun x leh di bawa masuk, contohnya. whoahh ni hardcore punya ke.. menarik~ bak kata orang lain jugak, kalau pacat2, luka-luka, berat turun, tu semua pengalaman yang boleh dapat luar special course....
by penJelaJahJuJur
20 Nov 2009, 16:58
Forum: Hal Ehwal Wanita
Topic: survival kumpulan wanita
Replies: 38
Views: 6528

Re: survival kumpulan wanita

k.lily kemping sntai2 dh la.. sesmbil tu blh la ajar kami adik2 yg kering ilmu nie dgn basic outdoor..tu pn dh memadai..tk pyh la nk ajar yg berat2..tk mampu kami nk polo.. haks! haks! PJ kalu kemping awek2 sj..gedix lebey2 tk mau arr... :lol: kalau dah tau tmpt tu bahaya jgn la ko g hulo pala weeh...
by penJelaJahJuJur
20 Nov 2009, 15:28
Forum: Hal Ehwal Wanita
Topic: survival kumpulan wanita
Replies: 38
Views: 6528

Re: survival kumpulan wanita

monsoon survival? tajuk pun da bes.. >__< tapi sangkut kot tang cost tu, huhu (student price ade ke?) cambes gak layan kalo awek2 je kemping~ (tapi kalo g mandi waterfall pun da takut kalo xde laki besenye =p ) tugas pempuan kalo nek gunung? sama je kut, nak ckp suke pancit2, laki pn ade.. nak kate ...
by penJelaJahJuJur
18 Nov 2009, 18:38
Forum: Kedai
Topic: canon 40D kit untuk dijual bersama aksesori (SOLD)
Replies: 24
Views: 2199

Re: canon 40D kit untuk dijual bersama aksesori

wahh nais wan!
siap leh dpt job agi~

kalo bag saje bape? >__<
by penJelaJahJuJur
18 Nov 2009, 18:32
Forum: Tindak Balas Kecemasan
Topic: Bagaimana Caranya Menghentikan Pendarahan Gigitan Pacat
Replies: 30
Views: 1789

Re: Bagaimana Caranya Menghentikan Pendarahan Gigitan Pacat

saya kadang2 letak sesuatu yang menyerap. pastu biar kering

contohnya kertas atau tisu

tapi bila tarik nanti darah balik.

phailed!

kena ulang banyak banyak kali :roll:
by penJelaJahJuJur
16 Nov 2009, 01:01
Forum: Galeri
Topic: LUPAT kembaLi melompat :)
Replies: 26
Views: 4956

Re: LUPAT kembaLi melompat :)

subhanallah super chantekk~~!!

langit yang biru, flare2 yg bes, sharp sume~
>__<

ada guna ND filter ke?

macam boleh terpukau consider nak bli nih ^_^
by penJelaJahJuJur
07 Nov 2009, 00:45
Forum: Hal Ehwal Wanita
Topic: survival kumpulan wanita
Replies: 38
Views: 6528

Re: survival kumpulan wanita

kalau ada menarik jugak ni
:D
by penJelaJahJuJur
05 Nov 2009, 12:16
Forum: Khemah
Topic: Endau Rompin National Park : Monsoon Discovery
Replies: 72
Views: 7215

Re: Endau Rompin National Park : Monsoon Discovery

oo yeahh~~
saya sudah.. anda, bila lagi?

:D
by penJelaJahJuJur
29 Apr 2007, 22:44
Forum: Stor Galeri
Topic: Finalist gambar sunrise/sunset : Pemenang ialah kenshina
Replies: 46
Views: 10097

o/ vote for kabusgunung

silehot yg mengancam..
menimbulkan rase teruja nk naik gunung dan bgn pagi bute nk amek shot silehot waktu sunrise
:P
by penJelaJahJuJur
29 Apr 2007, 17:46
Forum: Stor Galeri
Topic: Finalist gambar sunrise/sunset : Pemenang ialah kenshina
Replies: 46
Views: 10097

o/ vote for kabusgunung

silehot yg mengancam..
menimbulkan rase teruja nk naik gunung dan bgn pagi bute nk amek shot silehot waktu sunrise
:P
by penJelaJahJuJur
28 Nov 2006, 18:08
Forum: Klinik Gunung
Topic: TUMBUH-TUMBUHAN HERBA
Replies: 35
Views: 3846

oo.. teja namanye ye..

pasni boleh la nak wat kuar drinks baru

`'AIR TEJA'
dari gunung tertinggi semenajung malaysia..
kegemaran guider taman negara..
mai se masstin!!'

:D :D
by penJelaJahJuJur
28 Nov 2006, 00:53
Forum: Klinik Gunung
Topic: TUMBUH-TUMBUHAN HERBA
Replies: 35
Views: 3846

pokok bau sarsi? ari tu time pegi tahan emm ondaway ke kem melantai kalau tak silap..route merapoh-kuala.. ade satu pokok, bau sarsi, besar gak la,tahap balak kot,ade kesan takik banyak batang die,orang suke ambek latu maknenye kan.. untung gak la time tu jd sweeper, folow guider, hihi.. smpai kemsa...