Search found 696 matches

by frostice
17 Oct 2013, 11:09
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: Gunung Kajang, Tioman
Replies: 4
Views: 2246

Re: Gunung Kajang, Tioman

Mmg mahal. 2 minggu lepas ke Tioman, tanya harga guide ke Gg Kajang. Dapat quote RM250/pax utk 2H1M. Tak sanggup den.. haha
by frostice
17 Oct 2013, 10:20
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Tahan Classic Trail [K.Tahan/Gng Tahan/K.Tahan]
Replies: 72
Views: 15624

Re: Gunung Tahan Classic Trail [K.Tahan/Gng Tahan/K.Tahan]

Lama sudah tidak ke Tahan. Atan, kamu tak mahu join ke Tahan ke? Aku tak buat lagi Kuala-Kuala.
by frostice
14 Nov 2012, 14:04
Forum: Pertanyaan Gunung
Topic: trail bukit tabur east ...cuma 18 minit ke puncak?
Replies: 16
Views: 4285

Re: trail bukit tabur east ...cuma 18 minit ke puncak?

lama tak mendaki... baru tahu...
Memang dah lama sangat pun tak mendaki.. demuk... :evil:
by frostice
14 Nov 2012, 13:14
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: XPDC GUNUNG TAHAN 2013 (MERAPOH - K. TAHAN)
Replies: 14
Views: 4077

Re: XPDC GUNUNG TAHAN 2013 (MERAPOH - K. TAHAN)

Trip yg menyajikan view terbaek...
by frostice
12 Mar 2012, 14:42
Forum: Isu & Gossip
Topic: Insiden di Gunung Nuang
Replies: 15
Views: 4230

Re: Insiden di Gunung Nuang

tuah pasal.... main taruk jer, jgn ah camtu..... kesian story tuh bila org baca....
padahal tak seberapa jer pon....

Jantan.. Sembang macam2.. Ko tahun bile last masuk utan? :kah:
by frostice
12 Mar 2012, 13:24
Forum: Isu & Gossip
Topic: Insiden di Gunung Nuang
Replies: 15
Views: 4230

Re: Insiden di Gunung Nuang

Aku kebetulan jalan2 bawak anak ke area situ. Nampak ramai Bomba, JPAM ngan Polis kat pintu masuk tu..
Rupanya ada org tersangkut yer..
by frostice
07 Nov 2011, 14:45
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: POWER BAR
Replies: 13
Views: 6752

Re: POWER BAR

Aku power gel okay la. Power Bar ni kureng sikit.. Tabley gi. tp bak kata Nazryst, nasi lomak lagi best. he he
by frostice
08 Jun 2011, 10:34
Forum: Isu & Gossip
Topic: Jangan terpengaruh sangat dengan Bear Grylls.....
Replies: 19
Views: 4433

Re: Jangan terpengaruh sangat dengan Bear Grylls.....

discovery channel is all about making money....hehehe aku ingat lagi , aku pernah dengar dari sumber yang boleh dipercayai yang discovery channel eco challenge pun , dia punya route disesuaikan ( lebih kepada ) supaya senang utk amik gambar / senang utk cameraman. Kena face the fact yang adventure ...
by frostice
28 May 2011, 12:20
Forum: Kedai
Topic: Karrimor Cougar 60-70L (SOLD)
Replies: 55
Views: 6460

Re: Karrimor Cougar 60-70L

SOLD.
by frostice
23 May 2011, 13:19
Forum: Isu & Gossip
Topic: Beg berat atau ringan?
Replies: 17
Views: 3573

Re: Beg berat atau ringan?

hee hee... dah betul dah nih... tempat kita mana nak ringan bawak camera jer dah besau peha heehhe... lom lagi yg bergambar atas gunung ngan lesung batu ngeh ngeh ngeh... 1st time join dak gunung beramai ramai nih ke trans TT.... heran gak aku.... aku cuba bawak bag 75+10 tapi bag gelebeh barang ta...
by frostice
23 May 2011, 13:03
Forum: Isu & Gossip
Topic: Gunung Ledang ditutup?...
Replies: 17
Views: 3995

Re: Gunung Ledang ditutup?...

Last check, ditutup kerana jadi "Military Area".. nak tergelak pun ada. Apa citer hutan rekreasi buat military area.. he he
Katanya boleh daki sampai Bukit Botak sahaja, puncak tak leh access.

TAPI klu nak naik, kena buat day trip. No camping2 kat atas gunung.
So far dengarnya mcm tu lar.
by frostice
25 Apr 2011, 10:56
Forum: Kedai
Topic: Karrimor Cougar 60-70L (SOLD)
Replies: 55
Views: 6460

Re: Karrimor Cougar 60-70L

Queen Control ngaku jer lar... hahahaha
by frostice
21 Apr 2011, 12:55
Forum: Kedai
Topic: Karrimor Cougar 60-70L (SOLD)
Replies: 55
Views: 6460

Re: Karrimor Cougar 60-70L

Mmg nyaris dah nak expire dah tu... Sib baek guna sebelum tarikh luput.. kah kah kah hek eh... tuan tanah lak yg lebih... ish..... dah ler tak jemput trip tahun depan ngeh ngeh negh takpa... hamba pergi sendiri heehehe Itu le kome.... Orang suh buat FB kamu tak mahu... pas tu komplen macam2... ha h...
by frostice
20 Apr 2011, 11:05
Forum: Kedai
Topic: Karrimor Cougar 60-70L (SOLD)
Replies: 55
Views: 6460

Re: Karrimor Cougar 60-70L

Mmg nyaris dah nak expire dah tu... Sib baek guna sebelum tarikh luput.. kah kah kah hek eh... tuan tanah lak yg lebih... ish..... dah ler tak jemput trip tahun depan ngeh ngeh negh takpa... hamba pergi sendiri heehehe Itu le kome.... Orang suh buat FB kamu tak mahu... pas tu komplen macam2... ha h...
by frostice
13 Apr 2011, 17:12
Forum: Kedai
Topic: Karrimor Cougar 60-70L (SOLD)
Replies: 55
Views: 6460

Re: Karrimor Cougar 60-70L

Mmg nyaris dah nak expire dah tu... Sib baek guna sebelum tarikh luput.. kah kah kah
by frostice
29 Mar 2011, 19:00
Forum: Kedai
Topic: Karrimor Cougar 60-70L (SOLD)
Replies: 55
Views: 6460

Re: Karrimor Cougar 60-70L

ha ha ha
Mcm mana tolak moto? ada best?
by frostice
22 Mar 2011, 09:24
Forum: Galeri
Topic: Trusmadi-Sabah
Replies: 9
Views: 3410

Re: Trusmadi-Sabah

Trusmadi mmg best...
by frostice
22 Mar 2011, 09:20
Forum: Galeri
Topic: GuNuNg tahan (MerapoH-kuaLa) 12-17 March 2011
Replies: 28
Views: 11412

Re: GuNuNg tahan (MerapoH-kuaLa) 12-17 March 2011

Tahniah to the gogo and participants.
Memang menarik..

Lama tak trekking sama korang..
by frostice
22 Mar 2011, 09:09
Forum: Kedai
Topic: Karrimor Cougar 60-70L (SOLD)
Replies: 55
Views: 6460

Re: Karrimor Cougar 60-70L

ermmmm bayar ansuran 3 kali bleh tak abang fross....
Datuk punya pasal, ansuran 4 kali pun boleh :)
by frostice
21 Mar 2011, 11:25
Forum: Kedai
Topic: Karrimor Cougar 60-70L (SOLD)
Replies: 55
Views: 6460

Karrimor Cougar 60-70L (SOLD)

http://i651.photobucket.com/albums/uu233/kphikers2/CougarBlack.jpg ~ Back Pack Karrimor Cougar Generasi Baru 60-70L untuk dijual ~ Ini adalah BEG BARU ~ Original ~ Dibeli dari distributor Karrimor di United Kingdom (UK). ~ Frame lelaki, klu perempuan nak pakai tak menyalahi mana2 undang :-) ~ Warna...
by frostice
20 Mar 2011, 15:05
Forum: Isu & Gossip
Topic: Penginapan di Taman Negara Pahang, Sg Relau Merapoh
Replies: 12
Views: 3125

Re: Penginapan di Taman Negara Pahang, Sg Relau Merapoh

Kle kena bayar trek lama, bukak trek baru.. :twisted:
by frostice
20 Mar 2011, 15:01
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: saya masih baru need guide
Replies: 43
Views: 6191

Re: saya masih baru need guide

armiaherysha.. Welkam to GO
Sini banyak klub dan banyak aktiviti.. rajin2 surf dan PM jer klu nampak aktiviti yg menarik..
by frostice
14 Mar 2011, 09:57
Forum: Galeri
Topic: Krakatoa 2011
Replies: 47
Views: 10442

Re: Krakatoa 2011

Mmg best..
by frostice
07 Feb 2011, 12:28
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....
Replies: 53
Views: 7000

Re: pertanyaan...Ke gunung kinabalu....

inysaallah akan naik tambuyukon 2012 selepas xdpt naik thn lepas walaupun perancangan dibuat utk naik trusmadi&tambuyukon..kite hanya merancang..tuhan menentukan.. kalau tgk gamba member2 yg naik tambuyukon,memang mavelos la tambuyukon Mmg tak kan nyesal naik Tambuyukon.. view mmg menarik, nampak G...
by frostice
17 Dec 2010, 16:30
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Gunung Chamah & Gunung Ulu Sepat (24 Dec - 30 Dec 2010)
Replies: 175
Views: 20068

Re: Gunung Chamah & Gunung Ulu Sepat (24 Dec - 30 Dec 2010)

bro castello , sorry takleh nak join bro nyer trip tapi saya pergi lebih awal 17-21 ke CUS selamat bercus kita semua pergi awal ke? terima kasih....tolong ler terang-terangkan jalan dari rekom ke peres tu yer... :D jangan risau kami rikie dulu tapi kami dalam 12 orang jer tapi dengar kata ada budak...
by frostice
18 Nov 2010, 15:58
Forum: Take-Five (Sembang kosong)
Topic: mercun bola
Replies: 28
Views: 3148

Re: mercun bola

besst woooo main mercun dlm hutan.... nak plak taim bakar kat puncak..... taim tuh dia punyer gema menerobos ke seluruh pelusuk alam.... kadalaman gaung seolah-olah melambatkan pergerakan bunyi mercun... apabila bunyi mercun tuh sampai ke puncak gunung satu lagi...kebaaaaaabooooom.... bunyi tuh aka...
by frostice
23 Sep 2010, 08:44
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011
Replies: 41
Views: 7026

Re: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011

betul....
Sedang menunggu hari ni nak book...
by frostice
22 Sep 2010, 13:40
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011
Replies: 41
Views: 7026

Re: Pakej Gunung Kinabalu Januari 2011

abg gogo,

Aku nek bulan March 2011... Nanti aku roger2 ko...
by frostice
16 Jul 2010, 11:27
Forum: Isu & Gossip
Topic: Tasik Kenyir, Taman Negara Terengganu Dinodai..
Replies: 37
Views: 4366

Re: Tasik Kenyir, Taman Negara Terengganu Dinodai..

Pembalak siam ni hampir semua kawasan sumber hutan negara kita dia sapu. Aku gi Tambuyukon dulu, guide sana tunjuk bekas diorang lorek pokok dengan nama siam. Diorang gi curik balak kat sana. Aku gi Gg Tahan, guide sana citer betapa senangnya nak jalan dalam hutan untuk cari trek pak belang (projek ...
by frostice
11 May 2010, 12:22
Forum: Isu & Gossip
Topic: Satu lagi "scrap" ekspedisi?
Replies: 37
Views: 5382

Re: Satu lagi "scrap" ekspedisi?

Lantak dia le. Setiap orang ada missi dan kaedah pencapaiannya sendiri. Tepuk dada tanya selera. Fros Betul tu.... jangan jelak. Sebab aku pegawai Gomen nanti korang kata aku bodek gomen lak. Yang betul betulah bukan sebab aku orang gomen. Yang kotor dan yang rosakan pendaki, walaupun bukan kita ya...
by frostice
11 May 2010, 08:39
Forum: Isu & Gossip
Topic: Satu lagi "scrap" ekspedisi?
Replies: 37
Views: 5382

Re:

biasa la tu..mesia bab2 mengharumkan nama cepat jer bagi sponsor..tak caya gi try tgk..bagi duit wat ops membersihkan sampah2 kat puncak gunung kan bagus.. hijau bumi tuhan [P]ersatuan [M]endaki [N]egeri [P]erak lebih elok gomen kasi budget bersih rentis...ni dok capai mcm2..yg dikendong berciciran...
by frostice
03 May 2010, 16:39
Forum: Isu & Gossip
Topic: Masih ada pendaki yg mentalitinya kelas ke-3...
Replies: 77
Views: 14405

Re: Masih ada pendaki yg mentalitinya kelas ke-3...

Adusss... kem kasut, ko pun sudah kena...
by frostice
02 Apr 2010, 10:50
Forum: Galeri
Topic: Gunung Tahan : Merapoh - Kuala (13-19 Feb 2010)
Replies: 23
Views: 3459

Re: Gunung Tahan : Merapoh - Kuala (13-19 Feb 2010)

xde dah kt cyber since nov09,
pastu trus move in kat uptown kota dmnsara.
Roger... nanti kawan tinjau2 sana
Selalu gak ke sana hujung2 minggu..
by frostice
30 Mar 2010, 09:43
Forum: Galeri
Topic: Gunung Tahan : Merapoh - Kuala (13-19 Feb 2010)
Replies: 23
Views: 3459

Re: Gunung Tahan : Merapoh - Kuala (13-19 Feb 2010)

tahniah en Frost, bila lg nak treking nih.....xde dh kot.... :cry: oit bapak haruan lame tak nampak..mane tercampakkk?? oit, underground scene skrg nih... dtg r uptown kota dmnsara...aku ade sana. juz met budin legend kt CH ahad lepas smpai rabu... Errkkk... bukan Cyber lagi ker? Sudah tukar ka? :m...
by frostice
25 Mar 2010, 13:17
Forum: Galeri
Topic: Gunung Tahan : Merapoh - Kuala (13-19 Feb 2010)
Replies: 23
Views: 3459

Re: Gunung Tahan : Merapoh - Kuala (13-19 Feb 2010)

Jgn kata guide.. aku pun tamau gi..
Jauuuuuh kena turun, pas tu kena naiiiiik balik esoknya.

Baik stay kat Gedung jer..
View lagi cara...
:mrgreen:
by frostice
01 Mar 2010, 14:44
Forum: Galeri
Topic: Gunung Tahan : Merapoh - Kuala (13-19 Feb 2010)
Replies: 23
Views: 3459

Re: Gunung Tahan : Merapoh - Kuala (13-19 Feb 2010)

RuGi Nyer XDpt JoIn...
aNYwAY, tAHnIAh sEmUA...
8) 8) 8)

Takper.... murut kan ada.. hehehehehe
by frostice
26 Feb 2010, 16:00
Forum: Aktiviti Gunung
Topic: Kuala Juram-Tahan-Kuala Tahan : Feb 2010
Replies: 58
Views: 7596

Re: Kuala Juram-Tahan-Kuala Tahan : Feb 2010

Aku ada upkan gambar kat ruangan galeri...
Sapa2 nak tokok tambah gambar leh lar...
by frostice
26 Feb 2010, 15:26
Forum: Galeri
Topic: Gunung Tahan : Merapoh - Kuala (13-19 Feb 2010)
Replies: 23
Views: 3459

Re: Gunung Tahan : Merapoh - Kuala (13-19 Feb 2010)

http://i56.photobucket.com/albums/g170/kphikers/Gunung%20Tahan%20II/P2163912.jpg Nak turun Gg Tangga 15 http://i56.photobucket.com/albums/g170/kphikers/Gunung%20Tahan%20II/P2173937.jpg Cross Sg Teku on route ke Melantai http://i56.photobucket.com/albums/g170/kphikers/Gunung%20Tahan%20II/P2183952.jp...